Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52526 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Marisa Tomei mi je uvijek imala neku napetost jos od What women want 
- johnnykola
#52527 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Atmosfera u filmu mi je na desetu kao ona u spotu Metallice Turn the Page.
- drag_gost
#52528 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Film koji mu je spasio karijeru i koji je bio nominovan za oskara 2009. godine. Odlican film, Rurk razvalio._BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2020 09:13 The Wrestler gledam, uh ovo je vec za mene...Rurk odlican...a imam poznanicu koja tvrdi da se bubala sa njim kad je dolazio na SFF![]()
- Tito_i_Partija
#52529 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kakav je frajer strasilo od covjeka, ja se tim ne bi hvalio._BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2020 09:13 The Wrestler gledam, uh ovo je vec za mene...Rurk odlican...a imam poznanicu koja tvrdi da se bubala sa njim kad je dolazio na SFF![]()
- johnnykola
#52530 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Iduće sedmice na TV-u.

-
nekome
#52531 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Black Bear (2020) nije za svakoga ali 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52532 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ma luda zenska sto na sat, uopste ne sumnjam da je istina, bila je hostesa po tim partijima SFF-a....a on, hm, jebes ga da onako izgleda kako izgleda, a da je portir u rudniku Breza, ne bi onu stvar vidio nikadTito_i_Partija wrote: ↑19/12/2020 14:45Kakav je frajer strasilo od covjeka, ja se tim ne bi hvalio._BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2020 09:13 The Wrestler gledam, uh ovo je vec za mene...Rurk odlican...a imam poznanicu koja tvrdi da se bubala sa njim kad je dolazio na SFF![]()
- johnnykola
#52533 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

AMC 11.55.
Vestern drama o mladom, razočaranom pripadniku sjevernjačke vojske koji se zbližava s Indijancima plemena Sioux, pronalazi novi smisao života u stapanju s njihovim običajima i zajedno s njima pokušava od bijelaca očuvati skladan način života ljudi i prirode.
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu D4:

HRT2 20.05.
Naselje siromašnih kopača zlata uništavaju plaćenici velike tvrtke koja ima svoje planove sa zemljištem na kojem navodno ima zlata. Nitokuda stiže "blijedi jahač" kojega zbog svećeničkog ovratnika prozovu Propovjednik (C. Eastwood). Nastanivši se kod Sare, koja mu je u početku nesklona, Propovjednik ubrzo stekne njezinu naklonost, a u njega se zaljubi i njezina kći Megan. A zatim počinje poticati mještane na otpor, ujedinjuje kopače, pomaže im u borbi s razbojničkom tvrtkom i na koncu se sam obračuna s najgorim dijelom plaćenika...
Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu G4:

RTL2 20.15.
I Gremlini su na mapi Movielanda u kvadrantu F6:

Last edited by johnnykola on 20/12/2020 00:53, edited 3 times in total.
- dale cooper
#52534 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Jebiga...nije Miki uvijek bio ovakav kakav je danas. Ali pogrešne odluke odnosno bolje rečeno glupost ga je dovela do toga da izgleda kako_BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2020 21:05Ma luda zenska sto na sat, uopste ne sumnjam da je istina, bila je hostesa po tim partijima SFF-a....a on, hm, jebes ga da onako izgleda kako izgleda, a da je portir u rudniku Breza, ne bi onu stvar vidio nikadTito_i_Partija wrote: ↑19/12/2020 14:45Kakav je frajer strasilo od covjeka, ja se tim ne bi hvalio._BataZiv_0809 wrote: ↑19/12/2020 09:13 The Wrestler gledam, uh ovo je vec za mene...Rurk odlican...a imam poznanicu koja tvrdi da se bubala sa njim kad je dolazio na SFF![]()
![]()
danas izgleda. Lik je u usponu glumačke karijere odlučio da se bavi..boksom. Nakon toga gomila plastičnih operacija koje su umjesto da poprave
nastalu štetu samo napravile još gore sranje je rezultat današnjeg stanja. Ali je lik uvijek bio solidan glumac.
- dale cooper
#52535 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa ima nešto u ovoj teoriji.
So...Punch Drunk Love.
i režiserski stil. Scena sa početka je zaista upečatljiva. Da li ona saobraćajka i harmonium nagovještaju stvari koje dolaze u Barryevom životu?
Anderson je uspio u ovom filmu gotovo sve one iritantne karakteristike Sandlera kao glumca u onim njegovim nebrojenim komedijama pretvoriti
u snažne tačke. Tako da je Sandler dobro i uvjerljivo odradio posao socially awkward tipa sa neurotičnim karakteristikama. U stvari oboje
su neurotični, samo na različite načine. Pronašli su se...punch drunk love indeed.
- Tito_i_Partija
#52536 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar glumac, sa dosta problema u privatnom zivotu. Otac napustio familiju kad je bio dijete, na vrhuncu karijere bio poznat' po druzenju sa mafijasima (i to onim pravim, tj. sa clanovima Gambino familije), tuk'o zenu itd.dale cooper wrote: ↑20/12/2020 00:44
Jebiga...nije Miki uvijek bio ovakav kakav je danas. Ali pogrešne odluke odnosno bolje rečeno glupost ga je dovela do toga da izgleda kako
danas izgleda. Lik je u usponu glumačke karijere odlučio da se bavi..boksom. Nakon toga gomila plastičnih operacija koje su umjesto da poprave
nastalu štetu samo napravile još gore sranje je rezultat današnjeg stanja. Ali je lik uvijek bio solidan glumac.
Sjecam ga se k'o vrlo popularnog krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih, pogotovo nakon 9 1/2 Sedmica, al' su mu izbori filmova bili jako cudni za jednu takvu popularnost. Vjerovatno nije bas bio toliko omiljen medju filmskim civijama, jer znam da je nekoliko kolega imalo problema s njim za vrijeme snimanja (Kim Basinger je jednom izjavila da je ljubit' Mickeya k'o da lizes pepeljaru
Mog'o je dogurat' daleko, daleko vise, al' jebiga...sam pao, sam se ubio.
-
LSD
#52537 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Drugim riječima, Sandler nikad više nece odglumiti bolju ulogudale cooper wrote: ↑20/12/2020 03:07Pa ima nešto u ovoj teoriji.![]()
So...Punch Drunk Love.Dobar je, jako je dobar. Od samog početka se vidi da je ovo PTA film, osjeti se njegov specifičan autorski pečat
i režiserski stil. Scena sa početka je zaista upečatljiva. Da li ona saobraćajka i harmonium nagovještaju stvari koje dolaze u Barryevom životu?
Anderson je uspio u ovom filmu gotovo sve one iritantne karakteristike Sandlera kao glumca u onim njegovim nebrojenim komedijama pretvoriti
u snažne tačke. Tako da je Sandler dobro i uvjerljivo odradio posao socially awkward tipa sa neurotičnim karakteristikama. U stvari oboje
su neurotični, samo na različite načine. Pronašli su se...punch drunk love indeed.![]()
Pokušao je kasnije još jednom da se uozbilji u filmu Reign over me, ali bolje da nije ni pokušavao.
- dale cooper
#52538 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobar je i u Uncut Gems. Doduše to nije komedija.LSD wrote: ↑20/12/2020 11:07Drugim riječima, Sandler nikad više nece odglumiti bolju ulogudale cooper wrote: ↑20/12/2020 03:07Pa ima nešto u ovoj teoriji.![]()
So...Punch Drunk Love.Dobar je, jako je dobar. Od samog početka se vidi da je ovo PTA film, osjeti se njegov specifičan autorski pečat
su neurotični, samo na različite načine. Pronašli su se...punch drunk love indeed.![]()
dakle, to je bio incident u njegovoj komedijaškoj karijeri.
Pokušao je kasnije još jednom da se uozbilji u filmu Reign over me, ali bolje da nije ni pokušavao.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52539 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Preporuke za Denisa Vilneva? Da ili ne?
- TheWatcher
#52540 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
postoji li 3 dio
postoji li 3 dio
- johnnykola
#52541 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Normalica. Incendies, Istrebljivač 2, Prisoners, Sicario, Arrival ponajviše zbog mesaža ljudskog, mimo toga dost' pojednostavljeno gledanje na 'ventualno. Fin čova Denza.
- Tito_i_Partija
#52542 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pa rek'o si da si gled'o Prisoners, zar te treba jos ubjedjivat'?
Mada meni licno nije leg'o Enemy nikako, i Blade Runner 2049 me je malo razocar'o, al' et'. Sicario je beton, a Arrival bi bio da nije one stare price sa vremenskom paradoksom.
Last edited by Tito_i_Partija on 20/12/2020 16:18, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52543 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Aha, ma ne znam nikad ko rezira, samo ko glumi
nije lose ..
- Tito_i_Partija
#52544 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ako hoces kvalitet iz filma u film, moras obracat' paznju na rezisere i scenariste jbg. To ti je bolji pokazatelj kvaliteta nego glumci.
- dale cooper
#52545 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne još, ali biće. Mads Mikkelsen će zamijeniti Deppa u ulozi Grindelwalda.TheWatcher wrote: ↑20/12/2020 15:54 Fantastic Beasts and Where to Find Them
postoji li 3 dio![]()
- johnnykola
#52546 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

CineStar TV Action 23.00.
Impresivna psihološka drama Pakleni poslovi, redateljskog dvojca Wai-Keung Laua i Alana Maka, koja je dobila i dva podjednako uspjela nastavka, na hongkonškom je filmskom festivalu 2003. godine razvikanom akcijskom epu Heroj Yimoua Zhanga preotela nagrade u kategorijama najboljeg filma, redatelja i glumca. Sasvim zasluženo, jer riječ je o intrigantnoj i kompleksnoj priči o požrtvovnosti, časti i (ne)mogućnosti življenja dvostrukih identiteta. O uspjehu i utjecaju filma govori i činjenica da je njegov američki prepravak, s četiri Oscara i Zlatnim globusom ovjenčan hit Departed (2006.) režirao slavni Martin Scorsese. U glavnim ulogama nastupaju A. Lau (Pijani učitelj 2 i 3, Kuća letećih bodeža) i T. Leung Chiu Wai (Sretni zajedno, Heroj, Pakleni poslovi 3), obojica tijekom karijere višestruko nagrađeni.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G6:

ATV 22.45.
Vrlo dobar, ublizu odličan triler od režisera The Machinista.
Amerikanaci, Roy (W. Harrelson) i Jessie (E. Mortimer), završili su kršćansku misiju u Kini i kreću na put transsibirskom željeznicom od Pekinga do Moskve. U vozu upoznaju još jedan zapadnjački par, šarmantnog i pomalo tajanstvenog Španjolca Carlosa (E. Noriega) i mladu Amerikanku Abby (K. Mara). Carlos odmah baci oko na Jessie, koja je prema njemu sumnjičava, za razliku od otvorenog i srdačnog Roya. Nakon jednog stajanja u Irkutsku, voz krene dalje bez Roya, koji se nije ukrcao. U panici, Jessie siđe s voza na sljedećoj stanici, u društvu Carlosa i Abby. Jessie je Carlosovo ponašanje sve sumnjivije...

HRT3 21.25.
Radnja se događa potkraj Drugog svjetskog rata u češkom gradiću Kostomlaty. Mladi Miloš Hrma završio je prometni kurs i odlazi raditi na željezničku stanicu, kako bi s vremenom postao otpravnik vozova. Šefa stanice (V. Valenta) najviše zanimaju golubovi koje uzgaja i posvećuje im se i u radnom vremenu, dok otpravnika vozova Hubičku (J. Somr) najviše zanimaju žene. I Miloš ima djevojku, kondukterku Mášu (J. Bendová[/b]), no prilično je stidljiv i nesiguran. Nakon što provede ne baš uspješnu ljubavnu noć s Mášom, Miloš se pokuša ubiti, no spase ga i doktor mu savjetuje da potraži neku iskusniju ženu. Dok se i Miloš i Hubička bave svojim ljubavnim životom, Nijemci na bojištu doživljavaju poraze, a vozovi sve češće lete u zrak. Jedan strojovođa obavijesti Hubičku da će i kroz njihovu postaju proći voz pun streljiva i da bi netko na njega trebao baciti eksploziv...
Film je dobio Oscara za najbolji strani film 1967. godine.
- mayab
#52547 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Juče popodne na Cinemaxu naletim na "Galaxy Quest" , vratim na početak i odgledam opet nakon dugo dugo vremena,
uglavnom, odličan , sve preporuke za ljubitelje SF, Star Treka i komedija
https://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_Quest

uglavnom, odličan , sve preporuke za ljubitelje SF, Star Treka i komedija
https://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_Quest
-
kakavdanakneiskustvu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52549 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Poceo Mletackog trgovca
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52550 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
sinoc ga odgleda i prijatno se iznenadio, dobar film, radjen po istinitom dogadjaju o seksualnom uznemiravanju i mobingu zena u fox kompaniji... odlicna glumacka ekipa...