Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52501 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
AMD grafulja vazda je imala problema sa drajverima i ATI predhonik je strasno imao bagoviti drajverski kod. Zato sam preferirao za gejming Intel+Nvidia. Mada sada imam CPU AMD+GPU Nvidia i zna se desiti plavi ekran. Najvjerovatnije negdje konflikt AMD-a i Nvidie. Kada sam imao Intel+Nvidia, to mi se nije desavalo. Nema veze nije cesto al zna kresovat usljed igre ili adobe fotosopa. Ma pregrmijo je Mujo i gore.
-
CharakterZnak
#52502 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Proradilo je. Moze se izdurat. Koristim Lossless scaling za frame gen. Mozda je i zbog toga.
- GungodessMissFortune
#52503 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kod mene je Ryzen/Nvidia kombinacija i zasad prezadovoljan kako sve funkcioniše. Računar kupljen 2022'ge.pici wrote: ↑07/02/2026 15:09 AMD grafulja vazda je imala problema sa drajverima i ATI predhonik je strasno imao bagoviti drajverski kod. Zato sam preferirao za gejming Intel+Nvidia. Mada sada imam CPU AMD+GPU Nvidia i zna se desiti plavi ekran. Najvjerovatnije negdje konflikt AMD-a i Nvidie. Kada sam imao Intel+Nvidia, to mi se nije desavalo. Nema veze nije cesto al zna kresovat usljed igre ili adobe fotosopa. Ma pregrmijo je Mujo i gore.
- aditon
#52504 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
da li je neko igrao KCD2 s uključenim HDR-om? Meni dolazi do raspadanja slike i malo sam guglao i navodno da je problem u implementaciji HDR kod ove igre. Ne znam da li postoje neke postavke koje se mogu zadati, možda na samom monitoru, pa da se to ispravi?
- _coRey_
- aditon
#52506 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
šta je to?
iako sam naišao na neke indicije da je problem implementacija HDR-a u ovoj igri, sve sam manje uvjeren u to. Mislim da je problem u HDR postavkama ovog glupog Win11. Malo sam po Windowsu radio neke tvikove ali i dalje dolazi do tzv raspadanja slike. Ne znam, prije KCD igrao sam sve Call of Duty igre s uključenim HDR-om bez ikakvih problema, zatim DOOM The dark ages izgleda fenomenalno s HDR-om. Igre koje nemaju implementiran HDR, ako uključiš opciju Auto HDR u Windowsu, unaprijedi sliku i kontrast kao npr na igri Apex legends. Ovo raspadanje mi se prvi put pojavilo na igri KCD2. I u takvim uslovima sam nabio dosta sati u igri jer jednostavno ovaj KCD s uključenim HDR-om je skroz neka druga igra...s SDR-om čak i na OLED-u igra izgleda isprano u svakoj iole tamnijoj situaciji..
- ferratilis
#52507 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
First world problems 
- _coRey_
#52508 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
imas ovdje objasnjeno, u biti alat koji ispravlja lose implementacije HDR u igramaaditon wrote: ↑10/02/2026 12:36šta je to?
iako sam naišao na neke indicije da je problem implementacija HDR-a u ovoj igri, sve sam manje uvjeren u to. Mislim da je problem u HDR postavkama ovog glupog Win11. Malo sam po Windowsu radio neke tvikove ali i dalje dolazi do tzv raspadanja slike. Ne znam, prije KCD igrao sam sve Call of Duty igre s uključenim HDR-om bez ikakvih problema, zatim DOOM The dark ages izgleda fenomenalno s HDR-om. Igre koje nemaju implementiran HDR, ako uključiš opciju Auto HDR u Windowsu, unaprijedi sliku i kontrast kao npr na igri Apex legends. Ovo raspadanje mi se prvi put pojavilo na igri KCD2. I u takvim uslovima sam nabio dosta sati u igri jer jednostavno ovaj KCD s uključenim HDR-om je skroz neka druga igra...s SDR-om čak i na OLED-u igra izgleda isprano u svakoj iole tamnijoj situaciji..
https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods
i ja sam skoro presao na OLED (ASUS XG32UCWMG), za sve one koju su neodlucni(kao sto sam i ja bio), JUST DO IT
ovo je neka druga dimenzija
- Tito_i_Partija
#52509 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Remedy's new CEO is a former sports betting guy and EA executive who aims to 'scale Remedy in a way that builds lasting value'
https://www.pcgamer.com/gaming-industry ... ing-value/Remedy Entertainment's new CEO is Jean-Charles Gaudechon, a former Electronic Arts and CCP Games executive who most recently headed up a couple of sports betting platforms.
Ode Remedy ekspresno u tri pičke materine.
Last edited by Tito_i_Partija on 10/02/2026 20:37, edited 1 time in total.
- ferratilis
#52510 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Konacno. Achievement za leptira me izjebao k'o sansku kozu 

- aditon
#52511 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
probam, možda to baš bude rješenje. Hvala ti._coRey_ wrote: ↑10/02/2026 18:57
imas ovdje objasnjeno, u biti alat koji ispravlja lose implementacije HDR u igrama
https://github.com/clshortfuse/renodx/wiki/Mods
i ja sam skoro presao na OLED (ASUS XG32UCWMG), za sve one koju su neodlucni(kao sto sam i ja bio), JUST DO IT![]()
ovo je neka druga dimenzija
Što se tiče OLED-a, nakon njega nema povratka na bilo koju drugu tehnologiju...OLED je stvarni upgrade, bolji od bilo kakve grafike ili procesora. Kao što sam prethodno rekao, čak i na OLEDu igre bez HDR-a izgledaju totalno drugačije, odnosno lošije. Toliko lošije da trpim i ovo raspadanje slike kada je HDR u KCD2 igri uključen u odnosu na isključeni HDR.
- nepass1
#52512 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pored snowrunnera i hadesa igram haman kao pro
Heat 16 mi je prelagan
- Tito_i_Partija
#52513 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Diablo 2 Resurrected dobija novu klasu i QoL updates. Nije loše, samo bilo bi bolje kad bi se malo pozabavili sa endgame aktivitetima, jer to je broj 1 primjedba igrača.
- geralt
- Qler
#52515 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E legla danas 9060 XT 16GB kao zamjena za 6700XT 12GB. AoE 2 ima da leti 
-
CharakterZnak
#52516 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koliko si platio?
- ferratilis
-
4L0n3
- BaDa
#52519 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
https://youtube.com/watch?v=kbyUZhheUSQ ... EPbiPdyFDL
Eh ovo ce biti zanimljivo
kako se ubacuje link od yt da se pojavi kako treba?? 
Eh ovo ce biti zanimljivo
- Qler
#52520 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma neka shema
kompenzacija i moja 6700XT u zamjenu...
- Tito_i_Partija
#52521 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio Resident Evil Village za oko petnaestak sati, koristeći online guide jer mi se ne da gubit' vremena lutajući naokolo satima. Iako nisam neki veliki fan ovog serijala k'o što su drugi forumaši (k'o House naprimjer
), ipak cijenim jako dobru atmosferu i dizajn ove igre. Također je tako dobro ispolirana da nemam nijednu jedinu primjedbu u vezi performansa, igra je strašno dobro laufala na mom compu.
Nisam igr'o prethodnu RE igru (mislim da je sedmica?), tako da nisam mog'o skroz priču povezat', al' mislim da to nije toliko ni važno. Sve u svemu preporuka za sve ljubitelje horor igara.
Lady Dimitrescu je dobra k'o hljeb.

Nisam igr'o prethodnu RE igru (mislim da je sedmica?), tako da nisam mog'o skroz priču povezat', al' mislim da to nije toliko ni važno. Sve u svemu preporuka za sve ljubitelje horor igara.
Lady Dimitrescu je dobra k'o hljeb.
- Peacean
#52522 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kako si reagovao kad si bebu upoznao?Tito_i_Partija wrote: ↑15/02/2026 15:26 Završio Resident Evil Village za oko petnaestak sati, koristeći online guide jer mi se ne da gubit' vremena lutajući naokolo satima. Iako nisam neki veliki fan ovog serijala k'o što su drugi forumaši (k'o House naprimjer), ipak cijenim jako dobru atmosferu i dizajn ove igre. Također je tako dobro ispolirana da nemam nijednu jedinu primjedbu u vezi performansa, igra je strašno dobro laufala na mom compu.
Lady Dimitrescu je dobra k'o hljeb.![]()
![]()
- Tito_i_Partija
#52523 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koju bebu, Rose? Flaširanu u četiri komada?Peacean wrote: ↑15/02/2026 15:40Kako si reagovao kad si bebu upoznao?Tito_i_Partija wrote: ↑15/02/2026 15:26 Završio Resident Evil Village za oko petnaestak sati, koristeći online guide jer mi se ne da gubit' vremena lutajući naokolo satima. Iako nisam neki veliki fan ovog serijala k'o što su drugi forumaši (k'o House naprimjer), ipak cijenim jako dobru atmosferu i dizajn ove igre. Također je tako dobro ispolirana da nemam nijednu jedinu primjedbu u vezi performansa, igra je strašno dobro laufala na mom compu.
Lady Dimitrescu je dobra k'o hljeb.![]()
![]()
![]()
- Peacean
#52524 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Drugu, onu koja se vuče i plače 
Jesi li odigrao i dlc?
Jesi li odigrao i dlc?
- Tito_i_Partija