SDP

SSemir

#52501 Re: SDP

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:09, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#52502 Re: SDP

Post by Velkoski »

Podrška za gospodina Nikšića!
SSemir

#52503 Re: SDP

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:09, edited 1 time in total.
statixx

#52504 Re: SDP

Post by statixx »

doktor78

#52505 Re: SDP

Post by doktor78 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /190211056
Koja je razlika izmedju ovog poziva i onoga što su već uradile HDZ-ovske općine kada su Komšića proglasile personom non grata?
Samo pitam...
neon-x

#52506 Re: SDP

Post by neon-x »

plain vanilla wrote:
Kome nije mrsko nek cita. Kome jeste, mogu mu ja prepricati. SDP se moze pozdraviti s dobrim brojem glasova s TK. Ako ljudi i zaborave, naci ce se ko ce ih podsjetiti.
Mene ovo ruralno niti je dotaklo niti pogodilo, ali nevjerovatan je broj ljudi koji se nasao pogodjen. Ti ljudi niti su bili za koaliciju niti protiv, nije ih niko nista pitao, a onaj cirkusant ih je zakacio svojim uvredama.

O jao, fini, cestiti i posteni braco koji je radio, sutio i trpio. Na kraju ga je Enver Bijedic za sav taj trud pomilovao po glavi. Zbog finih, postenih koji sute i trpe imamo polusvijet na glavnim pozicijama koji ih povremeno pomilke po glavi. Ali eto sad se napokon nakon godina aminovanja svega sto se desava u SDP-u drznuo da kaze Damiru u brk. Gdje ces mu reci da je ruralac.
KomunistaTZ

#52507 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Nego zasto niko na GO nije skrenuo Niksicu paznju da Busuladzica treba da psuje Kifli, a ne tuzlacima, koji je dao ime skoli dok je bio u SDA i samo sutao lopte ? Ili je budžet KS vrijedniji od obraza? Kakvi licemjeri :)
polacijela

#52508 Re: SDP

Post by polacijela »

ultima_palabra wrote:E hajte Tuzlaci nešto objasnite... kako može gradski odbor biti jednoglasno protiv, a kantonalni jednoglasno za? Zar nema tu nekih preklapanja, da je neko i tamo i ovamo? Ili da neko ima svoju savjest? :D
Gradski odbor Tuzla sprema se za općinske izbore 2020., za koje misli da ih može dobiti samo antiSDA pričom, koja pada u vodu ako uđu u koaliciju s njom.
Apsolutno ih ne interesuje šta Kuko radi sa kantona jer njih ne dira.
Logika kantonalnog odbora je da do 2022. ima prostora da se izvuku u kampanji, pa i po cijenu da sa općinskim izborima bude šta mora.

Ali zaista, stanje u TK je stvarno stvarno tesko. Ovako ako ostane još 4 godine :skoljka:
The 51st State

#52509 Re: SDP

Post by The 51st State »

KomunistaTZ wrote:Nego zasto niko na GO nije skrenuo Niksicu paznju da Busuladzica treba da psuje Kifli, a ne tuzlacima, koji je dao ime skoli dok je bio u SDA i samo sutao lopte ? Ili je budžet KS vrijedniji od obraza? Kakvi licemjeri :)
ne ulazis u frku gdje si slabiji :D
bingov buraz

#52510 Re: SDP

Post by bingov buraz »

Da hoće ovi uvrijedljivi iz Tuzle ući da SDA da se ugase na idućim izborima.
Leverage

#52511 Re: SDP

Post by Leverage »

ultima_palabra wrote:E hajte Tuzlaci nešto objasnite... kako može gradski odbor biti jednoglasno protiv, a kantonalni jednoglasno za? Zar nema tu nekih preklapanja, da je neko i tamo i ovamo? Ili da neko ima svoju savjest? :D
Zato što je kantonalni odbor pod punom kontrolom Bijedića, sve njegovi ljudi.

Što se tiče ruralaca oko Tuzle i to. Ispalo je, jebi ga, da tamo gdje SDP dugo vremena dobro prolazi, dakle Gračanica, u SDP-u sjede ljudi koji su godinama u koaliciji sa SDA i koji su vjerovatno inicijatori ideje o ruralno-konzervativnoj koaliciji sa SDA. Pored njih, mrsko nije bilo ni ovim iz Gradačca, Kalesije, Živinica, a Boga mi i nekim iz Lukavca. E sad mene interesuje što su oni svojim zalaganjem za ruralnu koaliciju dali argument Damiru Nikšiću da ih naziva ruralcima? Jebi ga ljudi, tanki su živci, i ja sam svašta rek'o nekim ljudima ovih dana.

Zapravo je Nikšić najviše pogriješio kad je Tuzlu proglasio ruralnom sredinom jer, jebiga, Tuzla jedina nije bila za to. Mi oko Tuzle smo zasrali.

Ja sam prvi srao Mašiću i omladincima u Sarajevu jer su skupa imali manje glasova nego pojedinačno Asim Sarajlić ili Denis Zvizdić ili Semir Efendić. I nisam bio jedini, cijeli TK im je nabijao to na nos. Eh sad smo mi zajebali stvar i jebiga valja svašta čut.

Jebo vas SDA i PDA da vas jebo. Hoćete u ruralnu koaliciju a da budete urbana raja. Mohune.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52512 Re: SDP

Post by plain vanilla »

bingov buraz wrote:Da hoće ovi uvrijedljivi iz Tuzle ući da SDA da se ugase na idućim izborima.
ja govorim o biracima a ne clanovima stranke koji su na nekoj funkciji
toska

#52513 Re: SDP

Post by toska »

doktor78 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzlans ... /190211056
Koja je razlika izmedju ovog poziva i onoga što su već uradile HDZ-ovske općine kada su Komšića proglasile personom non grata?
Samo pitam...
nema neke velike razlike, a ono malo je u tome što je Komšić nepoželjan iz političkih razloga,
a Damir radi uvreda ispod pojasa.
sumirprimus

#52514 Re: SDP

Post by sumirprimus »

bingov buraz wrote:Da hoće ovi uvrijedljivi iz Tuzle ući da SDA da se ugase na idućim izborima.
ko nam kaze :lol:
imal dje busudlazicaaaaaaa
imal dje kifle i ostalih mangii :lol: :izet:
doktor78

#52515 Re: SDP

Post by doktor78 »

Leverage wrote:
Što se tiče ruralaca oko Tuzle i to. Ispalo je, jebi ga, da tamo gdje SDP dugo vremena dobro prolazi, dakle Gračanica, u SDP-u sjede ljudi koji su godinama u koaliciji sa SDA i koji su vjerovatno inicijatori ideje o ruralno-konzervativnoj koaliciji sa SDA. Pored njih, mrsko nije bilo ni ovim iz Gradačca, Kalesije, Živinica, a Boga mi i nekim iz Lukavca. E sad mene interesuje što su oni svojim zalaganjem za ruralnu koaliciju dali argument Damiru Nikšiću da ih naziva ruralcima? Jebi ga ljudi, tanki su živci, i ja sam svašta rek'o nekim ljudima ovih dana.
Pogledaj koga je sve kao "svijetle primjere" istakao Avdo Avdić u svom tekstu na Žurnalu i biće ti sve jasno. Takođe, pogledaj čije tekstove pojedini SDP-ovi načelnici objavljuju na svojim fb profilima.
A što se tiče sarajevskih "mladih lavova", nemam ni o njima puno bolje mišljenje, ali su me preksinoć prijatno iznenadili.
Last edited by doktor78 on 11/02/2019 13:28, edited 1 time in total.
sumirprimus

#52516 Re: SDP

Post by sumirprimus »

kolko se sjecam avdo je bio dobar dok je radio za šeset minuta :D :zzzz:
sandoz11

#52517 Re: SDP

Post by sandoz11 »

Ako cemo pravo SDP u TK, nije pobjednik , nego relativni pobjednik ,(pobjednik je onaj koji ima vise 50%),
a u diskusijama ispada da su pobijedili pa se moraju odreci vlasti zbog odluke GO DDP-a, sto nije tacno...osvoji ti brale vise od 50 % pa si onda sam vlast u TK... :bih:
doktor78

#52518 Re: SDP

Post by doktor78 »

sumirprimus wrote:kolko se sjecam avdo je bio dobar dok je radio za šeset minuta :D :zzzz:
Kako kome, kolega, kako kome...
I danas mislim da je sunovrat bh novinarstva počeo Avazom ,a nastavio sa 60 minuta. Zato danas imamo situaciju da Bakir H. piše kolumnu za Avaz. Savršeni krug, reklo bi se
sumirprimus

#52519 Re: SDP

Post by sumirprimus »

ako cemo pravo sdp u sarajevu je totalni gubitnik i svi njihovi clanovi trebaju podnjet neopozive ostavke iz moralnih i socijal demokratskih razloga. bez izvlakusa! :zzzz: a ne sljepat se sa sda derivatima zarat budzetskih pozicija :P
sumirprimus

#52520 Re: SDP

Post by sumirprimus »

doktor78 wrote:
sumirprimus wrote:kolko se sjecam avdo je bio dobar dok je radio za šeset minuta :D :zzzz:
Kako kome, kolega, kako kome...
I danas mislim da je sunovrat bh novinarstva počeo Avazom ,a nastavio sa 60 minuta. Zato danas imamo situaciju da Bakir H. piše kolumnu za Avaz. Savršeni krug, reklo bi se
mislim da nisam mjerodavan za te casopise jer zadnji casopis koji sam istinski gotivio je vruci kaj
A_A_AKCIJA

#52521 Re: SDP

Post by A_A_AKCIJA »

Kompleksna, paradoksalna i smiješna situacija.

Nikšić je i prije najavio da je sklon šovinizmu. Pogledati uradak Nakros, u kojem ismijava stanovnike Boljakovog potoka.

E sad, ništa novo na balkanskom političkom nebu, da se ne predstavlja kao progresivni ljevičar. Po ovome do sada, i po stajlingu, prije će biti da je u pitanju staljinistički model koji mrzi seljake. Ko ne zna o čemu govorim, neka malo ispita kako nsatradaše ukrajinski seljaci od Staljina nekad između dva rata.

Paradoks je da je on sam postao popularan mediju koji dominira kod većine balkanaca koje istovremeno prezire. YouTube star pod etiketom konceptualnog umjetnika. Imal se đe vidjet neki njegov koncept? Nema :-D . Jesu li onda i Ramiz značiBože i Pemba takođe konceptualni umjetnici?

Na kraju, iz njegovih usta je više puta potvrđeno da je u skupštinu KS ušao da dobije stalni posao. Pa što onda napada ove sa istim motivom?

Ne vidim neku umjetnost u stilu, što-na-umu-to-na-drumu YouTube uradcima, a još manje u političkom sukobljavanju unutar stranke i daljem uništavanju iste.

Da su mogli, iz SDA bi mu platili da napravi ovu podjelu Tuzla-Sarajevo, a evo on im to od sebe učini.
Vrlo ozbiljna stvar koja ko zna na šta može izaći sutra.

Kad izbacimo teatralnost i šuplju, šta ostane na kraju? Za šta se taj lik zalaže, osim svoje gujice? Ima li tu ikakve političke platforme, ideje, ideala...? Nema.
A štete ima itekako.
General War

#52522 Re: SDP

Post by General War »

plain vanilla wrote:
Elvis Barakovic
15 h
Ispovijest jednog ruralnog SDP-ovca:

Rođen sam 1983. godine od majke domaćice i oca učitelja. Učitelj ko učitelj, uvijek je kući donosio i imao razne knjige i knjižice, te sam kao mali uvijek silazio u donji sprat porodične kuće da ih redam, listam, gledam slike...valjda se zbog toga i razvila ta veličanstvena ljubav prema knjizi, koja mi je mnogo, mnogo toga donijela u životu.

Ali jedna knjižica, tada mala, izlomljena, crvenih korica, a danas, vidim, jedna od najvećih, uvijek mi je privlačila pažnju. Crvena partijska knjižica mog oca (koji nikad nije bio a ni danas nije član SDP-a). Unutra perom ispisano ime i prezime, matični broj, datum učlanjenja u partiju, crno-bijela slika...i zvijezda petokraka. Pojma nisam imao šta to tada znači ali sam znao koliko ta knjižica ocu znači (još danas dan je ima!). Bio je tu još i kalendar sa slikama druga Tita i jedna crno-bijela slika sa njegovim likom uokvirena na zidu...to sam gledao svaki dan i odrastao sa tim. Kod djeda je bila jedna slika koju je dobio za posebne zasluge...sve si mu mogao uzeti, ali tu sliku ne diraj. Moj brat je dobio u nasljedstvo...valjda sto ga je djed najviše volio.

Odrastao sam u pričama o Titu i Partiji.

Godine 2000. postao sam i zvanično član SDP-a. Još se sjećam kad mi je Predsjednik mjesne organizacije SDP-a u Rašljevi donio tu crvenu knjižicu, perom ispisanim moje ime, maticni broj i datum učlanjenja...i na dnu njegov potpis, potpis Predsjednika SDPa BiH. Jedva sam čekao da je donesem kući i jedino sto sam tada brinuo, vjerujte mi, bilo je da li je važeća budući da nisam bio punoljetan. Bio sam drugi razred srednje škole, odličan učenik, uzoran sin...nadao sam se da će ovo biti još jedna stvar na koju će moj otac biti ponosan. Ja sam bio ponosan.

U Rašljevi, ruralnom mjestu gdje sam odrastao, mjestu sa najčišćom i hladnom vodom, najboljim sirom i kajmakom a još boljom jagnjetinom :) u to vrijeme nije nimalo bilo lako biti simpatizer a kamoli član SDPa. Dosta se ima pisati o tome sta je moja porodica tokom rata prolazila zbog te očeve crvene knjižice...valjda su bili ljuti na njega jer nije svoju, kao oni, poderao. Nije je poderao ni 2019. godine.

Nisam morao ali sam znao da trebam, zajedno sa svim drugaricama i drugovima u Rašljevi, raditi na afirmaciji SDP-a i idejama ljevičarstva. Pa makar to bilo da okačim crveni plakat na banderu...a znao sam visoko, visoko da se popnem. Trčali smo na skupove, gledali da drugove iz centrale ugostimo najbolje...skupi što imaš, dolaze na gosti. Kada dođu izbori, trči da organizuješ što bolje, idi od vrata do vrata, pričaj, moli...nerijetko se dese i ružne scene, ali šta ćes.
Ali dan po dan, glas po glas, SDP je rastao. I ako se ne varam, od 2002. godine nikada nije izgubio u Rašljevi. Dolazio sam iz crvene Rašljeve, bio sam ponosan. Tako sam i nastavio...

Godine 2008. Predsjednik opštinske organizacije SDP Gračanica mi tada dolazi na posao, kaže volio bih da popriča sa mnom. Mislio sam da dolazi da nekome "sredi ocjenu", jer pobogu brate, zašto bi mene Predsjednik trazio. Nismo se lično poznavali. Kaže o meni je čuo sve najbolje, želi me aktivnije u SDP-u, želi da gračanički SDP gradi na ljudima poput mene. Iznenađen i preponosan! Zar da jedan mladić iz ruralne Rašljeve ovo doživi?

Postao sam član opštinske organizacije, član Predsjedništva i Podpredsjednik OO SDP Gračanica. Zvali su me, pitali, nudili, davali zadatke!

Godine 2010. počelo je formiranje lista za buduće Opšte izbore u BiH. Među mnoštvom imena našlo se i moje, a kasnije kada se lista skratila i tu je preživjelo moje ime. Bio sam nervozan i ponosan. Jel vrijeme? Mogu li ja? Jesam li sposoban? Jer to više nije bilo da lijepiš plakate. Okrenem se oko sebe, tu su Daso, Sejo, Mujo, Damir...pitam se pripadam li tu? Mogu li kao oni?
SDP je odlučio da me kandiduje za Skupštinu TK. Kad sam svoje ime vidio na 38. mjestu od njih 40, shvatio sam da sam da sam postao neko koga ljudi u SDPu cijene, naročito zbog činjenice iz kojeg mjesta dolazim. Uvijek me pratilo to. Morao sam se SDP-u i sebi odužiti najbolje, ušao sam u kampanju srcem da SDP ostvari što bolji rezultat, da popravi sve ono sto je do tada uništeno. Da vrati osmijeh i nadu u bolje sutra.

Sudbina i ljudi su htjeli da ja sa 38. mjesta skočim na 14. i nakon formiranja Vlade TK, postanem član Skupštine TK.

U Skupštini sam radio sam najbolje sto sam znao i umio, nisam se profesionalizirao nego sam, za gotovo dva puta manju platu, odlučio da radim na Univerzitetu u Tuzli, na kojem sam već radio! Nisam učestvovao u političkim transferima niti sam ikada pomislio da unovčim mjesto i poziciju. Iako sam bio zastupnik u Skupštini, nikad mi nije padalo na pamet da imam "svog ministra", da plačem sto mi ukidaju ili smanjuju paušal, da pametujem partijskoj centrali i ulazim na sjednice Glavnog odbora i psujem svim tim ljudima. Iako se u mnogo slučajeva nisam sa njima slagao.

Magistar nauka sam postao sa 29. godina a doktor nauka sa 33. godine. Docent sam na Odsjeku za matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli. Dio svojih istraživanja za doktorat sam radio u Engleskoj. Izlagao sam rezultate svog naučnoistraživačkog rada na međunarodnim konferencijama, koatour sam 8 naučnih radova koji su citirani 82 puta i koji su objavljeni u svjetskim priznatim publikacijama.

Juče ste Gospodine Damire Nikšiću uvrijedili mene lično a i sve gore napisano. Mog oca, moju člansku karticu i njegovu Partijsku knjižicu. Mogao bih i ja, kao Vi, Damire Nikšiću, da Vam psujem urbanu majku, da dođem a i da dovedem svoju raju iz Rašljeve i Tuzle da se obračunamo sa Vama, da tražim "svoje ministre" i da urličem sto mi smanjuju paušal i da pravim političke transfere u kojima ćete Vi, vjerujem, uskoro početi da učestvujete...mogao bih, ali neću!

Ja Vas izazivam na duel koji god želite: akademski, moralni, politički, ljudski...samo recite mjesto i vrijeme!

Ne razumijem se samo u konceptualnu umjetnost, bavim se rješenjima kvadratne metrički afine gravitacije, analizom sistema parcijalnih diferencijalnih jednačina i spektralnom analizom Diracovog operatora bez mase.

Iza mene je 19 godina a ispred mene cijeli život rada za ideju i SDP. Ovakvih i sličnih priča ćeš mnogo čuti na Tuzlanskom kantonu! Koja je Vaša?

Smrt fašizmu!
Kome nije mrsko nek cita. Kome jeste, mogu mu ja prepricati. SDP se moze pozdraviti s dobrim brojem glasova s TK. Ako ljudi i zaborave, naci ce se ko ce ih podsjetiti.
Mene ovo ruralno niti je dotaklo niti pogodilo, ali nevjerovatan je broj ljudi koji se nasao pogodjen. Ti ljudi niti su bili za koaliciju niti protiv, nije ih niko nista pitao, a onaj cirkusant ih je zakacio svojim uvredama.
Ma ni ja ne vjerujem da se tu neko "uvrijedio" od tuzlaka, SDA linija SDPa lozi, evo nekakve borce digli...i oni se uvrijedili :-) :D
Samo pritisak, i nista vise...ko se danas vrijedja ni nasto...
sumirprimus

#52523 Re: SDP

Post by sumirprimus »

nema tu sta kad je bila kontra sdp sa je napado sdp tz zbog neulaska u koaliciju sa sda :lol:

i sad isti likovi lafo principijelni :P
dezurni_ucenik

#52524 Re: SDP

Post by dezurni_ucenik »

:lol: fascinacija sa partijskom knjizicom i clanskom karticom. Izvinjavam se, al smijesan mi je taj brainwashing :lol:
kmirsad

#52525 Re: SDP

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
Elvis Barakovic
15 h
Ispovijest jednog ruralnog SDP-ovca:

Rođen sam 1983. godine od majke domaćice i oca učitelja. Učitelj ko učitelj, uvijek je kući donosio i imao razne knjige i knjižice, te sam kao mali uvijek silazio u donji sprat porodične kuće da ih redam, listam, gledam slike...valjda se zbog toga i razvila ta veličanstvena ljubav prema knjizi, koja mi je mnogo, mnogo toga donijela u životu.

Ali jedna knjižica, tada mala, izlomljena, crvenih korica, a danas, vidim, jedna od najvećih, uvijek mi je privlačila pažnju. Crvena partijska knjižica mog oca (koji nikad nije bio a ni danas nije član SDP-a). Unutra perom ispisano ime i prezime, matični broj, datum učlanjenja u partiju, crno-bijela slika...i zvijezda petokraka. Pojma nisam imao šta to tada znači ali sam znao koliko ta knjižica ocu znači (još danas dan je ima!). Bio je tu još i kalendar sa slikama druga Tita i jedna crno-bijela slika sa njegovim likom uokvirena na zidu...to sam gledao svaki dan i odrastao sa tim. Kod djeda je bila jedna slika koju je dobio za posebne zasluge...sve si mu mogao uzeti, ali tu sliku ne diraj. Moj brat je dobio u nasljedstvo...valjda sto ga je djed najviše volio.

Odrastao sam u pričama o Titu i Partiji.

Godine 2000. postao sam i zvanično član SDP-a. Još se sjećam kad mi je Predsjednik mjesne organizacije SDP-a u Rašljevi donio tu crvenu knjižicu, perom ispisanim moje ime, maticni broj i datum učlanjenja...i na dnu njegov potpis, potpis Predsjednika SDPa BiH. Jedva sam čekao da je donesem kući i jedino sto sam tada brinuo, vjerujte mi, bilo je da li je važeća budući da nisam bio punoljetan. Bio sam drugi razred srednje škole, odličan učenik, uzoran sin...nadao sam se da će ovo biti još jedna stvar na koju će moj otac biti ponosan. Ja sam bio ponosan.

U Rašljevi, ruralnom mjestu gdje sam odrastao, mjestu sa najčišćom i hladnom vodom, najboljim sirom i kajmakom a još boljom jagnjetinom :) u to vrijeme nije nimalo bilo lako biti simpatizer a kamoli član SDPa. Dosta se ima pisati o tome sta je moja porodica tokom rata prolazila zbog te očeve crvene knjižice...valjda su bili ljuti na njega jer nije svoju, kao oni, poderao. Nije je poderao ni 2019. godine.

Nisam morao ali sam znao da trebam, zajedno sa svim drugaricama i drugovima u Rašljevi, raditi na afirmaciji SDP-a i idejama ljevičarstva. Pa makar to bilo da okačim crveni plakat na banderu...a znao sam visoko, visoko da se popnem. Trčali smo na skupove, gledali da drugove iz centrale ugostimo najbolje...skupi što imaš, dolaze na gosti. Kada dođu izbori, trči da organizuješ što bolje, idi od vrata do vrata, pričaj, moli...nerijetko se dese i ružne scene, ali šta ćes.
Ali dan po dan, glas po glas, SDP je rastao. I ako se ne varam, od 2002. godine nikada nije izgubio u Rašljevi. Dolazio sam iz crvene Rašljeve, bio sam ponosan. Tako sam i nastavio...

Godine 2008. Predsjednik opštinske organizacije SDP Gračanica mi tada dolazi na posao, kaže volio bih da popriča sa mnom. Mislio sam da dolazi da nekome "sredi ocjenu", jer pobogu brate, zašto bi mene Predsjednik trazio. Nismo se lično poznavali. Kaže o meni je čuo sve najbolje, želi me aktivnije u SDP-u, želi da gračanički SDP gradi na ljudima poput mene. Iznenađen i preponosan! Zar da jedan mladić iz ruralne Rašljeve ovo doživi?

Postao sam član opštinske organizacije, član Predsjedništva i Podpredsjednik OO SDP Gračanica. Zvali su me, pitali, nudili, davali zadatke!

Godine 2010. počelo je formiranje lista za buduće Opšte izbore u BiH. Među mnoštvom imena našlo se i moje, a kasnije kada se lista skratila i tu je preživjelo moje ime. Bio sam nervozan i ponosan. Jel vrijeme? Mogu li ja? Jesam li sposoban? Jer to više nije bilo da lijepiš plakate. Okrenem se oko sebe, tu su Daso, Sejo, Mujo, Damir...pitam se pripadam li tu? Mogu li kao oni?
SDP je odlučio da me kandiduje za Skupštinu TK. Kad sam svoje ime vidio na 38. mjestu od njih 40, shvatio sam da sam da sam postao neko koga ljudi u SDPu cijene, naročito zbog činjenice iz kojeg mjesta dolazim. Uvijek me pratilo to. Morao sam se SDP-u i sebi odužiti najbolje, ušao sam u kampanju srcem da SDP ostvari što bolji rezultat, da popravi sve ono sto je do tada uništeno. Da vrati osmijeh i nadu u bolje sutra.

Sudbina i ljudi su htjeli da ja sa 38. mjesta skočim na 14. i nakon formiranja Vlade TK, postanem član Skupštine TK.

U Skupštini sam radio sam najbolje sto sam znao i umio, nisam se profesionalizirao nego sam, za gotovo dva puta manju platu, odlučio da radim na Univerzitetu u Tuzli, na kojem sam već radio! Nisam učestvovao u političkim transferima niti sam ikada pomislio da unovčim mjesto i poziciju. Iako sam bio zastupnik u Skupštini, nikad mi nije padalo na pamet da imam "svog ministra", da plačem sto mi ukidaju ili smanjuju paušal, da pametujem partijskoj centrali i ulazim na sjednice Glavnog odbora i psujem svim tim ljudima. Iako se u mnogo slučajeva nisam sa njima slagao.

Magistar nauka sam postao sa 29. godina a doktor nauka sa 33. godine. Docent sam na Odsjeku za matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli. Dio svojih istraživanja za doktorat sam radio u Engleskoj. Izlagao sam rezultate svog naučnoistraživačkog rada na međunarodnim konferencijama, koatour sam 8 naučnih radova koji su citirani 82 puta i koji su objavljeni u svjetskim priznatim publikacijama.

Juče ste Gospodine Damire Nikšiću uvrijedili mene lično a i sve gore napisano. Mog oca, moju člansku karticu i njegovu Partijsku knjižicu. Mogao bih i ja, kao Vi, Damire Nikšiću, da Vam psujem urbanu majku, da dođem a i da dovedem svoju raju iz Rašljeve i Tuzle da se obračunamo sa Vama, da tražim "svoje ministre" i da urličem sto mi smanjuju paušal i da pravim političke transfere u kojima ćete Vi, vjerujem, uskoro početi da učestvujete...mogao bih, ali neću!

Ja Vas izazivam na duel koji god želite: akademski, moralni, politički, ljudski...samo recite mjesto i vrijeme!

Ne razumijem se samo u konceptualnu umjetnost, bavim se rješenjima kvadratne metrički afine gravitacije, analizom sistema parcijalnih diferencijalnih jednačina i spektralnom analizom Diracovog operatora bez mase.

Iza mene je 19 godina a ispred mene cijeli život rada za ideju i SDP. Ovakvih i sličnih priča ćeš mnogo čuti na Tuzlanskom kantonu! Koja je Vaša?

Smrt fašizmu!
Mogu razomjeti nekoga običnog čovjeka, radnika, poljoprivrdnika ... člana prosječnog SDP... da nije vidio sarkazam, shvatio poruku, i pravi smisao Damirove "komceptualne umjetnosti..." ali "Magistar nauka sam postao sa 29. godina a doktor nauka sa 33. godine. Docent sam na Odsjeku za matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli."... nije li to tebi malo čudno, smiješno... onoliki stranački CV, memoari i isticanje zasluga od rođenja mu...do danas....i njega mu i oca mu u njega... meni pomalo " ruralno"...u Damirovskom smislu... :lol: :lol: :lol:
Bome se mr,dr doc... izmaklo nešto žestoko, a već ušlajbučano... i to baš kada je sve dogovoreno... došlo vrijeme da i on bude malo Ministar, direktor, Dekan... e jebi ga... omoliko zalaganje, a od jednom pušiona...i sramota... da ti prođe šivot, a da bar jedan mandat ne budeš ministar...a kobra gđa. Ministarka... a djeca... ona Ministrova... jebajiga... ovaj život je surov... nepravda pa to ti je
Last edited by kmirsad on 11/02/2019 13:38, edited 1 time in total.
Post Reply