Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
N.N.

#5252 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovaj parking sam sinoc vidio i alasellametio sam dobrih 20 minuta :D

Svaki mjesec, svih ovih godina sergija za kompleks a oni nista vec godinama. Sta je, skupljaju ih na kamarama !? :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5253 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Neki dan parkirao tu. Radni neki nako fincukast momak. Kao eto privremeno je tu, a bice mjesta za njega u IZ kada se ovo zavrsi.
Freamon Lester

#5254 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

N.N. wrote:Ovaj parking sam sinoc vidio i alasellametio sam dobrih 20 minuta :D

Svaki mjesec, svih ovih godina sergija za kompleks a oni nista vec godinama. Sta je, skupljaju ih na kamarama !? :-D
Znaci prodjem jednom, i vratim se jos dva puta da vidim svojim ocima. Majke mi mislio skrivena kamera. Kontam kad ce neko izletiti sa mikrofonom i odem kuci da se ne blamiram pred kamerama jer nisam bio pocesljan... :D
Freamon Lester

#5255 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Neki dan parkirao tu. Radni neki nako fincukast momak. Kao eto privremeno je tu, a bice mjesta za njega u IZ kada se ovo zavrsi.
Za momka ili za parking? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5256 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Koja je to pljacka :izet:

Bas me zanima sta ce kamen reci na sve ovo. Garant ima neke insajderske informacije :D

P.S. Vezano za onog momka sto je nastradao u Skolskoj, sestra mu isla sa mnom u razred u gimnaziji :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5257 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Za momka ili za parking? :D
Za momka. :D
Freamon Lester

#5258 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
P.S. Vezano za onog momka sto je nastradao u Skolskoj, sestra mu isla sa mnom u razred u gimnaziji :)
Procitao sam na fb da ce biti ok i da nece biti tezih posljednica. :)
Freamon Lester

#5259 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote: Za momka. :D
Ma nace se valjda mjesta i za parking. :D

Cudo jedno. Halal parking. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5260 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:

Sta znam, meni je logicnije bilo da je gazda Fantazija dao pare da se ovo zavrsi, umjesto za onu dzamiju na djecijem igralistu, ali hajd :D Sto bi rekli apologeti, njegove pare i ima pravo gradit sta hoce i gdje hoce. Aferim.

A inace bi se trebalo razmisliti o parkingu svakako. Kad su dzenaze, poredaju se automobili duz desne trake, a onda to ponasanje kopiraju svi i eto cirkusa.
Freamon Lester

#5261 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:

Sta znam, meni je logicnije bilo da je gazda Fantazija dao pare da se ovo zavrsi, umjesto za onu dzamiju na djecijem igralistu, ali hajd :D Sto bi rekli apologeti, njegove pare i ima pravo gradit sta hoce i gdje hoce. Aferim.

A inace bi se trebalo razmisliti o parkingu svakako. Kad su dzenaze, poredaju se automobili duz desne trake, a onda to ponasanje kopiraju svi i eto cirkusa.
U tom slucaju je dozvoljen parking od Jalijskog mosta do autobuske stanice na Staroj pijaci. Ima znak. Bar je bio znak.

Kako god imaju smisla za biznis. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5262 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:
U tom slucaju je dozvoljen parking od Jalijskog mosta do autobuske stanice na Staroj pijaci. Ima znak. Bar je bio znak.

Kako god imaju smisla za biznis. :)
Mislim da cak i pise na znaku da je dozvoljeno samo u slucaju dzenaze :-)
kakavdanakneiskustvu

#5263 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kralj Tvrtko I. wrote:Da li je moguce uraditi odjavu/prijavu prebivalista u Zenici ako osoba nije iz Zenice?
Znaci da ne ide u svoju opstinu nego da sve to obavi ovdje?

mislim da moras odjaviti prebivaliste tamo gdje si zivio
kakavdanakneiskustvu

#5264 Re: Zeničani

svasta,bas svasta
kakavdanakneiskustvu

#5265 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
Freamon Lester wrote:

tacno,parkira i onaj koji ode na kafu
kamen spoticanja

#5266 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:

Koja je to pljacka :izet:

Bas me zanima sta ce kamen reci na sve ovo. Garant ima neke insajderske informacije :D

Kamen ce reći alasalamet
Mogli su genijalci odmah napraviti parking kad je nestalo love za dalju gradnju pa zaraditi u ovih 10 godina dovoljno da se ono ruglo zavrsi...
al jok...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5267 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Kamen ce reći alasalamet
Mogli su genijalci odmah napraviti parking kad je nestalo love za dalju gradnju pa zaraditi u ovih 10 godina dovoljno da se ono ruglo zavrsi...
al jok...
Eh genijalcima je bolje uzimat pare nako i na hutbama pricat da "ako na dunjaluku dajes pare za dzamiju, gradis sebi kucu u dzenetu" :D nego raditi.

Medjutim bosanski covjek jest stoka sitnog zuba, ali kad (konacno) provali da ga neko zavitlava, ode kod drugog da ga taj drugi zaviltava, a prvog ostavi :lol:

Tako i sa ovim betonskim mastodontom. 7 godina se pare prikupljaju, a gradjevinski radovi intenzivni ko seksualni zivot Pavla Vujisica.
notsure

#5268 Re: Zeničani

Post by notsure »

Freamon Lester wrote:

Izdaju li fiskalne račune?
I jesu li registrovali djelatnost naplate parkinga u poreskoj?
Sutra će dilat' drogu i opet im niko ništa ne može. Hamko forever.

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5269 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

notsure wrote:
Izdaju li fiskalne račune?
I jesu li registrovali djelatnost naplate parkinga u poreskoj?
Sutra će dilat' drogu i opet im niko ništa ne može. Hamko forever.

Image
Izdaju.

Doduse sad kad malo premotam film, momak mi je stavio fiskalac za brisac, a kad sam krenuo, on ga je i sklonio :D Sad jel' neka mucka u pitanju, ne znam.

Doduse znao se sa mojim prijateljem sa kojim sam bio u društvu taj dan, pa je atmosfera bila ležerna. Raspričali se njih dvojica,nisu se vidjeli dugo jer ovaj moj prijatelj živi u Beču, pa nije bilo onog standardnog-"dobar dan duzni ste marku, evo vam racun".

PS Jel' to Muhamed Begagic ima svoje prste i u ovome? :run:
Oi

#5270 Re: Zeničani

Post by Oi »

Zar si sumnjao da nesto moze bez Begagica?! :)
On ti je predsjednik IZ Zenica.

Koliko god ovaj parking bio smijesan, barem IZ po prvi put zaradjuje pare na koliko toliko posten nacin, a da nije prodavanje magle i bezobrazno zaradjivanje na tudjoj muci - dzenaze :D
Not My Idea

#5271 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

sutila sam i kad postavise onaj luna park u Titovoj. pa i kad iznesu one novogodisnje standove i dovedu konje i magarce u grad. kontam, to je par dana. ne dam da me iznervira.

al kad sam vidjela ovaj parking :| prvo,sto sam svakako bijesna kad god prodjem pored one betonske rugobe i cinjenice da se ono ondje gradi(lo)! drugo, sto bih ih natjerala da - il zavrse sta su pocelu u roku od pola godine il da sruse do temelja. mrš.
Eborg

#5272 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ma Muhamed Begagić i kao penzioner i dalje nosi jedno 15-tak funkcija u Zenici po IZ, NSZDK, SDA itd. :mrgreen:
Oi

#5273 Re: Zeničani

Post by Oi »

Jbg... zemljiste je od IZ i oni mogu raditi sa njim sta hoce, pa i drzati trenutnu rugobu u centru grada, ako im to moze u obraz stati.
kad je nastala ideja za taj kompleks, IZ je pozvala vecinu privrednika da doniraju sredstva za izgradnju. Napravili su neku lafo donatorsku konferenciju i skupili pare od kojih su odradili ove betonske radove. Neki su dali velike sume, neki manje... uglavnom skupila se fina suma za zenicke prilike.
nakon godinu dvije, opet su zvali donatore da opet doniraju i vecina ih je odbila. Iz moje firme su dobili odgovor da dignu kredit i da se ne javljaju vise.
Ono ce stajati tamo dok u IZ ne shvate da ne moze obican narod finansirati njihov luksuz i da moraju malo zasukati rukave, a ne samo govoriti "dace bog"
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5274 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne kaze se dzaba da kad umre Muhamed Begagic ostade upraznjeno vise radnih mjesta u Zenici :D

Mislim stvarno ti ljudi pretjeruju. Ono kad se formira novi dzemat, haj sto se dzamija najvecim dijelom izgradi od milodara, sta ces, ljudi vjeruju i daju. I neka daju.

Ali onda jos traze i stan za hodzu. Pa jeboga smrt imas platu, digni krediti i kupi stan, nisi Tito :run:

Ne placaju porez drzavi, niko pojma nema ko im sve daje pare i sa kakvim porijeklom i opet da je sve za dzabaluka. Dobro im je vasa firma @Oi odgovorila. Digni kredit i cao djaci.

Nedavno sam imao smrtni slucaj u porodici i hodza ne da dere, nego razvaljuje. Plati mu se i preplati, dodje ti u kucu pocisti sve sa stola i jos drzi predavanje. :run:

P.S. vrijedi ovo i za ostale religijske zajednice, samo ubacite rijec crkva umjesto dzamija i pop/svecenik umjesto hodza i isto je.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5275 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Oi wrote:Jbg... zemljiste je od IZ i oni mogu raditi sa njim sta hoce, pa i drzati trenutnu rugobu u centru grada, ako im to moze u obraz stati.
kad je nastala ideja za taj kompleks, IZ je pozvala vecinu privrednika da doniraju sredstva za izgradnju. Napravili su neku lafo donatorsku konferenciju i skupili pare od kojih su odradili ove betonske radove. Neki su dali velike sume, neki manje... uglavnom skupila se fina suma za zenicke prilike.
nakon godinu dvije, opet su zvali donatore da opet doniraju i vecina ih je odbila. Iz moje firme su dobili odgovor da dignu kredit i da se ne javljaju vise.
Ono ce stajati tamo dok u IZ ne shvate da ne moze obican narod finansirati njihov luksuz i da moraju malo zasukati rukave, a ne samo govoriti "dace bog"
Mislim da ni ovo ne mogu, jer po zakonu se gubi gradjevinska dozvola ukoliko ne uradis ono sto si predocio po zahtjevu u odredjenom vremenskom roku.

Na zapadu bi vec kompresor radio jer rusi ambijentalnost gradske jezgre. Ali haj sta se sve gradi, ovaj kompleks je milina :run:
Post Reply