BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JohnnyS.

#5251 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JohnnyS. »

HaHaHa2 wrote:

:dance:
odlicno :lol: :lol: :bih:
Acheron

#5252 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

Manite se spominjanja penala, tu bi promasali 10 od 10. ;-) Idemo zabit gol ili dva.

Jedina je znaci dilema Zahirovic ili Medunjanin, obzirom da cemo vjerovatno igrat sa jednim spicem. Ali dzaba ti 5 vezista kad nam nije bilo sredine 70 min. Ni blizu kao protiv Francuza.

Ne znam zasto uopste Zahirovica dirati s beka. Mozda je bolji od Jahica na beku. Bar vise nema tremu i upoznao je protivnika.
Last edited by Acheron on 12/11/2011 16:02, edited 1 time in total.
Bosnolog

#5253 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

zlajapravaraja wrote:
luckylaka wrote:Nego imal ko informacija gdje cemo igrati kvalifikacije za S.P. u Brazilu Bilino jal Kosevo :D
Kako god da se ove kvalifikacije zavrse, treba pod hitno organizovati proteste, facebook revoluciju, revolt, strajk, nerede; sta god pomaze da se ovim momcima izgradi normalan stadion, i to do pocetka novih kvalifikacija :x

Ako smo ljudi, sjescemo pa cemo priznati da im nismo stvorili ama bas nikakve uslove, a da ocekujemo nesrazmjerne rezultate.

Ako smo ljudi, priznacemo sami sebi da cak ni mi sami ne bi ni igrali za takvu reprezentaciju i drzavu da smo na njihovom mjestu.

Ako smo ljudi, moramo sebi priznati da mozemo biti samo neizmjerno zahvalni sto se vecina tih momaka uopste sjeca svog "porijekla", jer su rodjeni i odrasli negdje drugo, a kamoli sto ginu bez ikakve premije na terenu za navijace koji vecinom ne zasluzuju da gledaju ni reprezentaciju San Marina, a kamoli zvijezde Man Citija, Rome, Seville, Stoke-a, Hoffenheima, Lazia... :x

Ako smo ljudi, priznacemo da nam oni vise znaci nego pojedini clanovi uze i sire familije.

Ako smo ljudi, priznacemo da se brinu o nasem i te kako potrebnom pozitivnom imidzu u svijetu, kad se vec mi sami ne znamo o njemu pobrinuti (zvizdanje himni, Messi, laseri, krkanluk, pasivnost duha na tribinama, postavljanje Mevlida u istu sliku s najboljim fudbalerom na svijetu :x , i sta jos sve ne) i kad nismo svjesni ko smo, gdje smo i sta smo :x

Znam da ugradjivanje grijanja pod travnjak, komplet sa tehnikom, novom travom i svim pratecim cakama ne kosta vise od 100.000 €! Dovedu se strucnjaci i radnici iz Njemacke, smjeste u taj hotel s 5 zvjezdica na sedmicu dana, i gotova prica! :x

Barem toliko svijesti i savjesti je morao imati bilo ko se imalo bavi ovom reprezentacijom. Ako je sjeban teren vec bio taktika protiv Portugala, ne zelim da nam to ikad vise bude taktika u buducnosti - jer nam se zbog onog sranja dugorocno ni novi (bil' malo da vam Seferovic i Hajrovic eventualno dodju na onu oranicu...? doci ce, al' u qrcu), a ni "stariji" igraci (Dzeko, Begovic ili Pjanic 2013-te: "Umoran sam od reprezentacije, zelim se skoncentrisati na klub") vise nece odazivati, budite sigurni u to.

U sljedecim kvalifikacijama imamo kao goste sve ekipe koje mozemo nadigrati i razvaliti, ali se to sigurno nece desiti na onakvom Bilinom Polju (ni sa onakvim odronom na tribinama), a ni na Kosevu (max 15.000 ljudi bi doslo) pa cemo se opet sami zajebat, odigrat 0:0 s Grckom i izgubiti 0:1 od Slovacke u 90. minuti, i bice nam kriva UEFA sto gura Papadopoulosa i Hamsika na WorldCup (we care about money...yeah, yeah :roll: ), jer su eto oni isplativiji nego Dzeko.

Napravite Zmajevima novi jebeni stadion od zeljeza, betona i drveta, kako god znate i umijete, pa makar i u Hrasnici, kad vec niste dovoljno pametni da se dogovorite s nekim investitorom i Zeljom da izlijete barem dvije jebene betonske tribine na Grbavici ili ugradite jebeno grijanje ispod trave u Zenici, kad je vec rekonstrukcija Koseva u pravi fudbalski stadion preskupa, a natkrivanje besmisleno.

I potrudite se da pravi navijaci dodju do karata! :x

Fuj :x
:thumbup:
iceman2010

#5254 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by iceman2010 »

Kartoni se brisu za evropsko osim direktnog crvenog kartona.
nuki_cika

#5255 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by nuki_cika »

Bosnolog wrote:
zlajapravaraja wrote:
luckylaka wrote:Nego imal ko informacija gdje cemo igrati kvalifikacije za S.P. u Brazilu Bilino jal Kosevo :D
Kako god da se ove kvalifikacije zavrse, treba pod hitno organizovati proteste, facebook revoluciju, revolt, strajk, nerede; sta god pomaze da se ovim momcima izgradi normalan stadion, i to do pocetka novih kvalifikacija :x

Ako smo ljudi, sjescemo pa cemo priznati da im nismo stvorili ama bas nikakve uslove, a da ocekujemo nesrazmjerne rezultate.

Ako smo ljudi, priznacemo sami sebi da cak ni mi sami ne bi ni igrali za takvu reprezentaciju i drzavu da smo na njihovom mjestu.

Ako smo ljudi, moramo sebi priznati da mozemo biti samo neizmjerno zahvalni sto se vecina tih momaka uopste sjeca svog "porijekla", jer su rodjeni i odrasli negdje drugo, a kamoli sto ginu bez ikakve premije na terenu za navijace koji vecinom ne zasluzuju da gledaju ni reprezentaciju San Marina, a kamoli zvijezde Man Citija, Rome, Seville, Stoke-a, Hoffenheima, Lazia... :x

Ako smo ljudi, priznacemo da nam oni vise znaci nego pojedini clanovi uze i sire familije.

Ako smo ljudi, priznacemo da se brinu o nasem i te kako potrebnom pozitivnom imidzu u svijetu, kad se vec mi sami ne znamo o njemu pobrinuti (zvizdanje himni, Messi, laseri, krkanluk, pasivnost duha na tribinama, postavljanje Mevlida u istu sliku s najboljim fudbalerom na svijetu :x , i sta jos sve ne) i kad nismo svjesni ko smo, gdje smo i sta smo :x

Znam da ugradjivanje grijanja pod travnjak, komplet sa tehnikom, novom travom i svim pratecim cakama ne kosta vise od 100.000 €! Dovedu se strucnjaci i radnici iz Njemacke, smjeste u taj hotel s 5 zvjezdica na sedmicu dana, i gotova prica! :x

Barem toliko svijesti i savjesti je morao imati bilo ko se imalo bavi ovom reprezentacijom. Ako je sjeban teren vec bio taktika protiv Portugala, ne zelim da nam to ikad vise bude taktika u buducnosti - jer nam se zbog onog sranja dugorocno ni novi (bil' malo da vam Seferovic i Hajrovic eventualno dodju na onu oranicu...? doci ce, al' u qrcu), a ni "stariji" igraci (Dzeko, Begovic ili Pjanic 2013-te: "Umoran sam od reprezentacije, zelim se skoncentrisati na klub") vise nece odazivati, budite sigurni u to.

U sljedecim kvalifikacijama imamo kao goste sve ekipe koje mozemo nadigrati i razvaliti, ali se to sigurno nece desiti na onakvom Bilinom Polju (ni sa onakvim odronom na tribinama), a ni na Kosevu (max 15.000 ljudi bi doslo) pa cemo se opet sami zajebat, odigrat 0:0 s Grckom i izgubiti 0:1 od Slovacke u 90. minuti, i bice nam kriva UEFA sto gura Papadopoulosa i Hamsika na WorldCup (we care about money...yeah, yeah :roll: ), jer su eto oni isplativiji nego Dzeko.

Napravite Zmajevima novi jebeni stadion od zeljeza, betona i drveta, kako god znate i umijete, pa makar i u Hrasnici, kad vec niste dovoljno pametni da se dogovorite s nekim investitorom i Zeljom da izlijete barem dvije jebene betonske tribine na Grbavici ili ugradite jebeno grijanje ispod trave u Zenici, kad je vec rekonstrukcija Koseva u pravi fudbalski stadion preskupa, a natkrivanje besmisleno.

I potrudite se da pravi navijaci dodju do karata! :x

Fuj :x
:thumbup:
Ma u zenici ako misle i dalje igrati podhitno treba zamjeniti travanjak.J....m ti bjedu.Nemamo pišavih 100 hiljada ueura da postavimo najmoderniji travnjak :x
JohnnyS.

#5256 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JohnnyS. »

iceman2010 wrote:Kartoni se brisu za evropsko osim direktnog crvenog kartona.
je li zna neko pouzdano kako to ide sa kartonima za evropsko sta se prenosi dva zuta ili crveni?
vec se raspitujemo za evropsko a to iz iskustva znam da nije dobro :mrgreen:

uglavnom ako nasi na poluvremenu u lisabonu budu drzali nulu tada sanse polako prelaze na nasu stranu.
nadati se najboljem.
Sasvim_Obican

#5257 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Saša Papac nije igrao sinoć protiv Portugala u Zenici zbog žutih kartona, ali bi trebao biti u sastavu za revanš u utorak u Lisabonu.
Nažalost, sjajni lijevi bočni reprezentacije Bosne i Hercegovine i Glasgow Rangersa jutros se probudio sa visokom temperaturom, te je odmah podvrgnut tretmanu terapija, kako bi bio spreman za gostovanje u Portugalu.

"Evo, cijeli sam dan u bolnici. Primam infuzije, jer imam visoku temperaturu. Nadajmo se da će sve biti u redu do utakmice", kazao je za SportSport.ba Papac.

Do utakmice u Lisabonu ima još tri dana, pa se za nadati da će Papac do tada biti spreman, jer s obzirom da u Portugalu zbog žutih kartona neće biti Sejada Salihovića, lijeva strana terena bi bila u velikom deficitu u slučaju neigranja ovog Mostarca.

:shock: :shock:
Frankyee

#5258 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Frankyee »

Papac je bolestan, ima visoku temperaturu,... nadam se da zuti Salihovicu nece se pokazati kao veliki hendikep.

Ali kako Lula uleti klizeci ( Ronaldu meni se cini ), ono je bio kljucan potez.
moa

#5259 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by moa »

LJudi mislim da je susic ovo jako pametno odigrao. Citavo vrijeme je govorio mi idemo
u portugal da rijesimo utakmicu, ako je sve ovo u detalj zamisljeno kako je bilo onda smo
stvarno odradili predobar posao i sve vishe vjerujem da cemo dobiti u portugalu kartu za EP. Pokazuje da takticki sazrijevamo i da napokon igramo planski. Ovdje da smo poveli 1:0 opet bi sudija navuko penal njima
i onda bi bas bilo loshe, ali ovako ostaje otvoreno i produbljuje moje nadanje da ce biti sve za 10.
Jedna stvar koja mene iritira godinama jeste da ne znamo izvesti aut a da ne izgubimo loptu.
Naucite izvoditi aut da ne izgubimo loptu u roku od 7 sekundi.
BHF_Manijak

#5260 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHF_Manijak »

missko wrote: Nema losijih sudija u Evropi od Svaba, kiksat ce jednom garant a molim Boga da bude u nasu korist.
Pozdravio te Markus Merk! :wink:
ganjeta

#5261 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

Strašna atmosfera u Zenici i jebeno pOzerište, ali nije se ni moglo očekiavti bolja atmosfera. Ja se zadesi na jugu prvi put da gledam repku na Bilinom polju i od mene dosta, nije se trebalo ni boriti za onaj komad papira. Od 93. minute navijalo se nekih brat-bratu 8. minuta ostalo vrijeme je bilo kao u pozorištu, normalno i očekivano kad lik pored mene cijelo vrijeme konta da igra Ibričić :roll: , još mu psuje sve po spisku. Većina je bila takva, pa ni BH fanaticosi nisu imali neko izdanje aman-zaman da li zbog velike hladnoće ili ti ne znam sam zbog čega, loše njihovo izdanje pored sveg truda.
Jedino je teren bilo lošiji od atmosfere i publike na stadionu.

Papetu svaka čast na postavci igre, drugačije se nije ni moglo, provalili su našu igru maximalno i nisu nam dali disati prvo poluvrijeme. U drugom smo se kao malo dozvali, što se bližio kraj utakmice mi smo sve bolje izgledali na terenu.

Pojedinačno o igračima se sve gotovo reklo, tako da nema potrebe nekog posebno izdvajati osim Rahmića :thumbup: kako samo igra dedica, bravo majstore! Pored samog pritiska i opterećenja sa žutim kartonima, bez tri igrača iz zadnje linije 0-0 je ravno pobjedi i daje nam ogromne šanse za prolaz. Neko reče da nije zadovoljan našom igrom, ja sam prezadovoljan jer mi nismo bili loši koliko su oni dobri, i nisu nam dozvoljavali da nametnemo svoju igru po onom katastrofalnom terenu. U Lisabonu isti sasatv kao iz Pariza samo Jahić/Zahirović na mjestu Mudže i držati što više X poslije ubaciti Vedada oko 70. minute i bit će sve ok.

Ja vjerujem u prolaz!
just principe

#5262 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

Frankyee wrote:Papac je bolestan, ima visoku temperaturu,... nadam se da zuti Salihovicu nece se pokazati kao veliki hendikep.

Ali kako Lula uleti klizeci ( Ronaldu meni se cini ), ono je bio kljucan potez.

Papac je jos prije jedne utakmice bio bolestan ( isto temperatura ) cini se protiv grka u prijateljskoj na Kosevu u avgustu...Nesto se on cesto razbolijeva sto nije bash odlika fudbalera, ali bez obzira na sve kad je terenu odigra maestralno

missko je napisao/la:
Nema losijih sudija u Evropi od Svaba, kiksat ce jednom garant a molim Boga da bude u nasu korist.

bojim se da si upravu....ja se uvijek izaspem kad vidim njihovu sudijsku nadoknadu od 2 minute
moa

#5263 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by moa »

BHF_Manijak wrote:
missko wrote: Nema losijih sudija u Evropi od Svaba, kiksat ce jednom garant a molim Boga da bude u nasu korist.

Nas sudije uvijek zakinu, prvo protiv Spanije, jos je Papac cini mi se nabio rukom u aut pa nam dadose go u nekoj 97 minuti i 02 sekundi. Produzena tekma cini mi se 6 minuta.
Francuska penal kojeg niko nije vidio osim sudija.. nadam se da ce momci sad pametnije igrati u portugalu pa ce izbijati loptet sto dalje od gola kao sinoc u zenici da sudija slucajno nebi vidio neki penal.
SeleneY

#5264 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by SeleneY »

Sudija ovo,sudija ono!Kako me pojedinci nerviraju!Svi grijese,samo ste vi upravu! :x
Lakat Jebić

#5265 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Lakat Jebić »

moa wrote:
BHF_Manijak wrote:

Nas sudije uvijek zakinu, prvo protiv Spanije, jos je Papac cini mi se nabio rukom u aut pa nam dadose go u nekoj 97 minuti i 02 sekundi. Produzena tekma cini mi se 6 minuta.
Francuska penal kojeg niko nije vidio osim sudija.. nadam se da ce momci sad pametnije igrati u portugalu pa ce izbijati loptet sto dalje od gola kao sinoc u zenici da sudija slucajno nebi vidio neki penal.
u spaniji je beslija, umjesto da pusti loptu u aut, uhvati u ruku, sudija mu da crveni, i pusti jos jedan napad i mi primimo go. penal protiv francuza je, jbg, bio cist. levatski, al cist.

jel moramo vazda alibi traziti i prije utakmice?
Sasvim_Obican

#5266 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Brine me Papac... Baš sam se veselio što će igrati jer njegovo prisustvo daje odbrani još i jaču dozu čvrstine. Imaju tri dana, a valjda se viroze, prehlade, virusi mogu sanirati za to vrijeme. :?

Wolfgang Stark je sudija kojeg smatram jednom od boljih opcija za nas. Ili bi vi onog Islanđanina ?! :D
Rotring *.*

#5267 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

Sasvim_Obican wrote:Brine me Papac... Baš sam se veselio što će igrati jer njegovo prisustvo daje odbrani još i jaču dozu čvrstine. Imaju tri dana, a valjda se viroze, prehlade, virusi mogu sanirati za to vrijeme. :?

Wolfgang Stark je sudija kojeg smatram jednom od boljih opcija za nas. Ili bi vi onog Islanđanina ?! :D
može se zaliječiti, ali opet zavisi o kojoj vrsti prehlade..
Ali, vjerovatno će biti spreman, jak je on momak :D :bih:
north

#5268 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by north »

Treba nam Papac ko hljeb, dobro je da nema upale, tako da Reufe jesi li doktor ili nisi, srediti to do utorka, imao sam i ja nedavno haman 39 temperaturu pa je skinuh sa paracetamolom i limunom :D

U Lisabonu sa istim sastavom kao u Parizu i istom taktikom, samo umjesto Mujdže staviti Jahića i napadački od prve minute, ako prvi zabijemo gol jako jako smo blizu :bih:

Napokon švabo sudija, vjerujem da nas neće svjesno zakidati....
Radar71

#5269 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Radar71 »

SeleneY wrote:Sudija ovo,sudija ono!Kako me pojedinci nerviraju!Svi grijese,samo ste vi upravu! :x
eto sudija bio u pravu kad nam je sviro penal u Parizu, citav svijet vidio tu prevaru i svi rekli da smo pokradeni i mi sad trebamo reci sudija je zlato :shock: :shock: daj molim te
PR-player

#5270 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by PR-player »

Radar71 wrote:
SeleneY wrote:Sudija ovo,sudija ono!Kako me pojedinci nerviraju!Svi grijese,samo ste vi upravu! :x
eto sudija bio u pravu kad nam je sviro penal u Parizu, citav svijet vidio tu prevaru i svi rekli da smo pokradeni i mi sad trebamo reci sudija je zlato :shock: :shock: daj molim te
sve na stranu ali objektivno ono jest bio faul, jest mu noga bila na liniji a tijelo gotovo cijelo unutra (nema dokaza ni strucnjaka koji moze ovo osporiti). Nije to stvar misljenja i nema potrebe analizirati. Mozemo se prepirati 70 godina al vala samo lazemo sami sebe.
bullmastiff

#5271 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bullmastiff »

sta ako bude 0:0 u regularnom vremenu?
je li onda produzeci penali ili nesto drugo?
Mr. Brightside

#5272 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

bullmastiff wrote:sta ako bude 0:0 u regularnom vremenu?
je li onda produzeci penali ili nesto drugo?
triput se novcic baca :mrgreen:
ganjeta

#5273 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

Image

:mrgreen:
Baudelaire

#5274 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

Pretpostavljam da je ovo zajebancija, ali vani su se grdne pare na ovim stvarima mlatile. Trebalo je ovo na kakvu svjetske e-shopping stranicu baciti, mogao je čovjek dobre pare uzeti. :D
gonz0

#5275 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by gonz0 »

cujem 10 hiljada su dali za pijesak.... bolje da su kupili neki mega heklani ćilim da teren pokriju...
Locked