sizifinho wrote:Evo jedna tekst što sam danas napisao, ponukan vašim biserima, majke mi najjači ste:
eto pa ko pročita nek komentiraIgre Avlija
Knjiga 3-a.
Poglavlje "Hojdi mi dojdi mi"
Šemsa je ušla na Vratnik, rukom pod ruku sa Petrom Balašem. Na kapiji je dočekaše Ramiz i Rusmir Bolić, pravi domaćini, obojca- pomisli Šemsa. U Ramizu je vidjela nekakvi odsjaj, kažu da čojka moš sudit po očima, a Ramizove oči su se šljaštile ko Ilidža navečer... znači dobar čojk.
Rusmir Bolić se nasmija, s glanc novim zubima, pa kaže:" Bujrum, bujrum, mer`aba, Petar-aga."
Šemsa, koja je učila zanat kurvanja i petljanja od najboljeg (samog Petra) zaključi da je Rusmir galantno izjebao Petra u mozak, jer zna da je Petar vlah i da jede svinjetinu, a age ne jedu svinjetinu. E svašta.
"Hodite, uđite, ne`izuvaj se potrat ću ja to posl`je, haj haj, ne brini se ništa, neće Poguzija ujest." reče mladi Ramiz, s onim osmjehom koji kaže da bi pocjepao Šemsu ko hodža hamajliju. Poguzija je bilo pseto, majke mi, ko kakvo tele. Ev voliko veliko.
Kad su sjeli za sofru, donese Ramiz nekakve suhe mesike, sudžuke, kaže Rusmir da je parekselans, ali Šemsu presječe u stomaku. Znala je.. ili je grah počeo da radi, pa će da prne, ili su joj oni dani u mjesecu.
A more bit i da je do tog što je ta mesika njoj poznata. Sjećanje na njenu rodnu grudu, Faletiće, pade joj na pamet ko kad je Meho pao s trešnje.
Šemsa prepoznade meso koje je njen babo Neđad Starković osušio na tavanu kule Šimšira. Podsjetila se Faletića, njihove izvorske vode i starog stabla đe je svakog prvog u mjesecu prala svoj "rudnik zlata". Prisjetila se onog dana kad je iz Rakovice došla kočija sa cisternom da prikupi njihovu izvor-vodu, i tad je njoj babo rekao: "Šemso, posluži ovim ljudima naše mesike, hajd rodi babo."
Suza joj sleti niz obraz.
Malo više sjeverno, na Tabiji, Đamo Pahuljica gleda preko tabije, đe četnici čekaju u šumarcima. "Jes hladno jebo ti meni mater." reče mu Debeli Samir. Đamo je volio Samira, iako je bio debelo krme, zbog njegove iskrenosti. Topla braća sa tabije su morali nositi rozo i nisu smjeli spavati sa ženama, ali zakon ništa nije govorio o debelim muškarcima. Đemo je iskoristio tu rupu u zakonu i svaku noć se grijao sa Samirom pod ćaršafima. Samirov prdež ih je grijao noćima, ali sada protiv vjetra ništa nisu mogli.
"Normalno da je `ladno, mraz će da upeče."
Đemo se prisjetio svoga baba, kurvara, Neđada Starkovića, sa nostalgijom kokoške kad vidi lonac. "Mraz će da upeče." je zaštitni muhabet familije Starković. "E babo, jebo si mi mater, vid me đe se ledim jebo te, da si mog`o kontrolisat Tvrtka Starkovića iz gaća, sad se ne bi ledio ođe." pomisli Đemo. Bilo je dana kad je bio sretan što nije Starković- jer su svi haman izginuli na frontu, sem Roba koji je ugino na svadbi kade mu je svat gurno slučajno nož u plećke. Robi se zvao Refik, ali mu bilo glupo, a se prekrstio ćafir u vlaha, ali Đemo ga je idalje voljeo.
Priča nas sad vodi malkice u grad, na Čaršiju. U čaršiji, kod sebilja, Suada Lann-kanister-bokalvić se opra, uze žena gusul, ijako je znala da će je džehenem dočekati ko hodža što Bajram dočeka. Sinoć je griješila, haman cijelu noć, sve joj nateklo, i sad valja naklanjati ono što je prespavala.
"Suada-aginice, morem li prić." reče joj Veliki Muftija Picajzla.
"Hajde-de, kad si već navalio" mrsko će Suada, a znala je šta hoće. Bazdio je na bijeli luk, ma hej. Tačno joj se dlake nakostriješiše.
"Šta hoćeš?" upita ga.
"Suada-aginice, sinoć me išijas ufatio, evo tačno tu, pa nisam mog`o cijelu noć da se maknem, ako imadeš 20 dinara eto samo da kupim sebi krijemu za ova krsta. Haman da me propuh ufatio."
Znala je Suada šta će njem krema, svake godine u isto vrijeme ga ufati šandrprc da umače, jebo majku, pa ni kokoš u dvorištu nemere proć a da je on ne safata. Pa haj ti onda čisti perje. Al štaš, ko kad nema boljeg muftije, a jevtin, samo mu podaj štagod i zadovoljan je.
"Haj majke ti, uzmi, nemoj me peglat."
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
noel_
#5251 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- Tito_i_Partija
#5253 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobar.sizifinho wrote:Evo jedna tekst što sam danas napisao, ponukan vašim biserima, majke mi najjači ste:
Pa i ne bas o knjigama. Vise o karakterizaciji "bad guys".omar little wrote:aa koliko ste nadrobili, nista nisam citala, jel to o knjigama vi? ako cete mi spojlat nesto, onda cu preskociti.
-
sizifinho
#5254 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
[quote="omar little"] aa koliko ste nadrobili, nista nisam citala, jel to o knjigama vi? ako cete mi spojlat nesto, onda cu preskociti. [/quote]
ma nisu spojleri. od mene nozes ocekivati da napisem upozorenje za spojl. Pricali smo o likovima koji su i zasto su nam dragi, a ovaj veliki tekst koji sam zalijepio je samo parodija na serijal
ma nisu spojleri. od mene nozes ocekivati da napisem upozorenje za spojl. Pricali smo o likovima koji su i zasto su nam dragi, a ovaj veliki tekst koji sam zalijepio je samo parodija na serijal
-
nema me tamo
#5255 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel' ovo u 10 veceras 5 epizoda na HBO?
- IcedMFEarth
#5256 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nedžad Starković haha
Sean Bean mi i liči na nekog Nedžada
Sean Bean mi i liči na nekog Nedžada
-
DON_eARL
#5257 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
17:55 42nema me tamo wrote:Jel' ovo u 10 veceras 5 epizoda na HBO?
20:05 Krive su zvijezde
22:10 Igra prijestolja V, ep. 4
23:10 Lizzie Borden uzela je sjekiru
00:40 Kapetan Amerika: Ratnik zime
03:00 Igra prijestolja V, ep. 5
04:00 Silicijska dolina II, ep. 5
04:30 Potpredsjednica IV, ep. 5
05:05 Pehist: Život i smrti Roberta Dursta, ep. 5
- Rockefeller
#5258 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Torenti će da rade večeras ili sutra.
-
Juliuscezar
#5259 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tek sad sam skontao daje onaj frajer sto ga je Jon sskratio za Klacu Slynt, ustvari bio jedan od glavnih krivaca za propast Neda. On ga je izdao kao komandir one gradske garde.
-
duboka_misao
- Ultraviolent
#5261 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ouuuuuu peta epizoda, napokon! 
- Jack Be Nimble
#5262 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dogleda i ja ovu cetvrtu napokon. Sada cak imamo i ISIS u seriji.
- karanana
#5263 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znaci dobra peta?
ma namjerno su leakovali 4 epizode da raja poludi nad dobrom petom.
ma namjerno su leakovali 4 epizode da raja poludi nad dobrom petom.
- AleksoMKD
#5264 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Renly je hteo da Ned stane na njegovu stranu a protiv Stanisa koji je kao stariji od Renliya imao pravo na pretstol. Renly je imao 200 vojnika i da je podrzao svoga brata Stanisa (ko sto je Stanis podrzao Roberta kada su skidali Ludog Kralja) sve bi se zavrsilo sa Cersei u njenom djecom zarobljenim. Ned je pola svojih ljudi poslao sa Dondarionom da ganjaju planinu i kada ga je Renly odjebao ostao mu je samo Baelish.sizifinho wrote: Eh upravo, sve što si rekao je tačno. Meni je žao Starkova, oni stvarno ne vide širu sliku, Ned, Robb pa ni Jon... Roose i Tywin su, kao što kažeš sam, ljudi od djela...krv mora opstati po svaku cijenu. Ned Stark nije bio takav. Ned je imao šansu da se riješi Lanniste ... u priliku.
Renly je iza sebe imao Tyrelove (iza sebe na vise nacina, hehehehehe) i mrtav ladan je hteo da nas casni Ned prekrsi zakon preskacuci legalnog kralja Stanisa.
- IcedMFEarth
#5265 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jel' neko konta čemu je trebalo ono mjerenje piša između Ruska i Ramiza ? Nisam baš skonto 
- Rockefeller
-
duboka_misao
#5267 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mozda da upises prava imena likova, neko bi i znao a ovo mahalsko je bilo simpaticno dok je trajalo...biloIcedMFEarth wrote:Jel' neko konta čemu je trebalo ono mjerenje piša između Ruska i Ramiza ? Nisam baš skonto
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5268 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
peta, nako...mlaka, ništa dramatično, tek se zakuhava...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5269 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa dokle više se zakuhava 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5270 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a izgleda dok ne prekipi... par scena dijaloga medju likovima i to je to...ovo kako su krenuli biće 100 sezona...
-
nema me tamo
#5271 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma smor pravi..
Kao bice dešavanja, a ono..
Samo u zadnjoj epizodi ce biti svega i to je to..
Kao bice dešavanja, a ono..
Samo u zadnjoj epizodi ce biti svega i to je to..
-
Juliuscezar
#5272 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Imamjeben osjecaj da bi Stannis mogao fda bude jeb*n od strane Boltonovih. Ramsy je totalni ludjak, ali ona bi mu mala kerovodjina kci mogla biti smrt.
Jon sazrijeva
Glupaca Daniris napravila dobar potez, jebaji ga. I dalje necu nju kao kraljicu Westerosa.
Ne znam kako se moze sprijeciti ova bolest ali pretpostavljam da ce Jorah sebi odsjeci ruku. Vidjela smo ga u traileru eda se bori u onoj areni.
Uglavnom do kraja ocekivat jednu bitnu smrt, jednu veliku bitku , jako sranje Kings landing i ono zadnja epizoda u fazonu sljedece sezone stvarno, ali bas stvarno dolaze šetaci
.
Sansa ako se izvuce iz ovog sranja zasluztuje da bude kraljica na sjeveru
.
Jon sazrijeva
Glupaca Daniris napravila dobar potez, jebaji ga. I dalje necu nju kao kraljicu Westerosa.
Ne znam kako se moze sprijeciti ova bolest ali pretpostavljam da ce Jorah sebi odsjeci ruku. Vidjela smo ga u traileru eda se bori u onoj areni.
Uglavnom do kraja ocekivat jednu bitnu smrt, jednu veliku bitku , jako sranje Kings landing i ono zadnja epizoda u fazonu sljedece sezone stvarno, ali bas stvarno dolaze šetaci
Sansa ako se izvuce iz ovog sranja zasluztuje da bude kraljica na sjeveru
-
duboka_misao
- Rockefeller
#5274 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kenjaju. Stanis mog'o odma ić' al' jok, ček'o nešto.
- IcedMFEarth
#5275 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jebiga mora biti lošija sezona kad nema Tyriona da zajebava po King's Landingu, nema Tywina, Joffreya i Starkovih, nema Hounda...