Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
Kapetan Marko wrote:
plain vanilla wrote: pa u tom minutu ne spominje, ali to je opste poznato
jer razlog zasto HDZ trazi svih 5 mjesta je da moze blokirati svaku odluku..a to isto je i razlog zasto im SDP nije dao svih 5 mjesta
mada izgleda komplicirano, uopste nije :D
Pa znači da su prijedolg međunarodne zajednice i prijedlog SDP zapravo isti, što je Čović zapravo i rekao! Dobro, to smo razjasnili! Ma općento ova raspodjela ministarskih mjesta po principu 9+5+3 meni je apsolutno neprihvatljiva, jer ne odražava ravnopravnost naroda, kako u Federaciji tako i republici Srpskoj! Posebice ako uzmemo u obzir da su odlukom ustavnog suda sva ti naroda konstitutivan na teritoriji cijele BiH!
Prijedlog SDPa nije postojao postojao je prijedlog SDA koji je SDP prihvatio i postojao je prijedlog medjunarodne zajednice koje je SDP takodjer prihvatio
:-)
ne moras traziti dlaku u jajetu, zna covjek na sta mislim :D
plain vanilla

#5252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Kapetan Marko wrote:
Komrad wrote:Prijedlog SDPa nije postojao postojao je prijedlog SDA koji je SDP prihvatio i postojao je prijedlog medjunarodne zajednice koje je SDP takodjer prihvatio
Postoji li igdje nekakva informacija da je SDP nudio HDZ-ima tih 5 mjesta?
Nije 5, nego 4 bolan
4/5
pa to ce ti covic potvrditi ako treba jer je poenta u petom mjestu
Bosnolog

#5253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

sarajevsko pivo II wrote:Ispada da je čitav ovaj cirkus nastao zbog 1 ministarskog mjesta.Ne vjerujem u to. Mora tu biti još nešto.
Coviceva najava one izborne treceoktobarske noci iz buduceg stolnog treceg blentiteta kao dio predizbornog dogovora sa Milojkom,.....Stoga je svih ovih mjeseci trazio ono sto je sam znao da nece moci dobiti a sto mu je posluzilo kao izgovor za dreku od okoje ce samo premuknuti :D ,...Sada je usao u zivobaru i nema mu nazad,... ;-)

Druzenje sa Dodikom ce svakako imati posljedice njegovog buduceg politickog stanja,..... :P http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9340_n.jpg
Last edited by Bosnolog on 23/03/2011 02:07, edited 1 time in total.
Komrad

#5254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Kapetan Marko wrote:
Komrad wrote:Prijedlog SDPa nije postojao postojao je prijedlog SDA koji je SDP prihvatio i postojao je prijedlog medjunarodne zajednice koje je SDP takodjer prihvatio
Postoji li igdje nekakva informacija da je SDP nudio HDZ-ima tih 5 mjesta?
Ne postoji koliko znam jer SDP nije nista nudio
Kapetan Marko

#5255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

zoom66 wrote: :zzzz: :zzzz: 5 + 2 srpska = 7 :zzzz: :zzzz: :zzzz:
To Lagumdžija kaže u sredini emisije (telering). Ali na početku te iste emisije kaže da je HDZ tražio 5 Hrvatskih mjesta! Pogledajte inkove koje sam već postao.

Mislim da bi HDZ pristao na tih hrvatskih 5 mjesta, pa me samo zanima jesu li mu ikada nuđena!
Kapetan Marko

#5256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

Komrad wrote:Ne postoji koliko znam jer SDP nije nista nudio
OK. Znači i to smo razjasnili. Prijepor je dakle nastao oko tog jednog mjesta!
plain vanilla

#5257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Kapetan Marko wrote:
To Lagumdžija kaže u sredini emisije (telering). Ali na početku te iste emisije kaže da je HDZ tražio 5 Hrvatskih mjesta! Pogledajte inkove koje sam već postao.

Mislim da bi HDZ pristao na tih hrvatskih 5 mjesta, pa me samo zanima jesu li mu ikada nuđena!
Jel ti nas zezas? :evil:
Ne, nisu mu nudjena
5 od 5 hrvatskih mjesta mu nikad nisu ponudjena, bar ne koliko se zna u javnosti
Komrad

#5258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Kapetan Marko wrote:

Jel ti nas zezas? :evil:
Ne, nisu mu nudjena
5 od 5 hrvatskih mjesta mu nikad nisu ponudjena, bar ne koliko se zna u javnosti
ovaj ili zeza ili nije u toku
plain vanilla

#5259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote: ovaj ili zeza ili nije u toku
mozda je iz dijaspore, pa sad cuo za naku vlast :lol:
Kapetan Marko

#5260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

plain vanilla wrote:Jel ti nas zezas? :evil:
Ne, nisu mu nudjena
Ne zezam, samo želim da jasno utvrdimo činjenice! OK. Sada je jasno! Al mi nije jasno zašto toliko inzistiranje na tome jednom mjestu u federaciji, dok u republici srpskoj ni jedno mjesto u vladi nije pripalo nazovimo ih "stožernim" bošnjačkim strankama. Ok ti si objasnila za federaciju (kao neće SDP blokade), al čudno mi je kako ovo u RS-u nitko ne spominje. Jel to znači da su bošnjače stranke, uključujući i SDP odustale od republike srpske?
Komrad

#5261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Kapetan Marko wrote:
plain vanilla wrote:Jel ti nas zezas? :evil:
Ne, nisu mu nudjena
Ne zezam, samo želim da jasno utvrdimo činjenice! OK. Sada je jasno! Al mi nije jasno zašto toliko inzistiranje na tome jednom mjestu u federaciji, dok u republici srpskoj ni jedno mjesto u vladi nije pripalo nazovimo ih "stožernim" bošnjačkim strankama! Ok ti si objasnila za federaciju (kao neće SDP blokade), al čudno mi je kako ovo u RS-u nitko ne spominje!
Pa zato sto "stozerna" bosnjacka stranka SDA i SDP postuju izbornu volju gradjana republike srpske i ne smatraju sebe jediniom i ekskluzivnim predstavnicima Bosnjackog ili bilo kog drugog naroda

Meni je cudnije zasto HDZ koji se kune u legitimitet i izbornu volju nije insistirao na tome da HSS dobije 5 ministarstava
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#5262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

mario.ario wrote: Ljudi masovno glasuju za hdz jer jednostavno nema nikakvog izbora.

..
kako nemaju izbora a biraju HDz... :-) :-) :-)

ne znam sta hocu ali hocu to sto necu.... tipićan heregovacki skok u širinu..
igrali bi se šalikurca- ako ce Hrvatska da hrani kopiljane

to sto bosanski Hrvati nemaju izbora nisu krivi Srbi, Bosnjaci, rimljani i zagorci, ZNA SE ko handri hrvatske koke i u Jedinoj i u Konstutivnoj..

u BiH se priprema isti scenario kao i u Hrvatskoj..Covicu i Dodiku se sprema sanaderizacija , sanitarizacija i deratizacja i zato se dvojac Dragi i DoDo ovoliko deru, a Tihi se potiho zaklonio iza Zlatkovih kasika, nadajuci se da ga ovaj nece sanaderizirat nekim hepekom..
jedin nacin da nacionalisticki prestolonasljednici produze sopstveni rok trajanja je da izazovu haos ili uzamu 100% vlasti u BiH
SDA je cucno a SDP im je pobrko 100% vlasti i opravdan je Covicev strah od SDP-a ..
kako li ce tek Zlatko da dere jarca kad Kosorka devojka onoliko kosi po rodjenim 'rvatima

Iako bih Hrvati nemaju alternatiiva -kao sto imaju Bosnjaci i hrvatski Hrvati :D u SDP-u- jesu imali izbora: trebal su zatjerat Covica sa cela HDZ-a reformisat HDZ i krenut za Hrvatskom u EU.. da je to uradjeno -pred izbore- ubjedjen sam da bi bih Hrvati plebiscitarno glasali za HDZ, pa ne bi imali muke sa HSP i Lijanovim brlogom ...
jedini stvarni problem bih Hrvata je Dragan Covic i ocuvanje njegovog lika i djela .. na potpuno isti nacin kakav je problem Sanader bio Hrvatskoj...

Covic ne samo da ucjenuje SDP vec i Hrvatsku.
Bilo kakva hrvatska samouprava u BiH ce otezat put Hrv. u EU. Hrvatska ima jedan veliki problem koji ce morati rijesti prije EU: to su protjerani Srbi "kninske vjeroispovjesti".
Hrvatska ulazi u EU prije Srbije i dolazi u situaciju da Srbiji moze drzat bjele bubrege u skripcu do besvjesti i da Srbije udje u EU zajedno sa Turcima, kano sto su bili kod Nikopolja. Hrvatska je veca nocna mora Tadicu vengo svi Mladici i Hadzici na desetu. Da bi Srbi pricepili hrvatske bijele bubrege podvalili su im -jopet- kninske Srbe i kooperativnost, tako: sto nece organizvati povratnicki stampedo u EU Hrvatsku i traziti milijarde ostete za povrat srpske imovine. Tadiceva muka je u tome sto su Josipovicevi Srbi na Dodikovom kazanu i ako se budu vracali u Hrvatsku: otancat ce srpska krv u Srpskoj, a trebat ce im i vagona za 8 ofanzive iz bosanske u hrvatsku krajinu. Vojvodina je prebukirana i rezervisane za Srbe oko Ibra. Josipoviceva muka je u tome sto bi Srbima povratncima morao dati makar entitet i Republiku Srpsko-Hrvatsku u 'rvackoj. Da bi Tadic i Josipovic -bez kravata- rijesili svoje muke, opet su zapucali po BiH.
Da bi Josipovicevi Srbi ostali kod Dodika: Josipovic mora ojacati Srpsku. A da bi ojaco Srpsku: moro im je podvalit Covica; da bi udo Covice: mora mu u miraz dati i entitet - jer ga Dodik ne bi ni pogledo bez entiteta ..
Kome god se ucini da Dodik i Covic lice na Karadjica i Bobana a da su Tadic i Josipovic Karadjordjevo zamjenili Opatijm -dobro mu se pricinjava.

ja sam ubjedjenja da ce Josipovic odgudit Tadica u 4c molu sa zagrebackiim Z4 kvartetom, sa leptir kravatom, a zrtvovat hercegovce-ha se docepa Eu- kano sto su Milosevic i Tudzamn nategli moostarske i knineske Srbe i posavske i hercegovacke Hrvate.

nego:
rodio je kokuz oriz kokicar u Vojvodini; treba ga za vakta kupit kod Albanaca, uzet hepek u ruke i cekat 60 minuta dok pocne samupravno kokanje..
Kapetan Marko

#5263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

Komrad wrote:Pa zato sto "stozerna" bosnjacka stranka SDA i SDP postuju izbornu volju gradjana republike srpske i ne smatraju sebe jediniom i ekskluzivnim predstavnicima Bosnjackog ili bilo kog drugog naroda

Meni je cudnije zasto HDZ koji se kune u legitimitet i izbornu volju nije insistirao na tome da HSS dobije 5 ministarstava
Kakav HSS? Ne razumijem. No, nebitno. Znači hoćeš reći da Bošnjake apsolutno ne vrijeđa što ih u RS-u predstavljaju Bošnjaci iz Dodikove stranke?
Komrad

#5264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Kapetan Marko wrote:
Komrad wrote:Pa zato sto "stozerna" bosnjacka stranka SDA i SDP postuju izbornu volju gradjana republike srpske i ne smatraju sebe jediniom i ekskluzivnim predstavnicima Bosnjackog ili bilo kog drugog naroda

Kakav HSS? Ne razumijem. No, nebitno. Znači hoćeš reći da Bošnjake apsolutno ne vrijeđa što ih u RS-u predstavljaju Bošnjaci iz Dodikove stranke?
Pa HSS je najjaca Hrvatska stranka u republici srpskoj odnosno ima najvise glasova... al nije poenta u tome
nego zasto HDZ koji se smatra legitimnim predstavnikom Hrvata ne trazi i 5 ustvari 3 ministarstava u vladi RSa???

Mozda Bosnjacima nije drago sto ih predstavljaju Bosnjaci iz Dodikove stranke al ne vidim zasto bi to koga vrijedjalo?
Ustav je takav kakav je i treba ga postovat... ustav kaze 5 Bosnjaka i ovi su to ispostovali
ivannn

#5265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ivannn »

mudro zboriš, pipi :D

hdz u hrvatskoj je jedini spas da do ljeta završi pregovore, ako to ne urade oni su praktično osuđeni na propast jer su sve nade ulagali u EU, da im sada netko od stranca bilo što zatraži oni bi uradili, prodali bi rođenu mater a kamoli hrvate iz bosne

zato i jospipović i kosor imaju ovakav općenit stav, ako kosorka završi pregovore do ljeta, promijenit će retoriku za 180 stupnjeva i doće u Bosni i tražiti glasove od Hrvata, kao što su to hdz-ovci već radili onomad
Last edited by ivannn on 23/03/2011 02:47, edited 2 times in total.
Kapetan Marko

#5266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

Komrad wrote:Mozda Bosnjacima nije drago sto ih predstavljaju Bosnjaci iz Dodikove stranke al ne vidim zasto bi to koga vrijedjalo?
Ustav je takav kakav je i treba ga postovat... ustav kaze 5 Bosnjaka i ovi su to ispostovali
Zadržao bih se nao ovome! Volio bih čuti i mišljenje ostalih ovdje! Znači kako Bošnjci gledaju na to što ih u RS-u predstavljaju samo Bošnjaci iz Dodikove stranke?
plain vanilla

#5267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Kapetan Marko wrote:
Komrad wrote:Mozda Bosnjacima nije drago sto ih predstavljaju Bosnjaci iz Dodikove stranke al ne vidim zasto bi to koga vrijedjalo?
Zadržao bih se nao ovome! Volio bih čuti i mišljenje ostalih ovdje!
Pa sto bolan odmah nisi dosao s tim pitanjem, nego kao macak oko vruce kase :D
Kapetan Marko

#5268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

plain vanilla wrote:Pa sto bolan odmah nisi dosao s tim pitanjem, nego kao macak oko vruce kase :D
Ma ne. To mi je sada palo na pamet. Ne brini. Imam ja još tisuću pitanja. ;-)
plain vanilla

#5269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Kapetan Marko wrote:
plain vanilla wrote:Pa sto bolan odmah nisi dosao s tim pitanjem, nego kao macak oko vruce kase :D
Ma ne. To mi je sada palo na pamet. Ne brini. Imam ja još tisuću pitanja. ;-)
:lol: :lol:
Imas stosta i na googlu, slobodno potrazi :D
Kapetan Marko

#5270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Kapetan Marko »

plain vanilla wrote: :lol: :lol:
Kad je BiH u pitanju, čak ni google.ba ne pomaže. :D

Nećemo sad čatat, nema se više vremena. Volio bih da čujem tvoje mišljenje o ovome u RS-u, pa odoh spit! :zzzz:
plain vanilla

#5271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Kapetan Marko wrote:

Nećemo sad čatat, nema se više vremena. Volio bih da čujem tvoje mišljenje o ovome u RS-u, pa odoh spit! :zzzz:
Uh, kompleksno ti je to pitanje za ova doba..
samo ti mogu reci da ne mogu ja odredjivati ko je pravi Bosnjak a ko nije
a za neku ozbiljnu pricu treba vremena, pa kad vidim da si ozbiljan forumas, otipkam ti esej
dotad, laku noc
heckler

#5272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Kapetan Marko wrote:

Aha, evo ti za spavanje i razmisljanje.

Da Bosnjacima neko ponudi u cetnitetu 3 i po kantona, 4 od 5 ministarskim mjesta ukljucujuci financije, svoju elektroprivredu, svoj telekom, kontrolu nad skolstvom, zdravrstvom i lokalnim MUPovima.... sveeee mi se cini da bi pristali.

Haj sad pisati pa spavati, nije ovo za tebe.
Ripicipi

#5273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Ripicipi »

heckler wrote:
Kapetan Marko wrote:

Aha, evo ti za spavanje i razmisljanje.

Da Bosnjacima neko ponudi u cetnitetu 3 i po kantona, 4 od 5 ministarskim mjesta ukljucujuci financije, svoju elektroprivredu, svoj telekom, kontrolu nad skolstvom, zdravrstvom i lokalnim MUPovima.... sveeee mi se cini da bi pristali.

Haj sad pisati pa spavati, nije ovo za tebe.
Ne treba vrijedjati covjeka, kulturno pita, kulturno mu i odgovori, a ne odmah nesto "pishanje" ovo, ono
heckler

#5274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Jel svakom trolu ponaosobno treba istu stvar objasnjavati svaka 2 dana? Isti argumenti na svakoj temi zadnjih 5 mjeseci prezvakani stotinama puta
heckler

#5275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Toto wrote:
mario.ario wrote: Ljudi masovno glasuju za hdz jer jednostavno nema nikakvog izbora.

..
kako nemaju izbora a biraju HDz... :-) :-) :-)

ne znam sta hocu ali hocu to sto necu.... tipićan heregovacki skok u širinu..
igrali bi se šalikurca- ako ce Hrvatska da hrani kopiljane

to sto bosanski Hrvati nemaju izbora nisu krivi Srbi, Bosnjaci, rimljani i zagorci, ZNA SE ko handri hrvatske koke i u Jedinoj i u Konstutivnoj..

u BiH se priprema isti scenario kao i u Hrvatskoj..Covicu i Dodiku se sprema sanaderizacija , sanitarizacija i deratizacja i zato se dvojac Dragi i DoDo ovoliko deru, a Tihi se potiho zaklonio iza Zlatkovih kasika, nadajuci se da ga ovaj nece sanaderizirat nekim hepekom..
jedin nacin da nacionalisticki prestolonasljednici produze sopstveni rok trajanja je da izazovu haos ili uzamu 100% vlasti u BiH
SDA je cucno a SDP im je pobrko 100% vlasti i opravdan je Covicev strah od SDP-a ..
kako li ce tek Zlatko da dere jarca kad Kosorka devojka onoliko kosi po rodjenim 'rvatima

Iako bih Hrvati nemaju alternatiiva -kao sto imaju Bosnjaci i hrvatski Hrvati :D u SDP-u- jesu imali izbora: trebal su zatjerat Covica sa cela HDZ-a reformisat HDZ i krenut za Hrvatskom u EU.. da je to uradjeno -pred izbore- ubjedjen sam da bi bih Hrvati plebiscitarno glasali za HDZ, pa ne bi imali muke sa HSP i Lijanovim brlogom ...
jedini stvarni problem bih Hrvata je Dragan Covic i ocuvanje njegovog lika i djela .. na potpuno isti nacin kakav je problem Sanader bio Hrvatskoj...

Covic ne samo da ucjenuje SDP vec i Hrvatsku.
Bilo kakva hrvatska samouprava u BiH ce otezat put Hrv. u EU. Hrvatska ima jedan veliki problem koji ce morati rijesti prije EU: to su protjerani Srbi "kninske vjeroispovjesti".
Hrvatska ulazi u EU prije Srbije i dolazi u situaciju da Srbiji moze drzat bjele bubrege u skripcu do besvjesti i da Srbije udje u EU zajedno sa Turcima, kano sto su bili kod Nikopolja. Hrvatska je veca nocna mora Tadicu vengo svi Mladici i Hadzici na desetu. Da bi Srbi pricepili hrvatske bijele bubrege podvalili su im -jopet- kninske Srbe i kooperativnost, tako: sto nece organizvati povratnicki stampedo u EU Hrvatsku i traziti milijarde ostete za povrat srpske imovine. Tadiceva muka je u tome sto su Josipovicevi Srbi na Dodikovom kazanu i ako se budu vracali u Hrvatsku: otancat ce srpska krv u Srpskoj, a trebat ce im i vagona za 8 ofanzive iz bosanske u hrvatsku krajinu. Vojvodina je prebukirana i rezervisane za Srbe oko Ibra. Josipoviceva muka je u tome sto bi Srbima povratncima morao dati makar entitet i Republiku Srpsko-Hrvatsku u 'rvackoj. Da bi Tadic i Josipovic -bez kravata- rijesili svoje muke, opet su zapucali po BiH.
Da bi Josipovicevi Srbi ostali kod Dodika: Josipovic mora ojacati Srpsku. A da bi ojaco Srpsku: moro im je podvalit Covica; da bi udo Covice: mora mu u miraz dati i entitet - jer ga Dodik ne bi ni pogledo bez entiteta ..
Kome god se ucini da Dodik i Covic lice na Karadjica i Bobana a da su Tadic i Josipovic Karadjordjevo zamjenili Opatijm -dobro mu se pricinjava.

ja sam ubjedjenja da ce Josipovic odgudit Tadica u 4c molu sa zagrebackiim Z4 kvartetom, sa leptir kravatom, a zrtvovat hercegovce-ha se docepa Eu- kano sto su Milosevic i Tudzamn nategli moostarske i knineske Srbe i posavske i hercegovacke Hrvate.

nego:
rodio je kokuz oriz kokicar u Vojvodini; treba ga za vakta kupit kod Albanaca, uzet hepek u ruke i cekat 60 minuta dok pocne samupravno kokanje..
:thumbup: Toto, kao i uvijek, divota post procitati
Locked