medju svojima je.... on ti zastupa cije ono interesezenit dozic wrote:Hahahaha sastali se srbiDrvenija87 wrote:![]()
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#5251 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- vješalica
#5252 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
dragan čović treba odgovarati gdje su ratni zarobljenici iz mostara
ratni zločinac
ratni zločinac
- Kolinda
#5253 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da ovo drži vodu tužiteljstvo bi to već davnih godina napakovalo ne bi im ni previše dokaza trebalo....vješalica wrote:dragan čović treba odgovarati gdje su ratni zarobljenici iz mostara
ratni zločinac
-
Mirza007
#5254 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Navodno is dokumentacije nestao original dokumenta koji je glavni dokaz. A fotokopije sud ne priznaje.Kolinda wrote:Da ovo drži vodu tužiteljstvo bi to već davnih godina napakovalo ne bi im ni previše dokaza trebalo....vješalica wrote:dragan čović treba odgovarati gdje su ratni zarobljenici iz mostara
ratni zločinac
Zvuci poznato?
- ABH017
#5255 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jesi se to pronašao?Kolinda wrote:Kome se ti obraćašABH017 wrote:...kao i kojim jezikom govori i kako se zove taj jezik. U pravu si, bolest.Kolinda wrote:Kako bolestan moraš biti da bi sebi uzeo za pravo nekome nametati kako bi se on trebao izjašnjavati...![]()
- vješalica
#5256 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Itekako....Mirza007 wrote:Navodno is dokumentacije nestao original dokumenta koji je glavni dokaz. A fotokopije sud ne priznaje.Kolinda wrote:Da ovo drži vodu tužiteljstvo bi to već davnih godina napakovalo ne bi im ni previše dokaza trebalo....vješalica wrote:dragan čović treba odgovarati gdje su ratni zarobljenici iz mostara
ratni zločinac
Zvuci poznato?
Sjecam se prije 10 i vise godina mislim da je to bilo na 60 minuta prilog, eh sad da li je majka jednog od zarobljenih ili zena, sestra...pricala je o tome.
Godinama ni rijeci. A tek nedavno Kazagicka u svojoj emisiji na uvodu pomenu.
Da se ne zaboravi.
- Kolinda
#5257 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na ovakve mitove mogu samo u ćaršiji pasti , sud ne priznaje fotokopijuMirza007 wrote:Navodno is dokumentacije nestao original dokumenta koji je glavni dokaz. A fotokopije sud ne priznaje.Kolinda wrote:Da ovo drži vodu tužiteljstvo bi to već davnih godina napakovalo ne bi im ni previše dokaza trebalo....vješalica wrote:dragan čović treba odgovarati gdje su ratni zarobljenici iz mostara
ratni zločinac
Zvuci poznato?
- Kolinda
#5258 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U čemu bi se ja trebao pronaći ,u bosanskom jeziku , što bi meni smetao bosanski ....Vi stvarno imate teške komplekse da je " ceo svet protiv vas "...ABH017 wrote: Jesi se to pronašao?![]()
![]()
-
Mirza007
#5259 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tetka, kratko ti je pamcenje k'o suknjica (sifra: Lijanovici uvoz mesa bez carine).Kolinda wrote: Na ovakve mitove mogu samo u ćaršiji pasti , sud ne priznaje fotokopiju![]()
![]()
a bolesti, svašta ...
https://www.cin.ba/covic-osloboden-optu ... -polozaja/
- ABH017
#5260 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vidim da si se pronašao, jer ja uopšte nisam naglasio koji jezik, koji narod. To si ti napisao. Prepoznao si se, jer znaš da upravo ti tvoji, čije stavove ovdje zastupaš, pokušavaju zabraniti naziv jezika i nacije jednom konstitutivnom narodu. Stoga vaše kmečanje o ugroženosti ovdje zvuči još smješnije, a i taj pokušaj prebacivanja samoviktimizacije "ceo svet protiv vas" na nekog drugog, je urnebesan.Kolinda wrote:U čemu bi se ja trebao pronaći ,u bosanskom jeziku , što bi meni smetao bosanski ....Vi stvarno imate teške komplekse da je " ceo svet protiv vas "...ABH017 wrote: Jesi se to pronašao?![]()
![]()
Opusti se i uživaj. Tvoje pisanje po forumu neće vratiti bosanski jezik u škole gdje HDZ vlada. Ali ni bilo šta drugo. Uzalud se nerviraš.
- sinuhe
#5261 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba ljudima dati izbornu jedinicu a obicni Bosnjak nista tu ne gubi. Budu li se problemi gomilali sa ovakvim predstavnicima bi i te kako mogao izgubiti. Nazalost u domacoj politici nema sudskog pisara da ih svakodnevno provali.
- agent_zero
#5262 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A što se tiče HDZ usraša, dobro je nedavno prof Ivo Banac rekao da je trenutna vladajuća hrvatska politika u BiH u sklopu i u svrsi velikosrpske nacionalističke politike.
Znači sa ovim usrašama treba apsolutno oštro i žestoko, taman to značilo određeni zastoj u euroatlantskim integracijama. A prošla vlast je vrlo dobro znala kako s njima, za razliku od SDA/SBB kriminalaca koji ga bez prestanka dudlaju Čoviću.
Znači sa ovim usrašama treba apsolutno oštro i žestoko, taman to značilo određeni zastoj u euroatlantskim integracijama. A prošla vlast je vrlo dobro znala kako s njima, za razliku od SDA/SBB kriminalaca koji ga bez prestanka dudlaju Čoviću.
-
Novak20
#5263 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nakon sastanka čelnika HDZ-a i SBB-a u Mostaru
http://www.avaz.ba/clanak/280828/radonc ... ropski-put
Delegacije HDZ-a BiH i SBB-a BiH, predvođene liderima ovih stranaka, Draganom Čovićem i Fahrudinom Radončićem danas su u Domu HDZ-a u Mostaru održale sastanak na kojem su razgovarali o aktuelnoj politčkoj situaciji u BiH i saradnji ovih dviju stranaka.
Jedno od zajedničkih opredjeljenja, kako je to rekao Čović na press konferenciji, održanoj nakon sastanka, jeste stabilna BiH. Poručio je da se, uz evropski put i MAP,“moramo baviti realnim životnim pitanjima“.
Ocijenjeno je da su odnosi dvije stranke u zavidnoj razini u svakom smislu komunikacije i međusobnog uvažavanja.
- Jednostavno ćemo morati zajedno trećeg partnera u Federaciji na neki način motivirati da promijenimo koncept rada kako bi konačno napravili iskorak kada je u pitanju bilo koja razina vlasti. Ne bismo smjeli gubiti više ni dana, previše smo vremena u zadnjih godinu i nešto dana izgubili stavljajući u planove nešto što nismo uspjeli realizirati, rekao bih, samo zbog svoje međusobne nekompetentnosti i neizvršavanja onog što smo dogovorili. Jer, glavnina tih stvari je ipak bila u našim rukama - iznio je Čović.
Kako je kazao Radončić "većina razgovora danas išla je ka tome kako deblokirati i animirati trećeg koalicionog partnera da infrastrukturni radovi, koje smo obećali građanima, napokon počnu, da se više posvetimo rješavanju socijalnih i ekonomskih pitanja građana kao i na rješavanju onih političkih tema koje su jako poznate i na kojima hrvatski narod i HDZ insistiraju.“
- Današnji sastanak, bit ću vrlo direktan, limitran je jučerašnjim neuspješnim razgovorom, ako dobro rezonujem, SDA i HDZ - rekao je Radončić.
Upitan o tome jesu li mu prihvatljivi prijedlozi HDZ-a za izbor člana Predsjedništva, Radončić je odgovorio:
- Rješenje je da prvo SDA s HDZ-om približi svoj prijedlog, s tim da ćemo nakon današnje odluke vezano za reviziju, vrlo ozbiljno, s mnogo smisla za delikatnost, analizirati stvari koje SDA bude prihvatala u ime bošnjačkog naroda. Najvažnije je da svi imamo prijedloge i da o njima razgovaramo bez kompleksa, bez predrasuda i bitno je da se u politici počnemo ponašati na način, ne da mi to ne želimo nego da, ako nešto ne želimo, ponudimo neka rješenja. U tom smislu očekujem da narednih dana vidim i prijedlog SDA, ne samo HDZ-a. Što se tiče SBB-a, vi znate da smo mi uvijek bili vrlo entuzijastični u tome da se riješe strateška pitanja, kao što je izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH i druge teme koje moramo rješavati, ne samo zbog HDZ-a i Hrvata, nego i zbog naših međunarodnih obaveza. Ovaj odnos da s našim koalicionim partnerom SDA, kako da oni s više entuzijazma uđu u proces ispunjavanja koalicionih ugovora je dosta delikatan. SBB je ušao u koaliciju sa SDA, prvenstveno, zbog toga što smo imali čvrsta obećanja da će se SDA potpuno posvetiti izgradnji infrastrukture i zapošljavanju, odnosno otvaranju novih radnih mjesta. To se ne dešava. SDA ima sve premijere, SDA ima većinu u svim vladama i mi, nažalost, nemamo tu vrstu entuzijazma, za koju se borimo i tražimo. Postoji ideja da delegacije SDA i SBB i HDZ sjednu zajedno, zaista, mislim da ovo što nam se dešava, da neko ne drži riječ, neće biti dobro ni za koga u ovoj zemlji, rekao je Radončić.
Odgovarajući na pitanje ima li HDZ spreman odgovor ukoliko vide da neće doći do izmjena Izbornog zakona te kako komentira izjavu Šefika Džaferovića, koji je rekao da će se izbori 2018. godine održati bez obzira hoće li doći do izmjena Izbornog zakona ili neće, Čović je vrlo jasno rekao da „ nema nijednog razloga da mi ne učinimo sve da se izbori 2018. održe.“
Kazao je i da treba temeljito izanalizirati sve odluke Ustavnog suda BiH koje se tiču izbornih aktivnosti u BiH, od kojih se jedna tiče Mostara,a druga konstitutivnosti naroda.
- Svjesni smo da, evo, s druge strane imamo jedno drugačije taktičko premišljanje, prepoznajemo ga kao takvog, ali nijedan od pojedinaca, bio on dio sastava politčkog žviota izvršne ili zakonodavne vlasti, bilo koje razine u BiH, ne mogu danas kazati da će nešto biti 2018. godine. Uvjeren sam da odgovornost koja stoji ispred mene, u ime stranke, koju predstavljam, u ime institucija, gdje se pojavljujem, učinit ću sve da stvorimo primjeren ambijent sukladno primarno danas odlukama Ustavnog suda BiH, da osiguramo da svaki narod bira svoje predstavnike i da se izbori svakako održe - rekao je Čović.
Radončić je upitan o tome kako gleda na problematiku izbornog zakonodavstva u vezi s izborima legitimnih hrvatskih predstavnika, rekao da je principijelni stav SBB-a i njegov osobno uvijek bio taj da svaki narod bira svog člana Predsjedništva.
- Što se tiče špekulacija hoće li biti izbora 2018. godine ili neće, pozvao bih sve da razmišljamo o tome kako, čak, da napravimo mehanizam mogućih vanrednih izbora da nemamo beskrajne blokade, bez tog načina njihovog rješavanja kakve demokratske zemlje imaju, a da svako ko se zanosi time da neće biti izbora 2018. godine, prosto zaboravi na tu vrstu avanture, jer ona nije realna. Izbora će biti i mi moramo riješiti ove stvari koje se tiču svih nas, o kojima smo govorili na jedan potpuno legalistički način u Parlamentu BiH i ja sam u tom smislu optimista, zaključio je lider SBB-a
http://www.avaz.ba/clanak/280828/radonc ... ropski-put
Delegacije HDZ-a BiH i SBB-a BiH, predvođene liderima ovih stranaka, Draganom Čovićem i Fahrudinom Radončićem danas su u Domu HDZ-a u Mostaru održale sastanak na kojem su razgovarali o aktuelnoj politčkoj situaciji u BiH i saradnji ovih dviju stranaka.
Jedno od zajedničkih opredjeljenja, kako je to rekao Čović na press konferenciji, održanoj nakon sastanka, jeste stabilna BiH. Poručio je da se, uz evropski put i MAP,“moramo baviti realnim životnim pitanjima“.
Ocijenjeno je da su odnosi dvije stranke u zavidnoj razini u svakom smislu komunikacije i međusobnog uvažavanja.
- Jednostavno ćemo morati zajedno trećeg partnera u Federaciji na neki način motivirati da promijenimo koncept rada kako bi konačno napravili iskorak kada je u pitanju bilo koja razina vlasti. Ne bismo smjeli gubiti više ni dana, previše smo vremena u zadnjih godinu i nešto dana izgubili stavljajući u planove nešto što nismo uspjeli realizirati, rekao bih, samo zbog svoje međusobne nekompetentnosti i neizvršavanja onog što smo dogovorili. Jer, glavnina tih stvari je ipak bila u našim rukama - iznio je Čović.
Kako je kazao Radončić "većina razgovora danas išla je ka tome kako deblokirati i animirati trećeg koalicionog partnera da infrastrukturni radovi, koje smo obećali građanima, napokon počnu, da se više posvetimo rješavanju socijalnih i ekonomskih pitanja građana kao i na rješavanju onih političkih tema koje su jako poznate i na kojima hrvatski narod i HDZ insistiraju.“
- Današnji sastanak, bit ću vrlo direktan, limitran je jučerašnjim neuspješnim razgovorom, ako dobro rezonujem, SDA i HDZ - rekao je Radončić.
Upitan o tome jesu li mu prihvatljivi prijedlozi HDZ-a za izbor člana Predsjedništva, Radončić je odgovorio:
- Rješenje je da prvo SDA s HDZ-om približi svoj prijedlog, s tim da ćemo nakon današnje odluke vezano za reviziju, vrlo ozbiljno, s mnogo smisla za delikatnost, analizirati stvari koje SDA bude prihvatala u ime bošnjačkog naroda. Najvažnije je da svi imamo prijedloge i da o njima razgovaramo bez kompleksa, bez predrasuda i bitno je da se u politici počnemo ponašati na način, ne da mi to ne želimo nego da, ako nešto ne želimo, ponudimo neka rješenja. U tom smislu očekujem da narednih dana vidim i prijedlog SDA, ne samo HDZ-a. Što se tiče SBB-a, vi znate da smo mi uvijek bili vrlo entuzijastični u tome da se riješe strateška pitanja, kao što je izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH i druge teme koje moramo rješavati, ne samo zbog HDZ-a i Hrvata, nego i zbog naših međunarodnih obaveza. Ovaj odnos da s našim koalicionim partnerom SDA, kako da oni s više entuzijazma uđu u proces ispunjavanja koalicionih ugovora je dosta delikatan. SBB je ušao u koaliciju sa SDA, prvenstveno, zbog toga što smo imali čvrsta obećanja da će se SDA potpuno posvetiti izgradnji infrastrukture i zapošljavanju, odnosno otvaranju novih radnih mjesta. To se ne dešava. SDA ima sve premijere, SDA ima većinu u svim vladama i mi, nažalost, nemamo tu vrstu entuzijazma, za koju se borimo i tražimo. Postoji ideja da delegacije SDA i SBB i HDZ sjednu zajedno, zaista, mislim da ovo što nam se dešava, da neko ne drži riječ, neće biti dobro ni za koga u ovoj zemlji, rekao je Radončić.
Odgovarajući na pitanje ima li HDZ spreman odgovor ukoliko vide da neće doći do izmjena Izbornog zakona te kako komentira izjavu Šefika Džaferovića, koji je rekao da će se izbori 2018. godine održati bez obzira hoće li doći do izmjena Izbornog zakona ili neće, Čović je vrlo jasno rekao da „ nema nijednog razloga da mi ne učinimo sve da se izbori 2018. održe.“
Kazao je i da treba temeljito izanalizirati sve odluke Ustavnog suda BiH koje se tiču izbornih aktivnosti u BiH, od kojih se jedna tiče Mostara,a druga konstitutivnosti naroda.
- Svjesni smo da, evo, s druge strane imamo jedno drugačije taktičko premišljanje, prepoznajemo ga kao takvog, ali nijedan od pojedinaca, bio on dio sastava politčkog žviota izvršne ili zakonodavne vlasti, bilo koje razine u BiH, ne mogu danas kazati da će nešto biti 2018. godine. Uvjeren sam da odgovornost koja stoji ispred mene, u ime stranke, koju predstavljam, u ime institucija, gdje se pojavljujem, učinit ću sve da stvorimo primjeren ambijent sukladno primarno danas odlukama Ustavnog suda BiH, da osiguramo da svaki narod bira svoje predstavnike i da se izbori svakako održe - rekao je Čović.
Radončić je upitan o tome kako gleda na problematiku izbornog zakonodavstva u vezi s izborima legitimnih hrvatskih predstavnika, rekao da je principijelni stav SBB-a i njegov osobno uvijek bio taj da svaki narod bira svog člana Predsjedništva.
- Što se tiče špekulacija hoće li biti izbora 2018. godine ili neće, pozvao bih sve da razmišljamo o tome kako, čak, da napravimo mehanizam mogućih vanrednih izbora da nemamo beskrajne blokade, bez tog načina njihovog rješavanja kakve demokratske zemlje imaju, a da svako ko se zanosi time da neće biti izbora 2018. godine, prosto zaboravi na tu vrstu avanture, jer ona nije realna. Izbora će biti i mi moramo riješiti ove stvari koje se tiču svih nas, o kojima smo govorili na jedan potpuno legalistički način u Parlamentu BiH i ja sam u tom smislu optimista, zaključio je lider SBB-a
-
Hafis
#5264 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema tu nikakvih nejasnoća, stvar je jednostavna: Šefik Džaferović će sukladno odredbama Izbornog zakona BiH, donijeti odluku o raspisivanju i održavanju Općih izbora 2018. Pa da ga vidim tko će zucnuti nešto protiv ili ne dao bog osporavati Odluku.Odgovarajući na pitanje ima li HDZ spreman odgovor ukoliko vide da neće doći do izmjena Izbornog zakona te kako komentira izjavu Šefika Džaferovića, koji je rekao da će se izbori 2018. godine održati bez obzira hoće li doći do izmjena Izbornog zakona ili neće...
-
BAK-eV
#5265 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba i Bošnjacima lučku jedinicu u Neumu zauzvrat dati.sinuhe wrote:Treba ljudima dati izbornu jedinicu a obicni Bosnjak nista tu ne gubi. Budu li se problemi gomilali sa ovakvim predstavnicima bi i te kako mogao izgubiti. Nazalost u domacoj politici nema sudskog pisara da ih svakodnevno provali.
-
BAK-eV
#5266 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa nisu nam potrebne izborne jedinice, kvote, već fino bira se na čitavom području Federacije kao jednoj izbornoj jedinici predstavnik za Dom naroda. Moguće je i sklapanje koalicija, pa onda neka stranke to raspodjele . Znaci koristiti standarde metode i mehanizme parlamentarne demokratije. Hoćemo normalnu drzavu.Hafis wrote:Da se na ovo zadnje osvrnem. Znači danas u FBiH Srbi navodno nisu gubitnici, a postali bi tek usvajanjem ovih pravila. Pa čovječe, upravo zbog ovih sadašnjih pravila nije se u stanju popuniti srpski klubu domu naroda. Ovo bi im omogućilo da ga u potpunosti popune. Ne kažem da bi se u potpunosti izbjegla pojava ''alijinih srba'' ali bi, ako ništa mogli popuniti klub reprezentativnijim uzorkom nego danas.Zašto bi npr. Goražde i Livanjska (ili HNŽ županija) davali isti broj Srba u Dom naroda?Škobo Habu wrote:Poenta je u tome da se do sada politička ravnoteža konstutivnih naroda održavala na popisu iz '91. godine.Hafis wrote: Pa nije baš tako. Pogledaj malo popis stanovništva.
Imat će predstavnike takožer TK, KS, HNŽ, ZK....doduše iz Goražda vjerojatno neće.
Pogledaj malo popis, u stvari već je netko elaborirao na ovoj temi, koju stranicu ranije. Bit će iz većine županija,samo s malo drugačijim omjerima.
Koliko god on u nekim slučajevima bio manjkav, kao u slučaju zloupotrebe nacionalnog izjašnjavanja, ta ravnoteža je davala kakvu-takvu mogućnost konstitutivnosti na prostoru cijele BiH.
Upravo na temu takve vrste konstutivnosti političke stranke u Hrvata konstantno upozoravaju na "curenje" Hrvata iz Sarajeva, te njihovoj neravnopravnoj zastupljenosti u kantonalnim institucijama, Srbi kukaju nad "etničkim čišćenjem 150.000 hiljada sarajevski Srba", dok Bošnjaci navode svoje primjere opština u kojima su bili većina, a danas su statistička greška.
Ako bi se HDZ prijedlog usvojio - onda bi imali, u suštini, zacementirane etničke teritorije, u kojima konstutivnost ne bi imala nikakvoga smisla. Konstutivan bi bio samo onaj narod koji je na određenom teritoriju većinski.
U FBiH bi upravo Srbi bili najveći gubitnici, jer ako uzmemo rezultate popisa, njih ima nešto više od 2%. To se nameće kao logičan zaključak kad se uzme prijedlog HDZ po pitanju Izbornog zakona.
Uostalom, stalno tražimo rupe u ovom do sada jednom jedinom prijedlogu koji se nalazi na stolu. Gdje su ti genijalni prijedlozi probosanskog bloka? A tko zna i imaju li na umu išta predlagati osim nijekanja bilo čega ponuđenog.
-
Hafis
#5267 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Super. Nadam se da je probosanski blok uz pomoć pravnih stručnjaka iz oblasti ustavnog prava tu ideju već pretvorio u iscrpan i detaljan prijedlog izjmena izbornog zakona s kojim će uskoro u javnost. Ili ti samo iznosiš svoju ideju kako bi to trebalo izgledati u nekom idealnom društvu?
-
DonieBrasco
#5268 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako ce taj novi izborini zakon omoguciti Covicu da bude dozivotni predsjedavajuci iz reda hrvata ne treba ga izglsavati, a to je vjerovatno HDZ skrojio da bude tako.
Uglavnom usvojili novi izborni zakon ili ne, izbori 2018. se moraju odrzati. A sve su prilike da ce upravo Covic i Bakir da pokusaju odgodu.
Uglavnom usvojili novi izborni zakon ili ne, izbori 2018. se moraju odrzati. A sve su prilike da ce upravo Covic i Bakir da pokusaju odgodu.
-
Hafis
#5269 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mislim da se u novom prijedlogu ne spominje nikakav doživotni mandat predsjedavajućeg iz reda Hrvata, a možda sam taj pasus nekako previdio, pa ako negdje piše ti me slobodno ispravi.DonieBrasco wrote:Ako ce taj novi izborini zakon omoguciti Covicu da bude dozivotni predsjedavajuci iz reda hrvata ne treba ga izglsavati, a to je vjerovatno HDZ skrojio da bude tako.
Upravo tako
Za Bakira ne znam, ali mislim da kao pragmatičan političar žarko želi učiniti sve da se postojeći neustavni segmenti u izbornom zakonu što prije riješe. Za Ćovića se već zna - učinit će sve u sprječavanju bilo kakvih izmjena Izbornog zakona i učinit će sve da se izbori održe po dosadašnjem važećem izbornom zakonu.
-
DonieBrasco
#5270 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako god neka ima obojici budu zadnji izbori, svim građanima barem F. BiH ce biti bolje nadam se da se slazes sa ovim.
- Better Man
#5271 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne pravi se pametan. U tom novom prijedlogu su stvari postavljene tako da samo hrvat iz HDZ-a može biti izabran za člana predsjedništva i da glas hrvata iz Hercegovine vrijedi više od glasa hrvata iz Bosne. To je čisti rasizam i fašizam kakvog se ni Hitler ne bi postidio.Hafis wrote:Mislim da se u novom prijedlogu ne spominje nikakav doživotni mandat predsjedavajućeg iz reda Hrvata, a možda sam taj pasus nekako previdio, pa ako negdje piše ti me slobodno ispravi.DonieBrasco wrote:Ako ce taj novi izborini zakon omoguciti Covicu da bude dozivotni predsjedavajuci iz reda hrvata ne treba ga izglsavati, a to je vjerovatno HDZ skrojio da bude tako.
Tako je. Usvojili novi Izborni zakon ili čak i ostavili ovaj stari koji je Ustavni sud osporio izbori se moraju održati. Isto kao što se redovito održavaju u Mostaru sa starim Izbornim zakonom, jer im je bilo lijeno donositi novi.
Za Bakira ne znam, ali mislim da kao pragmatičan političar žarko želi učiniti sve da se postojeći neustavni segmenti u izbornom zakonu što prije riješe. Za Ćovića se već zna - učinit će sve u sprječavanju bilo kakvih izmjena Izbornog zakona i učinit će sve da se izbori održe po dosadašnjem važećem izbornom zakonu.
-
Hafis
#5272 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A teško. Mogu samo doći još zajebaniji. Jer kako idu godine od 1995. ekipa koja upravlja državom sve namazanija i namazanija. Ne vidim ama baš nikakva razloga za minimalni optimizam.DonieBrasco wrote:Kako god neka ima obojici budu zadnji izbori, svim građanima barem F. BiH ce biti bolje nadam se da se slazes sa ovim.
- Mišo_Kovač
#5273 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zašto je ostale briga kako će i koga Hrvati izglasavati na mjesto predsjednika? Zašto je Bošnjake briga što će glas Hrvata iz Hercegovine vrijediti više od Hrvata iz Bosne. Meni kao Hrvatu iz Sarajeva to sasvim odgovara. Isto kao što mi savršeno odgovara da mi sami sebi biramo predsjednika doživotno iz usranog HDZa, nego da ga biraju Bošnjaci po svom nahođenju iz nekih multivitaminskih kriptobošnjačkih stranaka, makar on bio zlatan i savršen. 
-
DonieBrasco
#5274 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakva je logika da glas hrvata ih Mostara vrijedi vise nego glasa hrvata u Sarajevu ? Nemoj mi samo reci radi toga sto vas je manje ?
-
Novak20
#5275 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Po prijedlogu HNS otvara se mogućnost za odlučivanje unutar hrvatske političke scene bez straha od nametanja predstavnika u Hrvata.
Sjajna prilika za pluralizam i da "hrvatska" opozicija zajedno sa 1/3 ostalih birača u "hrvatskim" izbornim jedinicama makne HDZ i Čovića iz vlasti.
Sjajna prilika za pluralizam i da "hrvatska" opozicija zajedno sa 1/3 ostalih birača u "hrvatskim" izbornim jedinicama makne HDZ i Čovića iz vlasti.