What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
thea

#5251 Re: What to wear???

Post by thea »

Kush bas na lakirane.

Zavisi kojim se poslom bavis, i sta volis da nosis. Sta vec posjedujes u svom ormaru.
1. bijele slim pantole bijela kosulja, crni sako, bez nakita, ili vrlo diskretne nausnice sat.
cipele su lakovane imaju svoju vizuelenu vrijednost malo glicaju tako da bi trebala mozda obratiti paznju da ne izgledas kao jelka.
2. uska suknja ispod koljena, siroka maica da pada malo preko suknje. Sako, mantilic zavisi sta volis, kisa cesto pada tako da nam je kisobran cesto u drustvu.
3. Siroke duge pantole, uska kosulja. Dzemper.

sretno
Nadinka

#5252 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

girl wrote:Nadi, sandale su lijepe, za moj ukus preskupe, ne napadam, kazem meni preskupe, kome nisu bujrum :D
kombinacije su lijepe, ali vidjela ja mango haljinu uzivo, prekratka. kome stoji, super.

e sad ja sam sinoc vidjela spic ravne cipele u gemi. imaju crne, svijetlo drap i tamno drap sa ciklama detaljem. ljudi sta je ono, ja odavno nesto mocnije nisam vidjela ali 259 KM su. Moram reci da su preudobne,iako sam usla pred zatvaranje i probala ih mozda 5 sekundi, imaju neki onaj blagi ulozak, ma bas su mi se svidjele. Ne znam doduse kako izgledaju kad ih malo bolje probas i pogledas, ali u tih 5 sekundi su mi bile bas bas super. Opet, meni puno 260 KM, jer imam bež i crne kozne, relativno nove, baletanke, nije mi ono bas "pod moranje". Pa eto ako neko vidi tako neke dobre kozne lakirane spic cipele do 170 KM , napisite :D
otprilike su ovakve , samo bez masne http://ducani-paramount.com/ducan/ballin-4/
pa draga imas te gemine cipele na mzt vec dugo :) ako mislimo na iste, i meni su preudobne i i ja cekam snizenje :)
Nadinka

#5253 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

dok nisma zaboravila, ako krenem kuckat zuaboravicu, evo danasnjih kombinacija, ko namijenjene su za vjencanja i slicne prilike:
http://malezensketeme.net/?p=31728
loria sophen

#5254 Re: What to wear???

Post by loria sophen »

thea wrote:Kush bas na lakirane.

Zavisi kojim se poslom bavis, i sta volis da nosis. Sta vec posjedujes u svom ormaru.
1. bijele slim pantole bijela kosulja, crni sako, bez nakita, ili vrlo diskretne nausnice sat.
cipele su lakovane imaju svoju vizuelenu vrijednost malo glicaju tako da bi trebala mozda obratiti paznju da ne izgledas kao jelka.
2. uska suknja ispod koljena, siroka maica da pada malo preko suknje. Sako, mantilic zavisi sta volis, kisa cesto pada tako da nam je kisobran cesto u drustvu.
3. Siroke duge pantole, uska kosulja. Dzemper.

sretno
mah, nisam mogla odoliti obliku cipele a ni snizenju.
danas je isla prva kombinacija, prekosutra moze ici ova druga.

ne znam koliko mi je pametno kombinovati ih sa jenas-om?
tamnoplavi jeans, plava kosulja, crni sako, crni prsten kao detalj?
thea

#5255 Re: What to wear???

Post by thea »

na dobrom putu si, probaj ispred ogledala kombinacoju, teget plava i crna su pogodne za poslovan izgled.
ja bi dodala neku multikolor maramu od svile, ili ovaj sad marin prugasti neki sal. a mogu i crvene pruge
pokusaj samo odbaciti previse detalja na sebi, ti ces vise doci do izrazaja sto je naj naj vaznije.

:thumbup:
nav_girl

#5256 Re: What to wear???

Post by nav_girl »

loria sophen wrote:da li mi moze neko dati poslovnu kombinaciju odjece uz ove cipele?

Image

hvala
Super cipele..gdje si ih kupila? Ma može sa svim od jeansa do odijela :)
Nadinka

#5257 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutroo, evo kombinacije, bas za dane poput ovog:
http://malezensketeme.net/?p=31790
malenna

#5258 Re: What to wear???

Post by malenna »

Nadinka wrote:Jutroo, evo kombinacije, bas za dane poput ovog:
http://malezensketeme.net/?p=31790
Pozdrav svima na ovoj temi, posebno Nadi. Redovno pratim, ali evo tek prvi put pisem. Nadi ova kombinacija je super. Ja sam se bas zaljubila u ovu haljinu, ali nazalost nemaju xs velicinu :(. Nadi radujem se buducim kombinacijama :thumbup:
Nadinka

#5259 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Prvo, malenna hvala na pohvalama! Jesi li provjerila oba lindexa?

Evo i novih kombinacija! Cijelih 6 u bijeloj boji:

http://malezensketeme.net/?p=31345
aribes

#5260 Re: What to wear???

Post by aribes »

:thumbup:

super, taman sam kupila bijele tole :)
loria sophen

#5261 Re: What to wear???

Post by loria sophen »

nav_girl wrote:
loria sophen wrote:da li mi moze neko dati poslovnu kombinaciju odjece uz ove cipele?

hvala
Super cipele..gdje si ih kupila? Ma može sa svim od jeansa do odijela :)

Nisu identicne, pa sam stavila sliku slicnih.

Astra u Kolodvorskoj
malenna

#5262 Re: What to wear???

Post by malenna »

Nadinka wrote:Prvo, malenna hvala na pohvalama! Jesi li provjerila oba lindexa?

Evo i novih kombinacija! Cijelih 6 u bijeloj boji:

http://malezensketeme.net/?p=31345
Ma ja zivim vani i gledala sam u vise Lindexa ali nema, nema ni online da se kupi xs :(
♥ Julianna ♥

#5263 Re: What to wear???

Post by ♥ Julianna ♥ »

NAdi, jesi to otišla na more? :-D
Gdje su nam kombinejšns, hoćeš ti da ja gola idem na posAo? :-?
kinderlada

#5264 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

Drage zene, treba mi teget kostimic, lijepa suknjica do koljena i sakoic po mogucnosti sa bijelim paspulom :-D

Jeste li negdje takvo nesto vidjele? Treba mi ni manje ni vise nego za promociju diplome, jupiiii, konacno :-D
zamzija

#5265 Re: What to wear???

Post by zamzija »

kinderlada wrote:Drage zene, treba mi teget kostimic, lijepa suknjica do koljena i sakoic po mogucnosti sa bijelim paspulom :-D

Jeste li negdje takvo nesto vidjele? Treba mi ni manje ni vise nego za promociju diplome, jupiiii, konacno :-D
Vidjela sam lijepu teget suknju u Calypsu, pamučnu, ali je ona više onog A lepršavog kroja, nije strogi uski kroj, ima i sako - e sad ne znam kolika je cijena svega pa pogledaj ( to ti je prekoputa bbi - ja, kod one bašte )
Mislim da je suknja oko 60 KM...za sako ne znam...

A pogledaj u Mangu.... i Orsay-u gore na spratu imaju klasičnije modele
kinderlada

#5266 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

Hvala Zamzi, moram to otici probati, mada bih ja onaj olovka kroj....

Mada vrijedi otici i vidjeti sakoic ako nistsa....mada mozda je pametnije zajedno kupiti da abs bde kostimic i da je isto platno i boja, samo ja zapela za taj bijeli paspul, to mi je taaaako elegantno :-D
radenska

#5267 Re: What to wear???

Post by radenska »

zamzija wrote:
kinderlada wrote:Drage zene, treba mi teget kostimic, lijepa suknjica do koljena i sakoic po mogucnosti sa bijelim paspulom :-D

Vidjela sam lijepu teget suknju u Calypsu, pamučnu, ali je ona više onog A lepršavog kroja, nije strogi uski kroj, ima i sako - e sad ne znam kolika je cijena svega pa pogledaj ( to ti je prekoputa bbi - ja, kod one bašte )

Imas u Moni u ferhadiji
kinderlada

#5268 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

radenska wrote:
zamzija wrote:

Imas u Moni u ferhadiji
Mislim da je za mene Mona preskupa :-) , mada ne sumnjam u kvalitet i izbor
kinderlada

#5269 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

Ja se sad nesto mislim..........sta je elegantnije za promociju diplome, neki kostimic sa kosuljom ili haljina, eh sad kakva haljina? Ne duza ni kraca od koljena, ali ebz ili sa rukavima? Boja? Hmmmmm, dajte enki prijedlog :roll:
rinna0304

#5270 Re: What to wear???

Post by rinna0304 »

meni je cute neka tamno plava mozda haljina preko ako oces sakoic neki kao i uz to sve neku oker finu torbu i oker cipelice na neku malu petu il ravne.. ako preko nadjes neki sakoic koji je lagan i fino se uklapa mislim da mozes cak i haljinu na bretele :)
nav_girl

#5271 Re: What to wear???

Post by nav_girl »

Nadi, može li post o šeširićima i kako ih nositi?

Žene, nosite li šešire? Nekako ovog ljeta vidim ima predivnih oblika i nekako me vuku :) al ne znam s čim i kako kombinovati :S
zamzija

#5272 Re: What to wear???

Post by zamzija »

nav_girl wrote:Nadi, može li post o šeširićim
a i kako ih nositi?

Žene, nosite li šešire? Nekako ovog ljeta vidim ima predivnih oblika i nekako me vuku :) al ne znam s čim i kako kombinovati :S
Draga nav_ girl , na mzt članak o nošenju šešira možeš pročitati ovdje:

http://malezensketeme.net/?p=28751

U pripremi je i tema kako nositi šešire prema obliku glave, te lista šešira gdje koje možete kupiti šešire i po kojim cijenama :-D
radenska

#5273 Re: What to wear???

Post by radenska »

U monu vrijedi svratiti kad je snizenje,ja sam kupila sebi takav kompletic za 60 KM i jedne hlace za 45 :D :D :D slucajno naletila
Eleonora

#5274 Re: What to wear???

Post by Eleonora »

Imam jedno pitanjce.
za vrijeme velikih vrućina, sta najcesce oblacite na poslu? :zoka:

Ja sam neki dan obukla majicu na bretele i preko dzempercic supljikavi duzine do laktova, znaci poludila sam :lol: tako mi je doslo da ga skinem. Al osjecam se nekako bas bezveze u majici bez rukava na poslu. :-?

Onda haljine, suknje...vidim kod nas na poslu obicno nose carape boja noge... e pa stvarno mi se nosi to po ovoj vrucini :D a opet bosa noga je mozda malo previse. :zoka: Ista stvar je i sa cipelama. zatvorene su pozeljne, a znate i same koja je to patnja po ovoj vrucini. :D

Sta vi kombinujete na poslu za vrijeme nesnosnih vrucina? I koje su to kombinacije u kojima vam je ugodno i prijatno i kulturno, a prije svega poslovno se osjecate, a nije vam vruce, naravno? :D
Nadinka

#5275 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutro drage moje, evo novi vodič za kupovinu 25 junskih haljina
http://malezensketeme.net/?p=32220
Post Reply