Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#5251 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Jel ko već naručivao te knjige? Joj, sad i na to navaliti :-) . Koliko treba za dostavu vremena?
shandrprcSA

#5252 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

dinooh wrote:
shandrprcSA wrote:
dinooh wrote: AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nista
:D
ne kontam? :-D
brzo zaboravljas :D
dinooh

#5253 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

aaa :D mozes ali ne mozes :D
zergtales

#5254 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zergtales »

ema_ wrote:Jel ko već naručivao te knjige? Joj, sad i na to navaliti :-) . Koliko treba za dostavu vremena?
Na njihovoj stranici pise 4-8 dana da treba za isporuku, al meni je trebalo prvo tri dana da oni pronadju knjige kod dobavljaca i da tek onda isporuce. Kad sam kupio knjige, prvo su bile pod statusom "Order still processing", da bi tek nakon tri dana bile isporucene. Dotad sam se dopisivao sa njihovom customer support,al eto pravo su ljubazni.
zippoo87

#5255 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

meni je 30.6. trebalo doci i nije doslo nesto sa ebay-a
kontaktirao sam prodavaca,ponudio je da mi opet posalje i ja sam prihvatio,jer sitne su pare a i treba mi to sto sam narucio...nadam se da ce ovaj put doci
i jos jedna stvar,od drugog mi kasni...prije je sve dolazilo na vrijeme,ne znam sta je sada u pitanju
RahatHurmašica

#5256 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

kinez me naumio prevariti. naručio sam artikal za 12$ (anatomski jastuk) a on mi poslao bezvrijednu žensku suknjicu od 5,99$.
šta sad, ako prijavim tražit će da mu vratim poštom što će biti skuplje od vrijednosti jastuka.

kontam da je najbolje da kažem da nije ni došlo i tražit da mi vrati pare???
dinooh

#5257 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

RahatHurmašica wrote:kinez me naumio prevariti. naručio sam artikal za 12$ (anatomski jastuk) a on mi poslao bezvrijednu žensku suknjicu od 5,99$.
šta sad, ako prijavim tražit će da mu vratim poštom što će biti skuplje od vrijednosti jastuka.

jesi li probao leci na suknjicu :-D :-D :-D . Ima li u njegovoj ponudi ta suknica. Ako ima, vjerovatno se zeznuo, a ako nema prevario te. Ja mislim da on snosi trosak povratka artikla jer nije kao opisan. Mozes prijaviti da ti nije dosao artikal kao sto si htio i onda reci da ponovo posalje jastuk. Ako bude trazio povrat suknjice, reci da puno kosta povrat i tako ce odustati od toga. Tako da ces imati i jastuk i suknjicu za obuci :-D
Ako grijesim neka me neko ispravi
ema_

#5258 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Ako mu je stalo do feedbacka odmah će poslat jastuk bez pitanja :-D . A i ja mislim da je greška bila, koja mu korist od prevare haman .

Ja sam onu svoju pošiljku prijavila da nije stigla i onaj haos tracking i vratio mi dh gate sve i fening. :D
kloniran

#5259 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

RahatHurmašica wrote:kinez me naumio prevariti. naručio sam artikal za 12$ (anatomski jastuk) a on mi poslao bezvrijednu žensku suknjicu od 5,99$.

Ti si zensko, zamisli kako bih se ja osjecao da mi je dosla suknjica :twisted:
:lol:

inace meni evo kasni posiljka od lika od kojeg je nekoliko posiljki zaredom doslo u roku od 20 dana, sad zrelo za case-a :roll:
dinooh

#5260 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

kloniran wrote:

inace meni evo kasni posiljka od lika od kojeg je nekoliko posiljki zaredom doslo u roku od 20 dana, sad zrelo za case-a :roll:
ne kasni carinicima :-)
kloniran

#5261 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:
kloniran wrote:

ne kasni carinicima :-)
jbg kad im se moze :roll:
dinooh

#5262 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Budi zadovoljan, ja zadnjih 5 narudzbi bez TN, nisam ni jednu dobio. Zato slabo i kupujem preko ebay. Trazim druge stranice gdje imaju opciju da platim TN. Evo i meni kasni jedna bez TN iako sam isti dan kupio jos nesto sa TN a ono doslo prije 10 dana.
A imam osjecaj cim trazis povrat i oni odmah vrate pare da nisu uopce ni poslali paket. To mi se desava cesto. Uopce se ne bune, samo vrate pare bez ijedne rijeci.
kloniran

#5263 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:Budi zadovoljan, ja zadnjih 5 narudzbi bez TN, nisam ni jednu dobio. Zato slabo i kupujem preko ebay. Trazim druge stranice gdje imaju opciju da platim TN. Evo i meni kasni jedna bez TN iako sam isti dan kupio jos nesto sa TN a ono doslo prije 10 dana.
A imam osjecaj cim trazis povrat i oni odmah vrate pare da nisu uopce ni poslali paket. To mi se desava cesto. Uopce se ne bune, samo vrate pare bez ijedne rijeci.
i ja sam to primjetio, ako odgovori i kaze da pricekam jos malo, znaci da je poslao, ako ne odgovori nego odmah vrati nije ni poslao i ti artikli mi nisu nikad ni stizali, a ovi prvi u 90% slucajeva jesu
dinooh

#5264 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

samo da postoji opcija na ebay-u da mozes birati sa TN i bez bilo bi sve bolje. Ovako dok se dogvoris prode 2-3 dana. A to nasi carinici i postari iskoristavaju. Meni je jedan daljinski nestao i kada sam zatraio refund, prodavac mi posla sliku paketa kojeg je poslao. Nikad mi nije ni dosao.
kloniran

#5265 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:samo da postoji opcija na ebay-u da mozes birati sa TN i bez bilo bi sve bolje. Ovako dok se dogvoris prode 2-3 dana. A to nasi carinici i postari iskoristavaju. Meni je jedan daljinski nestao i kada sam zatraio refund, prodavac mi posla sliku paketa kojeg je poslao. Nikad mi nije ni dosao.
Ma ja narucio da probam onaj hepek za komarce, a izgleda da cu biti ziv pojeden dok dođe. :roll:
Ja vise sumnjam na carinu i glavnu postu, jer postar mi je drug i znam da me ne bi zavalio :roll:
edit: tek sad viđoh da mi nisu dosle jos dvije stvarke za laptop
znaci neko ce da hajruje 30$ na tri stvari :twisted:
RahatHurmašica

#5266 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by RahatHurmašica »

kloniran wrote:

ipak musko :D
zippoo87

#5267 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zippoo87 »

naletio sam na neko govno na ebay-u...kupio naocare u vrijednosoti 6 dolara i pegla me
prvo mi nisu stigle jos a trebale su do 31.6. stici,drugo,kontaktirao sam ga i kao dogovorili da mi posalje nove,prije 3 dana...danas ga pitam je li mi poslao...on odgovara da mi nudi da mi opet posalje...misli ja budala
naravno pokrenuo sam case,necu da se peglam sa njim nepotrebno
shandrprcSA

#5268 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

je li se mora kontaktirati prodavac prije nego li se pokrene case?
dinooh

#5269 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

shandrprcSA wrote:je li se mora kontaktirati prodavac prije nego li se pokrene case?
cim ga kontaktiras prakticki je otvoren case. Cim kliknes na kontaktiraj pita te razlog (nije stigao arikal, nije kao u opisu i sl). Ako se sa njim ne dogovoris saljes da ebay odluci.
Sonjcy

#5270 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Sonjcy »

Jel zna neko koliko je sigurno narucivati preko e bay-a ukoliko na bankovnom racunu ima vise novca???
dinooh

#5271 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Sonjcy wrote:Jel zna neko koliko je sigurno narucivati preko e bay-a ukoliko na bankovnom racunu ima vise novca???
apsolutno nesigurno. Cim vide da ima vise para, oni uzmu sve pare a kazu da su hakeri to uradili
veca je sansa da ce ti tu svotu novca uzeti na cesti nego na netu...
quarterback

#5272 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Sonjcy wrote:Jel zna neko koliko je sigurno narucivati preko e bay-a ukoliko na bankovnom racunu ima vise novca???
nemoj rizikovati, otvori posebnu, debitnu, karticu za internet
ja nisam nikada za ovih 4/5 godina imao losa iskustva ali better safe than sorry
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5273 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Kartica je sigurna, proces uplate je siguran, ebay je 99% siguran i uz paypal si 99% zaštićen. Problem je u tebi, tvome računaru (vrirusi, spyweri, keyloggeri) i tvom načinu korištenja kartice da li će sve biti ok.
kloniran

#5274 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

RahatHurmašica wrote:
kloniran wrote:

ipak musko :D
:lol: :thumbup: :pisnuo:
ja procitah hurmasica i preko reda pzakljucih da je zensko u pitanju :lol:
kloniran

#5275 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

zippoo87 wrote:naletio sam na neko govno na ebay-u...kupio naocare u vrijednosoti 6 dolara i pegla me
prvo mi nisu stigle jos a trebale su do 31.6. stici,drugo,kontaktirao sam ga i kao dogovorili da mi posalje nove,prije 3 dana...danas ga pitam je li mi poslao...on odgovara da mi nudi da mi opet posalje...misli ja budala
naravno pokrenuo sam case,necu da se peglam sa njim nepotrebno
Bolje nek ti vrati pare, vjeruj ne zelis vidjeti te naocare uzivo :D
Post Reply