rovac13 wrote:+1
Ja sam dao 1500 KM za lg inverter i nikad necu prezalit te pare......to je jedna od gorih kupovina u zivotu.
Najgore od svega je sto sam ja bio zadovoljan s njom,jer sam se tad samo dogrijavao klimom,i bio sam ubijedjen kao i velika vecina balkanaca da klime jednostavno nisu dovoljno dobre da budu primarno grijanje u kuci,nego samo kao nekakva ispomoc.
Dok nisam kupio fujitsu koji je primarno grijanje i to radi fenomenalno.....a ne kosta skuplje nego LG......cak je cesto povoljniji.......tek sam tad shvatio sta je dobra klima.........fujitsu nocria mi je jedna od boljih kupovina u zivotu.
Ali ako neko zivi u stanu,ako je okruzen sa svih strana ugrijanim stanovima,onda bilo koji inverter bi trebao raditi,jer je premalo toplote potrebno.
Moj LG do -10 grije onako.......na -15 nema smisla ga drzat upaljenog jer bezze trosi struju nista ne grije vise.........dok je fujitsu na -25 tukao vrelo maximalnim izduvom.
Složićemo se obojica da je bit svakog grijanja izolacija jelda?
Đaba i najskuplji i najbolji načini grijanja ako na sve strane puše.To je nama balkancima teško utuviti u glavu (lakše metar u zicagu nego cenat u glavu

) .
Nisam dovoljno kompetentan da govorim o svim aspektima grijanja na klima uređaje niti da pišem koja je bolja ili gora.
Mišljenja sam da smo svi ovdje da podijelimo iskustva konkretno o grijanju na struju ali se ovaj PDF pretvorio u nadmetanje čija je klima bolja,ubjeđivanje čiji inverter može izbaciti vazduh temperature 58 C , čija je klima best buy i slično..........
Neki forumaši ne shvataju da niko nema ista uslove koje želi zagrijati uz pomoć struje-invertera

.
Neko ima okolne stanove koji ga dodatno zagrijavaju,ili nema nikakvu izolaciju ali ima dobru stolariju,nekome je garaža i poslovni prostor u prizemlju koji se nikako ne griju,neko ima dobar raspored prostorija,nekome je stan osunčan preko cijelog dana,neko je u Mostaru a neko u Sarajevu kao i ja .
Žao mi je što se kod tebe ,ROVAC, taj prvi inverter nije pokazao.
Mene je moj inverter Hvala Bogu slušao i na -25 ali ti ne mogu reći koja je bila temperatura na izlazu iz unutrašnje jedinice jer je nisam mjerio

Nadam se da se niko neće uvrijediti ovim mojim tekstom , jer mi to nije bila namjera.