Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
draganbl

#5251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

bermiin wrote:@draganbl
e hvala na odgovoru...
pa sta ti mislis hoce li SNSD opet dobiti ubjedljivo na izborima??
Mislim da hoće.
Abacija

#5252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote:
komeba wrote:
Nista Komsic slagao nije.Tadicevom naoruzanom obezbjedenju je granicna policija dopustila da udu u BiH,bez dozvole bh organa.
Granična policija je bh organ.
Sto se ti @dragane pravis lud. :-)

Granicna policija moze samo izvrsavati naredbe a nikako ih i donositi. Dozvola o pustanju preko granice se donosi na visem nivou.
Orbini

#5253 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Orbini »

draganbl wrote: Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
Slažem se da postoje koncepti, ali neko mora i propagirati taj koncept.
Cuj nismo u misiji osvajanja cure u diskacu, pa hocemol koju povalit veceras ili dobit korpu. :D
Radi se o osobnom poimanju, konceptu na kojeg si prisiljen.

Bosnjaci nemaju neke ekstra etnicke teritorije, nacionalnu drzavu sa strane,.. jedino je Bih sto imamo i tu ne mozemo opstati u getu. A istovremeno ne mozemo ocekivati da se skoro dva miliona drugih kolektivno iseli, ili pokori. Ako polaze pravo na zivot i perspektivu na cjeloj BiH, onda moras uvazavati i druge koji su ipak brojni i vecina na mnogo mjesta. Prosto.

Zajednicki zivot ne mora obavezno mirisati na ljubav i nekadasnje bratstvo-jedinsvo. To je samo tehnicka fakta gdje moguce zivjeti zajedno jedni pored drugih a da niko ne dira druge i ne natura im svoje. Pa nisu ni etnicki kvartovi po gradovima poput BL nastali necijim planom, vec spontano - bez velike ljubavi i mjesanja su ljudi mogli zivjeti jedni pored drugih i zajedno ako cemo govoriti sire o cjeloj opstini, entitetu, drzavi,...
Konkretno u BL je jasno da ce tu Srbi uvijek biti vecina i glavni,.. OK - ali taj grad opet nije samo srpski. Problem je sto srpska politika ne vidi dalje od sablona "ili smo jedini na ovom prostoru ili apsolutni gospodari pa ostali imaju to prihvatiti". Pa sve druge incijative poput zajednicke svojine neke opstine,.. budu tumacene kao teznja drugih za istim sablonom. Zar mora sve biti "ili vi ili mi"?
Bosnjaci ne nude zajednicki zivot i pomirenje tako sto ce druge na to privoliti, reklamirati, omiliti,....
Mi imamo samo dvije alternative - ili suzivot na prostoru cjele BiH, - ili borba za ekstra teritorije Bosnjakistana.
I tu sve ima svoju cjenu.

Pitanje je samo dali kod tebe stvarno misle da se moze imati apsolutni eksluzivitet i svojina samo jednih na pola drzave - a da ne kosta, i da ne nazire nesigurnu buducnost. Budemo li ratni plijen uzimali kao jedini model etnickog prostora - taj sablon ostavljamo i sljedecim generacijama - te balkanski krug zla vozi jos koji krug. Negdje to mora stati.
zavrzlama

#5254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

draganbl wrote:
zavrzlama wrote:
draganbl wrote:
Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
stotine pravoslavnih crkvi i dan danas stoje netaknute u dijelu BIH gdje su bosanci i bosnjaci..zapitaj se gdje nestade sve i jedna(cifra 1000) dzamija na treitoriji danasnjeg manjeg entiteta..zapitaj se gdje su te masovne grobnice srba po federaciji BIH,nem,a ih Dragane...zapitaj se sto bosnjaci ne nadijevaju ime entitetu `republ;ka muslimanska`...zapitaj se sto bosnjacima ne smeta da srbi igraju u njihovom klubovima i reprezentaciji BIH...zapitaj se kome ovo sve sto sam naveo smeta...moj Dragane jabuko sa grane....(SVG) srpsko gradjansko vijece je radilo i tokom rta i radi i dan danas i njeni predstavnici su na visokim funkcijama ...itd itd...Bojan Bajic je osnovao stranku sa sjedistem u Sarajevu...zapitaj se sto nije sjediste u Banja Luci ili bilo kojem drugom mjestu u rs-u....
Uhvati se onda sa tim tvojim Bojanom ruku pod ruku i pjevajte po Sarajevu "Nas dva brata oba ratujemo..."
Stvarno ne razumijem zašto mi se tako obraćaš, sa puno mržnje i podsmijavanja.
aha tu smo....sad se saltas u pravog salonca..znao sam ja da si ti salonac davno.. :D ..taktika vruce hladno,svi su isti,prihvatite neporavdu i ne talasajte o zlocinima i karakteru rata...gdje ti vidis mrznju u mom postu...tebe jednostavno boli istina ,da na drugoj strani nema naivca koji ce zdravo za gotovo prihvatiti srpsku hegemoniju i velikosrposku ideologiju..sam si se ofirao gdje spominjes mrznju a u mom postu nema ni trunke toga..upecao si se malo Dragane jabuko sa grane...

PS, sad napisi `sa tobom zavrzlama sam zavrsio raspravu`` :bih:
Abacija

#5255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote:
bermiin wrote:@draganbl
e hvala na odgovoru...
pa sta ti mislis hoce li SNSD opet dobiti ubjedljivo na izborima??
Mislim da hoće.
Znaci, ako se prisjetimo Dodinih, Slavujevih i Turcinovih fasistikih izjava, mi ovdje komotno mozemo da nastavimo sa generalizacijom kako je to teritorija fasista i koljaca?
klixober

#5256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

draganbl wrote:
komeba wrote:
Nista Komsic slagao nije.Tadicevom naoruzanom obezbjedenju je granicna policija dopustila da udu u BiH,bez dozvole bh organa.
Granična policija je bh organ.
komeba wrote:
Ne mislis valjda ozbiljno da granicna policija smije dopustiti naoruzanim ljudima iz druge drzave da slobodno udu na bh terotorij,bez prethodne dozvole bh vlasti.Dakle,osnovno Komsicevo pitanje granicnoj policiji je bilo "ko vam je to odobrio?".

Ne shvatas dragane...ili si mlad,ili neinteligentan,ili shvatas ali izokreces situaciju...cinjenica je da ne shvatas poentu.
draganbl

#5257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Orbini wrote:
draganbl wrote: Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
Cuj nismo u misiji osvajanja cure u diskacu, pa hocemol koju povalit veceras ili dobit korpu. :D
Radi se o osobnom poimanju, konceptu na kojeg si prisiljen.

Bosnjaci nemaju neke ekstra etnicke teritorije, nacionalnu drzavu sa strane,.. jedino je Bih sto imamo i tu ne mozemo opstati u getu. A istovremeno ne mozemo ocekivati da se skoro dva miliona drugih kolektivno iseli, ili pokori. Ako polaze pravo na zivot i perspektivu na cjeloj BiH, onda moras uvazavati i druge koji su ipak brojni i vecina na mnogo mjesta. Prosto.

Zajednicki zivot ne mora obavezno mirisati na ljubav i nekadasnje bratstvo-jedinsvo. To je samo tehnicka fakta gdje moguce zivjeti zajedno jedni pored drugih a da niko ne dira druge i ne natura im svoje. Pa nisu ni etnicki kvartovi po gradovima poput BL nastali necijim planom, vec spontano - bez velike ljubavi i mjesanja su ljudi mogli zivjeti jedni pored drugih i zajedno ako cemo govoriti sire o cjeloj opstini, entitetu, drzavi,...
Konkretno u BL je jasno da ce tu Srbi uvijek biti vecina i glavni,.. OK - ali taj grad opet nije samo srpski. Problem je sto srpska politika ne vidi dalje od sablona "ili smo jedini na ovom prostoru ili apsolutni gospodari pa ostali imaju to prihvatiti". Pa sve druge incijative poput zajednicke svojine neke opstine,.. budu tumacene kao teznja drugih za istim sablonom. Zar mora sve biti "ili vi ili mi"?
Bosnjaci ne nude zajednicki zivot i pomirenje tako sto ce druge na to privoliti, reklamirati, omiliti,....
Mi imamo samo dvije alternative - ili suzivot na prostoru cjele BiH, - ili borba za ekstra teritorije Bosnjakistana.
I tu sve ima svoju cjenu.

Pitanje je samo dali kod tebe stvarno misle da se moze imati apsolutni eksluzivitet i svojina samo jednih na pola drzave - a da ne kosta, i da ne nazire nesigurnu buducnost. Budemo li ratni plijen uzimali kao jedini model etnickog prostora - taj sablon ostavljamo i sljedecim generacijama - te balkanski krug zla vozi jos koji krug. Negdje to mora stati.
Fin post.
Ja nikada nisam branio politiku RS-a. Jedini je problem što u čitavoj BiH jednostavno nema političkog autoriteta koji propagira ovo što ti pričaš.
Kao najbolju ilustraciju najviše pominjem Komšića, koji je, po mišljenju mnogih umjerenih Bošnjaka optimalno rješenje. Međutim, sa njim i njemu sličnima je problem što oni, ako žele da propagiraju suživot MORAJU pronaći sagovornika na srpskoj strani, a ne ulaziti u otvorene sukobe sa svima. Eto, ja kao dokazani nenacionalista na ovom forumu stalno napominjem da od Komšića pomalo utopistički očekujem da kao političar napravi neki pomirljiv korak kojim će mene i meni slične privući k sebi. Međutim, počev od njegove izjave da ne priznaje presudu Haškog suda kojom se Srbija praktično oslobađa krivice za genocid, koji nije ni dokazan osim u Srebrenici (Znam ja šta ću svoju djecu učiti), pa preko stalnih podrugljivih i uvrijedljivih komentara upućenih Srbiji i Srbima, on mene udaljava od sebe i svoje političke opcije.
Ono što želim da kažem i od toga polazim jeste: Situacija u BiH je katastrofalna. Ja prvenstveno optužujem "svoje političare" pa tek onda "vaše", ali i vi optužite prvo "svoje".
vee-jay

#5258 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Dodik ponovo granatira Markale i Kapiju!

Milorad Dodik je, i pored sijaseta šokantnih izjava iz svojeg nacional-šovinističkog repertoara, uspio otići korak dalje, kojim je zapravo došao do kraja: manirom "eksperata" Jugoslavenske narodne armije, koji su u studiju srbijanskog RTS-a, samo nekoliko sati nakon što je na sarajevske Markale sa četničkih položaja ispaljena granata, "dokazivali" kako su "muslimani granatirali sami sebe da izazovu međunarodnu reakciju", Dodik je ispalio svoju balističku analizu ponovivši tvrdnje da su zločinački napadi na Markale i tuzlansku Kapiju inscenirani.

Image

Upitan o genocidu koji je srpska vojska počinila u Bosni, filozof, germanista i političar Aleksa Buha, koji je prešao dug put od marksiste, preko hegelijanca do karadžićevca, odvratio je "da to treba smestiti u duži vremenski raspon i da to nije ništa u odnosu na genocid nad Srbima tokom poslednja dva veka". Istovremeno, takoreći u istom dahu dodao je kako su "istraživanja pokazala da Srbi iz okoline Srebrenice po broju žrtava ne zaostaju iza broja muslimanskih žrtava". Aleksa Buha je, isto tako, postojanje zloglasnog prijedorskog logora smrti - Omarske - pravdao nastojanjem bosanskih Srba da ne ostanu bez "rudnih bogatstava i minerala".

Premijer Republike Srpske, tvorevine nastale na genocidu, oivičene masovnim grobnicama, možda jest intelektualni patuljak u odnosu na imenovanog inspiratora zločina protiv čovječnosti, možda jest surova kombinacija traktordžije i buhenvaldskog mesara, ali sigurno jest i dosljedni nastavljač politike raznih buha i karadžića. Milorad Dodik je, i pored sijaset šokantnih izjava iz svojeg nacional-šovinističkog repertoara, uspio otići korak dalje, i zapravo došao do kraja: manirom "eksperata" Jugoslavenske narodne armije, koji su u studiju srbijanskog RTS-a, samo nekoliko sati nakon što je na sarajevske Markale sa četničkih položaja ispaljena granata, "dokazivali" kako su "muslimani granatirali sami sebe da izazovu međunarodnu reakciju", Dodik je ispalio svoju balističku analizu ponovivši tvrdnje da su zločinački napadi na Markale i tuzlansku Kapiju inscenirani.

Čovjek koji je poodavno ustvrdio da je za njega "najveća vrijednost to što je Srbin", stao je pred kamere i "objasnio": "Ko je god normalan, ko poznaje ratovanje, balistiku i sve ostalo, tvrdi da ta granata, da je pala u ljude koji stoje jedan kraj drugog, ne bi mogla da pobije toliko ljudi. Dakle, ljudi su dovezeni, inscenirana je situacija, a onda se postavlja čitav pravosudni sistem da to i potvrdi na neki način, što je, naravno, nešto čemu ćemo se mi suprotstaviti. Isto tako, želim ovdje da kažem da su inscenirane i Markale, koje su poslužile za izolaciju Srbije i Srba na ovim prostorima, treba reći da je jedan te isti sudski vještak..." Osim što je u Dodikovom univerzumu "normalan" onaj ko se "razumije u ratovanje, balistiku i sve ostalo", u njegovom sistemu vrijednosti je "normalno" inscenirati eksploziju granate i u njoj ubiti 71 osobu (i to uglavnom djecu: Sandro Kalesić je imao tek dvije i po godine), pogotovo kad je za zločinačku 130-milimetarsku granatu sa Ozrena okrivljen i na 25 godina osuđen general VRS-a Novak Đukić. A čak dva generala VRS-a - Stanislav Galić i Dragomir Milošević - osuđeni su zbog sistematskog granatiranja Sarajeva, između ostalog, i eksplicitno za granatiranje tržnice Markale. No, dokazivati sve ovo laktaškom nacisti i nema smisla, tim prije što on nije ni svjestan da njegove riječi same govore protiv njega. Prema općepoznatoj teoriji dr. Gregoryja Stantona, prema kojoj se genocid odvija u osam etapa - razvrstavanje, obilježavanje, dehumanizacija, organizacija, polarizacija, identifikacija, istrebljenje i poricanje - Milorad Dodik samo potvrđuje da je duboko zagazio u genocidnu fazu poricanja.

Međutim, teško je zamisliti da se Milorad Dodik, čak uz sve kabadahijske osobine koje posjeduje, ovako ponaša bez nekoliko ohrabrujućih parametara - njegovoj negacionističkoj izjavi prethodila je skandalozna tvrdnja predsjednika Sudskog vijeća Haškog tribunala u procesu protiv Radovana Karadžića, sudije O-Gon Kwona, koji je na statusnoj konferenciji zatražio od Tužiteljstva skraćenje optužnice, sugerirajući "usput" izbacivanje i zločina počinjenog na Markalama zbog "kontroverzi o tome koja je strana odgovorna za granatiranje". S ovakvim izjavama predsjednika Tribunala, koji nije upućen ni u presude koje je Tribunal sam donio, ne treba sumnjati da će Dodik i dalje potpuno nekažnjeno pljuvati na žrtve, da će i dalje nekažnjeno iznova i iznova povlačiti artiljerijsku uzicu i iznova granatirati Kapiju i Markale! Skoro u isto vrijeme, stigla je i vijest da će zločinka Biljana Plavšić, nakon odslužene dvije trećine kazne, sretno izaći na slobodu. No, to je već pitanje razlika između prava i pravde.

U civiliziranom svijetu dilema nema: kao što je grčki historičar Kostas Plevris svojevremeno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog tvrdnji da se holokaust nije dogodio, kao što se ista stvar dogodila britanskom historičaru Davidu Irvingu, kao što su zbog istog prestupa osuđeni češki internet-novinari Erik Sedlaček i Libor Budik, tako se u Bosni i Hercegovini što prije mora donijeti zakon za sankcioniranje poricanja zločina genocida i holokausta. I to tim prije zbog sramotnog odsustva žešćih reakcija domaćih političara ili anemičnog Valentina Inzka - s izuzetkom SDP-ovaca Jasmina Imamovića i Alije Behmena koji su pokrenuli i pitanje Dodikove krivične odgovornosti.

Jer, svaki budući politički ili diplomatski kontakt s čovjekom koji je prošle godine tvrdio da je "srpski narod 90-tih krenuo u borbu da se ne bi ponovo desio Jasenovac, a rezultat te borbe je Republika Srpska" i koji je sada ponovo ispalio zločinačke projektile na Markale i Kapiju - nije ništa drugo nego odobravanje brutalnog Dodikovog negacionizma. Ravnog nekoj suludoj tvrdnji da su Srbi sami sebe klali u Jasenovcu.
draganbl

#5259 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

komeba wrote:
Ne mislis valjda ozbiljno da granicna policija smije dopustiti naoruzanim ljudima iz druge drzave da slobodno udu na bh terotorij,bez prethodne dozvole bh vlasti.Dakle,osnovno Komsicevo pitanje granicnoj policiji je bilo "ko vam je to odobrio?".

Ne shvatas dragane...ili si mlad,ili neinteligentan,ili shvatas ali izokreces situaciju...cinjenica je da ne shvatas poentu.
Ne moraš pokušavati dati ličnu karakterizaciju, niti sam mlad niti neinteligentan.
Poenta jeste: Ako misliš da neko krši zakon, podnesi krivičnu prijavu. Ko je pustio obezbjeđenje? Državni organ. Da li je imao odobrenje da ga pusti? Ako jeste, ko mu je dao odobrenje? Ako nije, onda hajde brate u zatvor, pustio si stranog naoružanog državljanina da ti uđe u državu. Čista stvar. Isto kao i sa nazivom škole. Da li je protivzakonito ime? Podnesi prijavu ako smatraš da jeste. Postoje sudovi (oni barem nisu Dodikovi), pa neka presude.
Međutim, nema toga, samo obmanjivanje javnosti, bez ikakvih konkretnih rezultata. E to je meni poenta.
draganbl

#5260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Usput, želim da čestitam političkim predstavnicima grada Tuzle (zaboravio sam kako se čovjek zove) za podnošenje krivične prijave protiv Dodika, a povodom njegove izjave za masakre u Tuzli i Sarajevu.
vivaldi

#5261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vivaldi »

Abacija wrote:Tipican primjer kolektivne sizofrenije koji sam ja objasnio u ovom postu - viewtopic.php?p=2995283#p2995283

Ovako to ide: ko eto, Bakir nesto prica ali i pored rodjenih ociju ja ne vidim sta on to prica i ja njemu bas i ne vjerujem. Ludiiiiiiilooooooo. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Moj Abacija prica Bakir i protiv SDA pa oni opet redovno dobijaju izbore zar ne?
Kad bi malo bolje razmislio skontao bi da svako vidi samo ono sto hoce da vidi i cuje, a moglo bi se reci i da "svoje g.vno nikome ne smrdi".

Neki dan Dodik po milioniti put napravi provokaciju sa skolom "Srbija" i citava Federacija skoci na noge - nije tesko reci da su imali puno pravo na to.

Medjutim, dva dana poslije toga gledam onaj Liberty tv (vrte to na svim kanalima pa su vjerovatno mnogi vidjeli) i naravno nakon uvodnog priloga o Srbiji ide prilog o osnovnoj skoli u Kiseljaku uz komentar da na takvom principu radi vecina skola u srednjoj bosni. Pa onda ide prilog kako Bosnjacka djeca idu u jednu smjenu, a Hrvatska u drugu. Onda prica direktor skole, a poslije njega ravnatelj skole :-), pa dupli nastavnici. Onda pricaju djeca od 7-8 godina kako bas i nebi zeljeli da se mjesaju sa "onim drugim". Svi mi znamo za to Abacija vec odavno, ali se o tome napravi jedan prilog godisnje od dvije minute i to obicno kada dodje do tuce izmedju djaka.

Onda moj Abacija stavis prst na celo i pomislis kako je na istoj udaljenosti od Pala samo u suprotnom smjeru, ali u federaciji segregacija legalna. U Srbiju djeca jos prakticno nisu ni krenula, a u Kiseljaku i u ko zna jos koliko skola vec citave generacije ZAVRSAVAJU skolovanje na principu etnicke podjele i onda se pitaj Abacija gdje su Silajdzic, Komsic, Lagumdzija, Tihic....???????????????????????????
Zasto ne protestvuju? Zasto se ne bune? Zasto ne dignu sator ispred skole dok se to ne rijesi??? Ako su mogli poljoprivrednici pred parlamentom dvije godine, mogli bi i oni jednu noc.

Moj Abacija ovde niko nije normalan. Dodik je cetnik i njegova retorika je u skladu sa njegovim postupcima, ali kakva je situacija u Federaciji???? Da li su retorika i djela u skladu???

Da li je sarajevo bas toliko multi-kulti i evropski jeruzalim???
Koliko se u jeruzalimu napravilo dzamija u zadnjih 15 godina, a koliko crkava i sinagoga?
Ko zbode nozem prije dva dana onu zenu sto je iz rs-a dosla u posjetu na dobrinju?
Ko je pucao na crkvu u reljevu prije 20 dana?
Ko polupa malo prije toga stakla na jos dvije crkve? (sve ovo u zadnjih mjesec dana samo u sarajevu)
Ko zagovara popis iz 91? Koliko se taj popis primjenjuje npr. u Sarajevu ne racunajuci zajednicke institucije koje se zajednicki i finansiraju?

Onda pogledaj koji borci za multietnicku bih na svakoj temi prije ili kasnije uporno ponavaljaju kako u rs ima 350 hiljada mentalnih bolesnika. Taj text je bio i na sarajevo x i u njemu je lijepo pisalo da je taj broj izvucen na osnovu analize svjetske zdravstvene organizacije kako svaki cetvrti stanovnik planete ima neke mentalne smetnje, a ne na osnovu pregledanih pacijenata u rs-u.
Po toj istoj formuli moj Abacija u Federaciji ima 700 hiljada mentalnih bolesnika, ali da li je to neko od ovih forumasa ikada spomenuo????? Nije Abacija!! Zasto? Pa zbog one moje uvodne recenice da svako vidi samo ono sto hoce da vidi...
dallton

#5262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

uzalud se ti trudis da sve prikazes kao normalno - znas kako, jednom kad se ciklus nasilja zavrti on se vraca odakle je poceo, u srbiju se vratio i jos se nije zaustavio, a slicno ce biti i u bih...zato su sve price da "ovo i ono normalno" uzaludne...

srbi u stvari nemaju sta da ponude, nemaju se vise cime cjenkati i to je sve...
dallton

#5263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vivaldi wrote:
Abacija wrote:Tipican primjer kolektivne sizofrenije koji sam ja objasnio u ovom postu - viewtopic.php?p=2995283#p2995283

Ovako to ide: ko eto, Bakir nesto prica ali i pored rodjenih ociju ja ne vidim sta on to prica i ja njemu bas i ne vjerujem. Ludiiiiiiilooooooo. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Moj Abacija prica Bakir i protiv SDA pa oni opet redovno dobijaju izbore zar ne?
Kad bi malo bolje razmislio skontao bi da svako vidi samo ono sto hoce da vidi i cuje, a moglo bi se reci i da "svoje g.vno nikome ne smrdi".

Neki dan Dodik po milioniti put napravi provokaciju sa skolom "Srbija" i citava Federacija skoci na noge - nije tesko reci da su imali puno pravo na to.

Medjutim, dva dana poslije toga gledam onaj Liberty tv (vrte to na svim kanalima pa su vjerovatno mnogi vidjeli) i naravno nakon uvodnog priloga o Srbiji ide prilog o osnovnoj skoli u Kiseljaku uz komentar da na takvom principu radi vecina skola u srednjoj bosni. Pa onda ide prilog kako Bosnjacka djeca idu u jednu smjenu, a Hrvatska u drugu. Onda prica direktor skole, a poslije njega ravnatelj skole :-), pa dupli nastavnici. Onda pricaju djeca od 7-8 godina kako bas i nebi zeljeli da se mjesaju sa "onim drugim". Svi mi znamo za to Abacija vec odavno, ali se o tome napravi jedan prilog godisnje od dvije minute i to obicno kada dodje do tuce izmedju djaka.

Onda moj Abacija stavis prst na celo i pomislis kako je na istoj udaljenosti od Pala samo u suprotnom smjeru, ali u federaciji segregacija legalna. U Srbiju djeca jos prakticno nisu ni krenula, a u Kiseljaku i u ko zna jos koliko skola vec citave generacije ZAVRSAVAJU skolovanje na principu etnicke podjele i onda se pitaj Abacija gdje su Silajdzic, Komsic, Lagumdzija, Tihic....???????????????????????????
Zasto ne protestvuju? Zasto se ne bune? Zasto ne dignu sator ispred skole dok se to ne rijesi??? Ako su mogli poljoprivrednici pred parlamentom dvije godine, mogli bi i oni jednu noc.

Moj Abacija ovde niko nije normalan. Dodik je cetnik i njegova retorika je u skladu sa njegovim postupcima, ali kakva je situacija u Federaciji???? Da li su retorika i djela u skladu???

Koliko se u jeruzalimu napravilo dzamija u zadnjih 15 godina, a koliko crkava i sinagoga?
Ko zbode nozem prije dva dana onu zenu sto je iz rs-a dosla u posjetu na dobrinju?
Ko polupa malo prije toga stakla na jos dvije crkve? (sve ovo u zadnjih mjesec dana samo u sarajevu)
Ko zagovara popis iz 91? Koliko se taj popis primjenjuje npr. u Sarajevu ne racunajuci zajednicke institucije koje se zajednicki i finansiraju?

Onda pogledaj koji borci za multietnicku bih na svakoj temi prije ili kasnije uporno ponavaljaju kako u rs ima 350 hiljada mentalnih bolesnika. Taj text je bio i na sarajevo x i u njemu je lijepo pisalo da je taj broj izvucen na osnovu analize svjetske zdravstvene organizacije kako svaki cetvrti stanovnik planete ima neke mentalne smetnje, a ne na osnovu pregledanih pacijenata u rs-u.
Po toj istoj formuli moj Abacija u Federaciji ima 700 hiljada mentalnih bolesnika, ali da li je to neko od ovih forumasa ikada spomenuo????? Nije Abacija!! Zasto? Pa zbog one moje uvodne recenice da svako vidi samo ono sto hoce da vidi...
ako za skole nisi znao, ukidanje "dvije skole pod jednim krovom" se godinama trazi, ali mz ne da a ona je koncept i smislila
Abacija

#5264 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Ja nikada nisam branio politiku RS-a. Jedini je problem što u čitavoj BiH jednostavno nema političkog autoriteta koji propagira ovo što ti pričaš.
Kao najbolju ilustraciju najviše pominjem Komšića, koji je, po mišljenju mnogih umjerenih Bošnjaka optimalno rješenje. Međutim, sa njim i njemu sličnima je problem što oni, ako žele da propagiraju suživot MORAJU pronaći sagovornika na srpskoj strani, a ne ulaziti u otvorene sukobe sa svima. Eto, ja kao dokazani nenacionalista na ovom forumu stalno napominjem da od Komšića pomalo utopistički očekujem da kao političar napravi neki pomirljiv korak kojim će mene i meni slične privući k sebi. Međutim, počev od njegove izjave da ne priznaje presudu Haškog suda kojom se Srbija praktično oslobađa krivice za genocid, koji nije ni dokazan osim u Srebrenici (Znam ja šta ću svoju djecu učiti), pa preko stalnih podrugljivih i uvrijedljivih komentara upućenih Srbiji i Srbima, on mene udaljava od sebe i svoje političke opcije.
Ono što želim da kažem i od toga polazim jeste: Situacija u BiH je katastrofalna. Ja prvenstveno optužujem "svoje političare" pa tek onda "vaše", ali i vi optužite prvo "svoje".
Znaci ti si za ukidanje pc-a?! :shock:

Tooooooo se traziiiiii!!! Image :thumbup: :bih:

EDIT: A Komsic upucuje uvredljive komentare cetnicima pa ako to tebe vrijedja onda to znaci da si i ti cetnik. Je li tako? :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Abacija wrote:

EDIT: A Komsic upucuje uvredljive komentare cetnicima pa ako to tebe vrijedja onda to znaci da si i ti cetnik. Je li tako? :?

nemoj tako......moraš po "kulturi dijaloga" dotiČne proFesorice....Gosn Ćetnik :mrgreen: Image
draganbl

#5266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

Abacija wrote:
draganbl wrote: Ja nikada nisam branio politiku RS-a. Jedini je problem što u čitavoj BiH jednostavno nema političkog autoriteta koji propagira ovo što ti pričaš.
Znaci ti si za ukidanje pc-a?! :shock:

Tooooooo se traziiiiii!!! Image :thumbup: :bih:
Da, ja jesam za ukidanje entiteta, jer smatram da je neprirodno imati državu u državi.
Abacija wrote: EDIT: A Komsic upucuje uvredljive komentare cetnicima pa ako to tebe vrijedja onda to znaci da si i ti cetnik. Je li tako? :?
Evo na šta mislim, kada kažem da me Komšić svojim izjavama udaljava od svoje političke ideje.
Međutim, počev od njegove izjave da ne priznaje presudu Haškog suda kojom se Srbija praktično oslobađa krivice za genocid, koji nije ni dokazan osim u Srebrenici (Znam ja šta ću svoju djecu učiti), pa preko stalnih podrugljivih i uvrijedljivih komentara upućenih Srbiji i Srbima, on mene udaljava od sebe i svoje političke opcije.
dallton

#5267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

komsic upucuje podrugljive poruke cetnicima, pa sad ko se nadje uvrijedjen nadje, sta se moze ...

komsic ne mora raditi na pomirenju, jer se prvo nije ni s kim posvadjao a nikoga nije ni napao, strana na kojoj je on ratovao nije okrivljena niti za etnicko ciscenje niti za genocid, komsica su njega drugi napali i proglasili tehnoloskim viskom koji treba da nestane, sto se eto nije dogodilo...sta se on ima miriti s bilo kime? on nastavlja po svom
vee-jay

#5268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

vivaldi wrote:

:thumbup:
samo -> ako sam @abaciju dobro shvatio, on dolazi iz RSa tako da samim time ima pravo da najvise pljuje po svome entitetu :D ... bas kao i ja :D
dallton

#5269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

da se razumijemo vas dvojica ste nelegitimni predstavnici pca i ne uklapate se ni u jednu vecinu, a pogotovo u ovu mentalno bolesnih
:D
draganbl

#5270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

vivaldi wrote: Moj Abacija prica Bakir i protiv SDA pa oni opet redovno dobijaju izbore zar ne?

Odličan post, koji potvrđuje moj stav da nema ni u Federaciji baš dobre volje.
Međutim, iskoristio bih priliku da pitam po kom planu i programu se uči u školama u RS, u mjestima sa većinskim bošnjačkim ili hrvatskim stanovništvom (na primjer Kozarac)?
Takođe, šta je sa miješanim sredinama u RS?
Abacija

#5271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

vivaldi wrote:

1. Da malo bolje pratis moje pisanje vidio bi sta ja mislim o SDA.

2. Ja nisam iz pederacije.

3. Za skole ti je odgovorio @dallton.

4. Ja se borim protiv svakog vida nacionalizma i fasizma. Borim se sa protiv i cetnika i ustasa i vehabija.

5. U pederaciji su ljudi protestovali protiv sve-po-zakonu Brankovica, a u Sarajevu i protiv Taje i protiv Semihe zvane Triniti. :mrgreen:

6. Cilj moje kritike upucene @draganu je upravo da pokazem kontradiktornost i stvaranje vjestacke realnosti (tj. istovremenog bjezanja od stvarnosti) pucanstva u pc-u, a pogotovo u BL, koji svakodnevno prolazi pokraj zgrade vlade i pored otvorenih ociju ljudi "zasljepljuju" sami sebe. A sve zbog totalno pogresnog identiteta koje su im strahovladom nametnuli velikosrpske gazde. Nametnuli su im da trebaju trpiti u ime srpstva.

I jos nesto. Sizofrenicno je pozivati se na tursku vladavinu i odnose begova i raje, kad su danas ulogu begova preuzeli Dodik & Co. A vidi, oni nisu Turci (osim mozda Rajka Vasica koji je poslije skorasnje utakmice u Zenici postao Turcin. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ). Za vrijeme Turaka je bilo ljudi kao sto su kapetan Gradascevic, a mene interesuje ko ce sad spasiti raju (ili bolje receno srpsko roblje) od ovih robovlasnika koji su preuzeli monopol i nad pojedinacnim i kolektivnim identitetom.

I za kraj, gdje su pare?!! Pa upravo tamo u onoj zgradi koju @dragan i ostali stanovnici BL-a ne vide kada prodju pokraj nje. Sad ti budi iskren pa mi reci, je li to sizofrenija ili magija kakvu ni David Copperfield nije u stanju izvrsiti? :-)

P.S. U psihijatriji postoje testovi za otkrivanje sizofrenije, a ja postavljam jedan ovdje - onaj ko ne vidi sta je na sljedecoj slici neka se pod hitno obrati najblizoj ljekarskoj ustanovi.

Image

Pa ti sad, dragi moj @vivaldi, izbroj koliko ima psihijatrijskih slucajeva samo u BL-u.
vee-jay

#5272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

draganbl wrote: Da, ja jesam za ukidanje entiteta, jer smatram da je neprirodno imati državu u državi.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
draganbl wrote: Evo na šta mislim, kada kažem da me Komšić svojim izjavama udaljava od svoje političke ideje.
Međutim, počev od njegove izjave da ne priznaje presudu Haškog suda kojom se Srbija praktično oslobađa krivice za genocid, koji nije ni dokazan osim u Srebrenici (Znam ja šta ću svoju djecu učiti), pa preko stalnih podrugljivih i uvrijedljivih komentara upućenih Srbiji i Srbima, on mene udaljava od sebe i svoje političke opcije.
Necu reci da Komsic nije dio mainstream populizma, kojeg koristi sve i jedan politicar u BiH, pa i svaka druga osoba koja posjeduje neki rejting u BiH. Valjda bez toga nema glasova. Tako je bilo juce, tako je danas, sutra ce mozda biti drugacije. Ali sto ne mogu reci je to da Komsic salje uvrijedljive komentare Srbima. To nije istina. Ako nekoga napada onda napada samo drzavne institucije, kako BiH -> tako i Srbije i Hrvatske kada ove danas/sutra pokusaju sebi da dignu rejting omalovazavajuci BiH.

Dodik kaze -> ja sam premijer RSa i meni je RS svetinja. Komsic kaze -> ja sam predsjedavajuci BiH i meni je BiH svetinja. Oboje bi bilo OK, ako bi to moglo ici zajedno. Ali ne moze, jedno je negacija drugoga. I upravo radi toga se u RSu od Komsica pravi Public Enemy #1. Dok se Tihic (covjek iza kojeg se nalazi SDA koja dijelimicno sanja neki svoj Bosnjakistan) krunise covjekom godine....
Abacija

#5273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

vivaldi wrote: Ko zagovara popis iz 91? Koliko se taj popis primjenjuje npr. u Sarajevu ne racunajuci zajednicke institucije koje se zajednicki i finansiraju?
Ovo sam propustio...

U zajednickim, ili bolje receno, drzavnim institucijama je odrzan princip zaposljavanja po popisu iz '91. Nemoj lagati da nije!
cirus

#5274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cirus »

Abacija wrote:
vivaldi wrote:

1. Da malo bolje pratis moje pisanje vidio bi sta ja mislim o SDA.

2. Ja nisam iz pederacije.

3. Za skole ti je odgovorio @dallton.

4. Ja se borim protiv svakog vida nacionalizma i fasizma. Borim se sa protiv i cetnika i ustasa i vehabija.

5. U pederaciji su ljudi protestovali protiv sve-po-zakonu Brankovica, a u Sarajevu i protiv Taje i protiv Semihe zvane Triniti. :mrgreen:

6. Cilj moje kritike upucene @draganu je upravo da pokazem kontradiktornost i stvaranje vjestacke realnosti (tj. istovremenog bjezanja od stvarnosti) pucanstva u pc-u, a pogotovo u BL, koji svakodnevno prolazi pokraj zgrade vlade i pored otvorenih ociju ljudi "zasljepljuju" sami sebe. A sve zbog totalno pogresnog identiteta koje su im strahovladom nametnuli velikosrpske gazde. Nametnuli su im da trebaju trpiti u ime srpstva.

I jos nesto. Sizofrenicno je pozivati se na tursku vladavinu i odnose begova i raje, kad su danas ulogu begova preuzeli Dodik & Co. A vidi, oni nisu Turci (osim mozda Rajka Vasica koji je poslije skorasnje utakmice u Zenici postao Turcin. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ). Za vrijeme Turaka je bilo ljudi kao sto su kapetan Gradascevic, a mene interesuje ko ce sad spasiti raju (ili bolje receno srpsko roblje) od ovih robovlasnika koji su preuzeli monopol i nad pojedinacnim i kolektivnim identitetom.

I za kraj, gdje su pare?!! Pa upravo tamo u onoj zgradi koju @dragan i ostali stanovnici BL-a ne vide kada prodju pokraj nje. Sad ti budi iskren pa mi reci, je li to sizofrenija ili magija kakvu ni David Copperfield nije u stanju izvrsiti? :-)

P.S. U psihijatriji postoje testovi za otkrivanje sizofrenije, a ja postavljam jedan ovdje - onaj ko ne vidi sta je na sljedecoj slici neka se pod hitno obrati najblizoj ljekarskoj ustanovi.

Image

Pa ti sad, dragi moj @vivaldi, izbroj koliko ima psihijatrijskih slucajeva samo u BL-u.
Boris se protiv fasizma !?
Ne smijem ni pomisliti ,kakvi bi bili tvoji komentari da se boris za fasizam .Uzevsi u obzir sta pises . I ti, i mogi medju nama.
A da smanjite malo dozivljaj ?
Last edited by cirus on 18/09/2009 16:29, edited 1 time in total.
Abacija

#5275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Evo na šta mislim, kada kažem da me Komšić svojim izjavama udaljava od svoje političke ideje.
To sto je Srbija oslobodjena u prvoj rundi ne znaci da ce tako ostati zauvijek. Ti ne mozes biti iskren pa reci da nikad nisi vidio srbijansku i crnogorsku vojsku u BiH. Sad ces reci da nisi bio u Srebrenici pa to ne mozes potvrditi, ali zaboravljas da ce se u skoroj buducnosti dokazati i presuditi genocid nad nesrbima i u drugim mjestima, a ne samo Srebrenici. A gdje god je bilo ratnog dejstva tu je bila umijesana Srbija.
Locked