BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
luckylaka

#5251 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

[quote="Korisničkoime"]
Ma da sada nisi govorio, ma da ti si vazda smatrao da ga treba pozvati samo još glasniji od tebe je bio Corola :) .
Koje god ime da se ukaže ti si među prvima koji su protiv da se pozove jer to Sušić neće a Sušića se kao što rekoh bez pogovora podržava jer on je važniji i od repke i od SP i od EP neka njega drug moj ovako su nam igrači govna kako ti to reče.] :-) :-) :( :x Ne volim koristiti ovaj rijecnik ali na ovu ti samo mogu reci-lazes i izmisljas i jos jednom da sebi utvrdis u glavu kada lazes onda lazes sebe a ne one oko sebe
Korisničkoime

#5252 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote: Ma da sada nisi govorio, ma da ti si vazda smatrao da ga treba pozvati samo još glasniji od tebe je bio Corola :) .
Koje god ime da se ukaže ti si među prvima koji su protiv da se pozove jer to Sušić neće a Sušića se kao što rekoh bez pogovora podržava jer on je važniji i od repke i od SP i od EP neka njega drug moj ovako su nam igrači govna kako ti to reče.] :-) :-) :( :x Ne volim koristiti ovaj rijecnik ali na ovu ti samo mogu reci-lazes i izmisljas i jos jednom da sebi utvrdis u glavu kada lazes onda lazes sebe a ne one oko sebe
Jarane da se ukaže BiH Ronaldo ti bi rekao ma daj nema tu hajra, kakvi on, ta on zna, vi ostali stručnjaci hajd u Jablanicu pokaži nam diplomu. Za tebe jednostavno skoro pa nema potencijalnih reprezentativaca takvi ne postoje jer su svi odron ne valjaju, nisu dovoljno patriote ili ne znam ti ni ja, ne valja im frizura. Najkasnije ako ga Sušić ne pozove on za tebe ne postoji i nema tog argumenta na svijetu koji bi ti mogao promjeniti mišljenje jednostavno svi su odron dok ih Sušić ne pozove tada se svo pljuvanje zaboravi dok ne izgube tada su opet i odron i govna.
cindrlimindrli

#5253 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

Korisničkoime wrote: Za tebe jednostavno skoro pa nema potencijalnih reprezentativaca
Manje vise ono sto valja uglavnom je vec na okupu. Davao je Safet sansu likovima sa kojima se ovdje probijalo
glavu i bogu i narodu, svi smo imali priliku vidjeti na sta to sve lici. Neke od pokusaja bravuroznih makazica jos
uvijek ljudi vrte na Discovery kanalu :D .
luckylaka

#5254 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:
luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote: Ma da sada nisi govorio, ma da ti si vazda smatrao da ga treba pozvati samo još glasniji od tebe je bio Corola :) .
Jarane da se ukaže BiH Ronaldo ti bi rekao ma daj nema tu hajra, kakvi on, ta on zna, vi ostali stručnjaci hajd u Jablanicu pokaži nam diplomu. Za tebe jednostavno skoro pa nema potencijalnih reprezentativaca takvi ne postoje jer su svi odron ne valjaju, nisu dovoljno patriote ili ne znam ti ni ja, ne valja im frizura. Najkasnije ako ga Sušić ne pozove on za tebe ne postoji i nema tog argumenta na svijetu koji bi ti mogao promjeniti mišljenje jednostavno svi su odron dok ih Sušić ne pozove tada se svo pljuvanje zaboravi dok ne izgube tada su opet i odron i govna.
Napisao sam ti pa da ponovim -LAZES i nastavljas izmisljati tj.lagati .Uzivaj u svojim lazima.Ne palim se na glupe komentare
BHF_Manijak

#5255 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

cindrlimindrli wrote:
Korisničkoime wrote: Za tebe jednostavno skoro pa nema potencijalnih reprezentativaca
Manje vise ono sto valja uglavnom je vec na okupu. Davao je Safet sansu likovima sa kojima se ovdje probijalo
glavu i bogu i narodu, svi smo imali priliku vidjeti na sta to sve lici. Neke od pokusaja bravuroznih makazica jos
uvijek ljudi vrte na Discovery kanalu :D .
Stojana Vranjes nikad i niko ovdje nije spmenuo, a kamo li doveo u kontekst reprezentacije, ne izmisljas - stavise, raja se smijala kad su vidjeli ko je na spisku i komentari su bili tipa "aa vidi Safet pozvo pogresnog Vranjes" (misleci u zajebanciju da je zamjeno Stojana i Ognjena!), eto koliko smo bili obradovani njegovim pozivom. Mi mozda nismo, ali jeste Sead. :mrgreen:
MOSALJOZE

#5256 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Haris Seferović i Sead Hajrović dolaze u Ljubljanu upoznati Zmajeve

Iako do pozivom predviđenog roka nisu stigle potvrde o dolasku u Sloveniju na okupljanje reprezentacije gostiju Fudbalskog saveza BiH Alena Halilovića, Seada Hajrovića, Harisa Seferovića i Seada Kolašinca, naši interacionalci sa švicarskim pasošem ipak će 6. februara pristići u Ljubljanu.
Kao gosti predsjednika Elvedina Begića i generalnog sekretara NFSBIH Jasmina Bakovića na okupljanje reprezentacije u Ljubljani sigurno će doći fudbaleri Fiorentine i Arsenala Haris Seferović i Sead Hajrović.

- Mogu potvrditi da su svoj dolazak na okupljanje reprezentacije u Ljubljani povodom prijateljske utakmice fudbalskih reprezentacija Slovenije i BiH do sada potvrdili Sead Hajrović i Haris Seferović. - rekao je za Reprezentacija.ba generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković.

Pomenuti dvojac, koji predstavlja potencijalna pojačanja naše reprezentacije u budućnosti, pozvan je u Sloveniju kako bi se upoznao sa rukovodstvom NFSBIH-a, te stručnim i igračkim kadrom naše "A" selekcije.

Od strane fudbalera Dinama iz Zagreba Alena Halilovića i Schalkea 04 Seada Kolašinca NFSBIH nije dobio potvrdu dolaska.
:dance: :dance: :dance:
Eborg

#5257 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Fino, fino. Treba i Jagodica poslati u Ljubljanu zbog S. Hajrovica. ;-)
Logovan

#5258 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Haris Seferović i Sead Hajrović dolaze u Ljubljanu upoznati Zmajeve
Odlično. :thumbup:
MOSALJOZE

#5259 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Seferović: Čuo sam se sa Spahićem, dolazim u Ljubljanu

Haris Seferović, ofanzivac Fiorentine, dobio je poziv Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za upoznavanje i druženje sa igračima i stručnim štabom u Ljubljani 6. februara.

U Nogometnom savezu naše zemlje iskoristit će odigravanje prijateljske utakmice sa Slovenijom za upoznavanje s mladim, talentiranim igračima, koji bi mogli u budućnosti činiti okosnicu naše reprezentacije. Poziv su tako dobili Sead Kološinac, Alen Halilović, Sead Hajrović, Haris Seferović...

Seferović je za SportSport.ba kazao kako će putovati u Ljubljanu i kako je spreman igrati za bh. reprezentaciju.

"Čuo sam se sa kapitenom Spahićem, doći ću u Ljubljanu, ostalo mi je još samo da rezervišem let. Velika mi je čast što ću imati priliku da upoznam sve bh. igrače. Već sam ranije upoznao Džeku, Spahića, Ibričića i evo nedavno i Pjanića", kaže Seferović u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."

U Fiorentini Seferović sve češće igra, zbog čega je jako sretan. "Zadovoljan sam, igram sve više i zasad je dobro. Do ljeta ćemo vidjeti šta i kako, ali moguće je da na ljeto odem iz kluba. No, ranije da bi se o tome pričalo."

Posebno je oduševljen Pjanićem, kojeg u budućnosti vidi u nekom velikom klubu.

"Veliki je igrač i čeka ga velika karijera. Mislim da će biti u samom vrhu svjetskog nogometa. Nedavno smo se upoznali kada je Fiorentina igrala protiv Rome. Odličan je momak i bit će mi drago ako budemo dijelili i reprezentativnu svlačionicu."
shalla

#5260 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shalla »

MOSALJOZE wrote:"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
Ja o ovome serem godinu dana u onim mojim "koracima za nastupanje za reprezentaciju". Dakle kao što vidimo, neki od ovih momaka su spremni da igraju za BiH ali valjda prvo selektor treba da obavi razgovor sa njima i da im dadne do znanja da, ukoliko nastave sa dobrim igrama i daljnjim razvojem, ozbiljno računa na njih. A ne da ide ona teza koju mnogi od vas gorljivo brane "treba on prvo promijeniti sve papire, dobiti državljanstvo, istetovirati BiH zastavu" pa da onda čeka hoće li ga selektor pozvati i hoće li se uopšte zainteresovati za njega. Ja kad sam mijenjao firmu prvo sam saslušao sve uslove koje mi nudi nova firma pa sam tek onda najavio otkaz tadašnjem poslodavcu. Možda je glupo poređenje igranja za reprezentaciju sa poslom ali vjerujte da je tako, patriotizam je nestao '96, bar kod ovih što su Bosnu vidjeli samo na razglednicama (a u sadašnjoj garnituri ih ima povelik broj)...

Pape svakim svojim potezom pokazuje da ga interesuje, hajde da ga tako nazovem, kratkoročni uspjeh reprezentacije (a to je u ovom slučaju plasman na SP) i ok, svi se slažemo da nam je to trenutno svima najveća želja ali jbm miša razmišlja li iko na način "šta će ova reprezentacija za 3-4 godine kad nekoliko sadašnjih igrača završi karijeru"...
Možda ovaj Begić i razmišlja tako te je možda to bila poenta poziva ovoj četverici mladih igrača ali nikako mi ne ide u glavu da se nisu Pape i on usaglasili po tom pitanju, pa jebemu mater bar u današnje vrijeme ima 100 načina da se neko kontaktira, mogao mu je poslati bilo šta (sms, mail, private message na forumu :mrgreen: , fax, mms, telegram) da ga obavijesti o svojoj ideji a ne ovako ispali su kao diletanti koji ne znaju da komuniciraju :-)

P.S. Štimac danas:
Pomagat ću hrvatski klupski nogomet koliko god tu bude moguće, ali nikako na štetu reprezentativnog učinka. Koristit ćemo prijateljske utakmice uvijek da probamo nekoliko mladih igrača. Širimo kadar, koristi to njima, klubovima, ali i reprezentaciji. Bitno je što ćemo ostaviti iza sebe kada više ne budemo ovdje", objasnio je Štimac pozive Andrijaševiću, Kovačiću i Ademiju.
MOSALJOZE

#5261 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

shalla wrote:
MOSALJOZE wrote:"Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
Ja o ovome serem godinu dana u onim mojim "koracima za nastupanje za reprezentaciju". Dakle kao što vidimo, neki od ovih momaka su spremni da igraju za BiH ali valjda prvo selektor treba da obavi razgovor sa njima i da im dadne do znanja da, ukoliko nastave sa dobrim igrama i daljnjim razvojem, ozbiljno računa na njih. A ne da ide ona teza koju mnogi od vas gorljivo brane "treba on prvo promijeniti sve papire, dobiti državljanstvo, istetovirati BiH zastavu" pa da onda čeka hoće li ga selektor pozvati i hoće li se uopšte zainteresovati za njega. Ja kad sam mijenjao firmu prvo sam saslušao sve uslove koje mi nudi nova firma pa sam tek onda najavio otkaz tadašnjem poslodavcu. Možda je glupo poređenje igranja za reprezentaciju sa poslom ali vjerujte da je tako, patriotizam je nestao '96, bar kod ovih što su Bosnu vidjeli samo na razglednicama (a u sadašnjoj garnituri ih ima povelik broj)...

Pape svakim svojim potezom pokazuje da ga interesuje, hajde da ga tako nazovem, kratkoročni uspjeh reprezentacije (a to je u ovom slučaju plasman na SP) i ok, svi se slažemo da nam je to trenutno svima najveća želja ali jbm miša razmišlja li iko na način "šta će ova reprezentacija za 3-4 godine kad nekoliko sadašnjih igrača završi karijeru"...
Možda ovaj Begić i razmišlja tako te je možda to bila poenta poziva ovoj četverici mladih igrača ali nikako mi ne ide u glavu da se nisu Pape i on usaglasili po tom pitanju, pa jebemu mater bar u današnje vrijeme ima 100 načina da se neko kontaktira, mogao mu je poslati bilo šta (sms, mail, private message na forumu :mrgreen: , fax, mms, telegram) da ga obavijesti o svojoj ideji a ne ovako ispali su kao diletanti koji ne znaju da komuniciraju :-)
Ali dobro je 2 smo obezbjedili Alena necemo dirat jos Kolasinac
P.S. Štimac danas:
Pomagat ću hrvatski klupski nogomet koliko god tu bude moguće, ali nikako na štetu reprezentativnog učinka. Koristit ćemo prijateljske utakmice uvijek da probamo nekoliko mladih igrača. Širimo kadar, koristi to njima, klubovima, ali i reprezentaciji. Bitno je što ćemo ostaviti iza sebe kada više ne budemo ovdje", objasnio je Štimac pozive Andrijaševiću, Kovačiću i Ademiju.
Eborg

#5262 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

shalla wrote:

P.S. Štimac danas:
Upravo tako! :thumbup: Niko ne reže granu na kojoj sjedi bez da prvo razmotri ostale opcije.

S. Hajrović i Seferović su kolege još od U-17 reprezentacije Švicarske tako da se dobro poznaju i drago mi je da dolaze ovako "u paketu" da to razmotre. Seferović nema pravo igranja za našu U-21 reprezentaciju (nastupio za Švicarsku u toj kategoriji) dok S. Hajrović ima (nastupao za U-19 Švicarske). Bilo bi fino ovom drugom staviti do znanja da bi se prvo trebao dokazati kod Jagodića, da se ne nada odmah pozivu u A reprezentaciju jer još uvijek igra samo za rezerve Arsenala.

Isto tako, prilično sam uvjeren da je I. Hajrović svjestan da je pojeo govno te da bi preko mlađeg brata mogao poslati poruku da bi da sad malo igra za BiH. :-) Mislim da ćemo ga nekad već vidjeti u reprezentaciji iako je ispao odron od čovjeka. Ali mi ionako nažalost brzo zaboravljamo a ne bi bio ni prvi ni posljednji (Medunjanin levatio BiH, Begović lagao Kanadu, Bajić kategorično odbijao BiH pa je onda usvajao kao "svoju zemlju" itd.). :-)
MOSALJOZE

#5263 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Eborg wrote:
shalla wrote:

P.S. Štimac danas:
Upravo tako! :thumbup: Niko ne reže granu na kojoj sjedi bez da prvo razmotri ostale opcije.

S. Hajrović i Seferović su kolege još od U-17 reprezentacije Švicarske tako da se dobro poznaju i drago mi je da dolaze ovako "u paketu" da to razmotre. Seferović nema pravo igranja za našu U-21 reprezentaciju (nastupio za Švicarsku u toj kategoriji) dok S. Hajrović ima (nastupao za U-19 Švicarske). Bilo bi fino ovom drugom staviti do znanja da bi se prvo trebao dokazati kod Jagodića, da se ne nada odmah pozivu u A reprezentaciju jer još uvijek igra samo za rezerve Arsenala.

Isto tako, prilično sam uvjeren da je I. Hajrović svjestan da je pojeo govno te da bi preko mlađeg brata mogao poslati poruku da bi da sad malo igra za BiH. :-) Mislim da ćemo ga nekad već vidjeti u reprezentaciji iako je ispao odron od čovjeka. Ali mi ionako nažalost brzo zaboravljamo a ne bi bio ni prvi ni posljednji (Medunjanin levatio BiH, Begović lagao Kanadu, Bajić kategorično odbijao BiH pa je onda usvajao kao "svoju zemlju" itd.). :-)
A ja mislim kad bi Izet sad rekao da hoce igrati docekali bi ga na "NOZ"bar neki.Meni iskreno ne bi smetalo ako ce on nama pomoci da ostvarimo bolji rezultat.Ebo patriotizam.
PS:Hajrovic je igrao za Arsenal A tim,u Ligi Prvaka.Vjerovatno ce ga Arsenal posuditi nekom,ili će im zatrebati pa ce ga uzeti iz B Tima
nihoniho

#5264 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by nihoniho »

Nadali su se oni (selektor i savez) da ti igraci, sto je i bilo ocekivano, nece doci na okupljanje i taman da ih se definitivno "otjera " od reprezentacije. vec su se bili naperili "novinari" , forumske patriJote i sl, da popljuju nepatriote ali ih , evo, Seferovic, prejeba. Nista , barem ce Kolasincai hajrovica "protjerat'", misija djelimicno uspjela. Ne dajte se decki, nicija nije do zore gorila , i ovo ce proci.
MOSALJOZE

#5265 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

nihoniho wrote:Nadali su se oni (selektor i savez) da ti igraci, sto je i bilo ocekivano, nece doci na okupljanje i taman da ih se definitivno "otjera " od reprezentacije. vec su se bili naperili "novinari" , forumske patriJote i sl, da popljuju nepatriote ali ih , evo, Seferovic, prejeba. Nista , barem ce Kolasincai hajrovica "protjerat'", misija djelimicno uspjela. Ne dajte se decki, nicija nije do zore gorila , i ovo ce proci.
Pa "normalno" da su bili blizu pljuvanja kada su imali rok do 15 januara da se jave savezu a nisu i odma je na njih i drvo i kamenje
Eborg

#5266 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Sead Hajrović je bio na klupi protiv Olympiakosa, nije nastupio. Nema nijedan seniorski nastup za Arsenal ni u jednom takmičenju.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5267 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

ne volem ovo :x Spahić povrjeđen...Salihović povrjeđen ne volem nikako :(
Eborg

#5268 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Jutros Spahić trenirao sa ekipom Seville, pa trebalo bi da je sve OK. :)

Image
luckylaka

#5269 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

nihoniho wrote:Nadali su se oni (selektor i savez) da ti igraci, sto je i bilo ocekivano, nece doci na okupljanje i taman da ih se definitivno "otjera " od reprezentacije. vec su se bili naperili "novinari" , forumske patriJote i sl, da popljuju nepatriote ali ih , evo, Seferovic, prejeba. Nista , barem ce Kolasincai hajrovica "protjerat'", misija djelimicno uspjela. Ne dajte se decki, nicija nije do zore gorila , i ovo ce proci.
Ne moze proci dan bez nekog glupog posta.Protjerati treba samo one koji kazu,,hocu-necu,necu-hocu,hocu-necu,,i tako dok ne nadje mjestu u drugoj reprezentaciji a onda opet ispocetka
palermo

#5270 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

Korisničkoime wrote:
Stari moj ti bi izgleda sjebao repku ali skroz ako to neko hoće smo treba da uradi ovo što si naveo.
Klubovi su ti koji su PR za PL a ne repka, klubovi su ti koji trebaju da stvaraju nove reprezentativce. Ne stvara se kvalitet tako što ćeš igrača uhakat u domaćem klubu pa ga onda takvog uhakanog preko repke podvaliti nekim mamlazima jer oni će i dalje biti uhakani. Rijetki su slučajevi da je neko iz naše lige uspio i ako jeste samo zato jer je otišao mlad pa su ljudi na strani na vrijeme mogli ispraviti greške naših bilmeza.
Snaga naše lige se vidi kad klubovi odu napolje, poderaše nam i Sarajevo i Želju ko cigo napolitanku prošle godine kao što i svake godine nam poderu i prvaka i vice prvaka.
Neka klubovi prestanu namještati tekme, prodavati, kladiti se protiv sebe i dizati lovu, igrati tri za tri, neka prestanu uzimati pare kako bi neko igrao u prvih 11, neka počnu raditi kako treba sa znanjem koje u ovoj državi postoji i rezultat će doći ne sutra već za nekoliko godina ali oni to neće. Eh sada repka treba tim istim klubovima da prodaje igrače kako bi oni mogli da nastave po starom e u kurcu drug moj. O talovima raznih menagera da i ne govorim koji će automatski doći sa tom tvojom idejom. Daj ti Rahimiću 5000 Eura ako hoćeš da igraš ako ne igraće mali Mujo njegov mi menager obećao 10% ako se proda zvuči li ti poznato?
Ako misliš da njemačka, španska, engleska repka tako radi onda drug ne znaš ništa o fudbalu da radi tako srbijanska i slične repke (je li Lazović postao bolji igrač jer su ga preko repke uvalili PSV-u ili je i dalje ostao hevina 40 tekmi 8 golova.)
Dinamo ne možeš porediti jer Dinamo sviđalo se to nekome ili ne pravi kvalitet te isti i prodaje (naravno i oni nekada podbace ne može svaki biti ekstra igračina).
Hmmm…..pa ne bih se baš složio sa tobom. Evo, već ovdje ima tema Nadarević. Dečko za kojeg do prije par dana nitko nije čuo odjednom se spominje u kontekstu reprezentacije. Zašto, zato što je potpisao za klub serie A. A to zapravo znači da njegov trenažni proces je podignut na znatno višu razinu, da se njegove igre mjere europskim standardima i već sama ta činjenica ga svrstava u grupu onih o kojim se u kontekstu reprezentacije razmišlja. Dakle, nama očito treba, i trebat će igrača koji igraju u europskim okvirima koji su podvrgnuti drugačijim standardima i normama nego ovi što šutaju loptu po ovom čudu od naše lige. I jedini način da obezbjedimo tako nešto je da naši mladi talenti dobiju šansu da odu u evropu (kad kažem evropu mislim na onu evropu u kojoj važe evropski fudbalski standardi) je preko reprezentacije. Pričati o tome da klubovi treba da prodaju igrače, da oni treba da budu PR je kao da pričaš da svi ljudi treba da imaju dovoljno para da žive normalno. Naravno da trebaju, ali nemaju. Jebaji ga. Baš kao što ni naši klubovi nisu niti u skorije vrijeme mogu biti PR igračima. Dakle, jedini način da dođeš do igrača koji će igrati u evropskim klubovima je preko reprezentacije. Našeg jedinog sportskog branda
E, sad, naravno da se otvara tu pitanje manipulacije, menadžrskih talova i slično...ali nema uspjeha bez rizika.
Ja bih bio vrlo sklon tome da uvijek dva-do tri igrača iz domaće lige budu u reprezentaciji. Ali bi pritom postavio uslov da oni ne smiju da budu stariji od 21 do 22 godine. Jasno je da mi nemamo koristi od Svrake, niti on u ovim godinama može oečkivati bilokakav napredak.
Ali poziv jednom Zolotiću bi bio pun pogodak. Otvoriti mu šansu da pokaže talenat, i da dobije korz odlazak u Evropu mogućnost da se razvija. U svome interesu i interesu Bh reprezentacije. Ja ne vidim drugog načina. U ovom trenutku. Osim vječitog zalaženja po dijaspori (koja se, naravno, nikada ne može zanemariti) ali koja će zakonom prirode ipak biti sve manje i manje izvor za naše buduće idole.
shake69

#5271 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by shake69 »

Seferovic dolazi u Ljubljanu, kazu danas. E, sad, sta ce mu Pape kazati, moze li mu nesto obecati kad je decko izraziti napadac gdje smo najjaci!? Bilo b i lijepo pojacati konkurenciju, ali treba uvaziti i Harisovo dalje razvijanje gdje sjedenje na klupi ne bi dalo rezultata!
MOSALJOZE

#5272 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

shake69 wrote:Seferovic dolazi u Ljubljanu, kazu danas. E, sad, sta ce mu Pape kazati, moze li mu nesto obecati kad je decko izraziti napadac gdje smo najjaci!? Bilo b i lijepo pojacati konkurenciju, ali treba uvaziti i Harisovo dalje razvijanje gdje sjedenje na klupi ne bi dalo rezultata!
Ma samo nek se vrti oko repke
luckylaka

#5273 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:
shake69 wrote:Seferovic dolazi u Ljubljanu, kazu danas. E, sad, sta ce mu Pape kazati, moze li mu nesto obecati kad je decko izraziti napadac gdje smo najjaci!? Bilo b i lijepo pojacati konkurenciju, ali treba uvaziti i Harisovo dalje razvijanje gdje sjedenje na klupi ne bi dalo rezultata!
Ma samo nek se vrti oko repke
Naravno ali za one koji hoce u reprezentaciju,za one koji danas hoce sutra nece ima samo jedno mrs.Drugo je recimo igrac koji se jos nije odlucio jos vaze BiH ili Njemacka,Svica ili BiH,Srbija ili BiH,Hrvatska-BiH pa treba igraca pustiti da sam odluci sta mu je najbolje a ne moliti nekog levata gdje se cijeli savez digne na noge,igraci a on se na kraju pokaki na sve to.Ko hoce Bujrum ko nece neka trazi gdje mu je bolje
Hodidid

#5274 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Hodidid »

Treba nam kvalitetan treci napadac. Imamo dvojicu a to nije dovoljno. Nek jedan bude povrijedjen ili neka mora pauzirati zbog dva zuta a drugi nek bude van forme dje smo onda? Moramo cekati sta ce sredina uraditi na ofanzivnom planu. Hebes to. Nismo Brazil pa da mozemo odkantati svako malo nekog. Malom dati sansu da igra za A selekciju pa sta bog da.
palermo

#5275 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

E, to je pravo pitanje. Šta mu može Pape obećati, ili da preformulišemo, šta bi mu ti ili ja da smo na mjestu Papeta mogli obećati ??
Post Reply