Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pathyeshme

#5251 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

stronghold wrote:
pathyeshme wrote:osjećam iz treninga u trening da sam jači tj. mogu podići sve više i više, što znači da mišić raste i ojačava.
Pa i ne bas.

Misic raste pomocu gradivne materije,tj. proteini-ugljikohidrati-masti.

A tezina nije uopce presudna u cijeloj prici. Nego uvijek je ishrana br. 1.
Naravno, ishranu sam regulisao pod konac.
T-pain

#5252 Re: Teretana

Post by T-pain »

GreenWay wrote:
Ramzess Veliki wrote:Suplementi očito utječu na agresivnost ... :novine:
Nisam ih uzimao ni dok sam se bavio sportom jer i da jesam čovjekova težina se reguliše genetski, pa ti možeš samo privremeno dobiti veću masu, čim prestaneš da uzimaš dodatke ishrani i prestaneš sa treninzima vratićeš se na onu koja ti je prirodna.
Što je razlika u povećanoj masi u odnosu na genetski programiranu veća, tim će se gubitak mase prije primjetiti i biće veći. A ni jedno pretjerivanje nije dobro za zdravlje.
Sad recimo kod onog što vi zovete - suho dizanje - mišić može da se utrenira do te mjere da polomi vlastite ligamente, da se raspukne uzduž ili da uzrokuje lom čašice na koljenu. Može dovesti do pretjerano velikog pritiska na čašice i do slizavanja glatkog dijela čašice, te velikih oštećenja.
Ja sam kao dizač tegova (jednu sezonu najbolji rezultat u bivšoj Jugi, pripreme za Balkanske igre ...) imao svog doktora koji me je pratio i propisivao ishranu, tako da dosta toga znam, ali svakome na volju, ne gledamo na život svi istim očima.
Ti si brate pomjeso steroide i suplemente.
ovaj pise o vanzemaljcima...al necemo mu zamjeriti :D
stronghold

#5253 Re: Teretana

Post by stronghold »

Nisam ih uzimao ni dok sam se bavio sportom jer i da jesam čovjekova težina se reguliše genetski, pa ti možeš samo privremeno dobiti veću masu, čim prestaneš da uzimaš dodatke ishrani i prestaneš sa treninzima vratićeš se na onu koja ti je prirodna.
Što je razlika u povećanoj masi u odnosu na genetski programiranu veća, tim će se gubitak mase prije primjetiti i biće veći. A ni jedno pretjerivanje nije dobro za zdravlje.
Sad recimo kod onog što vi zovete - suho dizanje - mišić može da se utrenira do te mjere da polomi vlastite ligamente, da se raspukne uzduž ili da uzrokuje lom čašice na koljenu. Može dovesti do pretjerano velikog pritiska na čašice i do slizavanja glatkog dijela čašice, te velikih oštećenja.
Ja sam kao dizač tegova (jednu sezonu najbolji rezultat u bivšoj Jugi, pripreme za Balkanske igre ...) imao svog doktora koji me je pratio i propisivao ishranu, tako da dosta toga znam, ali svakome na volju, ne gledamo na život svi istim očima.
Tko si ti i koji su tvoji rezultati ? Zanima me stvarno,ne hejtujem.

A ja za suho dizanje nisam nikad cuo.

Btw vidimo se u Sarajevu 25.01., XXXL Gym Žepče,be there brothers.
klixo

#5254 Re: Teretana

Post by klixo »

Trolla vas lik ... Sto ga vise citirate to mu je veci uspjeh ...Zato nek ovaj odgovor bude zadnju :D

I haj sad mrš na ignore
Ramzess Veliki

#5255 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

stronghold wrote: Tko si ti i koji su tvoji rezultati ? Zanima me stvarno,ne hejtujem.

A ja za suho dizanje nisam nikad cuo.

Trenirao sam dizanje tegova u Željezničaru dok su bili Ivica Soldo, Mario Franić, Mirko Babajić ... trener bio Kemo Hošo. Kemo još uvijek trenira dizače ali je to vrlo teško jer država ne daje nikakva sredstva za taj sport. Zadnji put kad smo se vidjeli zvao me je da dođem u mašinsku školu da treniram u klasi veterana, ali zbog povrede ne smijem raditi čučnjeve i vučenje.
Rezultati - u klasi juniora do 64 kg - trzaj 90 i izbačaj 110 na državnom prvenstvu u Brčkom, '84-te. Tad je srušen državni rekord u toj kategoriji sa 95 trzaj i 120 izbačaj (nije bilo doping-kontrole :twisted: ) a moja zadnja težina od 110 je poništena zbog "izvlačenja" tako da mi je priznat rezultat 90 - 105 i ostao sam na 4-tom mjestu.
Godinu prije toga sam u Beogradu osvojio srebro na državnom sa 85 - 100. To mi nije bio najbolji rezultat ali kako je drugoplasirani bio teži od mene da ne rizikujem samo sam potvrdio njegovu težinu. Prvoplasirani je imao rezultat 90 - 110 što je tada za mene bilo prerizično napadati jer smo bili iscrpljeni od puta - smještaj u hotelu smo našli tek u sitne sate i na prvenstvo smo došli umorni i nenaspavani.
Imam još bronzu sa državnog, i prvo mjesto na svim republičkim takmičenjima, a bio sam standardni prvotimac u Željezničaru.
Zatim sam morao na odsluženje JNA i kad sam se vratio više nikad nisam mogao da vratim tu formu.
Treniram koliko mogu od ratnih povreda ali je to nedovoljno da bih se vratio dizanju tegova. :sad:

Zezam se ja za to dizanje ćune, šta se palite k'o dinamit, ima i za to lijeka. :D
Dok smo trenirali u to vrijeme kao dodatak prehrani smo uzimali Fortevit, Geriplex i Oligovit (sve iz apoteke). Poslije nekog vremena smo između sebe u priči došli do saznanja da se svakome ko je koristio Oligovit povećala ćuna !!! :thumbup: Ne lažem svega mi. :thumbup:
Sad se u apotekama može naći Oligogal koji je potpuno isti proizvod, čak su i napisali da je dobar za potenciju. :thumbup:
mirzet87sa

#5256 Re: Teretana

Post by mirzet87sa »

Jel ima neko da prodaje ili zna gdje mogu kupiti tegove :-D Treba mi nekih 80tak kg, ne trebaju biti neki fensi looking :skoljka: Nisam trenirao 2godine pa se odlucih vratiti starim danima, a obzirom da se fis zatvorio ne mogu da se naviknem na druge :-)
Ramzess Veliki

#5257 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

stronghold wrote:A ja za suho dizanje nisam nikad cuo.

Ma mrtvo dizanje, moj lapsus - čučanj i vučenje.
Šta je to 25.01. ???
channel10

#5258 Re: Teretana

Post by channel10 »

Sto im se bolan i ne bio pravdas. Svako uzima sta hoce i koliko hoce. Svako za sebe odgovara.

Ne mora znaciti da se nekome ne dize bas zbog suplemenata, ali dok postoji zahebancija na osnovu toga onda tu nesto dismr.
Ramzess Veliki

#5259 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

mirzet87sa wrote:Jel ima neko da prodaje ili zna gdje mogu kupiti tegove :-D Treba mi nekih 80tak kg, ne trebaju biti neki fensi looking :skoljka: Nisam trenirao 2godine pa se odlucih vratiti starim danima, a obzirom da se fis zatvorio ne mogu da se naviknem na druge :-)
Imaš u PENNY-ju dobre šipke sa navrtnjima za 38 KM, olimpijske su skuplje, ne znam koliko, ploče su oko3,5 KM po kilogramu. Pazi da ne pogriješiš sa pločama jer ih imaju i za fi 20 i za fi 22 koliko je ta šipka sa navojem, a ploče nisu označene pa je bolje odmah ih probati na šipci navući do kraja. Ove od fi 20 naliježu na šipku u prvoj trećini ali ne idu do kraja. Jeftinije ćeš teško naći.
Ja sam u Bingu u Hadžićima uzeo solidnu benč klupu sa nastavkom za noge za manje od 100 KM. :thumbup:
avantgarde

#5260 Re: Teretana

Post by avantgarde »

pathyeshme wrote:
stronghold wrote:
pathyeshme wrote:osjećam iz treninga u trening da sam jači tj. mogu podići sve više i više, što znači da mišić raste i ojačava.
Pa i ne bas.

Misic raste pomocu gradivne materije,tj. proteini-ugljikohidrati-masti.

A tezina nije uopce presudna u cijeloj prici. Nego uvijek je ishrana br. 1.
Naravno, ishranu sam regulisao pod konac.
treniram u zadnje vrijeme tek ono da budem u formi i da linija bude sto duze onako kako bih volio...itd...znaci tek da se nesto radi za svoje tijelo,pa i psihu u sustini...jos ne mogu reci koliko uspijevam u tome jer i prije treniranja nisma nikad bio debel...
moje pitanje-kako regulises ishranu,kako se to radi?...ne znam bas mnogo o tome...
mirzet87sa

#5261 Re: Teretana

Post by mirzet87sa »

Ramzess Veliki wrote:
mirzet87sa wrote:Jel ima neko da prodaje ili zna gdje mogu kupiti tegove :-D Treba mi nekih 80tak kg, ne trebaju biti neki fensi looking :skoljka: Nisam trenirao 2godine pa se odlucih vratiti starim danima, a obzirom da se fis zatvorio ne mogu da se naviknem na druge :-)
Imaš u PENNY-ju dobre šipke sa navrtnjima za 38 KM, olimpijske su skuplje, ne znam koliko, ploče su oko3,5 KM po kilogramu. Pazi da ne pogriješiš sa pločama jer ih imaju i za fi 20 i za fi 22 koliko je ta šipka sa navojem, a ploče nisu označene pa je bolje odmah ih probati na šipci navući do kraja. Ove od fi 20 naliježu na šipku u prvoj trećini ali ne idu do kraja. Jeftinije ćeš teško naći.
Ja sam u Bingu u Hadžićima uzeo solidnu benč klupu sa nastavkom za noge za manje od 100 KM. :thumbup:
Imam vec sve sipke, klupe etc fale mi tegovi. Imao sam i njih, medjutim prije god, dvije, rasprodam sve.. :( Malo je velika cijena od 3.5km po kg-u, ako ne nadjem gdje jeftinije ne preostaje mi nista drugo :D
I da ne znas slucajno radi li penny u velesicima nedeljom http://pennyplus.com/kontakt pise da rade do 22h :-?
34sf4drgu67d25

#5262 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

Zar nije protein zaduzen samo za rast misica, u ostalom i svih ostalih celija u tjelu. Dok ugljikohidrati sluze samo za energiju, i zajedno sa mastima se skladiste u jetri misicima i salu!?

Ako zelis odrzavati neku masu i graditi misice unosi dosta hrane bogate proteinima, a manje ugljikohidrate.
Ako zelis da se udebljas unosiš više ugljikohidrata nego sto potrosis kroz trening.
Ako zelis smrsati smanji unos ugljikohidrata i masti.
stronghold

#5263 Re: Teretana

Post by stronghold »

Hvala Ramzese na odgovoru.

Ja sam mislio da si bio striktno orijentisan na powerlifting, ne na olimpijsko dizanje, ipak su razlike ogromne,makar je ogroman rad i ustrajnost potreban i u jednom i u drugom.

25.01. powerlifting takmicenje u Sa...
Ramzess Veliki

#5264 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

stronghold wrote:Hvala Ramzese na odgovoru.

Ja sam mislio da si bio striktno orijentisan na powerlifting, ne na olimpijsko dizanje, ipak su razlike ogromne,makar je ogroman rad i ustrajnost potreban i u jednom i u drugom.

Ma vrlo blizu, u par deka ... samo što mi nismo radili benč i bicepse jer smetaju u izbačaju. Benč smo radili toliko da ne bude da imamo samo jake noge i leđa, a sprijeda hrpa rebara. :lol: :lol: :lol:
zli_hordas

#5265 Re: Teretana

Post by zli_hordas »

Ramzes stari metandzija
Lajfstajl

#5266 Re: Teretana

Post by Lajfstajl »

Da li neko zna neke prosječne dimenzije za kosu klupu za trbušnjake? Ili ako neko ima kući da izmjeri.
Pravim sebi neku teretanicu, pa nmg nigdje da nadjem te dimenzije.
T-pain

#5267 Re: Teretana

Post by T-pain »

Ramzess Veliki wrote:
stronghold wrote:Hvala Ramzese na odgovoru.

Ma vrlo blizu, u par deka ... samo što mi nismo radili benč i bicepse jer smetaju u izbačaju. Benč smo radili toliko da ne bude da imamo samo jake noge i leđa, a sprijeda hrpa rebara. :lol: :lol: :lol:
drug gdje ce biti takmicenje 25-og?
T-pain

#5268 Re: Teretana

Post by T-pain »

Lajfstajl wrote:Da li neko zna neke prosječne dimenzije za kosu klupu za trbušnjake? Ili ako neko ima kući da izmjeri.

imas na goolgle potrudi se malo
T-pain

#5269 Re: Teretana

Post by T-pain »

T-pain wrote:
Lajfstajl wrote:Da li neko zna neke prosječne dimenzije za kosu klupu za trbušnjake? Ili ako neko ima kući da izmjeri.

imas na goolgle potrudi se malo
Image
Lajfstajl

#5270 Re: Teretana

Post by Lajfstajl »

Ovo je kosa bench klupa, meni treba za trpusnjake ( http://www.svezakucu.rs/www/pics/items/ ... 2/3529.jpg) . Ali hvala ti na ulozenom trudu.
U međuvremenu sam nasao neke dimenzije 125cm x 75cm. Da li je to ok za ovu klupu?
Market

#5271 Re: Teretana

Post by Market »

Kakva je ova bench klupa ,dali se s njom može kompletno tijelo vježbat ili?

http://www.pik.ba/artikal/10554034/benc ... art-bihac/
MOSALJOZE

#5272 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Market wrote:Kakva je ova bench klupa ,dali se s njom može kompletno tijelo vježbat ili?

Dosta univerzalna klupa.Dakle mozes benč i ravni i kosi.Mozes skoro sve sa bučicama,od vjezbi za stomak mogu trbušnjaci.Imaš gdje smjestiti tegove.Nije loša klupa
Market

#5273 Re: Teretana

Post by Market »

MOSALJOZE wrote:
Market wrote:Kakva je ova bench klupa ,dali se s njom može kompletno tijelo vježbat ili?

Dosta univerzalna klupa.Dakle mozes benč i ravni i kosi.Mozes skoro sve sa bučicama,od vjezbi za stomak mogu trbušnjaci.Imaš gdje smjestiti tegove.Nije loša klupa
Aha,onda ću je uzet nije ni skupa,ako se može kompletno na njoj tijelo se vjezbat.
Market

#5274 Re: Teretana

Post by Market »

Gledam na ebay.de tegove i dosta su jeftiniji za razliku od naših prodavača.Samo 50 km 2 tega od 30 kg a u nas toliko 10 kg košta.

http://www.ebay.de/itm/Kurzhanteln-Hant ... 485e90bb6f
bodybih

#5275 Re: Teretana

Post by bodybih »

pozdrav, evo da se malo prikljujcim temi na forumu...

vidim opremate vlastiti prostor, pa evo jedan clanak o tome na mojoj stranici:
http://www.bodybuildingbih.com/2013/10/ ... su-se.html

a evo i jedna stranica sa spravama i nacrtima, dimenzijama, kako se izradjuju...
http://www.craftsmanspace.com/free-proj ... plans.html
Post Reply