hare je definitivno najbolji - čoeku triput moraš reć šta ti treba
đe ona plavka sa studentske što je na masteru bila davno, pa prešla na prvi ciklus, što se dere k'o da je s bjelašnice
O kome govorimo? Teti Rusmini ili Taidi? Pa to je tvoje subjektivno misljenje....Kastanienallee wrote:Ta jalijasica kod mene nikada ne bi dobila posao. Nikada se nije udostojila da na pitanje odgovori pismeno i kaze sta zapravo trebam donijeti. Svaki odgovor je morao biti protkan nekim podjebavanjem i djelimicnim upucivanjem da se vracam vise puta da bi mi na kraju rekla "e taaako si trebala odmah". Prosjecno sam pismena, popunjavam uplatnice i razne formulare od treceg osnovne i uz nesto autizma ipak sam u stanju shvatiti kad mi se nesto objasni. Nazalost prva pomisao na Filozofski mi je bas ona i mucnina koju osjetim pri pomisli da je moram otici nesto pitati. Grozno sta vi dozivljavate kao dobro.P308 wrote:Rusmina je najbolja, ubjedljivo. Super zena. I teta Taida sa drugog ciklusa takodjer.
Ja je ne dozivljavam tako, zato sam rekao da je subjektivno i uz to nikada nista slicno nisam dozivio s njene strane. Ali razumijem te potpuno, zaista.Kastanienallee wrote:Rusmina. Subjektivno misljenje...pa mozda. Kontala sam da sam opisivala kako izgleda ili se oblaci da bi to bilo onako nesto subjektivno.P308 wrote:O kome govorimo? Teti Rusmini ili Taidi? Pa to je tvoje subjektivno misljenje....
Njena dikcija, ton i nacin na koji se izrazava nisu primjereni radu s ljudima...ali opet i to je subjektivno...prema vlastitim standardima sta je primjereno cemu. I taj manjak sposobnosti i zelje da profesionalno objasni ljudima sta zapravo trebaju raditi, koji obrazac kupiti i kako sta popuiti (naravno govorim o detaljima koji nisu jasno definisani ili koji ostavljaju prostora razlicitim tumacenjima). Danas kad radim pola marke mi i znaci i ne znaci mnogo. Kad sam studirala i jedva dolazila i do pola marke, bilo mi je jako tesko tri puta dati po pola marke za isti obrazac da bi mi tek treci put rekla sta sam zapravo trebala upisati. Meni to nije ni profesionalno ni humano. Ali eto to je valjda samo subjektivno. Treba ljude vracati. Pola marke je nista. Rastu pored puta.
znam da je sa historije, viđala sam ga po svom spratu prije tri godinebull21 wrote:Hare historičar? Onaj je sav bio isprepadan i kada je studirao (ne znam dokle je sada došao)
Zbog odbrane završnog MA rada. Mentorica mi je rekla da čekam sjednicu da mi odobre odbranu, ali nije bila sigurna kad jeIrene Adler wrote:Štooo?![]()
Prošla je bila prije nekih 10-ak dana, tj. prošlog ponedjeljka. Sjednica NNV-a je 3.10. pa pretpostavljam da bi i sjednica Odsjeka za anglistiku mogla biti par dana prije toga. Ako ne bude potrebe da sjedniče i prije toga
Aham, okay. Hvala.bull21 wrote:Prvi sprat, lijevo se nalazi kopirnica. Tu uđeš i kažeš da ti daju literaturu za prvi smestar, odsjek anglistika. I platiš. Isto to uradiš u drugom semestru i onda odeš do HSK koprinice (iza Holliday Inna) i tu kupiš jednu knjigu (jedina koja ti za prvu godinu treba iz te kopirnice) koja se zove "English Lit. to 1500" by Sanja Šoštarić.
Sve će vam se objasniti na početku nastave, tak' da ne moraš da se brigaš bezze.
znaš kako je meni bilo - prvo je mentorica na onoj s početka septembra iznijela izvještaj, a kasnije tek je utvrđen datum na sjednici odsjeka, pošto je jedna od članica komisija na porodiljskom, tako da probaj i tu varijantu ako ne bude prije. ja sam kontaktirala svoju, rekla da sam predala rad još u junu i upitala šta je sa procedurom, za dan je bilo sve sređeno i dobila sam termin. a onda predaš, par dana pred odbranu, tvrdo uvezanih pet radova, biografiju x2, uplatnicu od 200,00, izjavu za cd x2 (to preuzmeš na studentskoj kod hareta), 2cd-a na kojima je .pdf verzija rada i indeH, a uvezati imaš prekoputa građevinskog fakulteta, uz garaže do vulkanizera, pravo od izbor trgovine za cenera po komadu kod fine tete elzedorkcic wrote:Zbog odbrane završnog MA rada. Mentorica mi je rekla da čekam sjednicu da mi odobre odbranu, ali nije bila sigurna kad jeIrene Adler wrote:Štooo?![]()
Prošla je bila prije nekih 10-ak dana, tj. prošlog ponedjeljka. Sjednica NNV-a je 3.10. pa pretpostavljam da bi i sjednica Odsjeka za anglistiku mogla biti par dana prije toga. Ako ne bude potrebe da sjedniče i prije toga
upises kada profesor bude tu, e sad problem je ako je upis godine a on nece biti onda nema upisabull21 wrote:Šta se desi ukoliko se propusti da se upiše ocjena kada prof. zakaže?