FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
van Basten

#5251 Re: FC Barcelona

Post by van Basten »

sad je eto crveni rvp-a kriv za nabijanje statistike... a na šta bi ta statistika ličila da je sviran penal na Messiju kod 0:0? vjerovatno bi na kraju bila i više poražavajuća nego ova sad
Bosanski_kralj

#5252 Re: FC Barcelona

Post by Bosanski_kralj »

Barcelona je nadigrala arsenal tek nakon što je sudija isključio onog Holanđanina. Iako je imala Barca velik posjed lopte u I poluvremenu to nije rezultiralo nekim izrazitim prilikama za njih.
Bušman

#5253 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Hmm, za ovakve utakmice malo prestrogo dosudjen crveni. Ali mislim da je Busacci pun kurac bio Van Persia za veceras. Previse mu je gledao kroz prste sto za nervozne startove sto za rasprave. Mislim da je Busacca jedva docekao da mu da crveni. :D Vidjelo se bas fino da mu je od meraka dao samo da ga vise ne gnjavi.
Penal na Messiu preocit, i ono rusenje Ville je isto bilo za karton. Uglavnom, kada se sve sabere moze se reci da je Barca zasluzila prolaz, ali je Busquets presmijesan ispao :D :D
mikelandjelo

#5254 Re: FC Barcelona

Post by mikelandjelo »

razocaran sam barcom
igraju lijepo al im svake godine pomazu sudci.
steta djelomicno sam navijao za barcu u lp al sad definitvno necu
Djokej

#5255 Re: FC Barcelona

Post by Djokej »

mikelandjelo wrote:razocaran sam barcom
igraju lijepo al im svake godine pomazu sudci.
steta djelomicno sam navijao za barcu u lp al sad definitvno necu
Budi onda razocaran sudijama, ne odredjuje Barcelona ko ce sudit..
5 0 5

#5256 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

E smijesni ste.

Guardiola: "What did Wenger said after the game? He told me to congratulate the referee but I still didn't see him."

"We deserved to win the tie with more than 4-3 but if Mascherano doesn't make that run to stop Bendtner, we're out."
Quark_m

#5257 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

Jedan od strasnih predstavnika EPL nije imao sut na gol, Bem ti takvu ligu :D
juventus

#5258 Re: FC Barcelona

Post by juventus »

Upućivanje lopte prama golu protivnika, nakon sudijskog zvižduka, žuti je karton. Bio prvi ili drugi, svejedno.

Ne kontam vas, šta je sugdija trebao, kršiti pravila fudbalske igre?

Ako ne poznajete pravila, potražite negdje, pa pročitajte, a ne pisati besmislene stvari.

Ja Arsenal stvarno gotivim kao ekipu, jedini Engleski klub koji mi je drag, ali stvarno ne kontam da je neko navijao za to da se nekim spletom okolnosti desi prolazak Arsenala, a ne Barcelone. Razlika u kvaliteti je evidentna, čak i nekom ko nikad fudbalsku utakmicu pogledao nije.

Ljudi, šta god vi pisali, ova ekipa Barcelone je najbolja ekipa koja je ikad igrala fudbal. Za to ne trebaju dokazi, to se iz aviona vidi. Ako treba i dokaz, pogledajte izbor za najboljeg igrača svijeta. Ne vjerujem da ćemo mi doživjeti da neka ekipa ima 3 od 3 igrača za najboljeg.

Arsenal i da je kojim slučajem, spletom nekih okolnosti, uz čarobni štapić, prošao dalje, ispao bi čim naiđe na narednog jakog protivnika. Teško da bi mogao osvojiti.

Bolje ovako, nek ide Barcelona i nek uzme ono što im pripada. :thumbup:
EdoFmjam

#5259 Re: FC Barcelona

Post by EdoFmjam »

Cigani, juriš...
Alkos

#5260 Re: FC Barcelona

Post by Alkos »

Ako sam dobro vidio, RVP je dok je primao loptu licem bio okrenut prema linijskom sudiji, i mogao je vidjeti da je doticni podigao zastavicu. Jedino ukoliko je slijep, to mu je promaklo!
Inace, svaki iskusni napadac prvo pogleda linijskog sudiju i vise se oslanja na njega, nego na zvizduk glavnog sudije!!

Uostalom, evo snimak pa sami procijenite. Mislim da je napravio 2 bespotrebne gluposti, zasluzeno je iskljucen, a svom je timu samo napravio mevjedju uslugu. ;) Inace, Arsenal mi je jako draga ekipa, ali veceras je jedna ekipa bila na terenu i zasluzeno prolazi dalje.

Veceras sam pozelio da Barca ispadne jer me toliko iznerviralo sto su konstantno pokusavali da se usetaju u gol, iako su nekoliko puta imali ciste pozicije za postici pogodak i rijesiti susret. Sva je sreca pa se onaj bendtner na kraju spetljao, a i Mascerano ga je dobro zaganjao!
Sve u svemu zasluzeno, glupo bi bilo da prodje ekipa koja nije imala sut iz igre, a za onaj jedini gol nek se zahvale onom klocu!
5 0 5

#5261 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Za one koje zanima:

HD Quality (1280x720p)
1:0 42.1 MB
1:1 30 MB
2:1 39.5 MB
3:1 51.5 MB
juventus

#5262 Re: FC Barcelona

Post by juventus »

Jednostavno nisu normalni kakvu kontrolu lopte imaju...perfektno...neviđeno... :thumbup:
Bušman

#5263 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Van Persie je trebao i ranije biti iskljucen. Ponasao se bezobrazno cijelu vecer i Busacca mu je sa osmijehom pokazao crveni. Kazem opet, izgledalo je ko da je samo trazio razlog da ga posalje napolje.
Creasy

#5264 Re: FC Barcelona

Post by Creasy »

505sCrtom wrote:
Cyrax wrote:Alves, Busquets i Maxvell su slabe Barcine tacke definitivno.

Alves je bio jedan od najboljih veceras. Nisam ni vidio da je Busquets ista pogrijesio veceras. Nije igrao na svojoj poziciji.

Osim sto je dao autogol. :lol:
LSD

#5265 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Creasy wrote:
505sCrtom wrote:

Alves je bio jedan od najboljih veceras. Nisam ni vidio da je Busquets ista pogrijesio veceras. Nije igrao na svojoj poziciji.

:lol: :lol: kako ga levat sam sebi zavuce kulturno :lol: kad vec ne mogu ovi, daj da ga zabijem pa makar bilo i svojim :-)
5 0 5

#5266 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Creasy wrote:
505sCrtom wrote:

Ok. Ali to je vise "bad luck". Sad sam pogledao na snimku i vidim da su iza njega dva arsenalova igraca, a on je bio u padu. Znaci, namjera mu je bila da izbaci loptu u korner ali posto je bio u doskoku nije je mogao udariti jace. Da je lopta stigla trenutak ranije izbaicio bi je u korner. No, ja mislim da je Busquets jako odgovoran i koristan igrac. Veceras je igrao na drugoj poziciji nego inace i sa drugim igracima pored sebe. Sve u svemu ja sam zadovoljan njegovom igrom veceras.
5 0 5

#5267 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Arsenal made 2 touches in the opposition goal area, compared to a total of 47 by Barcelona
5 0 5

#5268 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Facebook Iniesta: "Happy!!! What a match, what a dedication, thanks to all!! We're in the quarters!! Great team!

Image
Luigi

#5269 Re: FC Barcelona

Post by Luigi »

505sCrtom wrote: Ok. Ali to je vise "bad luck". Sad sam pogledao na snimku i vidim da su iza njega dva arsenalova igraca, a on je bio u padu. Znaci, namjera mu je bila da izbaci loptu u korner ali posto je bio u doskoku nije je mogao udariti jace. Da je lopta stigla trenutak ranije izbaicio bi je u korner. No, ja mislim da je Busquets jako odgovoran i koristan igrac. Veceras je igrao na drugoj poziciji nego inace i sa drugim igracima pored sebe. Sve u svemu ja sam zadovoljan njegovom igrom veceras.
Kakva bolan "bad luck", pa nije prvi put da mu se baš ovo dešava, a i slične gluposti. Sreća pa je Arsenal napao 2 i po puta, inače bi bilo svega.

Mascherano odličan večeras, Adriano mnogo bolji izbor na lijevom beku od Maxwella, pa i Abidala.
ala7

#5270 Re: FC Barcelona

Post by ala7 »

Mnogi govore o gresci sudije.. pa ocigledno da je grijesio na obje strane.. sta je sa prekrsajem koji nije sviran na rubu 16erca kad je oboren leo.. prestrogo jest sto je izvukao crveni za Van P. ali sta je uradio on od pocetka utakmice dobio 2 lopte u noge .. sve je islo preko Nasria svaki pas arsenala.. tako da nije mjerilo taj crveni karton ... Barcelona je bila korak ispred.. sto se i vidjelo ... 90 min je vrsen pritisak od strane Barcelone za sve pohvale.. zasluzen prolaz..
Baltazar_khan

#5271 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

pobjeda barcelone čista kao suza, sudija je dao po fudbalskim pravilima drugi žuti rvp-u. sad to što je previše u toj situaciji postupio perfekcionistički, to je druga priča. barcelona je nadigrala protivnika po svim segmentima fudbalske igre, a arsenal važi kao tim koji se nadigrava sa protivnicima, ovo večeras što je pružio govori o tome da je barcelona jedina ekipa na svijetu koja se ne zna braniti. još kad se brane, to je onda zadržavanjem lopte u svom posjedu kao pred kraj ove utakmice. za to im kapu skidam!
sad je močna barcelona prvi favorit za osvajanje lige prvaka :dance: ne vidim ko im to može pokvariti slavlje na kraju... možda mourinho :roll: :mrgreen:
jeza u ledja

#5272 Re: FC Barcelona

Post by jeza u ledja »

Ja imam osjecaj da je Arsenal igrao onako ne zato sto su htjeli, nego zato sto nisu mogli drukcije. I kod rezultata 1-0 za Barcu igrali su isto. Jednostavno to je sila protiv koje se ne moze.
gogadado

#5273 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

Quark_m wrote:Jedan od strasnih predstavnika EPL nije imao sut na gol, Bem ti takvu ligu :D
Bem im i takav sport!
Ni jedan jedini šut ka golu?!?! I još se bune?!?!
Ovakve bi trebalo diskvalifikovat'!!! Sramota za ovaj sport! Ni jedan jedini šut ka golu a dati gol?!? Imaju Barcin stil igre???

Image

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
Last edited by gogadado on 09/03/2011 08:35, edited 2 times in total.
fidoremilienko

#5274 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

Na jedvite jade, cigani iz barce! Koji su ono vitraši...to je jedno čudo! Ebo li ih busaka sve redom...
gogadado

#5275 Re: FC Barcelona

Post by gogadado »

Koji k... onaj Arsen "Mr. Bean" Wenger još pizdi? Ma trebalo bi mu zabranit' da uđe na stadion k'o gledatelj a kamoli k'o trener!

Evo im sudija! Ebo ih sudija!

http://www.youtube.com/watch?v=_Mvj7qVq ... re=related

http://soccertvlive.blogspot.com/2011/0 ... ruled.html
Last edited by gogadado on 09/03/2011 09:40, edited 4 times in total.
Post Reply