Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirzet87sa

#5251 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Ne izlazim iz auta radi musterije potencijalne, nek mi dodje na noge... :lol:
artime

#5252 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Mora li svaki taksista da utvrdi odakle si ko si sta si, sta radis, sta ces raditi....? Izlazim kod Vijecnice, kaze on meni je li to hoces u Vijecnicu. Ja reko, ma necu. Aha, pa da te odbacim do kuce, gdje zivis? !!! Je li svima dosadno u zivotu ili ga nemaju. Hajmo dalje, izlazim kod robota, kaze jesi li to posla u kupovinu??!!!! :? Nedavno izlazim u nedjaricima kod onog doma, ali turskog/arapskog.. pita me jesam li odavde, iako vidim da sam bijela tj. nisam strankinja i imam sarajevski naglasak i kao sta studiram.... ma reko posla sam tetki... !!!!
Rockefeller

#5253 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Rockefeller »

artime wrote:Mora li svaki taksista da utvrdi odakle si ko si sta si, sta radis, sta ces raditi....? Izlazim kod Vijecnice, kaze on meni je li to hoces u Vijecnicu. Ja reko, ma necu. Aha, pa da te odbacim do kuce, gdje zivis? !!! Je li svima dosadno u zivotu ili ga nemaju. Hajmo dalje, izlazim kod robota, kaze jesi li to posla u kupovinu??!!!! :? Nedavno izlazim u nedjaricima kod onog doma, ali turskog/arapskog.. pita me jesam li odavde, iako vidim da sam bijela tj. nisam strankinja i imam sarajevski naglasak i kao sta studiram.... ma reko posla sam tetki... !!!!
Šta ima veze, cc.
bleee_sa

#5254 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Mora da si prava mačka kad se tako upuštaju u priču s tobom :mrgreen:
artime

#5255 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Jest ja macka a oni tetke mahaluse to je to.
mirzet87sa

#5256 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Sve se nema, a tetka u emiranu.. Usemi nas na recepciji ;)
bleee_sa

#5257 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

mirzet87sa wrote:Sve se nema, a tetka u emiranu.. Usemi nas na recepciji ;)
Završeno, davno :wink:
mirzet87sa

#5258 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Oho ti se onda macko, uces nam opet kad-tad.. Duplo cemo ti naplatit, jos cemo te ispitat :D
Nepass

#5259 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nepass »

artime wrote:Mora li svaki taksista da utvrdi odakle si ko si sta si, sta radis, sta ces raditi....? Izlazim kod Vijecnice, kaze on meni je li to hoces u Vijecnicu. Ja reko, ma necu. Aha, pa da te odbacim do kuce, gdje zivis? !!! Je li svima dosadno u zivotu ili ga nemaju. Hajmo dalje, izlazim kod robota, kaze jesi li to posla u kupovinu??!!!! :? Nedavno izlazim u nedjaricima kod onog doma, ali turskog/arapskog.. pita me jesam li odavde, iako vidim da sam bijela tj. nisam strankinja i imam sarajevski naglasak i kao sta studiram.... ma reko posla sam tetki... !!!!
Valjda ti se nabacuju likovi, mene ni jedan nikad nista ne pita.
zubi

#5260 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

Nepass wrote:
Valjda ti se nabacuju likovi, mene ni jedan nikad nista ne pita.
A ona kao ne konta.... Al et nek se pofalila :D
artime

#5261 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Eto neka na tome ostane. Valjda se niste nikada susretali sa nasim mahalaskim narodom. Ne samo muskarci naravno i zene. ALi muskarci posebno kada dodju u neke godine postanu full tetke, mahalasi. Zele sve da cuju da znaju. Neki me dan penzioner sve ispitao ko sta kako. Ali ono fol neofirno ko su moji, sta rade itd. Ima tu svega, samo nasa granica za privatnost nestaje kada te neko pitas gdje radis i kolika ti je plata :shock: off topic
sha_ba

#5262 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sha_ba »

Što ga nisi ujela i mirna bila :mrgreen:
imim

#5263 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by imim »

Neku noć vraćam se sa prijateljicom, i ona izađe iz taksija na Grbavici, ja ću dalje. samo što je ona izašla, vadi lik ispod svog sjedišta palicu i pokazuje mi: "Vidi je jest lijepa!". Kad umrla nisam, reko sad kad mi razlijepi mozak na šoferšajbu. A ja fina kulturna reko: "A za šta Vam je to?" :D "Pa za samoodbranu" Haman izgledam zajebano :D A zatim je profurao skretanje za moju ulicu, pa kad mu rekoh, vrati se u rikverc nasred glavne ceste :D
Sarajevotaxi je bio u pitanju, naravno.
mirzet87sa

#5264 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Ja drzim tetku ispod sjedista, preventive radi. Ako mi ne plati musterija :D
Tegla ajvara

#5265 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tegla ajvara »

Neki dan kod željezničke dolazim na štand i vozilo parkirano, pitam jel slobodno, vozač odgovara da ima naručenu vožnju i ja se zahvalim i nastavim čekati drugo vozilo. Nakon 5 minuta, dolazi do mene i pita me dokle idem, ja odgovorim do Ilidže i kaže "sjedaj" (tad sam vidio da je već pokupio gospođu koja je naručila vožnju). I tako krenemo i gospođu odbaci do Grbavice, gdje mu ona daje 5KM, na vožnju od 3,5KM (taksimetar), i nastavljamo do Ilidže (taksimetar nije gasio) gdje na taksimetru piše 15KM i pitam ga radi radi reda koliko dođem, kad on izvali 14KM. Dao sam mu koliko je tražio, ali je opet ispao govedo i šalabajzer obični i potvrdio je priču da su svi isti otpad.
sha_ba

#5266 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sha_ba »

Jako si fin... :mrgreen:
racionalista

#5267 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by racionalista »

Stoka bili, stoka ostali
zubi

#5268 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

sha_ba wrote:Jako si fin... :mrgreen:
Da :D
Bavarac94

#5269 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bavarac94 »

Holand i Crveni...nikad problema sa njima nisam imao, fer i korektni momci...kod Holanda je 11. voznja gratis...ima i par korektnih iz SA taxi samo treba na njih naletiti a i ako se vec vozim sa njima, obavezno jel moze tu i tu, hocemo po taksimetru ili cemo se dogovoriti. :D
esmasaric

#5270 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by esmasaric »

Meni je draže kad on priča, ako je zanimljiv, nego da je vožnja duga, a sjedimo u tišini. Nekako se ne mogu opustiti.
Bio je jedan stariji taksista koji je samo pričao viceve, fenomenalna vožnja, i to sve aktuelne o politici. Žao mi je što zapamtila broj.
Tegla ajvara

#5271 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Tegla ajvara »

MickeyPierce wrote:
Tegla ajvara wrote:Neki dan kod željezničke dolazim na štand i vozilo parkirano, pitam jel slobodno, vozač odgovara da ima naručenu vožnju i ja se zahvalim i nastavim čekati drugo vozilo. Nakon 5 minuta, dolazi do mene i pita me dokle idem, ja odgovorim do Ilidže i kaže "sjedaj" (tad sam vidio da je već pokupio gospođu koja je naručila vožnju). I tako krenemo i gospođu odbaci do Grbavice, gdje mu ona daje 5KM, na vožnju od 3,5KM (taksimetar), i nastavljamo do Ilidže (taksimetar nije gasio) gdje na taksimetru piše 15KM i pitam ga radi radi reda koliko dođem, kad on izvali 14KM. Dao sam mu koliko je tražio, ali je opet ispao govedo i šalabajzer obični i potvrdio je priču da su svi isti otpad.
U oci te gleda i uzima ko levata zadnjeg. Izvini al bas si levat.
Neću se sa mrgudom raspravljat oko 2-3 marke, ali opet razlog više da ne koristim SA Taksi.
upsy_daisy

#5272 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by upsy_daisy »

esmasaric wrote:Meni je draže kad on priča, ako je zanimljiv, nego da je vožnja duga, a sjedimo u tišini. Nekako se ne mogu opustiti.
Bio je jedan stariji taksista koji je samo pričao viceve, fenomenalna vožnja, i to sve aktuelne o politici. Žao mi je što zapamtila broj.
a šta ako nije zanimljiv? i koliko posto ih je zanimljivo?
nemoj mi tog rizika :lol:
i btw kad se vozim vala i u ne znam kakvom društvu volim da šutim i gledam kroz prozor, eventualno slušam muziku, možda dam par opaski....
a kamoli sa taksistom da razvežem eglen!jaštaradi!
Eborg

#5273 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Onaj Passat sa 999 tablicama i dalje ordinira. Pridje autobuskoj stanici, stavi onu "Sarajevo taxi" oznaku i kruzi oko stanice. Nije mi jasno kako ga makar ove legalne taxe ne zaganjaju.
DZONPI

#5274 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by DZONPI »

Vrh.Otvorio kralj sve prozore do kraja kad sam uso upala u startu kreno kaze puse li ti ako puse pritvori malo.Koja ljubaznost .
Shon Phon

#5275 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Shon Phon »

Neki dan na taxi standu Kovacici gledam kako ni jedan od trojice taksista nece da poveze nekog dedu, bas tuga. Nisam obratio paznju na brojeve taksija, dva Mercedesa i Audi...
Post Reply