Kad je zapisan prvi Kur'an, ko može garantovati da se nije mijenjao jer često vole ovi naši bosanski muslimani reći kako se tada morao napamet znati a ne zapisivati. Kladim se da nije zapisan onako kako je Muhammed to sebi zamislio i izmislio.GAU8 wrote:To o vjerodostojnosti nije baš tačno.Daryl Dixon wrote:
Biblija - jedina sveta knjiga čiji dijelovi teksta su mijenjani kako je kojem popu odgovaralo. Posljednja Božija knjiga je Kur'an i ona ti je vjerodostojnija od predhodne jer je posljednja objavljena i nikada ajeti (tekst) nisu mijenjani.
Upoznaj se malo bolje sa vremenskim intervalima od objave do "prvog izdanja"
Evolucija
-
VCorp
#5251 Re: Evolucija
-
Avetinho
#5252 Re: Evolucija
Ogromna vecina knjiga, ikad napisanih, nikad nisu mijenjani. Mozda udzbenici matematike ze 3. razred, izdanje broj 2.Daryl Dixon wrote:Biblija - jedina sveta knjiga čiji dijelovi teksta su mijenjani kako je kojem popu odgovaralo. Posljednja Božija knjiga je Kur'an i ona ti je vjerodostojnija od predhodne jer je posljednja objavljena i nikada ajeti (tekst) nisu mijenjani.Avetinho wrote:Gdje ces objektivniju. Milijarde ljudi na planeti joj svakodnevno slijepo vjeruju.Dick Wanker wrote:Moze li neko preporuciti objektivnu knjigu creation vs. evolution....
Kuran je sljedeci na listi.
Lijepa knjizevnost? Skoro nikad. Sve su to "Bozije objave".
Za Kuran, jasnu knjigu, a kojoj su kasnije jos trebali i hadisi, se bas ne moze reci.
-
putokaz1
#5253 Re: Evolucija
Ljudi su evoluirali ali Bosanci nisu
-
sizifinho
#5254 Re: Evolucija
uvijek me je zanimalo zašto su ovakve teme tihe a tamo nekakve nebulozne ispunjene do maksimuma. Onda shvatim gdje živim i sve mi je jasno.
- GAU8
#5255 Re: Evolucija
Nije to ništa, ima ljudi koji se još uvijek slomiše dokazati da je Zemlja ravna ploha, da je gravitacija mit, da je NASA zavjera, da su astronauti podmićivani, fotogravije iz svemira fotošopirane....sizifinho wrote:uvijek me je zanimalo zašto su ovakve teme tihe a tamo nekakve nebulozne ispunjene do maksimuma. Onda shvatim gdje živim i sve mi je jasno.
Kreacionisti su otprilike ta sorta....
- walter kurtz
#5256 Re: Evolucija
kljucaj ovu temu ne vjerujem da ima jos ljudi koji sumnjaju u teoriju evolucije 
-
statixx
#5257 Re: Evolucija
Science Is Proving That Tragic Curses Are Real
Epigenetics and behaviorism suggest the ancient Greeks were right.
BY MIKE MARIANI
ILLUSTRATION BY FRANCESCO IZZO
NOVEMBER 19, 2015
http://nautil.us/issue/30/identity/scie ... s-are-real
Epigenetics and behaviorism suggest the ancient Greeks were right.
BY MIKE MARIANI
ILLUSTRATION BY FRANCESCO IZZO
NOVEMBER 19, 2015
http://nautil.us/issue/30/identity/scie ... s-are-real
-
bumerangss
#5258 Re: Evolucija
Ljudi su nastali od Adema i Evewalter kurtz wrote:kljucaj ovu temu ne vjerujem da ima jos ljudi koji sumnjaju u teoriju evolucije
- rage_guy
#5259 Re: Evolucija
Od koga su Adem i Eva nastali?bumerangss wrote:Ljudi su nastali od Adema i Evewalter kurtz wrote:kljucaj ovu temu ne vjerujem da ima jos ljudi koji sumnjaju u teoriju evolucije
-
bumerangss
#5260 Re: Evolucija
Od Allaha dz.s! I oni koji ne vjeruju ni u jednog Boga tobe jarabi, i oni su svijesni da je i kosmoz i planeta Zemlja i druge planete i bilo koji oblik zivota morao nastati... ni iz cega tj morao ga je neko stvoriti "carobnim stapicem" tj Bog - Allah dz.srage_guy wrote:Od koga su Adem i Eva nastali?bumerangss wrote:Ljudi su nastali od Adema i Evewalter kurtz wrote:kljucaj ovu temu ne vjerujem da ima jos ljudi koji sumnjaju u teoriju evolucije
-
Avetinho
#5262 Re: Evolucija
bumerangss wrote:Od Allaha dz.s! I oni koji ne vjeruju ni u jednog Boga tobe jarabi, i oni su svijesni da je i kosmoz i planeta Zemlja i druge planete i bilo koji oblik zivota morao nastati... ni iz cega tj morao ga je neko stvoriti "carobnim stapicem" tj Bog - Allah dz.srage_guy wrote:Od koga su Adem i Eva nastali?bumerangss wrote: Ljudi su nastali od Adema i Eve
Pametno!
Sta se imamo zajebavat s hemijama, biologijama, matematikam, paramecijumima, evolucijama, tablicama mnozenja i prirodnih elemnata, arhimedesovim zakonima.
Normalnom svijetu je odgovor jasan. Pitam se cemu sluze skole, totalno nepotrebno.
Ima onaj Boko Haram pravo jelde.
- Ludzak
#5263 Re: Evolucija
Svi smo mi nastali incestom. 
-
putokaz1
#5264 Re: Evolucija
Isto kao što države evoluiraju tako je i evolirao čovjek
prvo bio majmun pa čovjek pa ovi balkanski međedi.
u šta će čovjek da evoluira(biološki)?
- MyTao
#5265 Re: Evolucija
Otkud ti ideja da je covjek evolvirao od majmuna?putokaz1 wrote:Isto kao što države evoluiraju tako je i evolirao čovjek
-
Avetinho
#5266 Re: Evolucija
Kako otkud? Pa to je glavna teza radikalnih religijskih fanatika. Takvi tvrde kao smo mi "ostali" nastali od majmuna, a oni su nastali od Adema/Adama.MyTao wrote:Otkud ti ideja da je covjek evolvirao od majmuna?putokaz1 wrote:Isto kao što države evoluiraju tako je i evolirao čovjek
Vrlo rasprostranjena teza.
- ¤ jelena ¤
#5267 Re: Evolucija
Ova tema postoji haman deset godina
i 220... stranica,
a mi se još uvijek vrtimo oko one da je čovjek postao, pardon evoluirao, od majmuna.
'ta ono znači sapiens u latinskom nam nazivu vrste?
a mi se još uvijek vrtimo oko one da je čovjek postao, pardon evoluirao, od majmuna.
'ta ono znači sapiens u latinskom nam nazivu vrste?
-
saimidin
#5268 Re: Evolucija
putokaz1 wrote:Ljudi su evoluirali ali Bosanci nisu
-
saimidin
#5269 Re: Evolucija
GAU8 wrote:Nije to ništa, ima ljudi koji se još uvijek slomiše dokazati da je Zemlja ravna ploha, da je gravitacija mit, da je NASA zavjera, da su astronauti podmićivani, fotogravije iz svemira fotošopirane....sizifinho wrote:uvijek me je zanimalo zašto su ovakve teme tihe a tamo nekakve nebulozne ispunjene do maksimuma. Onda shvatim gdje živim i sve mi je jasno.![]()
Kreacionisti su otprilike ta sorta....
-
sizifinho
#5270 Re: Evolucija
Dobro je dok na ovu temu ne dođu ljudi koji na drugim temama ubiše racionalnost i razum... samo nek njih nema i sve će biti dobro.
Pošto se tema zove - evolucija - a nije baš specificirano o čovječijoj evoluciji, htjedoh napisati nešto
Nedavno je u svijetu proizašla vijest koja je bila pravi boom. Naime, naučnici već duže vrmeena (tačnije tri godine) rade na jednoj metodi genetskog inžinjeringa kojom je moguće izvršiti gotovo savršen "splicing" bez pogreške, i samim time kreirati genom kakve god prirode. To znači doslovno modifikacije gena muhe pa do čovjeka.
I što je najintrigantnije to je - metoda koju rade je CRISPR-CAS9... faktički uzeli su PRIMORDIJALNI OBLIK IMUNITETA iz bakterije... to je to.
Evolucija BIIIIČ!
Pošto se tema zove - evolucija - a nije baš specificirano o čovječijoj evoluciji, htjedoh napisati nešto
Nedavno je u svijetu proizašla vijest koja je bila pravi boom. Naime, naučnici već duže vrmeena (tačnije tri godine) rade na jednoj metodi genetskog inžinjeringa kojom je moguće izvršiti gotovo savršen "splicing" bez pogreške, i samim time kreirati genom kakve god prirode. To znači doslovno modifikacije gena muhe pa do čovjeka.
I što je najintrigantnije to je - metoda koju rade je CRISPR-CAS9... faktički uzeli su PRIMORDIJALNI OBLIK IMUNITETA iz bakterije... to je to.
Evolucija BIIIIČ!
-
saimidin
#5271 Re: Evolucija
reomir007 wrote:Evo interesnatno predavanje o evoluciji i kreaciji.
https://www.youtube.com/watch?v=kq-20hif1cs
interesantno nije.
ali je zato pogresno.
problem vjernika je sto im vjera ne dopusta da nauka moze dati drugacije odgovore od onih u bibliji,
tj. oni moraju vjerovati u dogmu, bez obzira na cinjenice.
evolucija je dokazana i besmisleno je diskutovati o njoj sa aspekta biblijkih prica.
mislim svako moze imati svoje misljenje, ali nemoze imati svoje cinjenice.
-
Avetinho
#5272 Re: Evolucija
Tacno.saimidin wrote:reomir007 wrote:Evo interesnatno predavanje o evoluciji i kreaciji.
https://www.youtube.com/watch?v=kq-20hif1cs
interesantno nije.
ali je zato pogresno.
problem vjernika je sto im vjera ne dopusta da nauka moze dati drugacije odgovore od onih u bibliji,
tj. oni moraju vjerovati u dogmu, bez obzira na cinjenice.
evolucija je dokazana i besmisleno je diskutovati o njoj sa aspekta biblijkih prica.
mislim svako moze imati svoje misljenje, ali nemoze imati svoje cinjenice.
- AleksoMKD
#5273 Re: Evolucija

Lucilia bufonivora, muva/muha koja se razmnozava tako sto polozi jajasca u glavu zabe a potomstvo izlazi kroz nosnu supljinu (Alien stil) te zaba umire u najgorim mukama.

Ako je ovo kreirano a ne produkt evolucije, bojim se da kreator ima teskih psihickih problema.
Ima jos stotine ovakvih primera.
-
Avetinho
#5274 Re: Evolucija
LOL!AleksoMKD wrote: {...}
Ako je ovo kreirano a ne produkt evolucije, bojim se da kreator ima teskih psihickih problema.
{...}
- Ludzak
#5275 Re: Evolucija
Ma kakva kreacija, šta vam je ?
U to mogu vjerovati samo oni koji ne žele da se suoče sa realnošću i koji nisu uzeli drugu knjigu sem Pinokia.
U to mogu vjerovati samo oni koji ne žele da se suoče sa realnošću i koji nisu uzeli drugu knjigu sem Pinokia.