Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑11/04/2025 09:25
Meni bio asistent na faxu 1996-1997.
Dolazio nekim golfom dvojkom koji je imao onaj digitalni kilometar sat i otključavanje na daljinu.
Onda sjedne u baštu ispred faxa, okruži se sa studentima koji su jednaki papci i luzeri i otključava na daljinu auto kad prolaze studentice.
Ako si sandžaklija, ne moraš ništa znati, pusti te na ispitu kao zemljaka.
Dakle debilčina neviđena.
Do'ro onda je to malo personalno izmedju vas. Nisam ljubitelj gore navedenog bjelozubog profe, ali ne zelim mu osporiti da je u javnost iznio mnogo vaznih podataka koji su bili malo ili nikako poznati, a ticu se dokumentovane historije odredjenog perioda nase domovine. Helem, valjda su bili poznati ljudima koji se time profesionalno bave, ali ne nama ljubiteljima politike i historije na amaterskom nivou.
Dakle, ne ulazim u moral istog, niti u njega kao covjeka ili profesora, ili sta vec. Jedini profa nauka koje nisu STEM, a koji me uvijek impresionirao bio je rahmetli akademik Tunjo. U zadnje vrijeme gotivim Emira Filipovica, iako smo blizu godinama, zna covjek znanje.
Sve što je iznio frajer, brutalno je ponižen činjenicama.
Nakon priče oko Sutorine i monumentalnog poraza, svako pametan bi se sam sahranio i nikad više javio.
Lik je tubrofolk pravnik, niko ga ne uzima za ozbiljno, smisao njegovog života je da pravi sebi PR na ublehaškim medijima poput FACE TV.
I Tunjo Filipović (btw. kućni prijatelj) je bio apsolutni majstor šatrologije i neviđen šupak.
Sin mu jeste bolji.
Kurtcehajic dno dna
rahmetli Tunjo apsolutno paksu i satrolog
sin mu nije u akademiji, ima sina ljekara, kcerku prof na veterini, ima doduse Filipovica jos
Emir Filipovic nije Tunjin sin, tu se slazem sa forumasem dr Evil, odlican strucnjak iz svoje oblasti, zelim mu dobro zdravlje i nastavak odlicnog akademskog rada
Last edited by Tvrtko II Kotromanić on 11/04/2025 09:55, edited 1 time in total.
DaysleepeR wrote: ↑11/04/2025 09:49
Nakon priče oko Sutorine i monumentalnog poraza, svako pametan bi se sam sahranio i nikad više javio.
Lik je tubrofolk pravnik, niko ga ne uzima za ozbiljno, smisao njegovog života je da pravi sebi PR na ublehaškim medijima poput FACE TV.
I Tunjo Filipović (btw. kućni prijatelj) je bio apsolutni majstor šatrologije i neviđen šupak.
Sin mu jeste bolji.
Pa iskreno ne znam kakav je poraz bjelozubog u vezi Sutorina, nije on bio politicar u taj vakat(halali ako grijesim). Sto vise niko od bosnjackih politicara nije ni pokusao nesto, jednostavno rekli ameri to je tako, i tako je i bilo, na stranu sto je Pucar Stari to malo onako uz kakvu dobru hercegovacku lozu i poker zijanio.
Emir nema nista sa rahmetli akademikom Tunjom. A o sinovima istog ne znam iskreno nista. Naravno, opet ne ulazim u vase personalne odnose. Helem
DaysleepeR wrote: ↑11/04/2025 09:55
Blind leading the blind.
Baš si mazohista.
Gledaj, ne znam kako ne primjetis da je to personalno izmedju vas. Ja nikad ne rekoh da pratim rad tvog bivseg profe, niti da sam ljubitelj istog, a ni da volim da ga vidim i slusam, nego sam naveo da je iznio dobrih podataka; ako kazes da nema covjek sta iznijeti, ili da je pogresno ili da laze, onda se zapitaj malo oko svoje diplome. Imao sam dobrih i losih profesora, ali se nikad nije desilo da me neko od njih bombardovao pogresnim informacijama, zastarjelim svakako, ali ne pogresnim.
Blind leading the blind.
Baš si mazohista.
Gledaj, ne znam kako ne primjetis da je to personalno izmedju vas. Ja nikad ne rekoh da pratim rad tvog bivseg profe, niti da sam ljubitelj istog, a ni da volim da ga vidim i slusam, nego sam naveo da je iznio dobrih podataka; ako kazes da nema covjek sta iznijeti, ili da je pogresno ili da laze, onda se zapitaj malo oko svoje diplome. Imao sam dobrih i losih profesora, ali se nikad nije desilo da me neko od njih bombardovao pogresnim informacijama, zastarjelim svakako, ali ne pogresnim.
Nije apsolutno personalno, nego ti znaš neke ljude preko njihovog nastupa (predstave) u medijima, a ja malo bolje znam koliko tu konkretno ima ili nema neke pameti i smisla.
Ne postoji lični animozitet.
Do'ro onda je to malo personalno izmedju vas. Nisam ljubitelj gore navedenog bjelozubog profe, ali ne zelim mu osporiti da je u javnost iznio mnogo vaznih podataka koji su bili malo ili nikako poznati, a ticu se dokumentovane historije odredjenog perioda nase domovine. Helem, valjda su bili poznati ljudima koji se time profesionalno bave, ali ne nama ljubiteljima politike i historije na amaterskom nivou.
Dakle, ne ulazim u moral istog, niti u njega kao covjeka ili profesora, ili sta vec. Jedini profa nauka koje nisu STEM, a koji me uvijek impresionirao bio je rahmetli akademik Tunjo. U zadnje vrijeme gotivim Emira Filipovica, iako smo blizu godinama, zna covjek znanje.
Sin mu jeste bolji.
Kurtcehajic dno dna
sin mu nije u akademiji, ima sina ljekara, kcerku prof na veterini, ima doduse Filipovica jos
Emir Filipovic nije Tunjin sin, tu se slazem sa forumasem dr Evil, odlican strucnjak iz svoje oblasti, zelim mu dobro zdravlje i nastavak odlicnog akademskog rada
Blind leading the blind.
Baš si mazohista.
Nije apsolutno personalno, nego ti znaš neke ljude preko njihovog nastupa (predstave) u medijima, a ja malo bolje znam koliko tu konkretno ima ili nema neke pameti i smisla.
Ne sporim, dobro ne mozes bas za rahmetli Tunju reci da nije bilo pameti ili smisla, ali mozes reci naravno da se namjerno poigravao sa historijskim faktima po svom vlastitom nahodjenju i potrebi, a mozda je to i bilo potrebno u datom trenutku, vrijeme ce pokazati, ali samo za onaj bosnjacki sabor '93-e kad su on i jos par ljudi sprijecili fildzan, pa makar bilo iz njegove tastine, dovoljno je uradio za BiH. Ne znam tvog bivseg profu, nisam ljubitelj predstava, najvise jer smatram da su svi oko mene idioti i jer sam pesimista po prirodu, ali vadim iz svega informacije koje me zanimaju, sasvim dozvoljam da je tvoja definicija njega tacna cak sto vise nemam razloga da sumnjam, ali ne mozemo reci da ne iznosi zanimljive dokumente ponekad.
Ne sporim, dobro ne mozes bas za rahmetli Tunju reci da nije bilo pameti ili smisla, ali mozes reci naravno da se namjerno poigravao sa historijskim faktima po svom vlastitom nahodjenju i potrebi, a mozda je to i bilo potrebno u datom trenutku, vrijeme ce pokazati, ali samo za onaj bosnjacki sabor '93-e kad su on i jos par ljudi sprijecili fildzan, pa makar bilo iz njegove tastine, dovoljno je uradio za BiH. Ne znam tvog bivseg profu, nisam ljubitelj predstava, najvise jer smatram da su svi oko mene idioti i jer sam pesimista po prirodu, ali vadim iz svega informacije koje me zanimaju, sasvim dozvoljam da je tvoja definicija njega tacna cak sto vise nemam razloga da sumnjam, ali ne mozemo reci da ne iznosi zanimljive dokumente ponekad.
Blind leading the blind.
Wake up dude.
Živiš rezultat Tunjine pameti. Tj. ja živim, ti si vani radi Tunjine pameti.
Da je tu bilo pameti, živio bi dobro u svojoj zemlji, ne bi imao potrebe da ideš vani.
Sin mu jeste bolji.
Kurtcehajic dno dna
Amer Filipović, FPN.
mozda mu je unuk
sad vidim ima jos djece, Nenad je isto negdje u i oko akademije
Blind leading the blind.
Wake up dude.
Živiš rezultat Tunjine pameti. Tj. ja živim, ti si vani radi Tunjine pameti.
Da je tu bilo pameti, živio bi dobro u svojoj zemlji, ne bi imao potrebe da ideš vani.
I da i ne, helem, Tunjo mes cini potpisa nakav sporazum, neko drugi uradi sta uradi. Ne znam koliko je tu bilo Tunjine, ali da je nevin daleko od toga.
Kurtcehajic dno dna
Amer Filipović, FPN.
mozda mu je unuk
sad vidim ima jos djece, Nenad je isto negdje u i oko akademije
Kako su se brojni blentiteti iz manjeg entiteta ukeketili i šute kao da su dugove Vijaduktu napravili marsovci a ne oni.
Čak i Cvijuša koja kevti svaki dan, potpisnica je tih akata ali kao da je se ne tiču jer čini se da je tamošnje rukovodstvo odavno baš tako planiralo. Oni će se zaduživati, trošiti, suditi a obaveze će tisnuti Državi i Federaciji. Pokvareni Amidžić je tako skontao da novac "krene u krug" i da na kraju niko taj novac ne može potraživati od RS. Oni su i onako u dubokoj krizi, nemaju ni taj novac ni još mnogo potrebnih sredstava a prse se da bi pravili državu.
I razbijanje Jugoslavije je išlo istim putem jer je Milošević upao u platni promet, štampao novac, podizao inflaciju, tjerao narod u bijedu i glad a njihovim sredstvima finansirao "balvan revoluciju".
Dodik već dugo isto čini sa BiH. Na sve moguće načine izvlači novac koji mu ne pripada, zadužuje se i nemilice krade, tjera narod u totalno siromaštvo a sve to krije, frizira i prikazuje potpuno drugačije. Problem je što mu u državnim institucijama sve to glat prolazi jer su tamo nestručni neradnici i stranački poslušnici koji generiraju javašluk.
Niti će letati niti će biti uhapšen.
Niko ga svakako neće hapsiti ni da se pojavi u sred Suda BiH na dan izricanje presude pa čak i ako bude osuđen.
Upoznajte se ljudi sa funkcionisanjem OSNOVNIH stvari u pravosuđu vlastite države.
Ako bude osuđen - ko ce ga hapsiti i kad ?
Dva vrlo jednostavna pitanja.
Ko je Fadila uhapsio kad je osudjen? Ko ga je odveo na izdrzavanje kazne? Haj provjeri pa dodji na temu.
Dobro ti je napisao. Upoznaj se sa funkcionisanjem pravosudja, pa postavljaj neka smislenija pitanja.
Ne funckionisu tako stvari. Budes osudjen i odmah idu lisice. Nije film jbt.
Da se prisjetimo ovih genijalnih odgovora evo prođe skoro dva mjeseca, a pitanje i dalje stoji na mjestu.
Međunarodnim finansijskim institucijama, bankama, sudovima i privrednicima treba poslati hitno upozorenje da iza finansijskih dugovanja rs-a ne stoji Država BiH. U suprotnom Država sama finansira svoju sahranu na kojoj Dodik i ekipa rade.
Ovih 110+ mil. KM na koliko je narastao ovaj dug koji je potpisala Cvijanovićka Država ni po koju cijenu ne smije isplatiti i time preuzeti tu praksu na koju su secesionisti i računali.
"Pandurević: Afera "Viaduct" je predvorje finansijskog pakla i kraha koji je pred RS-om i BiH"
Evo potencijalni grobari BiH već likuju i raduju se kao da je dug napravila BiH.
Zaboravljaju da će BiH pred međunarodnim sudovima moći da adresiraju dug na pravu adresu u skupim sudskim procesima koji će još više opteretiti samo rs.
mishic wrote: ↑14/04/2025 13:25
"Pandurević: Afera "Viaduct" je predvorje finansijskog pakla i kraha koji je pred RS-om i BiH"
Evo potencijalni grobari BiH već likuju i raduju se kao da je dug napravila BiH.
Zaboravljaju da će BiH pred međunarodnim sudovima moći da adresiraju dug na pravu adresu u skupim sudskim procesima koji će još više opteretiti samo rs.
Apsolutno podržavam da se rsu uzme svaka marka za ovo.
Isto tako ne treba biti naivan i misliti da cijela država neće osjetiti posljedice.
Ne idu stvari dobro za BiH, a ni za Trojku.
Ne može država BiH da hapsi, jer je rizično.
Ne može država na naplati dug od entiteta, jer ... ?
Ne zaboravimo i Nikšića Njivu koji se izvinjava Čoviću.
Zajednički imenilac za sve ovo je totalna nekompetencija. SDA samo treba da šuti i da se Bakir suzdržava od izjava, da ne bulazni o 100k radnih mjesta, kiborzima i slično.
Ovo je ocito ciljano test Dodika i RS-a oko prebacivanja duga na drzavu, ustvari Federaciju. Jer ako prodje ovo sa Viaduktom, ne smijem ni pomisliti koliko slicnih potpisa ceka da se poturi drzavi ako prodje Viadukt, a sto vodi u totalni krah drzave po pitanju novih zaduzivanja/kredita i vracanja duga Genocidne Tvorevine.
A bice da su sami sebi krivi sto se svaki ovakav projekat i ugovor nije jasno definisao i ogradilo od njega.
Neka nam je Bog na pomoci, jer svako novo zaduzovanje Federacije znaci i novi nameti gradjanima.
Tyke wrote: ↑14/04/2025 13:40
Ovo je ocito ciljano test Dodika i RS-a oko prebacivanja duga na drzavu, ustvari Federaciju. Jer ako prodje ovo sa Viaduktom, ne smijem ni pomisliti koliko slicnih potpisa ceka da se poturi drzavi ako prodje Viadukt, a sto vodi u totalni krah drzave po pitanju novih zaduzivanja/kredita i vracanja duga Genocidne Tvorevine.
A bice da su sami sebi krivi sto se svaki ovakav projekat i ugovor nije jasno definisao i ogradilo od njega.
Neka nam je Bog na pomoci, jer svako novo zaduzovanje Federacije znaci i novi nameti gradjanima.
Pa navedeno je gore iznad 2.2 milijarde potencijalnih arbitraznih sporova.
Svi su oni dogovoreni na isti nacin kao i ovaj viaduct.
Tyke wrote: ↑14/04/2025 13:40
Pa navedeno je gore iznad 2.2 milijarde potencijalnih arbitraznih sporova.
Svi su oni dogovoreni na isti nacin kao i ovaj viaduct.
Ako je tako, onda svaka cast Dodiku i SNSD-u, vrhunski odradjeno ako prodje. A nase politicare u tom slucaju samo javno objesiti, sve drugo ne bi imalo smisla.
mishic wrote: ↑14/04/2025 13:13
Međunarodnim finansijskim institucijama, bankama, sudovima i privrednicima treba poslati hitno upozorenje da iza finansijskih dugovanja rs-a ne stoji Država BiH. U suprotnom Država sama finansira svoju sahranu na kojoj Dodik i ekipa rade.
Ovih 110+ mil. KM na koliko je narastao ovaj dug koji je potpisala Cvijanovićka Država ni po koju cijenu ne smije isplatiti i time preuzeti tu praksu na koju su secesionisti i računali.
Prvo treba vidjeti šta u ugovoru piše koje garant vračanja dugova, ako entitet RS ne može da vrati dug. Davalac novca sebe uvijek ogradi na način da se u ugovoru navede ko će dugove vratiti ako primalac novca ne bude u mogućnosti.
Better Man wrote: ↑14/04/2025 14:02
Prvo treba vidjeti šta u ugovoru piše koje garant vračanja dugova, ako entitet RS ne može da vrati dug. Davalac novca sebe uvijek ogradi na način da se u ugovoru navede ko će dugove vratiti ako primalac novca ne bude u mogućnosti.
Cuj ako entitet ne moze vratiti dug ko je garant.
Hahahahaha.
Nema se sta gledati u ugovore, po medjunarodnom pravu garant je drzava. To stranca zanima i on se naplacuje.
Drugo je kako je rijeseno izmedju nas u drzavi.
Kako izgleda - bice RS dize krede i dugove prave i zive na racun FBiH.
Better Man wrote: ↑14/04/2025 14:02
Cuj ako entitet ne moze vratiti dug ko je garant.
Hahahahaha.
Nema se sta gledati u ugovore, po medjunarodnom pravu garant je drzava. To stranca zanima i on se naplacuje.
Drugo je kako je rijeseno izmedju nas u drzavi.
Kako izgleda - bice RS dize krede i dugove prave i zive na racun FBiH.
Znam ja da je država garant. Nego govorim da se vidi u ugovoru šta je napisano i da li je napisano na svoju ruku ili na insistiranje onoga ko daje novac