Povorka ponosa u Sarajevu
- Bloo
- Globalna šefica
#5251 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sjo ove forumske svekrve sa savjetima
bolji si od sadete
-
1Dante1
#5252 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ima i toga plaho. Kakve odgovore ljudi daju da se zaprepastis.mayab wrote:Glavni problem je neukost i primitivizam!
.
.
.
.
- Sara03
#5253 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Nemoj tako, Sadeta barem sroči nekoliko redaka.Bloo wrote:Sjo ove forumske svekrve sa savjetimabolji si od sadete
- insomnia78
#5254 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ah. Udruzenim snagama i radnim brigadama. Nemoj sreco, nemoj danas. Razbucacu te ko truhlu storu
- bingov buraz
#5255 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
https://www.diskriminacija.ba/teme/hidž ... var-izboraBloo wrote:
Jel postalo normalno? Jel postalo svakodnevno?
Jel postalo kako treba i jesu li se izborili za svoja prava u BiH?
Nisu i treba da se bore za svoja prava,diskriminacija postoji.
- beni-bu-man
#5256 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa vjera je vece zlo nego gejevi
- bingov buraz
#5258 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Normalni ,umjereni,oni koji nemaju potrebu drugima nabijati svakodnevno na nos to svoje svoje i iz jednog i drugog svijeta vjerujem da nisu zlo.beni-bu-man wrote:Pa vjera je vece zlo nego gejevi
Last edited by bingov buraz on 31/08/2019 12:12, edited 2 times in total.
-
allem_77
#5259 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Sara03 wrote:Nemoj tako, Sadeta barem sroči nekoliko redaka.Bloo wrote:Sjo ove forumske svekrve sa savjetimabolji si od sadete
- S4mpion
#5260 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne zamjeri ljudima, vjerovatno im je smiješno to što se ponašanje odrasle osobe mora "pendrekom" korigovat'.Bloo wrote:A šta mislite kako se otkrije bagetovo nepristojno ponašanje?
Neko prijavi.
Stoga, imate magični gumbić za prijavu postaa ne kmečati ko Kalimero
xexe
- Haris.ba
#5261 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa i kod nas paradiraju u državi, pa ne vidim neke proteste. Ali, to je drugi entitet, jelde.S4mpion wrote:Tamo neonacisti slobodno paradiraju ulicama, a kod nas ne mogu, jesmo zatucani, jelde?Haris.ba wrote:Mislim da većina naroda je protiv parade, ali jedva čeka da se održi da se potvrde mahalske sumnje ko je topli ili nije. Ako bude direktan prijenos - oboriće sve rekorde gledanosti.
Zanimljivo je da narod obija pragove ambasada država gdje imaju i istopolni brakovi, ali protiv šetanja su i javnog eksponiranja po Sarajevu.
Ovo me podsjeća na spomenik papi isped katedrale. Malo se neki likovi bunili, i tako. Eno ga, stoji.
- S4mpion
#5262 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.Haris.ba wrote:Pa i kod nas paradiraju u državi, pa ne vidim neke proteste. Ali, to je drugi entitet, jelde.S4mpion wrote:
Tamo neonacisti slobodno paradiraju ulicama, a kod nas ne mogu, jesmo zatucani, jelde?
- Haris.ba
#5263 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa eto, biće onda homoseksualci. Bolje oni, nego neonacisti. Barem meni.S4mpion wrote:To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
Ali, to što skupove neonacista popratimo ko prvenstvo u boćanju je druga stvar. Bitniji su izgleda homoseksualci.
- S4mpion
#5264 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.Haris.ba wrote:Pa eto, biće onda homoseksualci. Bolje oni, nego neonacisti.S4mpion wrote:To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
- Bloo
- Globalna šefica
#5265 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Također i sudije i sudinice ostalih vjeroisposvijesti treba d se bore da mogu da nose križeve preko odore, izbrijanu glavu sa repićem, crvenu tačkicu na celu, cjediljku za tjesteninu... također, Tikveša je u samom članku istakao jednu bitnu stvar, i imena su BiH religijska oznaka zar ne? Uz isto tako validan osvrt da je ovo i feminističko pitanje, ali to ćemo zanemariti.bingov buraz wrote: https://www.diskriminacija.ba/teme/hidž ... var-izbora
Usput koristenje djece na ovakvim prosvjedima je fakat fuj jel da?
Šta će neko reći ko prolazi sa nepokrivenom djevojčicom i ona pita roditelje zašto su ove curice pokrivene?
Da, sudinice (ali ne i sudije u ovom slučaju) treba da se bore za svoja prava da kao žene muslimanke koje su po profesiji sudinice mogu da nose religijska obilježja na radnom mjestu. Što onda povlači pitanje da li ćemo dozvoliti i ostalim konfesijama isticanje religijskih simbola?
Dalje, ovdje obični narod protestuje, žene i djevojke i djeca koje niko ne napada na ulici fizički jer nosaju maramu, ne? Slobodno hode carsijom, drze se za ruke sa svojim muzevima, ljube se...za razliku od pripadnika LBTQAI+ populacije?
”Izjavljujem da ću obavljati svoju dužnost u skladu sa Ustavom i zakonom, da ću donositi odluke po svom najboljem znanju, savjesno, odgovorno i nepristrasno u cilju provođenja vladavine zakona, i da ću štititi slobode i prava pojedinaca zagarantovana Ustavom Bosne i
Hercegovine.”
- Haris.ba
#5266 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
- Bloo
- Globalna šefica
#5267 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Stari znanci.Haris.ba wrote:Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
http://bosanskinacionalisti.org/
http://bosanskinacionalisti.org/category/aktivnosti/
Samo što nemaju muda (a možda ni dovoljno članstva) da marširaju...
- bingov buraz
#5268 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Naravno,svi treba da se bore za svoja prava zagarantovana ustavom.Bloo wrote:Također i sudije i sudinice ostalih vjeroisposvijesti treba d se bore da mogu da nose križeve preko odore, izbrijanu glavu sa repićem, crvenu tačkicu na celu, cjediljku za tjesteninu... također, Tikveša je u samom članku istakao jednu bitnu stvar, i imena su BiH religijska oznaka zar ne? Uz isto tako validan osvrt da je ovo i feminističko pitanje, ali to ćemo zanemariti.bingov buraz wrote: https://www.diskriminacija.ba/teme/hidž ... var-izbora
Usput koristenje djece na ovakvim prosvjedima je fakat fuj jel da?
Šta će neko reći ko prolazi sa nepokrivenom djevojčicom i ona pita roditelje zašto su ove curice pokrivene?
Da, sudinice (ali ne i sudije u ovom slučaju) treba da se bore za svoja prava da kao žene muslimanke koje su po profesiji sudinice mogu da nose religijska obilježja na radnom mjestu. Što onda povlači pitanje da li ćemo dozvoliti i ostalim konfesijama isticanje religijskih simbola?
Dalje, ovdje obični narod protestuje, žene i djevojke i djeca koje niko ne napada na ulici fizički jer nosaju maramu, ne? Slobodno hode carsijom, drze se za ruke sa svojim muzevima, ljube se...za razliku od pripadnika LBTQAI+ populacije?
”Izjavljujem da ću obavljati svoju dužnost u skladu sa Ustavom i zakonom, da ću donositi odluke po svom najboljem znanju, savjesno, odgovorno i nepristrasno u cilju provođenja vladavine zakona, i da ću štititi slobode i prava pojedinaca zagarantovana Ustavom Bosne i
Hercegovine.”
Ne znam otkud ti da sam ja na tamnoj strani
Korištenje djece za ovakve stvari je fuj i trebalo bi kažnjavati nesavjesne roditelje što ne znači da problem ne postoji.To da ih ne napadaju nije tačno,kako gdje.
- S4mpion
#5269 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.Haris.ba wrote:Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
-
Hakiz
#5270 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ti od bijesa više ne znaš ša bi rekao.S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.Haris.ba wrote:Pa eto, biće onda homoseksualci. Bolje oni, nego neonacisti.S4mpion wrote:To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
Bolje stani na vrijeme.
- Bloo
- Globalna šefica
#5271 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Za mene, pitanje marame je drugi par rukavabingov buraz wrote: Naravno,svi treba da se bore za svoja prava zagarantovana ustavom.
Ne znam otkud ti da sam ja na tamnoj strani![]()
Korištenje djece za ovakve stvari je fuj i trebalo bi kažnjavati nesavjesne roditelje što ne znači da problem ne postoji.To da ih ne napadaju nije tačno,kako gdje.
I nije za ove teme.
Ali ja kao građanin, ne želim da vidim ovakve oznake (križeve, marame, tackice, cjediljke, majice Iced EArth, dreadlockse...) na predstavnicima i organima bilo kojeg nivoa vlasti tokom postupka u koji sam uključena...dajmo barem privid objektivnosti i sekularnosti
Specifično kod tih napada je da ih se napada samo u određenim sredinama?
Specifično kod pripadnika LGBTQIA+ populacije da su svi udruženi bezu obzira na nacionalnu ili religijsku odrednicu da ih umlate
Pederi uniting extremists since...
- Haris.ba
#5272 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ili, ne paradiraju jer nemaju potrebe jer svoja prava ostvaruju, a tuđa krše? Možda im je dobro?S4mpion wrote:Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.Haris.ba wrote:Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
- cyprus
#5273 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Eh, da mi je doživjet da imamo isti nivo nacizma/fašizma/šovinizma kao u sadašnjoj Njemačkoj 
- tranquil
#5274 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.Haris.ba wrote:Pa eto, biće onda homoseksualci. Bolje oni, nego neonacisti.S4mpion wrote:To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
Pod "slobodno" mislim, ono stvarno slobodno, sa dozvolom i nekažnjeno, bez skandala i istrage. Nemoj mi gluposti tipa "u Dresdenu lik podigao ruku i digla se galama". Znamo svi da u Njemačkoj ima neonacista, neki od njih se nekad i "out-uju". Daj mi samo one koji slobodno marširaju. Hvala.
- S4mpion
#5275 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Hmm..Haris.ba wrote:Ili, ne paradiraju jer nemaju potrebe jer svoja prava ostvaruju, a tuđa krše? Možda im je dobro?S4mpion wrote: Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.
Ali i LGBT populaciji je u Njemačkoj dobro, dobro im je i u Kanadi, nemaju potrebe za paradom, pa opet paradiraju.