Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#5251 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Sjo ove forumske svekrve sa savjetima :mrgreen: bolji si od sadete
1Dante1

#5252 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by 1Dante1 »

mayab wrote:Glavni problem je neukost i primitivizam!
.
.
.

.

Ima i toga plaho. Kakve odgovore ljudi daju da se zaprepastis. :shock: Bila je i u TZ anketa skoro nekad i odgovori nisu bili nista bolji. :D
Sara03

#5253 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Bloo wrote:Sjo ove forumske svekrve sa savjetima :mrgreen: bolji si od sadete
Nemoj tako, Sadeta barem sroči nekoliko redaka. :D
insomnia78

#5254 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Ah. Udruzenim snagama i radnim brigadama. Nemoj sreco, nemoj danas. Razbucacu te ko truhlu storu
bingov buraz

#5255 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bingov buraz »

Bloo wrote:
Jel postalo normalno? Jel postalo svakodnevno?
Jel postalo kako treba i jesu li se izborili za svoja prava u BiH?
Image
https://www.diskriminacija.ba/teme/hidž ... var-izbora
Nisu i treba da se bore za svoja prava,diskriminacija postoji.
beni-bu-man

#5256 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Pa vjera je vece zlo nego gejevi
insomnia78

#5257 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

:lol:
bingov buraz

#5258 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bingov buraz »

beni-bu-man wrote:Pa vjera je vece zlo nego gejevi
Normalni ,umjereni,oni koji nemaju potrebu drugima nabijati svakodnevno na nos to svoje svoje i iz jednog i drugog svijeta vjerujem da nisu zlo.
Last edited by bingov buraz on 31/08/2019 12:12, edited 2 times in total.
allem_77

#5259 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Sara03 wrote:
Bloo wrote:Sjo ove forumske svekrve sa savjetima :mrgreen: bolji si od sadete
Nemoj tako, Sadeta barem sroči nekoliko redaka. :D
:djidovoma: :hmpf:
S4mpion

#5260 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Bloo wrote:A šta mislite kako se otkrije bagetovo nepristojno ponašanje?
Neko prijavi.
Stoga, imate magični gumbić za prijavu posta :oops: a ne kmečati ko Kalimero
Ne zamjeri ljudima, vjerovatno im je smiješno to što se ponašanje odrasle osobe mora "pendrekom" korigovat'.

xexe
Haris.ba

#5261 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

S4mpion wrote:
Haris.ba wrote:Mislim da većina naroda je protiv parade, ali jedva čeka da se održi da se potvrde mahalske sumnje ko je topli ili nije. Ako bude direktan prijenos - oboriće sve rekorde gledanosti.

Zanimljivo je da narod obija pragove ambasada država gdje imaju i istopolni brakovi, ali protiv šetanja su i javnog eksponiranja po Sarajevu.

Ovo me podsjeća na spomenik papi isped katedrale. Malo se neki likovi bunili, i tako. Eno ga, stoji.
Tamo neonacisti slobodno paradiraju ulicama, a kod nas ne mogu, jesmo zatucani, jelde?
Pa i kod nas paradiraju u državi, pa ne vidim neke proteste. Ali, to je drugi entitet, jelde.
S4mpion

#5262 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Haris.ba wrote:
S4mpion wrote:
Tamo neonacisti slobodno paradiraju ulicama, a kod nas ne mogu, jesmo zatucani, jelde?
Pa i kod nas paradiraju u državi, pa ne vidim neke proteste. Ali, to je drugi entitet, jelde.
To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
Haris.ba

#5263 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

S4mpion wrote:To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
Pa eto, biće onda homoseksualci. Bolje oni, nego neonacisti. Barem meni.

Ali, to što skupove neonacista popratimo ko prvenstvo u boćanju je druga stvar. Bitniji su izgleda homoseksualci.
S4mpion

#5264 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Haris.ba wrote:
S4mpion wrote:To je onaj napredni entitet, mi smo malo zaostali, ne damo fašistima da paradiraju slobodno k'o u obećanoj zemlji Njemačkoj.
Pa eto, biće onda homoseksualci. Bolje oni, nego neonacisti.
Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Bloo
Globalna šefica

#5265 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

bingov buraz wrote: https://www.diskriminacija.ba/teme/hidž ... var-izbora
Također i sudije i sudinice ostalih vjeroisposvijesti treba d se bore da mogu da nose križeve preko odore, izbrijanu glavu sa repićem, crvenu tačkicu na celu, cjediljku za tjesteninu... također, Tikveša je u samom članku istakao jednu bitnu stvar, i imena su BiH religijska oznaka zar ne? Uz isto tako validan osvrt da je ovo i feminističko pitanje, ali to ćemo zanemariti.

Usput koristenje djece na ovakvim prosvjedima je fakat fuj jel da?
Šta će neko reći ko prolazi sa nepokrivenom djevojčicom i ona pita roditelje zašto su ove curice pokrivene?

Da, sudinice (ali ne i sudije u ovom slučaju) treba da se bore za svoja prava da kao žene muslimanke koje su po profesiji sudinice mogu da nose religijska obilježja na radnom mjestu. Što onda povlači pitanje da li ćemo dozvoliti i ostalim konfesijama isticanje religijskih simbola?
Dalje, ovdje obični narod protestuje, žene i djevojke i djeca koje niko ne napada na ulici fizički jer nosaju maramu, ne? Slobodno hode carsijom, drze se za ruke sa svojim muzevima, ljube se...za razliku od pripadnika LBTQAI+ populacije?
”Izjavljujem da ću obavljati svoju dužnost u skladu sa Ustavom i zakonom, da ću donositi odluke po svom najboljem znanju, savjesno, odgovorno i nepristrasno u cilju provođenja vladavine zakona, i da ću štititi slobode i prava pojedinaca zagarantovana Ustavom Bosne i
Hercegovine.”
Haris.ba

#5266 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.
Bloo
Globalna šefica

#5267 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Haris.ba wrote:
S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.
Stari znanci.
http://bosanskinacionalisti.org/

http://bosanskinacionalisti.org/category/aktivnosti/

Samo što nemaju muda (a možda ni dovoljno članstva) da marširaju...
bingov buraz

#5268 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bingov buraz »

Bloo wrote:
bingov buraz wrote: https://www.diskriminacija.ba/teme/hidž ... var-izbora
Također i sudije i sudinice ostalih vjeroisposvijesti treba d se bore da mogu da nose križeve preko odore, izbrijanu glavu sa repićem, crvenu tačkicu na celu, cjediljku za tjesteninu... također, Tikveša je u samom članku istakao jednu bitnu stvar, i imena su BiH religijska oznaka zar ne? Uz isto tako validan osvrt da je ovo i feminističko pitanje, ali to ćemo zanemariti.

Usput koristenje djece na ovakvim prosvjedima je fakat fuj jel da?
Šta će neko reći ko prolazi sa nepokrivenom djevojčicom i ona pita roditelje zašto su ove curice pokrivene?

Da, sudinice (ali ne i sudije u ovom slučaju) treba da se bore za svoja prava da kao žene muslimanke koje su po profesiji sudinice mogu da nose religijska obilježja na radnom mjestu. Što onda povlači pitanje da li ćemo dozvoliti i ostalim konfesijama isticanje religijskih simbola?
Dalje, ovdje obični narod protestuje, žene i djevojke i djeca koje niko ne napada na ulici fizički jer nosaju maramu, ne? Slobodno hode carsijom, drze se za ruke sa svojim muzevima, ljube se...za razliku od pripadnika LBTQAI+ populacije?
”Izjavljujem da ću obavljati svoju dužnost u skladu sa Ustavom i zakonom, da ću donositi odluke po svom najboljem znanju, savjesno, odgovorno i nepristrasno u cilju provođenja vladavine zakona, i da ću štititi slobode i prava pojedinaca zagarantovana Ustavom Bosne i
Hercegovine.”
Naravno,svi treba da se bore za svoja prava zagarantovana ustavom.
Ne znam otkud ti da sam ja na tamnoj strani :mrgreen:

Korištenje djece za ovakve stvari je fuj i trebalo bi kažnjavati nesavjesne roditelje što ne znači da problem ne postoji.To da ih ne napadaju nije tačno,kako gdje.
S4mpion

#5269 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Haris.ba wrote:
Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.
Hakiz

#5270 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

S4mpion wrote:
Haris.ba wrote:
Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Ti od bijesa više ne znaš ša bi rekao.

Bolje stani na vrijeme.
Bloo
Globalna šefica

#5271 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

bingov buraz wrote: Naravno,svi treba da se bore za svoja prava zagarantovana ustavom.
Ne znam otkud ti da sam ja na tamnoj strani :mrgreen:

Korištenje djece za ovakve stvari je fuj i trebalo bi kažnjavati nesavjesne roditelje što ne znači da problem ne postoji.To da ih ne napadaju nije tačno,kako gdje.
Za mene, pitanje marame je drugi par rukava :)
I nije za ove teme.

Ali ja kao građanin, ne želim da vidim ovakve oznake (križeve, marame, tackice, cjediljke, majice Iced EArth, dreadlockse...) na predstavnicima i organima bilo kojeg nivoa vlasti tokom postupka u koji sam uključena...dajmo barem privid objektivnosti i sekularnosti :D privid jer neko može biti zadrti neobjektivni neprofesionalni vjernik ili ateista bez vidljivih oznaka.

Specifično kod tih napada je da ih se napada samo u određenim sredinama?
Specifično kod pripadnika LGBTQIA+ populacije da su svi udruženi bezu obzira na nacionalnu ili religijsku odrednicu da ih umlate :mrgreen:

Pederi uniting extremists since...
Haris.ba

#5272 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

S4mpion wrote:
Haris.ba wrote:
Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.
Ili, ne paradiraju jer nemaju potrebe jer svoja prava ostvaruju, a tuđa krše? Možda im je dobro? :D
cyprus

#5273 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by cyprus »

Eh, da mi je doživjet da imamo isti nivo nacizma/fašizma/šovinizma kao u sadašnjoj Njemačkoj :oops:
tranquil

#5274 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

S4mpion wrote:
Haris.ba wrote:
Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?

Pod "slobodno" mislim, ono stvarno slobodno, sa dozvolom i nekažnjeno, bez skandala i istrage. Nemoj mi gluposti tipa "u Dresdenu lik podigao ruku i digla se galama". Znamo svi da u Njemačkoj ima neonacista, neki od njih se nekad i "out-uju". Daj mi samo one koji slobodno marširaju. Hvala.
S4mpion

#5275 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Haris.ba wrote:
S4mpion wrote: Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.
Ili, ne paradiraju jer nemaju potrebe jer svoja prava ostvaruju, a tuđa krše? Možda im je dobro? :D
Hmm..

Ali i LGBT populaciji je u Njemačkoj dobro, dobro im je i u Kanadi, nemaju potrebe za paradom, pa opet paradiraju. :komi:
Locked