Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Connaisseur Karlin

#5251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
triconja wrote: Ne mogu se ni sjetit sta je bio razlog ignorisanja, haman nesto oko politike i tamo pretjerano filozofiranje na lj i s. :lol: :lol: :lol:
na politici se iskljucivo ozbiljno obracam nasoj kraljici Katarini Lijepoj :D

lj i s , eh to treba dozvijeti, tu filozofsku nijansu , ko to dozivi, sretan je :kiss:
Mani filozofije hljeba ti :lol:
dobra je filozofija , odlican prdigra za seks :D :kiss:
madner

#5252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Fudo387 wrote:Evo nam i drugova iz mense, sad kad nas opale standardima, najebali smo.
Madnere, ozezi. :D
Ne bih se vama proleterima druzio nikad, osim da naletim na vas vani :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Sto vise stvari covjek ima na gotovo i sto je vise okolnosti koje su mu potaman vece su sanse da ce biti bolid. Isto kao sto se vise covjek suocava sa poteskocama i nevoljama, vece su mu sanse da izraste u uspjesnog pojednica.

Zato mi i burgijamo na zapadu jer smo navikli i pripremljeni na nevolje i poteskoce.Kao sto na zapadu ima mnogo debila, recimo ona Holandjanka sto je ljetos na Biokovu htjela pomaziti poskoka :-) Jebeno je da ti je citav zivot sve na dohvat ruke i sve user friendly.

Od hajmo rec 10 super uspjesnih ljudi sto licno poznajem, dvojica su "old money" potomci prijeratnih sarajevskih buđa i lovatora, kojima je sve u zivotu servirano, ali nisu izrasli u debile, nego rade, bore se, burgijaju, nastavljaju dje su im ćaće stale. Ostalo sve radnicka djeca.
paladinka

#5254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:Sto vise stvari covjek ima na gotovo i sto je vise okolnosti koje su mu potaman vece su sanse da ce biti bolid. Isto kao sto se vise covjek suocava sa poteskocama i nevoljama, vece su mu sanse da izraste u uspjesnog pojednica.

Zato mi i burgijamo na zapadu jer smo navikli i pripremljeni na nevolje i poteskoce.Kao sto na zapadu ima mnogo debila, recimo ona Holandjanka sto je ljetos na Biokovu htjela pomaziti poskoka :-) Jebeno je da ti je citav zivot sve na dohvat ruke i sve user friendly.

Od hajmo rec 10 super uspjesnih ljudi sto licno poznajem, dvojica su "old money" potomci prijeratnih sarajevskih buđa i lovatora, kojima je sve u zivotu servirano, ali nisu izrasli u debile, nego rade, bore se, burgijaju, nastavljaju dje su im ćaće stale. Ostalo sve radnicka djeca.
I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide .
espn

#5255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

paladinka wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Sto vise stvari covjek ima na gotovo i sto je vise okolnosti koje su mu potaman vece su sanse da ce biti bolid. Isto kao sto se vise covjek suocava sa poteskocama i nevoljama, vece su mu sanse da izraste u uspjesnog pojednica.

I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide .
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

paladinka wrote: I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide .
Eto ja bas mislio da su utemeljitelji moderne Holandije isli milovat poskoke po biokovu u klompama na bosu nogu. Idi bizi.
mousstapha

#5257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Zona komfora je prokletstvo.
paladinka

#5258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:
paladinka wrote: I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide .
Eto ja bas mislio da su utemeljitelji moderne Holandije isli milovat poskoke po biokovu u klompama na bosu nogu. Idi bizi.
Pa to je tvoj primjer bio , nije moj , sto ti je trebalo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

paladinka wrote: Pa to je tvoj primjer bio , nije moj , sto ti je trebalo?
Primjer kako ljudi postaju mentoli tako sto im je u zivotu sve servirano. Sta je problem? Da te nije stagod nedobog licno pogodilo?
paladinka

#5260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:
paladinka wrote: Pa to je tvoj primjer bio , nije moj , sto ti je trebalo?
Primjer kako ljudi postaju mentoli tako sto im je u zivotu sve servirano. Sta je problem? Da te nije stagod nedobog licno pogodilo?
Zasto ? Ljudi imaju manje vise dobar sistem Zasto ti mislis da si ti superiorniji od nji , de reci jedan primjer . Samo zato sto je jedna osoba pokusala zmiju pomilovati?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

paladinka wrote: Zasto ? Ljudi imaju manje vise dobar sistem Zasto ti mislis da si ti superiorniji od nji , de reci jedan primjer . Samo zato sto je jedna osoba pokusala zmiju pomilovati?
Svezala si se nebitne stvari.
paladinka

#5262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:
paladinka wrote: Zasto ? Ljudi imaju manje vise dobar sistem Zasto ti mislis da si ti superiorniji od nji , de reci jedan primjer . Samo zato sto je jedna osoba pokusala zmiju pomilovati?
Svezala si se nebitne stvari.
Nista ja nisam svezala ! To se zove predrasude , ka sto ljudi imaju predrasude prema nama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

paladinka wrote: Nista ja nisam svezala ! To se zove predrasude , ka sto ljudi imaju predrasude prema nama.
I od cijelog posta ti samo Holandiju vidjela. Bi li ti bilo lakse da je kakva nasa :D
paladinka

#5264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:
paladinka wrote: Nista ja nisam svezala ! To se zove predrasude , ka sto ljudi imaju predrasude prema nama.
I od cijelog posta ti samo Holandiju vidjela. Bi li ti bilo lakse da je kakva nasa :D
Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru .
paladinka

#5265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

To je ta razlika izmedju mene i tebe , tolerancija ...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

paladinka wrote:Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru .
Dobro, imas li sta reci na temu razlike izmedju ljudi koji su sve u zivotu dobili na gotovo i onih koji su se za sve morali izboriti?
paladinka

#5267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

_BataZiv_0809 wrote:
paladinka wrote:Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru .
Dobro, imas li sta reci na temu razlike izmedju ljudi koji su sve u zivotu dobili na gotovo i onih koji su se za sve morali izboriti?
Mislis po zakonu , svi su isti , po financijama naravno nisu ali ti ne moras misliti da su svi ljudi na zapadu tako glupi da ne znaju sta je otrovna zmija.
Hendrix

#5268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

_BataZiv_0809 wrote:
I mi smo otisli u drugu krajnost, nama je ponos izboriti se za nesto kopat teglit vuci da nadodjes na nesto sto je vani ono normala.

Mene profa na faksu 2 godine maltretiro i jebavo u mozak uci sve moras znat napamet uci mora se to...i sta na kraju. Dodje neki stranac sa bachelor diplomom koja je vecernja skola u usporedbi s mojim faksom i radi ko i ja i ima istu platu? Sta sam ja dobio od one patnje osim trauma od obrazovnog sistema i cinjenice sa smo glabali bezveze.

Citav faks namjesten da bude ispusni ventil profesorskim frustracijama i arhaicnim vidjenjima obrazovanja...umjesto da je koncentrisan na pripremu ljudi za dalji rad i posao. I kaze evo ovu knjigu morate znati napamet a na koricama pise "Moderna saznanja iz bla bla iz 1975!"

Ne mora sve ni biti borba hebemu.
paladinka

#5269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

I na kraju te pita neko koja je razlika ? Ne cemo se pitati iz kojeg tabora se pita?
animals

#5270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

paladinka wrote:I na kraju te pita neko koja je razlika ? Ne cemo se pitati iz kojeg tabora se pita?
Razlika je ona provalija izmedju Holandije i BIH..
i sto je Bosanac najpametniji na svijetu..
sve zna, i za sve je sposoban..
sta ce Holandezi ili Nijemci..
paladinka

#5271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

https://www.wipo.int/pressroom/en/artic ... _0005.html vrlo inovativna zemlja , Holandija , ali neko stresa radi jedne osobe koja je pomilila zmiju.
Connaisseur Karlin

#5272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:
paladinka wrote:I na kraju te pita neko koja je razlika ? Ne cemo se pitati iz kojeg tabora se pita?
Razlika je ona provalija izmedju Holandije i BIH..
i sto je Bosanac najpametniji na svijetu..
sve zna, i za sve je sposoban..
sta ce Holandezi ili Nijemci..
poredite drzavu koja je nakon rata dozivjela krah , kriminal , lopoluk i nemoral sa jednom Holandijom :D

Jugovici su uvijek pricali da znaju bolje od cijele zemaljske kugle , ali su tad imali nekakv kredibilitet :)

danasnju BiH vole neprijatelji iste drave, tko normlanan voli ovakvo stanje u BiH , et' da ne bude u komfornoj zoni

ovo na forumu postala moda escapism on the grand level :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

paladinka wrote: Mislis po zakonu , svi su isti , po financijama naravno nisu ali ti ne moras misliti da su svi ljudi na zapadu tako glupi da ne znaju sta je otrovna zmija.
A to je napisano gdje?
muha_sa

#5274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

bilivit ne mogu da se još ne pljuje po Sarajevu :-)

blago je kazat da sam osupnut :D
muha_sa

#5275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

nema bolje teme na ovom forumu :thumbup:

malo se nasmijat :D

malo naucit neštA :D

malo po malo i elham :D
Post Reply