dobra je filozofija , odlican prdigra za sekstriconja wrote:Mani filozofije hljeba tiConnaisseur Karlin wrote:na politici se iskljucivo ozbiljno obracam nasoj kraljici Katarini Lijepojtriconja wrote: Ne mogu se ni sjetit sta je bio razlog ignorisanja, haman nesto oko politike i tamo pretjerano filozofiranje na lj i s.![]()
![]()
![]()
lj i s , eh to treba dozvijeti, tu filozofsku nijansu , ko to dozivi, sretan je
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Connaisseur Karlin
#5251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- madner
#5252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne bih se vama proleterima druzio nikad, osim da naletim na vas vaniFudo387 wrote:Evo nam i drugova iz mense, sad kad nas opale standardima, najebali smo.
Madnere, ozezi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto vise stvari covjek ima na gotovo i sto je vise okolnosti koje su mu potaman vece su sanse da ce biti bolid. Isto kao sto se vise covjek suocava sa poteskocama i nevoljama, vece su mu sanse da izraste u uspjesnog pojednica.
Zato mi i burgijamo na zapadu jer smo navikli i pripremljeni na nevolje i poteskoce.Kao sto na zapadu ima mnogo debila, recimo ona Holandjanka sto je ljetos na Biokovu htjela pomaziti poskoka
Jebeno je da ti je citav zivot sve na dohvat ruke i sve user friendly.
Od hajmo rec 10 super uspjesnih ljudi sto licno poznajem, dvojica su "old money" potomci prijeratnih sarajevskih buđa i lovatora, kojima je sve u zivotu servirano, ali nisu izrasli u debile, nego rade, bore se, burgijaju, nastavljaju dje su im ćaće stale. Ostalo sve radnicka djeca.
Zato mi i burgijamo na zapadu jer smo navikli i pripremljeni na nevolje i poteskoce.Kao sto na zapadu ima mnogo debila, recimo ona Holandjanka sto je ljetos na Biokovu htjela pomaziti poskoka
Od hajmo rec 10 super uspjesnih ljudi sto licno poznajem, dvojica su "old money" potomci prijeratnih sarajevskih buđa i lovatora, kojima je sve u zivotu servirano, ali nisu izrasli u debile, nego rade, bore se, burgijaju, nastavljaju dje su im ćaće stale. Ostalo sve radnicka djeca.
-
paladinka
#5254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide ._BataZiv_0809 wrote:Sto vise stvari covjek ima na gotovo i sto je vise okolnosti koje su mu potaman vece su sanse da ce biti bolid. Isto kao sto se vise covjek suocava sa poteskocama i nevoljama, vece su mu sanse da izraste u uspjesnog pojednica.
Zato mi i burgijamo na zapadu jer smo navikli i pripremljeni na nevolje i poteskoce.Kao sto na zapadu ima mnogo debila, recimo ona Holandjanka sto je ljetos na Biokovu htjela pomaziti poskokaJebeno je da ti je citav zivot sve na dohvat ruke i sve user friendly.
-
espn
#5255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
paladinka wrote:I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide ._BataZiv_0809 wrote:Sto vise stvari covjek ima na gotovo i sto je vise okolnosti koje su mu potaman vece su sanse da ce biti bolid. Isto kao sto se vise covjek suocava sa poteskocama i nevoljama, vece su mu sanse da izraste u uspjesnog pojednica.
Zato mi i burgijamo na zapadu jer smo navikli i pripremljeni na nevolje i poteskoce.Kao sto na zapadu ima mnogo debila, recimo ona Holandjanka sto je ljetos na Biokovu htjela pomaziti poskokaJebeno je da ti je citav zivot sve na dohvat ruke i sve user friendly.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eto ja bas mislio da su utemeljitelji moderne Holandije isli milovat poskoke po biokovu u klompama na bosu nogu. Idi bizi.paladinka wrote: I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide .
- mousstapha
#5257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zona komfora je prokletstvo.
-
paladinka
#5258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa to je tvoj primjer bio , nije moj , sto ti je trebalo?_BataZiv_0809 wrote:Eto ja bas mislio da su utemeljitelji moderne Holandije isli milovat poskoke po biokovu u klompama na bosu nogu. Idi bizi.paladinka wrote: I ti debili su uspjeli od svojih drzava stvoriti sredinu gdje manje vise svima dobro ide .
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Primjer kako ljudi postaju mentoli tako sto im je u zivotu sve servirano. Sta je problem? Da te nije stagod nedobog licno pogodilo?paladinka wrote: Pa to je tvoj primjer bio , nije moj , sto ti je trebalo?
-
paladinka
#5260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zasto ? Ljudi imaju manje vise dobar sistem Zasto ti mislis da si ti superiorniji od nji , de reci jedan primjer . Samo zato sto je jedna osoba pokusala zmiju pomilovati?_BataZiv_0809 wrote:Primjer kako ljudi postaju mentoli tako sto im je u zivotu sve servirano. Sta je problem? Da te nije stagod nedobog licno pogodilo?paladinka wrote: Pa to je tvoj primjer bio , nije moj , sto ti je trebalo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svezala si se nebitne stvari.paladinka wrote: Zasto ? Ljudi imaju manje vise dobar sistem Zasto ti mislis da si ti superiorniji od nji , de reci jedan primjer . Samo zato sto je jedna osoba pokusala zmiju pomilovati?
-
paladinka
#5262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nista ja nisam svezala ! To se zove predrasude , ka sto ljudi imaju predrasude prema nama._BataZiv_0809 wrote:Svezala si se nebitne stvari.paladinka wrote: Zasto ? Ljudi imaju manje vise dobar sistem Zasto ti mislis da si ti superiorniji od nji , de reci jedan primjer . Samo zato sto je jedna osoba pokusala zmiju pomilovati?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I od cijelog posta ti samo Holandiju vidjela. Bi li ti bilo lakse da je kakva nasapaladinka wrote: Nista ja nisam svezala ! To se zove predrasude , ka sto ljudi imaju predrasude prema nama.
-
paladinka
#5264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru ._BataZiv_0809 wrote:I od cijelog posta ti samo Holandiju vidjela. Bi li ti bilo lakse da je kakva nasapaladinka wrote: Nista ja nisam svezala ! To se zove predrasude , ka sto ljudi imaju predrasude prema nama.
-
paladinka
#5265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je ta razlika izmedju mene i tebe , tolerancija ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro, imas li sta reci na temu razlike izmedju ljudi koji su sve u zivotu dobili na gotovo i onih koji su se za sve morali izboriti?paladinka wrote:Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru .
-
paladinka
#5267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislis po zakonu , svi su isti , po financijama naravno nisu ali ti ne moras misliti da su svi ljudi na zapadu tako glupi da ne znaju sta je otrovna zmija._BataZiv_0809 wrote:Dobro, imas li sta reci na temu razlike izmedju ljudi koji su sve u zivotu dobili na gotovo i onih koji su se za sve morali izboriti?paladinka wrote:Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru .
-
Hendrix
#5268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I mi smo otisli u drugu krajnost, nama je ponos izboriti se za nesto kopat teglit vuci da nadodjes na nesto sto je vani ono normala._BataZiv_0809 wrote:Dobro, imas li sta reci na temu razlike izmedju ljudi koji su sve u zivotu dobili na gotovo i onih koji su se za sve morali izboriti?paladinka wrote:Svejedno mi , ko kad po novinama pisu recimo nasi turisti samo jedu pastetu i paradajiz po moru .
Mene profa na faksu 2 godine maltretiro i jebavo u mozak uci sve moras znat napamet uci mora se to...i sta na kraju. Dodje neki stranac sa bachelor diplomom koja je vecernja skola u usporedbi s mojim faksom i radi ko i ja i ima istu platu? Sta sam ja dobio od one patnje osim trauma od obrazovnog sistema i cinjenice sa smo glabali bezveze.
Citav faks namjesten da bude ispusni ventil profesorskim frustracijama i arhaicnim vidjenjima obrazovanja...umjesto da je koncentrisan na pripremu ljudi za dalji rad i posao. I kaze evo ovu knjigu morate znati napamet a na koricama pise "Moderna saznanja iz bla bla iz 1975!"
Ne mora sve ni biti borba hebemu.
-
paladinka
#5269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I na kraju te pita neko koja je razlika ? Ne cemo se pitati iz kojeg tabora se pita?
- animals
#5270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Razlika je ona provalija izmedju Holandije i BIH..paladinka wrote:I na kraju te pita neko koja je razlika ? Ne cemo se pitati iz kojeg tabora se pita?
i sto je Bosanac najpametniji na svijetu..
sve zna, i za sve je sposoban..
sta ce Holandezi ili Nijemci..
-
paladinka
#5271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://www.wipo.int/pressroom/en/artic ... _0005.html vrlo inovativna zemlja , Holandija , ali neko stresa radi jedne osobe koja je pomilila zmiju.
- Connaisseur Karlin
#5272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
poredite drzavu koja je nakon rata dozivjela krah , kriminal , lopoluk i nemoral sa jednom Holandijomanimals wrote:Razlika je ona provalija izmedju Holandije i BIH..paladinka wrote:I na kraju te pita neko koja je razlika ? Ne cemo se pitati iz kojeg tabora se pita?
i sto je Bosanac najpametniji na svijetu..
sve zna, i za sve je sposoban..
sta ce Holandezi ili Nijemci..
Jugovici su uvijek pricali da znaju bolje od cijele zemaljske kugle , ali su tad imali nekakv kredibilitet
danasnju BiH vole neprijatelji iste drave, tko normlanan voli ovakvo stanje u BiH , et' da ne bude u komfornoj zoni
ovo na forumu postala moda escapism on the grand level
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A to je napisano gdje?paladinka wrote: Mislis po zakonu , svi su isti , po financijama naravno nisu ali ti ne moras misliti da su svi ljudi na zapadu tako glupi da ne znaju sta je otrovna zmija.
- muha_sa
#5274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
bilivit ne mogu da se još ne pljuje po Sarajevu
blago je kazat da sam osupnut
blago je kazat da sam osupnut
- muha_sa
#5275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nema bolje teme na ovom forumu
malo se nasmijat
malo naucit neštA
malo po malo i elham
malo se nasmijat
malo naucit neštA
malo po malo i elham