Aluminij Mostar
Moderator: anex
- Alfons Kauders
#5251 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Uglavnom, Bošnjo je antisemit po defaultu
Hrvat je progresivan i uljuđen, čak i onda kad mrzi pedere, balije, Židove, Arape itd.
Ok...
Hrvat je progresivan i uljuđen, čak i onda kad mrzi pedere, balije, Židove, Arape itd.
Ok...
-
Ci-Nick
#5252 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ne može Hrvat fulati,..ako je "za dom spremni", stari hrvatski pozdrav i ako su Bošnjaci nekakve poturice a Hrvati katolici od postanka svijeta,..Alfons Kauders wrote:Uglavnom, Bošnjo je antisemit po defaultu
Ok...
-
Hafis
#5253 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jebi ti to, drmnuo vas je čo'jek u žicu, dok se ovoliko pravdate.
Šta ima veze, takvi ste kakvi ste. Svugdje ima kukolja.
Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
-
glockov kolac
#5254 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
https://vijesti.ba/clanak/454740/nakon- ... d-kolapsomHafis wrote:Jebi ti to, drmnuo vas je čo'jek u žicu, dok se ovoliko pravdate.
Neka nas jos malo, da i ovom turskom zulumu popricamo
-
Hafis
#5255 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
E jebat ga pajdo, ne čitam te, u filteru si mi. Ne sjećam se zašto, ali poznavajući sebe nisi to od male muke zaslužio 
-
Qoom
#5256 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
-
Hafis
#5257 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Stanovnicima Neuma će za par godina jako nedostajati prometni kaos kroz gradić, a tek kako će biti nesretni hrvatski državljani kada skontaju da će im ukinuti ona dva granična punkta, i da će morati voziti preko mosta, a ne kroz BiH državni teritorij.Qoom wrote:Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
-
Ci-Nick
#5258 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nije ni meni, prvo što Neum nikad neće biti luka za velike brodove a drugo o mostu se govori više od deset godina i ako se tada nije poduzelo ništa ne vidim čemu sad bespotrebno trošenje energije i novca na nekakav spor.Qoom wrote:Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
-
Qoom
#5259 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa zato ne kontam ovo upiranje "naše" politike, vjerovatno postoji nešto gdje moj intelekt ne može dobaciti, il je samo "jebi bližnjeg svog".Hafis wrote:Stanovnicima Neuma će za par godina jako nedostajati prometni kaos kroz gradić, a tek kako će biti nesretni hrvatski državljani kada skontaju da će im ukinuti ona dva granična punkta, i da će morati voziti preko mosta, a ne kroz BiH državni teritorij.Qoom wrote:Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
-
Hafis
#5260 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
A jebat ga. Što im drugo preostaje da pridobiju svoju javnost.
Ta neće obećavati radna mjesta ili neke proaktivne programe za mlade u cilju zaustavljanja iseljavanja.
Ovo je kudukamo jeftinije, jednostavnije a i lijepo nekako zvuči...stop building
Ali, ne dade Dodik, vrag ga odnio.
Ta neće obećavati radna mjesta ili neke proaktivne programe za mlade u cilju zaustavljanja iseljavanja.
Ovo je kudukamo jeftinije, jednostavnije a i lijepo nekako zvuči...stop building
Ali, ne dade Dodik, vrag ga odnio.
Last edited by Hafis on 19/07/2019 09:57, edited 1 time in total.
-
Ci-Nick
#5261 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hafise, je li tebi genetski, mentalno, kulturološki bliži Bošnjak iz Hercegovine pa i centralne Bosne nego Hrvat iz Zagorja ili Slavonije ?Hafis wrote:Stanovnicima Neuma će za par godina jako nedostajati prometni kaos kroz gradić, a tek kako će biti nesretni hrvatski državljani kada skontaju da će im ukinuti ona dva granična punkta, i da će morati voziti preko mosta, a ne kroz BiH državni teritorij.Qoom wrote:Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
-
Hafis
#5262 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa svakako da jeste.Ci-Nick wrote: Hafise, je li tebi genetski, mentalno, kulturološki bliži Bošnjak iz Hercegovine pa i centralne Bosne nego Hrvat iz Zagorja ili Slavonije ?
Međutim tog Bošnjaka je toliko izludila 25-godišnja politička propaganda i ispiranje mozga da ga sve teže prepoznajem.
- bingov buraz
#5263 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nisi jedini.Qoom wrote:Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
Pametne glave bi i od toga napravile turistički mamac.Potencijal za priču postoji.
- Rampage
#5264 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Qoom wrote:Jesam li jedini kome Pelješki most nije sporan? Mislim ukoliko stanovnicima Neuma nije sporan i ako Hrvatska vidi interes da malo pogura Pelješac, neka mosta.Hafis wrote:Hajd'mo mi na temu o pelješkom mostu, što i kako dalje, ovdje ste svakako prekenjali davno.
Samo, misliš li da će i Hafizu i "Hafizima" biti interesantan (Pelješki most) onog dana kad shvati da apsolutnu većinu Bošnjaka apsolutno ne zanima isti:)?
Nažalost, Hafiz je ubijeđen da se Pelješkim mostom gura prst u oko Bošnjacima
A prosječan Bošnjo k'o ŽeljkO Cvijanović po pitanju Mosta
-
Ci-Nick
#5265 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
U stvarnom životu ili samo u ovom virtualnom ?Hafis wrote:Pa svakako da jeste.Ci-Nick wrote: Hafise, je li tebi genetski, mentalno, kulturološki bliži Bošnjak iz Hercegovine pa i centralne Bosne nego Hrvat iz Zagorja ili Slavonije ?
Međutim tog Bošnjaka je toliko izludila 25-godišnja politička propaganda i ispiranje mozga da ga sve teže prepoznajem.
Mislim da su ljudi u stvarnom životu mnogo tolerantniji i bolji.
Kad razmjeniš s nekim par rečenica i vidiš da je normalan čovjek odjednom postaje nebitno kako se zove, koje je religije i nacije.
Kao što vlada mišljenje da svi Hrvati podržavaju Čovića tako i mišljenje da je suživot nemoguć kreirano u svijetu politike a ne u realnom svijetu.
Od politike žive političari, od religije crkve,. a narod plaća i jedne i druge i još trpi da ga dijele.
-
Hafis
#5266 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
U stvarnom životu je to sasvim druga priča. Nemam nikakvih problema, ili nekih predrasuda, a ne dao bog nesporazuma ili tenzija što se tiče tog segmenta. Rođen sam i odrastao sam u takvoj sredini gdje je suživot bio imperativ, a ne izbor. U široj obitelji imam dosta Bošnjaka..ne radi se o jednoj ili dvije osobe...kažem baš dosta, i sve to funkcionira sasvim normalno, niti netkom pada na pamet da o tome misli. Imam masu prijatelja Bošnjaka.... čak kad zbrojim, najviše Bošnjaka imam za prijatelje, uzevši u obzir čitav moj život, i prije i poslije onog sranja devedesetih.Ci-Nick wrote:U stvarnom životu ili samo u ovom virtualnom ?Hafis wrote:Pa svakako da jeste.Ci-Nick wrote: Hafise, je li tebi genetski, mentalno, kulturološki bliži Bošnjak iz Hercegovine pa i centralne Bosne nego Hrvat iz Zagorja ili Slavonije ?
Kad razmjeniš s nekim par rečenica i vidiš da je normalan čovjek odjednom postaje nebitno kako se zove, koje je religije i nacije.
Kao što vlada mišljenje da svi Hrvati podržavaju Čovića tako i mišljenje da je suživot nemoguć kreirano u svijetu politike a ne u realnom svijetu.
Od politike žive političari, od religije crkve,. a narod plaća i jedne i druge i još trpi da ga dijele.
E sad, kada bi čovjek ulazio u najsitnije političke rasprave, ali kažem baš one političke, nevezane sa svakidašnjom problematikom i životom, vjerojatno bi imali određena različita razmišljanja o pojedinim stvarima. Ali ne u toj mjeri da bi bili nerješivi i da ne bi postigli kompromis kod zaključivanja.
Ja sam gore mislio općenito na utjecaj politike na ljude. Recimo, prašinari u mom filteru su klasičan produkt tog utjecaja, i za mene su izgubljeni slučajevi ako misle i 20% od onoga što pišu ovdje.
-
Ci-Nick
#5267 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ja sa bratom rođenim ne razgovaram o politici i religiji jer se tu razilazimo,..Hafis wrote:U stvarnom životu je to sasvim druga priča. Nemam nikakvih problema, ili nekih predrasuda, a ne dao bog nesporazuma ili tenzija što se tiče tog segmenta. Rođen sam i odrastao sam u takvoj sredini gdje je suživot bio imperativ, a ne izbor. U široj obitelji imam dosta Bošnjaka..ne radi se o jednoj ili dvije osobe...kažem baš dosta, i sve to funkcionira sasvim normalno, niti netkom pada na pamet da o tome misli. Imam masu prijatelja Bošnjaka.... čak kad zbrojim, najviše Bošnjaka imam za prijatelje, uzevši u obzir čitav moj život, i prije i poslije onog sranja devedesetih.Ci-Nick wrote:U stvarnom životu ili samo u ovom virtualnom ?Hafis wrote: Pa svakako da jeste.
E sad, kada bi čovjek ulazio u najsitnije političke rasprave, ali kažem baš one političke, nevezane sa svakidašnjom problematikom i životom, vjerojatno bi imali određena različita razmišljanja o pojedinim stvarima. Ali ne u toj mjeri da bi bili nerješivi i da ne bi postigli kompromis kod zaključivanja.
Ja sam gore mislio općenito na utjecaj politike na ljude. Recimo, prašinari u mom filteru su klasičan produkt tog utjecaja, i za mene su izgubljeni slučajevi ako misle i 20% od onoga što pišu ovdje.
-
Bodkin
#5268 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ljudi su drugaciji uzivo jer komunikacija nijebsamo izgovoreno/napisano. To je mozda 50%. Ovdje je lakse srati jer sve sto vidis su slova. Nema konteksta. Recimo ona sarafina je ovdje totalni pacijent za samara. Uzivo? Vjerovatno ni blizu tomeCi-Nick wrote:Ja sa bratom rođenim ne razgovaram o politici i religiji jer se tu razilazimo,..Hafis wrote: U stvarnom životu je to sasvim druga priča. Nemam nikakvih problema, ili nekih predrasuda, a ne dao bog nesporazuma ili tenzija što se tiče tog segmenta. Rođen sam i odrastao sam u takvoj sredini gdje je suživot bio imperativ, a ne izbor. U široj obitelji imam dosta Bošnjaka..ne radi se o jednoj ili dvije osobe...kažem baš dosta, i sve to funkcionira sasvim normalno, niti netkom pada na pamet da o tome misli. Imam masu prijatelja Bošnjaka.... čak kad zbrojim, najviše Bošnjaka imam za prijatelje, uzevši u obzir čitav moj život, i prije i poslije onog sranja devedesetih.
Ja sam gore mislio općenito na utjecaj politike na ljude. Recimo, prašinari u mom filteru su klasičan produkt tog utjecaja, i za mene su izgubljeni slučajevi ako misle i 20% od onoga što pišu ovdje.on je vjernik ja sam nevjernik, on je bliži SDA a ja sam oduvjek na suprotnoj strani, sad mi je najbliža Naša stranka.
A i ljudi dodju da nakupljene frustracije istresu
- moa
#5269 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Novak20 wrote:Malo šale nije naodmet.
Sad će isplivati na površinu mnogi koji su učestvovali u pljahi Aluminija. Nadam se da će bar dio biti procesuiran.
https://ero.tel/vijesti/donosimo-tko-je ... ni-mediji/
Također, naš izvor tvrdi kako će ovih dana biti objavljeni ugovori sa liječnicima koji su vlasnici velikih privatnih poliklinika, a koji su imali velike ugovore sa propalom tvornicom za intelektualne usluge. Na platnom spisku su bili i pojedini visoki bošnjački politički dužnosnici i savjetnici Bakira Izetbegovića kojima su isplaćivane tranše u visini 50 000 dolara. Navodno će i ti dokumenti biti objavljeni uskoro. Tu su i ugovori pojedinim “neovisnim” medijima, osobito portalima koji se navodno bore za prava građana, a mjesečno su od Aluminija dobivali iznose 3500 maraka i više. Upravo su oni cijelo vrijeme usmjeravali priču o odgovornosti Čovića za pad Aluminija, dok nisu spominjali one koji ih plaćaju već godinama i njihovu ulogu u cijeloj priči. Čak su neki navodno prije samog gašenja tvornice dobili i veće iznose novca i postavlja se pitanje zašto i po kojem osnovu.
Uglavnom, dokumenti iz Aluminija bi mogli otkriti mnogo toga. Od toga tko je novac otimao zbog osobne koristi, do toga tko je financirao paralelnu političku struju u HDZ-u koja je imala za konačni cilj smjenu Čovića i aktualnog vodstva HDZ-a BiH. Iako čelnik HDZ-a BiH godinama nije želio vjerovati u takav scenariji, izgleda kako se on doista odigravao jer samo on opravdava niz događaja u Aluminiju. Istrage koje je Čović najavio na zadnjoj sjednici HNS-a trebale bi dati odgovore na ova pitanja.
hahahahaha hahahahaha ma daj novak ovo ni ti ne vjerujes
- Haris.ba
#5270 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Kada ne prođe budalaština sa strujom željezari, ne prođe budalaština sa elektroprivredom BH (zle Bošnje ne daju struju), možda prođe budalaština da je Aluminij bio finansijska potpora u rušenju HDZ (čitaj Čovića).
Ali, to podržavam. Ako će biti lakše preživjeti propast Aluminija (nebitno hoće li nastaviti operacije, jer ih neće nastaviti u dosadanjim načinima) neka se vjeruje da ljudi koji ne bi mogli biti izabrani mimo HDZ su radili mimo interesa HDZ.
Kad se može vjerovati da na drugoj obali žive tamnoputi ljudi druge rase, može se vjerovati i da je Aluminij bio peta kolona, avangarda parapolitičkih institucija. Mada, nekako i ima logike.
Čim HNS kao udruženje građana tabiri politiku (udruženje građana najavljuje istrage - nadrealno i za BiH), što ne bi i jedna kompanija vodila politiku HDZ umjesto HDZ.
Ali, to podržavam. Ako će biti lakše preživjeti propast Aluminija (nebitno hoće li nastaviti operacije, jer ih neće nastaviti u dosadanjim načinima) neka se vjeruje da ljudi koji ne bi mogli biti izabrani mimo HDZ su radili mimo interesa HDZ.
Kad se može vjerovati da na drugoj obali žive tamnoputi ljudi druge rase, može se vjerovati i da je Aluminij bio peta kolona, avangarda parapolitičkih institucija. Mada, nekako i ima logike.
Čim HNS kao udruženje građana tabiri politiku (udruženje građana najavljuje istrage - nadrealno i za BiH), što ne bi i jedna kompanija vodila politiku HDZ umjesto HDZ.
-
palermo
#5271 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ali hafizaga, valjda i ti ne misliš sve ono što ovdje napišeš...mislim, gluho biloHafis wrote:
i za mene su izgubljeni slučajevi ako misle i 20% od onoga što pišu ovdje.
-
Hafis
#5272 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma jebi ti to. Ja samo ložim ove malo življe likove, ali nikada nisam nešto neprimjerno napisao, kada me usporediš s ovim delegatima i koje su sve rasistčke i šovinističke gluposti pisali. Jednostavno, volim ih malo podbosti, a pri tom se služim isključivo satirom, ponekad i cinizmom, ali nikada bezobraštinom ili uvrijedama.palermo wrote:ali hafizaga, valjda i ti ne misliš sve ono što ovdje napišeš...mislim, gluho biloHafis wrote:
- choxnox
#5273 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
palermo wrote:ali hafizaga, valjda i ti ne misliš sve ono što ovdje napišeš...mislim, gluho biloHafis wrote:
-
Škobo Habu
#5274 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Hafis wrote:U široj obitelji imam dosta Bošnjaka..ne radi se o jednoj ili dvije osobe...kažem baš dosta, i sve to funkcionira sasvim normalno, niti netkom pada na pamet da o tome misli. Imam masu prijatelja Bošnjaka.... čak kad zbrojim, najviše Bošnjaka imam za prijatelje, uzevši u obzir čitav moj život, i prije i poslije onog sranja devedesetih.
Po svemu sudeći dolaziš iz mješovitog braka, a izbrao si da budeš rigidna Hrvatina ovdje? Ne kontam?
Nego, kako to tvoj dio "bošnjačke" obitelji prođe u ratu? Gdje ih ima više? U šveCkoj ili Stocu?
-
glockov kolac
#5275 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ma laze garantŠkobo Habu wrote:Hafis wrote:U široj obitelji imam dosta Bošnjaka..ne radi se o jednoj ili dvije osobe...kažem baš dosta, i sve to funkcionira sasvim normalno, niti netkom pada na pamet da o tome misli. Imam masu prijatelja Bošnjaka.... čak kad zbrojim, najviše Bošnjaka imam za prijatelje, uzevši u obzir čitav moj život, i prije i poslije onog sranja devedesetih.![]()
Po svemu sudeći dolaziš iz mješovitog braka, a izbrao si da budeš rigidna Hrvatina ovdje? Ne kontam?
Nego, kako to tvoj dio "bošnjačke" obitelji prođe u ratu? Gdje ih ima više? U šveCkoj ili Stocu?