Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
512MB

#5251 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Horcrux wrote: Ovo nema veze sa cryptovalutama, nego sa blockchainom. Oni ce koristiti app koju je Ripple razvio, a koja ne koristi XRP. Mislim da niko ne spori tehnologiju, samo se usage sa crpytovalutama jos uvijek nije iskristalisao. Cini se jednostavno da crpyptovalute nisu dovoljno stabilne da bi bile platezno sredstvo.
Indirektno... raspitaj se malo bolje o ulozi XRPa pri transakcijama fiat valuta u ripple mrezi.
Horcrux

#5252 Re: Bitcoins

Post by Horcrux »

512MB wrote:
Horcrux wrote: Ovo nema veze sa cryptovalutama, nego sa blockchainom. Oni ce koristiti app koju je Ripple razvio, a koja ne koristi XRP. Mislim da niko ne spori tehnologiju, samo se usage sa crpytovalutama jos uvijek nije iskristalisao. Cini se jednostavno da crpyptovalute nisu dovoljno stabilne da bi bile platezno sredstvo.
Indirektno... raspitaj se malo bolje o ulozi XRPa pri transakcijama fiat valuta u ripple mrezi.
Izvini, mislio sam da sam postavio link, ali nisam. http://fortune.com/2018/02/03/ripple-mo ... santander/
Instead, Santander’s app, according to CoinDesk, will use a Ripple product called xCurrent, which is not based on a public blockchain and does not have an associated cryptocurrency... But there has been sustained confusion in the market about the precise relationship between Ripple’s services and XRP. Some of its products, like xCurrent, don’t use XRP at all.
Cryptocurrency sigurno ima buduncost, ali ta buducnost nije sa ovakvim fluktuacija. Dugorocno mislim da ovo sto se desava sa bitcoinom je dobro, jer ce se kasnije vratiti i ustabiliti na cijeni koja zaista jeste i vjerujem da ce s godinama rasti, ali ne ovolikom brzinom koja se dosad desavala. Cini se jednostavno da su spekulanti izvrnuli ruglu svemu. Ok, neko je zaradio na ovome, ali spekulacija nije svrha. Treba biti realan, a realnost se izbubila i na jednoj i na drugoj strani (za i protiv cryptoa).
joe_black

#5253 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

Hajmo navali narode. Bitcoin ispod 7k, a rippla ispod 0.7...
Jos malo pa nestalo. Idemo sutra ce biti let, bit ce novogradnje stanova povoljno...
joe_black

#5254 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

Ako nam je buducnos u ovakvom novcu, bolje da je i nemamo. Jutros se bitcion mogao kupit golf 5, na kraju dana za isti novac skoda oktavia, a vec sutra ako Bog da moce valjda biz za golf 2. :lol: :lol: :lol:
512MB

#5255 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Horcrux wrote:
512MB wrote:
Izvini, mislio sam da sam postavio link, ali nisam. http://fortune.com/2018/02/03/ripple-mo ... santander/
Instead, Santander’s app, according to CoinDesk, will use a Ripple product called xCurrent, which is not based on a public blockchain and does not have an associated cryptocurrency... But there has been sustained confusion in the market about the precise relationship between Ripple’s services and XRP. Some of its products, like xCurrent, don’t use XRP at all.
Cryptocurrency sigurno ima buduncost, ali ta buducnost nije sa ovakvim fluktuacija. Dugorocno mislim da ovo sto se desava sa bitcoinom je dobro, jer ce se kasnije vratiti i ustabiliti na cijeni koja zaista jeste i vjerujem da ce s godinama rasti, ali ne ovolikom brzinom koja se dosad desavala. Cini se jednostavno da su spekulanti izvrnuli ruglu svemu. Ok, neko je zaradio na ovome, ali spekulacija nije svrha. Treba biti realan, a realnost se izbubila i na jednoj i na drugoj strani (za i protiv cryptoa).
Kod svake interne transakcije na xCurrent se koristi minimalni iznos XRPa radi osiguranja te iste transakcije ali i ripple-a kao mreze protiv network spam-a i hekerski napada. Sa druge strane funkcionise xRapid samo sa XRP a on se prodaje velikim financijskim institutima. Ali opet kazem, sto veca adaptacija ripple produkata to jaci i stabilniji XRP, to mora biti tako jer kompanija Ripple Lab se financira kroz XRP valutu.
toure123

#5256 Re: Bitcoins

Post by toure123 »

512MB wrote:
toure123 wrote:Masalla, $ 7200, samo vi nastavite hodlat, hodlajteee :lol: :lol: :lol: :lol:
Covjece koje uzbudjenje, ja se nisam tolko radovo kad je Bayern pobjedio champions ligu :lol:
$7000 haha :lol:
Dozer

#5257 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ja slicno pricam i pokusavam objasniti vec 2 mjeseca, ali...ocito ne ide...

Naprosto ima ljudi koji ne razumiju ni postojeca monetarna desavanje i principe, dionicke i druge vrijednosne politike i principe, a onda je sasvim iluzorno ocekivati da razumiju crypto valute...
joe_black

#5258 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

toure123 wrote:
512MB wrote:
toure123 wrote:Masalla, $ 7200, samo vi nastavite hodlat, hodlajteee :lol: :lol: :lol: :lol:
Covjece koje uzbudjenje, ja se nisam tolko radovo kad je Bayern pobjedio champions ligu :lol:
$7000 haha :lol:

Svaki dan po hiljadicu, kako je krenulo do kraja sedmice cemo znat konacno sta se desava sa ovim smecem.
Al ja ipak mislim da ce cirkus da traje malo duze, nebi bilo interesantno da se tako brzo zavrsi.
Dozer

#5259 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Zivo me zanima sta ces kada se ovaj pad zavrsi, pa pocne kraci period mirovanja, a onda lagani rast... Vjerovatno te onda ova tema vise nece zanimati :D
HowForWhom

#5260 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Zanima me da li ce, ako ovo opet skoci i bude dobro, ovi skeptici doci i reci "u picku materinu kako sam bio glup, sto ne kupih" :D kao sto ja sad govorim "kud ne udjoh, mjesec kasnije glupan jedan :D"
Dozer

#5261 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ovo ce sigurno opet skkociti i biti dobro. Nece biti visoko ni naglo kao prije 2 mjeseca, ali ce postepeno rasti. A ove onda vise necemo cuti.

I @victom je pred Novu godinu govorio sve ovo ovako...te nagli pad, te zapalice svoju diplomu ako ne bude tako do 01.01.2018. (jos uvijek cekamo tu paljevinu LD), te ovo, te ono...a u medjuvremenu neki od nas ovdje fino inkasirali na tim "padovima".
:lol:

I sad opet usli, kada jeste doslo do padova (sto se i ocekivalo), i sad opet cekamo lagani rast da opet inkasiramo profit. I tako u krug. Ali, to je, za neupucene - berza :D
Last edited by Dozer on 05/02/2018 20:04, edited 1 time in total.
512MB

#5262 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Onda ce bit balon, piramida, wodoo itd :)

Al ljudi se raduju sto smo mi eventualno izgubili love ko da su i sami zaradili :-)
Last edited by 512MB on 05/02/2018 20:03, edited 1 time in total.
phillie

#5263 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Dozer wrote:Zivo me zanima sta ces kada se ovaj pad zavrsi, pa pocne kraci period mirovanja, a onda lagani rast... Vjerovatno te onda ova tema vise nece zanimati :D
Onda ide varijanta 2: "Ovo je balon!"

edit: jbi se pola gige, pokvari mi fazon :D
Last edited by phillie on 05/02/2018 20:04, edited 2 times in total.
mO k3

#5264 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

Dozer wrote:Zivo me zanima sta ces kada se ovaj pad zavrsi, pa pocne kraci period mirovanja, a onda lagani rast... Vjerovatno te onda ova tema vise nece zanimati :D
i mene zanima dokle ce veliki pustiti da bitcpoin i co. padne i onda ce nanovo da raste i igra ponovo pocinje iz nova
512MB

#5265 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Veliki drze bitcoin dok manji investitori panicare i prodaju ko muhe bez glave. Al ok za novi zamah treba nam njihova lova :)
mO k3

#5266 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

phillie wrote:
Onda ide varijanta 2: "Ovo je balon!"

edit: jbi se pola gige, pokvari mi fazon :D
Pa ja kazem i dalje da je ovo balon
Dozer

#5267 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

I opet ce biti - ko je jamio, jamioooo :D
phillie

#5268 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Ma hodl pa dok se boje ne rastope... :D
joe_black

#5269 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

Pitar_na_motoru wrote:Zanima me da li ce, ako ovo opet skoci i bude dobro, ovi skeptici doci i reci "u picku materinu kako sam bio glup, sto ne kupih" :D kao sto ja sad govorim "kud ne udjoh, mjesec kasnije glupan jedan :D"
Jednon kada se zavrsi, to ce biti i definitivni kraj. Onda se se izmislit novo sranje, nova igrica, nove nade, nova pljacka naivnih i tako ce s ponavljati dugo vremena jer naivnih nikada nece nedostajati.

Mi cemo otvorit novu temu na forumu, nece se vise zvat bitcion.
mO k3

#5270 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

512MB wrote:Veliki drze bitcoin dok manji investitori panicare i prodaju ko muhe bez glave. Al ok za novi zamah treba nam njihova lova :)
veliki su vec prodali i kupuju jeftino
almir90

#5271 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Vjerovatno je ovo uzrok ovako naglog pada, dosta svijeta misle kako će se ukinuti kriptovalute, mada je veća šansa da Uncle Sam hoće svoj dio kolača kroz poreze, i da se pojača kontrola nad scamcoinima.

https://coingape.com/why-february-6th-i ... cy-market/
joe_black

#5272 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

Ode bitcion na 6,5k a ripple na 6,6 (ciza)
joe_black

#5273 Re: Bitcoins

Post by joe_black »

mO k3 wrote:
512MB wrote:Veliki drze bitcoin dok manji investitori panicare i prodaju ko muhe bez glave. Al ok za novi zamah treba nam njihova lova :)
veliki su vec prodali i kupuju jeftino
Sine veliki se vise ne vracaju u ovu igru, oni su na havajima, maldivima i sl. Oni ga vec mecu Sidni Craford :lol: :lol: :lol:
512MB

#5274 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Ako ovako nastavi onda je do vikenda na ispod 1k :D crazy but true
almir90

#5275 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

joe_black wrote:
Sine veliki se vise ne vracaju u ovu igru, oni su na havajima, maldivima i sl. Oni ga vec mecu Sidni Craford :lol: :lol: :lol:
Koliko ih znaš imenom i prezimenom da su napustili svijet kriptovaluta?
Post Reply