Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
agent_zero wrote:Pa svi su u aluminijskom kučištu...
Redmi note 5 je bolji od mi a1, nemaš šta njega gledati.
Bitno je naglasiti Redmi Note 5 Pro, pošto ovo što kod nas prodaju kao Redmi Note 5 nije bolji telefon od M1A1. Također Redmi Note 5 Pro je skuplji telefon od M1A1.
Sta mislite o narucivanju redmi note 5 sa aliexpresa? Da li je ko imao iskustva, cini mi se da cijena ne prelazi 300 KM i zelim izbjeci placanje dodatnih dadzbina https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 39.99734.0
mobile94 wrote:Sta mislite o narucivanju redmi note 5 sa aliexpresa? Da li je ko imao iskustva, cini mi se da cijena ne prelazi 300 KM i zelim izbjeci placanje dodatnih dadzbina https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 39.99734.0
U opisu mu stoji globalna verzija, a stavio slike dole od kineske verzije.
mobile94 wrote:Sta mislite o narucivanju redmi note 5 sa aliexpresa? Da li je ko imao iskustva, cini mi se da cijena ne prelazi 300 KM i zelim izbjeci placanje dodatnih dadzbina https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 39.99734.0
U opisu mu stoji globalna verzija, a stavio slike dole od kineske verzije.
U kakvoj sam samo zabludi bio. Na nagovor prijatelja poslije iPhone 7 uzmem Mi A1 (trebalo mi s dvije SIM kartice), blago rečeno se sjebah kvalitetom svega. Android od kada ga zadnji put koristih (čini mi se da je bio Lollipop na HTC-u) otišao je svjetlosnu godinu daleko. Oreo je prejebena platforma. Na A1 je sve prejednostavno, fluidno uz, za razliku od iOS-a, maksimalnu konfigurabilnost.
Iskrene preporuke.
Pozdrav...jedno dobronamjerno upozorenje za sve buduce kupce mobitela bilo koje marke.Naime ja sam kupio u Electronic shop Doboj mobitel koji je bio dobro jeftin u odnosu na ostale( kasnije mi je bilo jasno i zasto) koji je crkao sam od sebe nakon manje od 2 mjeseca koristenja.Ta firma mi nije izdala fiskalni racun jer na crno rade i sad im ne mogu nista kao ni ostali koji su izgubili novce kao i ja....a uz mobitel su mi poslali garanciju s nekim bezveznim stembiljem neke druge firme....naravno kada sam im ga poslao cekao sam ga 2 mjeseca da bi mi ga vratili ostecenog od nestrucnog otvaranja i odbili su mi garanciju jer sam ga ja kao korisnik ostetio sto naravno nije istina....komunikacija im je velika nula....nadam se da ce ovo iskustvo nekome pomoci.
bm94 wrote:Pozdrav...jedno dobronamjerno upozorenje za sve buduce kupce mobitela bilo koje marke.Naime ja sam kupio u Electronic shop Doboj mobitel koji je bio dobro jeftin u odnosu na ostale( kasnije mi je bilo jasno i zasto) koji je crkao sam od sebe nakon manje od 2 mjeseca koristenja.Ta firma mi nije izdala fiskalni racun jer na crno rade i sad im ne mogu nista kao ni ostali koji su izgubili novce kao i ja....a uz mobitel su mi poslali garanciju s nekim bezveznim stembiljem neke druge firme....naravno kada sam im ga poslao cekao sam ga 2 mjeseca da bi mi ga vratili ostecenog od nestrucnog otvaranja i odbili su mi garanciju jer sam ga ja kao korisnik ostetio sto naravno nije istina....komunikacija im je velika nula....nadam se da ce ovo iskustvo nekome pomoci.
Koji je mobitel druže i šta mu je?Koji su simptomi,možemo li pravit šta?
bm94 wrote:Pozdrav...jedno dobronamjerno upozorenje za sve buduce kupce mobitela bilo koje marke.Naime ja sam kupio u Electronic shop Doboj mobitel koji je bio dobro jeftin u odnosu na ostale( kasnije mi je bilo jasno i zasto) koji je crkao sam od sebe nakon manje od 2 mjeseca koristenja.Ta firma mi nije izdala fiskalni racun jer na crno rade i sad im ne mogu nista kao ni ostali koji su izgubili novce kao i ja....a uz mobitel su mi poslali garanciju s nekim bezveznim stembiljem neke druge firme....naravno kada sam im ga poslao cekao sam ga 2 mjeseca da bi mi ga vratili ostecenog od nestrucnog otvaranja i odbili su mi garanciju jer sam ga ja kao korisnik ostetio sto naravno nije istina....komunikacija im je velika nula....nadam se da ce ovo iskustvo nekome pomoci.
nakon pregleda kod drugog servisera u mom gradu utvrđeno je da je maticna ploca otisla i da je mobitelu namjerno izmanipuliran indikator vlage s vodom da bi se ponistila garancija a unutar uređaja su vidljiva fizicka ostecenja od rukovanja tko zna koga....ugl popravak bi dosao vise od 300 KM...u pitanju je xiaomi mi a1
To je taj i odlican je ja cu sebi uzeti verziju 4/64
samo pripazi od koga kupujes i kakva je garancija i daju li fiskalni racun da ne bi kasnije prosao kao ja sa Mi A1
U kakvoj sam samo zabludi bio. Na nagovor prijatelja poslije iPhone 7 uzmem Mi A1 (trebalo mi s dvije SIM kartice), blago rečeno se sjebah kvalitetom svega. Android od kada ga zadnji put koristih (čini mi se da je bio Lollipop na HTC-u) otišao je svjetlosnu godinu daleko. Oreo je prejebena platforma. Na A1 je sve prejednostavno, fluidno uz, za razliku od iOS-a, maksimalnu konfigurabilnost.
Iskrene preporuke.
Zamisli jos da si uzeo bolji mobitel kakvo bi tek onda iskustvo imao
hvala drug
znaci Electronic shop Doboj izbjegavati u svakom smislu
Iskrene preporuke.
Zamisli jos da si uzeo bolji mobitel kakvo bi tek onda iskustvo imao
nakon pregleda kod drugog servisera u mom gradu utvrđeno je da je maticna ploca otisla i da je mobitelu namjerno izmanipuliran indikator vlage s vodom da bi se ponistila garancija a unutar uređaja su vidljiva fizicka ostecenja od rukovanja tko zna koga....ugl popravak bi dosao vise od 300 KM...u pitanju je xiaomi mi a1
Zato ja platim 30% manje i naručim direktno iz Kine pa kad se nešto pokvari taman iskoristiš višak love za popravak. Svakako s tim garancijama moreš guicu obrisat.
Mi A1 se može naručiti već za 270-280 KM, a carine i pdv-a nema do 300 KM.
Aprila 2017.g. uzmem od njih mi max 3/32 takođe ispod trenutnih cijena. Restartuje se telefon u nepravilnim razmacima. Prvi update riješeno, još evo plete radi, bio problem softverske prirode sreća. Ja sam imao malo više sreće.
Pozdrav raja. Mislim se između Redmi Note 4x , Mi A1 (oba ima kupiti ovdje) i novijeg Redmi Note 5 (preko interneta što mi je komplikacija).
Najvažniji su mi baterija i kamera.
Isplati li se kupiti još uvijek Mi A1 i kakav je po pitanju baterije?