Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#5251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Fudara moj dobri pošteni..za koga si ti glasao?
Iskreno, dobri moj PM, Fudo otisao na glasacko mjesto, vidim 600 nakih nena ispred mene...kazem sam sebi, Fudo jebo ovo.
Nisam ni za koga, mrsko mi bilo cekati. :lol:
Znači i tamo apstiniraš. :lol:
Ma jarane, boli me kita.
Da dovedu bizona u bijelu kucu, nista se nece promijeniti, pogotovo nece meni.
Suti, radi, gledaj svoja posla, izmiri obaveze, odmori dusu kad imas priliku i laganini...nek' se sa donaldom jebu oni koji imaju milijarde, na mene
sve te njihove zajebancije nemaju skoro nikakvog uticaja.
Ako se nesto stvarno toliko pojebe da i mene pocne glava boliti, eto me u Bosnu, sta...ko im jebe mater, neka rade sta god hoce.
Pilaw_Pavlaka

#5252 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pilaw_Pavlaka »

jeza u ledja wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
palermo wrote:
A koji si ti znaš već šta...

Živiš u inostranstvu, pametuješ po bosanskim forumima, busaš se bosanstviom a pasoš druge zemlje koristiš...

Pravo da ti kažem, ne znam koji si ti.....znaš već šta
Pa ja ne drzim transparent koji u sebi ima 8 rijeci i 4 kontradikcije. :skoljka:
Sta je kontradiktorno na transparentu?
1)Sex prije braka i Muslimanka (Apsolutno nemoguce ni po kojoj varijanti)

2)Bosanka i Amerikanka. Mozes pripadati Americkoj ili Bosanskoj naciji. Mozes biti Bosanka i American citizen recimo.

3) Muslimanka a feminista (vrlo diskutabilno da li je to moguce. Vrlo velika akrobatika je potrebna da to dvije pomiri.

4) Akademski gradjanin a nepismena

Dakle to su 4 kontradikcije. :roll:
jefferson

#5253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Nijemci su najveca bjelacka skupina u Americi..
ako se ne varam..
Ne znam za to. Cisto sumnjam da su kao imigranti brojniji od iraca, italijana ili grka.
Medjutim, ovo danas je ekonomska migracija iz njemacke, ona tipicna za razvijene zemlje.
Medjutim, u prici sa nekim njemcima, holandjanima, njima je pun qrtz EU i socijale, s druge strane ima masu amerikanaca u Evropi kojima je pun qrtz americkog turbo kapitalizma.
jefferson

#5254 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

2)Bosanka i Amerikanka. Mozes pripadati Americkoj ili Bosanskoj naciji. Mozes biti Bosanka i American citizen recimo.

3) Muslimanka a feminista (vrlo diskutabilno da li je to moguce. Vrlo velika akrobatika je potrebna da to dvije pomiri.

Ako cemo striktno interpretirati Kuran, niko u BiH nije Musliman.
PM72

#5255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PM72 »

Ma jarane, boli me kita.
Da dovedu bizona u bijelu kucu, nista se nece promijeniti, pogotovo nece meni.
Suti, radi, gledaj svoja posla, izmiri obaveze, odmori dusu kad imas priliku i laganini...nek' se sa donaldom jebu oni koji imaju milijarde, na mene
sve te njihove zajebancije nemaju skoro nikakvog uticaja.
Ako se nesto stvarno toliko pojebe da i mene pocne glava boliti, eto me u Bosnu, sta...ko im jebe mater, neka rade sta god hoce.

Ripicipi

#5256 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ripicipi »

jefferson wrote:

Niti je iko vjernik, jer mnoge ove stvari su zabranjene i u krscanstvu.
Licemjerna prica insomnije i pawlake, rekao bih cak i poprilicno bezobrazna.
Tacno baca na onu... ako nisi ekstrem nisi ni musliman/vjernik.
Last edited by Ripicipi on 22/01/2017 20:48, edited 2 times in total.
animals

#5257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by animals »

jefferson wrote:
ako se ne varam..
Ne znam za to. Cisto sumnjam da su kao imigranti brojniji od iraca, italijana ili grka.
Medjutim, ovo danas je ekonomska migracija iz njemacke, ona tipicna za razvijene zemlje.
Medjutim, u prici sa nekim njemcima, holandjanima, njima je pun qrtz EU i socijale, s druge strane ima masu amerikanaca u Evropi kojima je pun qrtz americkog turbo kapitalizma.
Ako je tacno ovo sto sam nasao..
Nijemaca 7 Miliona, Italijana 6, Iraca 3..
insomnia78

#5258 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

palermo wrote:
insomnia78 wrote:
I ima li u religiji mjesta feminizmu?
Zar onda nije naivno, da ne kazem glupo isticati da si vjernica i feministica?
apsolutno da ima, prirodom posla sam upoznao neke femistikinje koje pripadaju katoličkoj crkvi i islamskoj zajednici.
I to ne kao obične vjernice nego kao službenice ovih dviju vjerskih institucija. NIšta tu nema nespojivo
Inace su i jedni i drugi poznati po zenskim sluzbenicima. Ma hajte molim vas
jeza u ledja

#5259 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pilaw_Pavlaka wrote: 1)Sex prije braka i Muslimanka (Apsolutno nemoguce ni po kojoj varijanti)
Gdje na transparentu pise da se guzi prije braka?
I naravno da je moguce i tu toj varijanti.
Pilaw_Pavlaka wrote: 2)Bosanka i Amerikanka. Mozes pripadati Americkoj ili Bosanskoj naciji. Mozes biti Bosanka i American citizen recimo.
Sta bolan?
Pilaw_Pavlaka wrote: 3) Muslimanka a feminista (vrlo diskutabilno da li je to moguce. Vrlo velika akrobatika je potrebna da to dvije pomiri.
Vrlo velika akrobatika? :lol: Naravno da je moguce.
Pilaw_Pavlaka wrote:4) Akademski gradjanin a nepismena
Nisam upratio sta je nepismeno na transparentu? Je li ti shvatas da je u pitanju transparent, ne akademski rad?

Kompleksi te pucaju pajdo, zesci.
jefferson

#5260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

animals wrote:
jefferson wrote:
ako se ne varam..
Moze biti, imas puno njemackih imigranata u PA, TX itd.
Pilaw_Pavlaka

#5261 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pilaw_Pavlaka »

jefferson wrote:

Pa ova sebe naziva tako. Pametni ljudi valjda to prepustaju Bogu da odluce da li su oni bili muslimani ili ne... Ali ne ona drzi transparent ispred bijele kuce i dere se da je Muslimanka koja se ponekad guzi ali sa kondomom. .... :lol:
jeza u ledja

#5262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

animals wrote:
jefferson wrote:
ako se ne varam..
Najveci broj je naravno Engleza, cak i u novijim migracijama.
Fudo387

#5263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jefferson wrote:Moze biti, imas puno njemackih imigranata u PA, TX itd.
7 miliona Svaba rodjenih u Njemackoj danas zivi ovdje?
Nesta to meni puno.
jeza u ledja

#5264 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Pa ova sebe naziva tako. Pametni ljudi valjda to prepustaju Bogu da odluce da li su oni bili muslimani ili ne... Ali ne ona drzi transparent ispred bijele kuce i dere se da je Muslimanka koja se ponekad guzi ali sa kondomom. .... :lol:
Poenta u ovom slucaju je u isticanju pripadnosti religiji kao tradicionalnoj vrijednosti, jer to mnogi ljudi i tako shvataju, i kao nekome na koga je ciljana Trumpova retorika.

Naravno. Nije to tesko shvatiti i povezati, al nek se Bosanac uhvatio "samokritike", u tome smo najbolji. :oops:
jeza u ledja

#5265 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jefferson wrote:Moze biti, imas puno njemackih imigranata u PA, TX itd.
7 miliona Svaba rodjenih u Njemackoj danas zivi ovdje?
Nesta to meni puno.
Pola miliona.
jefferson

#5266 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Pilaw_Pavlaka wrote:
jefferson wrote:

Znaci sam si sebe iskljucio kao taj koji pripada grupi pametnih, jer si odmah krenuo da ocjenjujes je li ona Muslimanka ili nije.
Drugo, posto vidim da veze nemas, kontracepcija se ne koristi samo da se "guzi," nego cak u vecini slucajeva, da se regulise menstrualni period i slicno. Kondom je jedna vrsta kontracepcije, i shodno diskusiji u SAD oko kontracepcije, ona uopste nije aludirala na kondom (posto ti ocito samo znas za kondom, a ona nije spomenula kondom). On aludira na cinjenicu da republikanci hoce da ukinu pristup kontraceptivnim tabletama preko zdravstvenog osiguranja, a sto koristi mnogo zena da regulise menstruaciju, hormonalne poremecaje i slicno.
Medjutim, ovo je vec za tebe previse komplikovano, i kada porastes, pa mozda cak i ti nadjes djevojku, ona ti to objasni.
Do tada drzi se crtanih filmova.
palermo

#5267 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by palermo »

insomnia78 wrote:
Nisu, naravno, ali to ne znači da ne postoje aktivne feminstikinje unutar vjerskih zajednica. Koje se bore svim snagama da ideja feminizma, odnosno ženeske ravnopravnosti, bude nešto legitimno unutar ovih zajednica. Bore se kao vjernice i kao žene.

To što je religija još uvijek jedan od bastioan muškog šovinizma ne znači da će tako ostati i zauvijek.

Vjerovati u Boga ne znači pristati na neravnopravnost
Connaisseur Karlin

#5268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Connaisseur Karlin »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Black swan wrote:Image
Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree? :-)
black swan ti si postao vjerksi fanatik,to je vec skuzeno , ali treba ti jasno da Muslimanke iz BiH svoju religiju odlicno prezentiraju u SAD,obrazovene, znaju svoj BiH identet,imaju svoj stva,moderne,eh to je vidis, novi talas mladih muslimanskih generacija koje ce izbiti fanticima iz glave sto je religija :thumbup:

moze,moze,samo vama u glavam ne moze bitijasno da malda msulimanka iz BiH,izbjeglica,zivi zivot,poznaje svoju religiju,svoje porijeklo bez problema i na civiliziran nacin, a vama pojedinim radkilano orijetniranim religizonim bicima smeta :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5269 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

palermo wrote:
insomnia78 wrote:
I ima li u religiji mjesta feminizmu?
Zar onda nije naivno, da ne kazem glupo isticati da si vjernica i feministica?
apsolutno da ima, prirodom posla sam upoznao neke femistikinje koje pripadaju katoličkoj crkvi i islamskoj zajednici.
I to ne kao obične vjernice nego kao službenice ovih dviju vjerskih institucija. NIšta tu nema nespojivo
kvazi katolkinje
isto kao sto je vlajki hrvat u vladi rs
Pilaw_Pavlaka

#5270 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pilaw_Pavlaka »

jefferson wrote:
Znaci sam si sebe iskljucio kao taj koji pripada grupi pametnih, jer si odmah krenuo da ocjenjujes je li ona Muslimanka ili nije.
Drugo, posto vidim da veze nemas, kontracepcija se ne koristi samo da se "guzi," nego cak u vecini slucajeva, da se regulise menstrualni period i slicno. Kondom je jedna vrsta kontracepcije, i shodno diskusiji u SAD oko kontracepcije, ona uopste nije aludirala na kondom (posto ti ocito samo znas za kondom, a ona nije spomenula kondom). On aludira na cinjenicu da republikanci hoce da ukinu pristup kontraceptivnim tabletama preko zdravstvenog osiguranja, a sto koristi mnogo zena da regulise menstruaciju, hormonalne poremecaje i slicno.
Medjutim, ovo je vec za tebe previse komplikovano, i kada porastes, pa mozda cak i ti nadjes djevojku, ona ti to objasni.
Da se regulise menstrualni period? Ma daj.... :lol:

Dobro ja sam glup. Neka ona bude Muslimanka i Amerikanka i Bosanka i Akademski gradjanin briga me vise. Povlacim se sa teme. Djevojka je od sebe napravila budalu ali okej. :lol:
RNG_25

#5271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by RNG_25 »

jeza u ledja wrote:
RNG_25 wrote:
jeza u ledja wrote:Pa sami sebe cenzurisete kodnim rijecima i simbolima. Stavite brate svi svastike u avatar, ne ove djecije pizdarije.
Ko smo to "mi"? I zašto bismo "mi" stavili "svastike u avatar"? I zašto bismo se "mi" definisali ili ponašali prema šablonima kojima biste vi (neoliberalisti/kvazimarksisti) željeli da se ponašamo? I šta ti je fašizam uopšte i ko su za tebe fašisti i zašto?

Nemaš ti pojma.
Vi - rasisti, fasisti i ostale mrake. Mislis da se tebe ne sjecamo na ovoj temi?
RNG_25 wrote:Vezano uz relativitardizam ("svi smo individue, svi smo različiti, ali smo i svi isti"), boja kože je jedan od prediktora sposobnosti individue. Pri čemu ja na sposobnost i ne gledam isključivo sa materijalnog aspekta.

Ali ako ćemo već gledati samo sa materijalnog aspekta - bijelci su, u prosjeku, sposobniji od crnaca. Pa i od ostalih, ako ćemo realno...
RNG_25 wrote:OK. Ne vidim onda ništa loše u tome da se bude rasista
Istina ne može biti "rasistička", a ja samo govorim istinu. To što tebi i takvima istina ne da je u prvom planu, nego u posljednjem, te što istu ne bi prepoznali i da vas ista ošamari je samo vaš problem.

A o tome da po definiciji ja ni ne mogu biti rasista, da ne pričamo. Kad bi ti uopšte mogao i dati koherentnu definiciju rasiste, što ne možeš.
palermo

#5272 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by palermo »

Black swan wrote:
kvazi katolkinje
isto kao sto je vlajki hrvat u vladi rs
moguće, ali ne vjerujem da bi ti to njima rekao u lice.

Doduše, ko zna, možda i bi, ali bi bilo smiješno, vjeruj mi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Connaisseur Karlin wrote:bla bla
ja nemam rijeci da opisem kakvo si ti dno od osobe i svi ostali sto mi se petljate u zivot
evo ovaj mjesec nikako nisam bio u crkvi jer je zima i ne ide mi se

zarovio swm se u arhivu foruma i vidio poruke iz 2007. kad mi je mircerka rekla da sam desnicar
i ako se sjecate onaj papetov parlament gdje me stavio u ultradesnicare...

ej 2007. godine...peije 10 godina...

znaci tri godine od registracije i 10 godina poslije ljudi se samo cude...
kao da sam s marsa dosao a ne bio tu sve ove ghodine bez kloniranja

stvarno ste odron
Fudo387

#5274 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

palermo wrote:
insomnia78 wrote:
Nisu, naravno, ali to ne znači da ne postoje aktivne feminstikinje unutar vjerskih zajednica. Koje se bore svim snagama da ideja feminizma, odnosno ženeske ravnopravnosti, bude nešto legitimno unutar ovih zajednica. Bore se kao vjernice i kao žene.

To što je religija još uvijek jedan od bastioan muškog šovinizma ne znači da će tako ostati i zauvijek.

Vjerovati u Boga ne znači pristati na neravnopravnost
Ako su zaista religiozne i vjeruju u ono sto im je Bog putem svojih poslanika porucio, onda dobrovoljno pristaju na neravnopravnost.
Zene su u religiji sesta liga.
jefferson

#5275 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Pilaw_Pavlaka wrote:
jefferson wrote:
Da se regulise menstrualni period? Ma daj.... :lol:

Dobro ja sam glup. Neka ona bude Muslimanka i Amerikanka i Bosanka i Akademski gradjanin briga me vise. Povlacim se sa teme. Djevojka je od sebe napravila budalu ali okej. :lol:
Hajd se sam banuj.
Ona se mozda "guzi" ili korsiti da regulise hormone. Sta god da radi, to apsolutno nije tvoj problem niti tebe treba da interesuje.
Medjutim, kako Viagra moze da bude prepisana kao lijek, tako i kontraceptivne tablete mogu. Bez obzira sta kromanjonci poput tebe misle.
Post Reply