Pola nas sa teme kuca ispod ove memle...

Ma 'ta ti znas sta je Hasaka,Kiki cito na Rudawu...Fantassin wrote:2 mjeseca su me granatirali na brdu kod mosta sjeverno od Sarina gdje je grob onog sultana bioMlohavi wrote:Nemoj da ko sta zamjeri, al'Hassakah je onako onako grad.... Kobane ima nekako bolji duh kao i Serekaniye.A Qamislo je metropola![]()
Jarane moj nisi ti ove gradove ni na mapi kako treba vidioali nisu imali uspjeha.... valjda sto su im frljave one 120 mm granate sto im djeca prave u okolini Manbija.Inace drug mi je preplivao sam 400 metara rijeke tu
zapucao na Daesovce i preplivao nazad
sreca po njega bila je noc a ja sam trcao po cijeloj liniji objasnjavajuci nasim da je onaj dole nas - tako da si upravu u ta 2 mjeseca samo sam 3 puta otisao u Kobane i prezderao se svarme i lahmacuna
. U Serekanye sam isto tako u prolazu pojeo lahmacun
.Hassakeh.Tal tamer - Hejbis znam malo bolje jer sam ovamo u jednici zadnja 2 mjeseca i svarme im ne valjalju ovdje
takodje dodao bih da sir koji obozavam i koji dolazi iz turske u Kobane ovdje ne dopremaju
Bilo kako bilo radim ono sto volim i ono sto smatram ispravnim, ne uklapam se u neke civilne price i jadikovanja o kvalitetu partija noc prije,stojim sa onim koji razumiju i zivim onako kako ti mozes da sanjas druze i da o tome pises na forumima.Pisem ovo eto tek onako da se mozda neko prisjeti da je neki nas iz Jugoslavije otisao da se bori protiv zla koje se zove Daesh da ne bude samo da nasi idu njima da se pridruzuju i bacaju crnu mrlju na nase narode![]()
En serkeftin drugovi
Ipak jedno je poslati instruktore.. a sasvim drugi poslati kompletno operativnu borbenu formaciju snage brigade ( 40 oklopa raznog tipa) .. mislim da je svima jasno da je ovo premeditirani strateski potez sa svrhom sasvim razicitom od one deklarisane.. ali ni iracani se ne sale.. od malo prije vijest da su svoje zracne snage stavili u stanje borbene pripravnosti..ima tamo i neki ultimatum..Challenger__ wrote:Pretpostavljam dosadašnji formalno-pravni okvir (instruktaža Kurda i Iračana). Toliko što se tiče Turske. Eventualni oportun stav USA, GB (i Francuske?) prema turskoj igri u Iraku zapada u sferu druge faze istjerivanja na čistinu skrivenih aktera destrukcije BI i međunarodnog krimnala.husein_kapetan wrote: U redu.. ali u kakav povoj pravnog okvira ce turci poviti ovaj cin agresije..? "Borba protiv terorizma" ?.. Ipak ce nesto svi morati izjaviti nakon ovog plenuma..i sta ce se desiti ako irak zvanicno zatrazi pomoc rusije protiv nelegalnih trupa trece zemlje na svom tlu..?
BTW, Magnier u pomenutoj analizi iznosi tvrdnju da je RF spremna na normalizaciju odnosa sa Ankarom "ukoliko Turska digne ruke od Sirije", a što znači suštinski fajrunt za "rebele" na sjeveru Sirije a samim tim i kraj rata... Tu se nije pominjao Irak, pa ispada da bi po toj šemi RF ostala po strani, privremeno ili trajno, a što ne znači da bio po strani ostao Iran...
Ama, kombinacija je mali milion i vrlo je teško predvijdeti sljedeće poteze...
Ti ovo ozbiljno? Je li ovo prvi put sad ovdje spominješ ili nisam upratio da si prije to spominjao? Sve kontam nekim poslom ti tamo hodaš. U svakom slučaju, sretno i čuvaj se.Fantassin wrote:2 mjeseca su me granatirali na brdu kod mosta sjeverno od Sarina gdje je grob onog sultana bioMlohavi wrote:Nemoj da ko sta zamjeri, al'Hassakah je onako onako grad.... Kobane ima nekako bolji duh kao i Serekaniye.A Qamislo je metropola![]()
Jarane moj nisi ti ove gradove ni na mapi kako treba vidioali nisu imali uspjeha.... valjda sto su im frljave one 120 mm granate sto im djeca prave u okolini Manbija.Inace drug mi je preplivao sam 400 metara rijeke tu
sreca po njega bila je noc a ja sam trcao po cijeloj liniji objasnjavajuci nasim da je onaj dole nas - tako da si upravu u ta 2 mjeseca samo sam 3 puta otisao u Kobane i prezderao se svarme i lahmacuna
.Hassakeh.Tal tamer - Hejbis znam malo bolje jer sam ovamo u jednici zadnja 2 mjeseca i svarme im ne valjalju ovdje
takodje dodao bih da sir koji obozavam i koji dolazi iz turske u Kobane ovdje ne dopremaju
Bilo kako bilo radim ono sto volim i ono sto smatram ispravnim, ne uklapam se u neke civilne price i jadikovanja o kvalitetu partija noc prije,stojim sa onim koji razumiju i zivim onako kako ti mozes da sanjas druze i da o tome pises na forumima.Pisem ovo eto tek onako da se mozda neko prisjeti da je neki nas iz Jugoslavije otisao da se bori protiv zla koje se zove Daesh da ne bude samo da nasi idu njima da se pridruzuju i bacaju crnu mrlju na nase narode![]()
En serkeftin drugovi
Fantassin wrote:2 mjeseca su me granatirali na brdu kod mosta sjeverno od Sarina gdje je grob onog sultana bioMlohavi wrote:Nemoj da ko sta zamjeri, al'Hassakah je onako onako grad.... Kobane ima nekako bolji duh kao i Serekaniye.A Qamislo je metropola![]()
En serkeftin drugovi
Ako se nismo razumjeli da preciziram. Ne mislim, naravno, da je to stvarna Ankarina pozicija. Oni lažu i sav svijet zna da laže, ali to je taj formalni okvir na koji se pozivaju.husein_kapetan wrote:Ipak jedno je poslati instruktore.. a sasvim drugi poslati kompletno operativnu borbenu formaciju snage brigade ( 40 oklopa raznog tipa) .. mislim da je svima jasno da je ovo premeditirani strateski potez sa svrhom sasvim razicitom od one deklarisane..
Druže, hajd kada obaviš to u Kurdistanu skokni do jemena i u povratku nam donesi onog khata ili kako se već zove.Fantassin wrote:2 mjeseca su me granatirali na brdu kod mosta sjeverno od Sarina gdje je grob onog sultana bioMlohavi wrote:Nemoj da ko sta zamjeri, al'Hassakah je onako onako grad.... Kobane ima nekako bolji duh kao i Serekaniye.A Qamislo je metropola![]()
En serkeftin drugovi
Pješadinac (fr. fantassin) je odlazak u Kurdistan (iz Francuske) najavio dok je još bio aktivan na forumu. Onda ga više dugo nije bilo. Ja mu vjerujem.zrakomlat wrote:Ti ovo ozbiljno? Je li ovo prvi put sad ovdje spominješ ili nisam upratio da si prije to spominjao? Sve kontam nekim poslom ti tamo hodaš. U svakom slučaju, sretno i čuvaj se.
Nego, imal' podmornica tu?!Fantassin wrote:2 mjeseca su me granatirali na brdu kod mosta sjeverno od Sarina gdje je grob onog sultana bioMlohavi wrote:Nemoj da ko sta zamjeri, al'Hassakah je onako onako grad.... Kobane ima nekako bolji duh kao i Serekaniye.A Qamislo je metropola![]()
En serkeftin drugovi
Necemo mu povjerovati bez dokaza!Challenger__ wrote: Fantassin, svako dobro drug.
Challenger__ wrote:Pješadinac (fr. fantassin) je odlazak u Kurdistan (iz Francuske) najavio dok je još bio aktivan na forumu. Onda ga više dugo nije bilo. Ja mu vjerujem.zrakomlat wrote:Ti ovo ozbiljno? Je li ovo prvi put sad ovdje spominješ ili nisam upratio da si prije to spominjao? Sve kontam nekim poslom ti tamo hodaš. U svakom slučaju, sretno i čuvaj se.
______
Fantassin, svako dobro drug.
Postavlja se pitanje, kako ovakav filantrop i humanista, kao sto je nas savo, ama bas nikada nema informacija o jemenskoj djecici, a da ne govorimo o njihovim slicicama!? Nesto se ne sjecam ni da je postavljao slike jezidske djecice
sarajevoxxxx wrote:Dvije vojne formacije FSA "Liva fursan el-Hakk" i 101. divizija ujedinile se u jednu vojnu formaciju El-Firkah Eš-Šimalijeh (Sjeverna divizija).
Radi se o dvije najpoznatije vojne formacije FSA koje su djelovale i ratovale na ratištima u Hami, Halebu, i Idlibu.
sarajevoxxxx wrote:Oslobođen i Tell Bendžireh u južnoj okolini Haleba.
Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Dvije vojne formacije FSA "Liva fursan el-Hakk" i 101. divizija ujedinile se u jednu vojnu formaciju El-Firkah Eš-Šimalijeh (Sjeverna divizija).
Radi se o dvije najpoznatije vojne formacije FSA koje su djelovale i ratovale na ratištima u Hami, Halebu, i Idlibu.
Skup haridzija i tekfirdzija u jednu novu teroristicku organizaciju zalosno.
Ironmen wrote:sarajevoxxxx wrote:Oslobođen i Tell Bendžireh u južnoj okolini Haleba.![]()
![]()
![]()
Toliko o efektima američke "antiterorističke" i "anti-ISIL borbe" (Number of foreign fighters in Syria more than doubled in 18 months - up to 31,000 from 12,000