Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
moke_31

#5251 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Sehro wrote:
moke_31 wrote:A da jednostavno probaš koristiti Elementum koji je puno bolji od quasara i redovno se ažurirano. I da, radi na Lei 18.1 :wink:
Meni quasar ima bolju brzinu prijenosa podataka i veći izbor trackera, probao sve.
Elementum je fork Quasara kojeg su kreatori prestali razvijati i ne može nikako biti bolji a ni brži, niti imati više trackera. Kod Quasara je i Burst zastario, ne ažurira se, a upravo on sadrži podatke o torrent sajtovima i trackerima.

Elementum može sekvencijalno da skida film u privremenu memoriju (puni/prazni) i možeš pokrenuti veći rip filma puno veće kvalitete (preko 10 giga i sl.) što sa Quasarom ne možeš jer je interna memorija boxova i televizora obično premala, 8 ili 16 giga.

Brzina zavisi od aktivnih i kvalitetnih seedera a ne od Quasara/Elementuma kao addona, bar ne bi trebala :D

Dakle, Quasar se više ne razvija i ne ažurira i kad tad ćete svi morati preći na Elementum.

Meni ovo počinje ličiti na priče o verzijama Windowsa, ono XP je zakon jebo 10-ku na njoj nešto ne može, treba RAM-a, i sl. :D
brazzo19

#5252 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Meni quasar pretrazi 6-7 torrent trackera i uvijek mi izbaci more seedera tako svaki film i seriju sam mogao pogledati bez problema i dok god je tako nikad necu preci na elementum :D

1.Torrentlech ( privatni tracker)
2.RARBG
3.MagnetDL
4.YTS
5.TorLock
6.1337X

uvijek izbaci more seedera za svaki sadrzaj tako da nema potrebe da se ista dira kad sve radi kako treba. :D
Sehro

#5253 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sehro »

moke_31 wrote:
Elementum je fork Quasara kojeg su kreatori prestali razvijati i ne može nikako biti bolji a ni brži, niti imati više trackera. Kod Quasara je i Burst zastario, ne ažurira se, a upravo on sadrži podatke o torrent sajtovima i trackerima.

Elementum može sekvencijalno da skida film u privremenu memoriju (puni/prazni) i možeš pokrenuti veći rip filma puno veće kvalitete (preko 10 giga i sl.) što sa Quasarom ne možeš jer je interna memorija boxova i televizora obično premala, 8 ili 16 giga.

Brzina zavisi od aktivnih i kvalitetnih seedera a ne od Quasara/Elementuma kao addona, bar ne bi trebala :D

Dakle, Quasar se više ne razvija i ne ažurira i kad tad ćete svi morati preći na Elementum.

Meni ovo počinje ličiti na priče o verzijama Windowsa, ono XP je zakon jebo 10-ku na njoj nešto ne može, treba RAM-a, i sl. :D
Meni se kod quasar-a sviđa baš to što se može cijeli film downloadati na box, i onda ne zavisiš od brzine interneta, lakše i brže premotaš na željeno vrijeme, dok recimo kod Elementuma uvijek ovisiš o pomenutoj brzini i to mi je minus.. A što se tiče veličine fajla dovoljno je imati USB od recimo 64 GB :bih:
alibaba_i_30_godina

#5254 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by alibaba_i_30_godina »

sandra01 wrote:Ok, moze li mali mini kurs kako da na Kodi instaliram sve ex yu programe kao i strane :-D
Nasla sam na netu upute ali jednostavno ne ide izgleda da mi fali neki djavo da instaliram a ja ne znam sta je to . Probla sam instalirati na upute od ovog linka https://www.saznajnovo.com/2017/05/besp ... v-addon-a/ ali izgleda da nesto ne stima sa adds on a ja ne znam sta je jer kad dodjem do ove faze da mi iskoci ovo yes toga nema ;-) i ne vidim ovo Add-ons i omogućite „Unknown sources“ da kliknem. Zna li iko gdje je problem i kako da ga rijesim?

Imam SCISHION V88 4K koji je dosao sa preinstaliranim Kodijem i ostalim aplikacijama.
Mozda da ponovo instaliram Kodi?? :cry:
Ako nisi uključila da možeš instalirati nepoznate izvore onda logično da ništa dalje ne možeš uraditi.
Evo pogledao sam ovaj link i nije mi jasno kako si zapela, tj. omogućavanje „Unknown sources“ je jedan od prvih koraka.
Jesil' ušla u sistemske postavke Kodija i kliknula na expert postavke?

Postavi sliku da vidimo kako ti to izgleda.
alibaba_i_30_godina

#5255 Re: Kodi/XBMC Media centar

Sehro wrote:
moke_31 wrote:

Meni se kod quasar-a sviđa baš to što se može cijeli film downloadati na box, i onda ne zavisiš od brzine interneta, lakše i brže premotaš na željeno vrijeme, dok recimo kod Elementuma uvijek ovisiš o pomenutoj brzini i to mi je minus.. A što se tiče veličine fajla dovoljno je imati USB od recimo 64 GB :bih:
I onda u čemu je razlika da isti taj film skineš preko torrenta, snimiš na usb i pogledaš na TV-u? I opet ponavljamo da ne zavisi toliko od brzine interneta koliko od kvalitetnih izvora sa kojih se povlači film. Barem sada relativno svi imamo koliko-toliko kvalitetne i brze internet konekcije.
sandra01

#5256 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sandra01 »

alibaba_i_30_godina wrote:
sandra01 wrote:Ok, moze li mali mini kurs kako da na Kodi instaliram sve ex yu programe kao i strane :-D
Nasla sam na netu upute ali jednostavno ne ide izgleda da mi fali neki djavo da instaliram a ja ne znam sta je to . Probla sam instalirati na upute od ovog linka https://www.saznajnovo.com/2017/05/besp ... v-addon-a/ ali izgleda da nesto ne stima sa adds on a ja ne znam sta je jer kad dodjem do ove faze da mi iskoci ovo yes toga nema ;-) i ne vidim ovo Add-ons i omogućite „Unknown sources“ da kliknem. Zna li iko gdje je problem i kako da ga rijesim?

Imam SCISHION V88 4K koji je dosao sa preinstaliranim Kodijem i ostalim aplikacijama.
Ako nisi uključila da možeš instalirati nepoznate izvore onda logično da ništa dalje ne možeš uraditi.
Evo pogledao sam ovaj link i nije mi jasno kako si zapela, tj. omogućavanje „Unknown sources“ je jedan od prvih koraka.

Dugo ja ovo nisam koristila ,i sinoc skontam da imam staru verziju 16.1 :skoljka: onda sam je reinstalira i skinula najnoviji 18. onda je sve islo kako treba.
E sada skinula sam par adds on ali nisam zadovoljna jer sporo vrti ,ledi na filmovima, a hocu nadjem neko add on koji ima programe svih nasih televizija na ex yu, strane sam nasla :wink: .

Ima li iko da mi da neki dobar add on za nase kanale ,jer ovo sto sam nasla na netu je bez veze :zoka:
_Reds_

#5257 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

sandra01 wrote:

Dugo ja ovo nisam koristila ,i sinoc skontam da imam staru verziju 16.1 :skoljka: onda sam je reinstalira i skinula najnoviji 18. onda je sve islo kako treba.
E sada skinula sam par adds on ali nisam zadovoljna jer sporo vrti ,ledi na filmovima, a hocu nadjem neko add on koji ima programe svih nasih televizija na ex yu, strane sam nasla :wink: .

Ima li iko da mi da neki dobar add on za nase kanale ,jer ovo sto sam nasla na netu je bez veze :zoka:
Phoenix bulid

Balkan green bulid.
Cule10

#5258 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cule10 »

Jel sigurno koristiti profi media addon?
Nov sam u ovome
Ili balkan green
alibaba_i_30_godina

#5259 Re: Kodi/XBMC Media centar

Cule10 wrote:Jel sigurno koristiti profi media addon?
Nov sam u ovome
Ili balkan green
Šta misliš pod sigurno?
crnivrag

#5260 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Nov sam u ovome
Ili balkan green
Šta misliš pod sigurno?
Vjerovatno pita da li će dobiti opomenu od internet operatera zbog korištenja sadržaja koji uključuju pirateriju.
alibaba_i_30_godina

#5261 Re: Kodi/XBMC Media centar

crnivrag wrote:
Nov sam u ovome
Ili balkan green
Šta misliš pod sigurno?
Vjerovatno pita da li će dobiti opomenu od internet operatera zbog korištenja sadržaja koji uključuju pirateriju.
Jasno je da misli na to, ali je moje pitanje bilo više ironično.

@Cule - Ukoliko si u BiH instaliraj i uživaj. Ukratko.
Maharadza

#5262 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

Zamolio bih preporuku za kakav add-on Njemačkih kanala, a već imam green build i phoenix ali tamo na listi ne otvara niti jedan kanal osim ZDF-a.
Cule10

#5263 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Cule10 »

Može li mi neko preporučiti dobar addon za filmove i live sport.
Može i build?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#5264 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Uzeo sam xiaomi box s. Ima li neki apk file dainstaliram EON tv. Imam TGF paket i nemam mogućnosti instalacije eon smart tv aplikacije. Hvala.
crnivrag

#5265 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Uzeo sam xiaomi box s. Ima li neki apk file dainstaliram EON tv. Imam TGF paket i nemam mogućnosti instalacije eon smart tv aplikacije. Hvala.
https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.andr ... om=details
suad-sarajevo

#5266 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Probao ali neće. Samo stoji ona početna slika gdje se bira jezik.

Image
crnivrag

#5267 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Probao ali neće. Samo stoji ona početna slika gdje se bira jezik.
Treba ti miš, pa da odabereš jezik, a onda će ti prikazati ekran za unos e-maila i šifre sa portala.

Također ti treba miš da biraš kanale.

Postoji i EON Smart TV aplikacija, ali nju kažeš ne možeš koristiti, jer imaš TGF paket, na kojem se ne može aktivirati kod.
suad-sarajevo

#5268 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by suad-sarajevo »

Hvala crni. Sve radi. :thumbup:
Raigor Stonehoof

#5269 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Raigor Stonehoof »

Pitanjce, novi sam u ovome :) na stranici kodibalkan, kakva je razlika izmedju ovih buildova? Vidim green build, crimson build, green leia build, i jos neke
crnivrag

#5270 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Raigor Stonehoof wrote:Pitanjce, novi sam u ovome :) na stranici kodibalkan, kakva je razlika izmedju ovih buildova? Vidim green build, crimson build, green leia build, i jos neke
Svaki ima svoj skin i različite add-one, ali po meni je najbolje da instaliraš add-one samostalno, one koji te zanimaju, evo npr. šta ja imam:

Raigor Stonehoof

#5271 Re: Kodi/XBMC Media centar

Hvala :) jos dva pitanja

liste se same updateuju, ili ih trebam rucno instalirati ako neka.prestane raditi?

Ima li inajednom mojatv kanal gdje budu utakmice nase lige? :)
crnivrag

#5272 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Raigor Stonehoof wrote:Hvala :) jos dva pitanja

liste se same updateuju, ili ih trebam rucno instalirati ako neka.prestane raditi?

Liste se same updatuju, odnosno updatuju ih ljudi koji održavaju add-one, tj. postavljaju nove linkove na servere, i onda add-oni samo povuku nove liste kanala.

Na jednom od add-ona ima kanal Moja TV Sport.

Plus na listi se nisu prikazali Denis Platinum list za kanale, jer se vršio update istog u pozadini dok sam snimao, i Elementum kojeg sam disablovao da mi ne koristi resurse dok ga ne koristim :D
Raigor Stonehoof

#5273 Re: Kodi/XBMC Media centar

crnivrag wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Hvala :) jos dva pitanja

Liste se same updatuju, odnosno updatuju ih ljudi koji održavaju add-one, tj. postavljaju nove linkove na servere, i onda add-oni samo povuku nove liste kanala.

Na jednom od add-ona ima kanal Moja TV Sport.

Plus na listi se nisu prikazali Denis Platinum list za kanale, jer se vršio update istog u pozadini dok sam snimao, i Elementum kojeg sam disablovao da mi ne koristi resurse dok ga ne koristim :D
:thumbup: znas li jos na kojem je Moja TV, nikad ovo pretrazit sve :D
crnivrag

#5274 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Raigor Stonehoof wrote:
Image

Add-on: Phoenix Reborn Free TV List Addon -> Sportski TV Programi - Domaći -> BH Premijer Liga
Raigor Stonehoof

#5275 Re: Kodi/XBMC Media centar

crnivrag wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Image

Add-on: Phoenix Reborn Free TV List Addon -> Sportski TV Programi - Domaći -> BH Premijer Liga

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: hvala puno
Post Reply