Danasnji "feminizam"
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5251 Re: Danasnji "feminizam"
Za koga je glasao RKelly?

- triconja
#5252 Re: Danasnji "feminizam"
Haj malo logike ukljuci, imas zakon i ne bi trebo jest govna po tom pitanju jer te drzava more klepit po usima. Imas sa druge strane moral i kofol neka ucenja da treba vako i tako a nemas nikakvih kazni sto se tice krsenja istog i kako se upoznajes sa svijetom sve vise spoznajes da je velika vecina ljudi oportunisti i da koriste moral kad im odgovara.1Dante1 wrote:Skontao si me, istresam frustracije.triconja wrote:Haman da zenske u danasnji vakat imaju najvecu slobodu kod tijeh stvari, ne moraju strahovat da ce bit kamenovane ili spaljene na lomaci ko nekad davno. Cak dosta partnera vise nije tabu i prevare raznih vrsta.1Dante1 wrote:Nedojebanost je glavni izvor danasnjeg feminizma.
I kako si ti to zakljucio? Jel zato sto nisi jebo nista zadnje tri godine?Zakljucio po izgledu vecine feminjara jarane, vecina ih je skart po nekim danasnjim standardima pa sabrao 2 i 2.
Ne ulazim u te neravnopravnosti sto se poslova tice, zaljenje oko toga je cisto znak slabog karaktera zenske.
Sta je lose u tome sto neko ima x partnera? Nidje u zakonu ne pise da je to zabranjeno, a mozda ako ti cekas da se vrate prave vdijednosti u drustvo trebas se zapitati sto bi se bas zbog tebe vracale, ha ja. Carpe diem jaro moj
- dale cooper
#5253 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam za druge, ali ja se kao ljevičar ne identifikujem sa komunizmom.Otto_13 wrote:
Al ljevičari će se odreć toga , za njih je ljevica romantika Ernesta ali nije doktrina Fidela koji je nakon što je došao na vlast uz pomoć tog istog Ernesta sjekao i lijevo i desno neistomišljenike
-
Niemand
#5254 Re: Danasnji "feminizam"
Vidi dale, stvari su proste, iz tuzle si, samim tim si komunjara, a ti u slobodno vrijeme mozes sto se foruma tice glasati i za sda i hdz i za sta vec hoces. 
- dale cooper
#5255 Re: Danasnji "feminizam"
Možda na ovim našim prostorima.Otto_13 wrote:Nažalost većina se debelo identificira sa komunizmom . Dok je jedina funkcionalna i prava ljevica ona koja je na vlasti u Skandinavskim zemljamadale cooper wrote:Ne znam za druge, ali ja se kao ljevičar ne identifikujem sa komunizmom.Otto_13 wrote:
Al ljevičari će se odreć toga , za njih je ljevica romantika Ernesta ali nije doktrina Fidela koji je nakon što je došao na vlast uz pomoć tog istog Ernesta sjekao i lijevo i desno neistomišljenike
- triconja
#5256 Re: Danasnji "feminizam"
To je to, zbog tog vecinom pitam za komunizam/socijalizam jer dosta ljudi misli kad kaze da je ljevicar da to znaci titin rezimdale cooper wrote: Možda na ovim našim prostorima.
-
Niemand
#5257 Re: Danasnji "feminizam"
Dale, zezam se.
Kad se vec pomenula skandinavija, jeste gledali hjernevask?
- MarlboroGold
#5258 Re: Danasnji "feminizam"
Naš socijalizam se počeo raspadati kad su počeli obećavati da će nam biti kao u Švicarskoj 
- triconja
#5259 Re: Danasnji "feminizam"
Alal ti plajvaz, sacu pregledatNiemand wrote:Dale, zezam se.![]()
-
Niemand
#5260 Re: Danasnji "feminizam"
Jasta ces. Ima vise epizoda. 
- MarlboroGold
#5261 Re: Danasnji "feminizam"
Gledao sam taj dokumentarac... tvrdoglavi skandinavci. Predoče im se dokazi crno na bijelo i opet nije to to ili nije važno 
-
Niemand
#5262 Re: Danasnji "feminizam"
A ne, ne, nije da nije vazno il da nije to to, neg its not intresting. 
- dale cooper
#5263 Re: Danasnji "feminizam"
Da, ali ovo su sve komunističke diktature. U smislu nekih uzora meni su mnogo bliži Roosevelt ili Henry Wallace iako se mnogi ne bi složili da su oni bili ljevičari.Otto_13 wrote:Kod nas, u Južnoj Americi u nizu malih Azijskih zemalja dok se Koreja još uvijek drži Staljinizma debelo a Kina se odvaja od toga u nekim aspektima .
- triconja
#5264 Re: Danasnji "feminizam"
Pomalo bona, mozda zavrsim za par dana ali vec sam poceo prvu epizodu gledatNiemand wrote:Jasta ces. Ima vise epizoda.
- triconja
#5265 Re: Danasnji "feminizam"
Vole ljudi ogranicavanje sloboda i jakog lidera to je cudo jednoOtto_13 wrote:Tu ćemo se složit , istog sam mišljenja .Idealiziranje komunizma i njegovih zločina kod nas a i širom svijeta je jedan poseban fenomen .dale cooper wrote:Da, ali ovo su sve komunističke diktature. U smislu nekih uzora meni su mnogo bliži Roosevelt ili Henry Wallace iako se mnogi ne bi složili da su oni bili ljevičari.Otto_13 wrote:Kod nas, u Južnoj Americi u nizu malih Azijskih zemalja dok se Koreja još uvijek drži Staljinizma debelo a Kina se odvaja od toga u nekim aspektima .
- MarlboroGold
#5266 Re: Danasnji "feminizam"
Roosevelt je bio nešto poput Ante Markovića za Jugoslaviju... samo je prvi uspio sa reformama i uvijek je podržavao radničku klasu iako nije bio komunista.dale cooper wrote:Da, ali ovo su sve komunističke diktature. U smislu nekih uzora meni su mnogo bliži Roosevelt ili Henry Wallace iako se mnogi ne bi složili da su oni bili ljevičari.Otto_13 wrote:Kod nas, u Južnoj Americi u nizu malih Azijskih zemalja dok se Koreja još uvijek drži Staljinizma debelo a Kina se odvaja od toga u nekim aspektima .
- dale cooper
#5267 Re: Danasnji "feminizam"
Tačno. Njegov new deal je iščupao Ameriku iz ralja velike depresije, a uvijek je blisko radio sa sindikatima kao predstavnicima radničke klase.MarlboroGold wrote:Roosevelt je bio nešto poput Ante Markovića za Jugoslaviju... samo je prvi uspio sa reformama i uvijek je podržavao radničku klasu iako nije bio komunista.dale cooper wrote:Da, ali ovo su sve komunističke diktature. U smislu nekih uzora meni su mnogo bliži Roosevelt ili Henry Wallace iako se mnogi ne bi složili da su oni bili ljevičari.Otto_13 wrote:Kod nas, u Južnoj Americi u nizu malih Azijskih zemalja dok se Koreja još uvijek drži Staljinizma debelo a Kina se odvaja od toga u nekim aspektima .
- dale cooper
#5268 Re: Danasnji "feminizam"
Svakako, Eleanor je bila gigant od žene. Jedan od najprominentnijih ranih zalagača za gradjanska prava afro američkih i azijskih gradjana, bila je aktivna tokom cijelog mandata svog muža ali i kasnije.Otto_13 wrote:I svakako ogroman uticaj Eleanor Roosevelt
- triconja
#5269 Re: Danasnji "feminizam"
Evo ima naka tema dje neka zena u braku sa djetetom se dopisivala sa nekim likom i kad je priznala pokupila se i osla. Kae jedan lik da pustanje zene drugom muskarcu ono da se malo zadaju jaca brak

Eee,kad smo kod toga sta god sam citao komentara protiv ljevicarstva i feminizma bili su da ce vecina muskinja postat beta cuck male (otprilike znaci muz samo na papiru) zbog toga sto ce im zene opsluzivati drugi likovi a oni ce dobit nekad malo
. Mislim da bi to mogla da bude prekretnica sto se tice vracanja starinskih (religijskih) zakona i kao rezultat imat ce ukidanje sloboda. Budimo realni vise od pola muskinja i nisu neki materijal kad ih se uporedi sa nekim najzgodnijim muskarcima (isto vazi i za zene) i to ce bit neka rulja koja ce izglasat sve sto je pktrebno. Postoji neka bojaznost od strane tih muskaraca da ce zakoni ici sve vise na stranu zene tako da ce brak izgubiti svoju tradicionalnu vrijednost (dosta njih moral izvlaci iz religije a brak je nesta najsvetije u religiji, mozda ju je to i odrzalo i prosirilo). Naravno ovo nije moj stav nego samo sumiram ono sta sam procitao
Sta vi mislite o ovome jel ovo sve hrpa gluposti ili ima i neke istine u svemu ovome?
Eee,kad smo kod toga sta god sam citao komentara protiv ljevicarstva i feminizma bili su da ce vecina muskinja postat beta cuck male (otprilike znaci muz samo na papiru) zbog toga sto ce im zene opsluzivati drugi likovi a oni ce dobit nekad malo
Sta vi mislite o ovome jel ovo sve hrpa gluposti ili ima i neke istine u svemu ovome?
-
FreakyStyley
#5270 Re: Danasnji "feminizam"
Hrpa gluposti.
- dale cooper
#5271 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam pojma šta si rekao ovdje.triconja wrote:Evo ima naka tema dje neka zena u braku sa djetetom se dopisivala sa nekim likom i kad je priznala pokupila se i osla. Kae jedan lik da pustanje zene drugom muskarcu ono da se malo zadaju jaca brak![]()
![]()
Eee,kad smo kod toga sta god sam citao komentara protiv ljevicarstva i feminizma bili su da ce vecina muskinja postat beta cuck male (otprilike znaci muz samo na papiru) zbog toga sto ce im zene opsluzivati drugi likovi a oni ce dobit nekad malo. Mislim da bi to mogla da bude prekretnica sto se tice vracanja starinskih (religijskih) zakona i kao rezultat imat ce ukidanje sloboda. Budimo realni vise od pola muskinja i nisu neki materijal kad ih se uporedi sa nekim najzgodnijim muskarcima (isto vazi i za zene) i to ce bit neka rulja koja ce izglasat sve sto je pktrebno. Postoji neka bojaznost od strane tih muskaraca da ce zakoni ici sve vise na stranu zene tako da ce brak izgubiti svoju tradicionalnu vrijednost (dosta njih moral izvlaci iz religije a brak je nesta najsvetije u religiji, mozda ju je to i odrzalo i prosirilo). Naravno ovo nije moj stav nego samo sumiram ono sta sam procitao
![]()
- insomnia78
#5272 Re: Danasnji "feminizam"
Ono kad se nacita gluposti od čviljavih nejebičara po stranim forumima
- tuzlak1212
#5273 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam kad sam ovoliko aktivan na forumu biotriconja wrote:Evo ima naka tema dje neka zena u braku sa djetetom se dopisivala sa nekim likom i kad je priznala pokupila se i osla. Kae jedan lik da pustanje zene drugom muskarcu ono da se malo zadaju jaca brak![]()
![]()
Eee,kad smo kod toga sta god sam citao komentara protiv ljevicarstva i feminizma bili su da ce vecina muskinja postat beta cuck male (otprilike znaci muz samo na papiru) zbog toga sto ce im zene opsluzivati drugi likovi a oni ce dobit nekad malo. Mislim da bi to mogla da bude prekretnica sto se tice vracanja starinskih (religijskih) zakona i kao rezultat imat ce ukidanje sloboda. Budimo realni vise od pola muskinja i nisu neki materijal kad ih se uporedi sa nekim najzgodnijim muskarcima (isto vazi i za zene) i to ce bit neka rulja koja ce izglasat sve sto je pktrebno. Postoji neka bojaznost od strane tih muskaraca da ce zakoni ici sve vise na stranu zene tako da ce brak izgubiti svoju tradicionalnu vrijednost (dosta njih moral izvlaci iz religije a brak je nesta najsvetije u religiji, mozda ju je to i odrzalo i prosirilo). Naravno ovo nije moj stav nego samo sumiram ono sta sam procitao
![]()
Već se vrši, u većini zapadnog svijeta, neka vrsta fabrikacije muškaraca gdje se ono neko tradicionalno muško u potpunosti truje i ubija a pravi se neka vrsta muškarca ženama po mjeri. Mislim da će se stvari nastaviti mjenjati u tom smjeru, vjerovatno.
A ako pitaš hoćel muškarci lupit ženama šakom od stol i zaključat ih u kuću i reći im, imal iste šansu da se pokažete na slobodi, niste je dobro iskoristili....
Neće se to desiti, ta vremena su prošlost. Barem ne prije nekog trećeg svjetskog rata, ako dođe do njega a vjerovatno hoće i žene će se razbježat zaboravljajući da smo ravnopravni majku mu
- Boemica
#5274 Re: Danasnji "feminizam"
primitivni prirodni poredaktuzlak1212 wrote: Mislim da će se tek tada izvršiti resetovanje u društvu i napraviti neki primitivni prirodni poredak
- tuzlak1212
#5275 Re: Danasnji "feminizam"
Mislio sam na bilo koju vrstu društvenog poretka u kojem je najjači vođa čopora. A ne najpametniji, ili šta već.Boemica wrote:primitivni prirodni poredaktuzlak1212 wrote: Mislim da će se tek tada izvršiti resetovanje u društvu i napraviti neki primitivni prirodni poredak
Nešto nalik životinjama