Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5251 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

Za koga je glasao RKelly? :hm: :mrgreen:
triconja

#5252 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

1Dante1 wrote:
triconja wrote:
1Dante1 wrote:Nedojebanost je glavni izvor danasnjeg feminizma. :D
Haman da zenske u danasnji vakat imaju najvecu slobodu kod tijeh stvari, ne moraju strahovat da ce bit kamenovane ili spaljene na lomaci ko nekad davno. Cak dosta partnera vise nije tabu i prevare raznih vrsta.

I kako si ti to zakljucio? Jel zato sto nisi jebo nista zadnje tri godine? :mrgreen:
Skontao si me, istresam frustracije. :D Zakljucio po izgledu vecine feminjara jarane, vecina ih je skart po nekim danasnjim standardima pa sabrao 2 i 2. :D Ne ulazim u te neravnopravnosti sto se poslova tice, zaljenje oko toga je cisto znak slabog karaktera zenske.
Haj malo logike ukljuci, imas zakon i ne bi trebo jest govna po tom pitanju jer te drzava more klepit po usima. Imas sa druge strane moral i kofol neka ucenja da treba vako i tako a nemas nikakvih kazni sto se tice krsenja istog i kako se upoznajes sa svijetom sve vise spoznajes da je velika vecina ljudi oportunisti i da koriste moral kad im odgovara.

Sta je lose u tome sto neko ima x partnera? Nidje u zakonu ne pise da je to zabranjeno, a mozda ako ti cekas da se vrate prave vdijednosti u drustvo trebas se zapitati sto bi se bas zbog tebe vracale, ha ja. Carpe diem jaro moj :mrgreen:
dale cooper

#5253 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Otto_13 wrote:
Al ljevičari će se odreć toga , za njih je ljevica romantika Ernesta ali nije doktrina Fidela koji je nakon što je došao na vlast uz pomoć tog istog Ernesta sjekao i lijevo i desno neistomišljenike
Ne znam za druge, ali ja se kao ljevičar ne identifikujem sa komunizmom.
Niemand

#5254 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Vidi dale, stvari su proste, iz tuzle si, samim tim si komunjara, a ti u slobodno vrijeme mozes sto se foruma tice glasati i za sda i hdz i za sta vec hoces. :meza:
dale cooper

#5255 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Otto_13 wrote:
dale cooper wrote:
Otto_13 wrote:
Al ljevičari će se odreć toga , za njih je ljevica romantika Ernesta ali nije doktrina Fidela koji je nakon što je došao na vlast uz pomoć tog istog Ernesta sjekao i lijevo i desno neistomišljenike
Ne znam za druge, ali ja se kao ljevičar ne identifikujem sa komunizmom.
Nažalost većina se debelo identificira sa komunizmom . Dok je jedina funkcionalna i prava ljevica ona koja je na vlasti u Skandinavskim zemljama
Možda na ovim našim prostorima.
triconja

#5256 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote: Možda na ovim našim prostorima.
To je to, zbog tog vecinom pitam za komunizam/socijalizam jer dosta ljudi misli kad kaze da je ljevicar da to znaci titin rezim :mrgreen:
Niemand

#5257 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Dale, zezam se. :|

Kad se vec pomenula skandinavija, jeste gledali hjernevask? :D
MarlboroGold

#5258 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Naš socijalizam se počeo raspadati kad su počeli obećavati da će nam biti kao u Švicarskoj :D
triconja

#5259 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Niemand wrote:Dale, zezam se. :|

Kad se vec pomenula skandinavija, jeste gledali hjernevask? :D
Alal ti plajvaz, sacu pregledat :thumbup:
Niemand

#5260 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Jasta ces. Ima vise epizoda. :D
MarlboroGold

#5261 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Gledao sam taj dokumentarac... tvrdoglavi skandinavci. Predoče im se dokazi crno na bijelo i opet nije to to ili nije važno :D
Niemand

#5262 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

A ne, ne, nije da nije vazno il da nije to to, neg its not intresting. :-)
dale cooper

#5263 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Otto_13 wrote:Kod nas, u Južnoj Americi u nizu malih Azijskih zemalja dok se Koreja još uvijek drži Staljinizma debelo a Kina se odvaja od toga u nekim aspektima .
Da, ali ovo su sve komunističke diktature. U smislu nekih uzora meni su mnogo bliži Roosevelt ili Henry Wallace iako se mnogi ne bi složili da su oni bili ljevičari.
triconja

#5264 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Niemand wrote:Jasta ces. Ima vise epizoda. :D
Pomalo bona, mozda zavrsim za par dana ali vec sam poceo prvu epizodu gledat :D
triconja

#5265 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Otto_13 wrote:
dale cooper wrote:
Otto_13 wrote:Kod nas, u Južnoj Americi u nizu malih Azijskih zemalja dok se Koreja još uvijek drži Staljinizma debelo a Kina se odvaja od toga u nekim aspektima .
Da, ali ovo su sve komunističke diktature. U smislu nekih uzora meni su mnogo bliži Roosevelt ili Henry Wallace iako se mnogi ne bi složili da su oni bili ljevičari.
Tu ćemo se složit , istog sam mišljenja .Idealiziranje komunizma i njegovih zločina kod nas a i širom svijeta je jedan poseban fenomen .
Vole ljudi ogranicavanje sloboda i jakog lidera to je cudo jedno :mrgreen:
MarlboroGold

#5266 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
Roosevelt je bio nešto poput Ante Markovića za Jugoslaviju... samo je prvi uspio sa reformama i uvijek je podržavao radničku klasu iako nije bio komunista.
dale cooper

#5267 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote:
Roosevelt je bio nešto poput Ante Markovića za Jugoslaviju... samo je prvi uspio sa reformama i uvijek je podržavao radničku klasu iako nije bio komunista.
Tačno. Njegov new deal je iščupao Ameriku iz ralja velike depresije, a uvijek je blisko radio sa sindikatima kao predstavnicima radničke klase.
dale cooper

#5268 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Otto_13 wrote:I svakako ogroman uticaj Eleanor Roosevelt
Svakako, Eleanor je bila gigant od žene. Jedan od najprominentnijih ranih zalagača za gradjanska prava afro američkih i azijskih gradjana, bila je aktivna tokom cijelog mandata svog muža ali i kasnije.
triconja

#5269 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Evo ima naka tema dje neka zena u braku sa djetetom se dopisivala sa nekim likom i kad je priznala pokupila se i osla. Kae jedan lik da pustanje zene drugom muskarcu ono da se malo zadaju jaca brak :lol: :lol: :lol:

Eee,kad smo kod toga sta god sam citao komentara protiv ljevicarstva i feminizma bili su da ce vecina muskinja postat beta cuck male (otprilike znaci muz samo na papiru) zbog toga sto ce im zene opsluzivati drugi likovi a oni ce dobit nekad malo :lol: . Mislim da bi to mogla da bude prekretnica sto se tice vracanja starinskih (religijskih) zakona i kao rezultat imat ce ukidanje sloboda. Budimo realni vise od pola muskinja i nisu neki materijal kad ih se uporedi sa nekim najzgodnijim muskarcima (isto vazi i za zene) i to ce bit neka rulja koja ce izglasat sve sto je pktrebno. Postoji neka bojaznost od strane tih muskaraca da ce zakoni ici sve vise na stranu zene tako da ce brak izgubiti svoju tradicionalnu vrijednost (dosta njih moral izvlaci iz religije a brak je nesta najsvetije u religiji, mozda ju je to i odrzalo i prosirilo). Naravno ovo nije moj stav nego samo sumiram ono sta sam procitao :lol:

Sta vi mislite o ovome jel ovo sve hrpa gluposti ili ima i neke istine u svemu ovome? :mrgreen:
FreakyStyley

#5270 Re: Danasnji "feminizam"

Post by FreakyStyley »

Hrpa gluposti.
dale cooper

#5271 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:Evo ima naka tema dje neka zena u braku sa djetetom se dopisivala sa nekim likom i kad je priznala pokupila se i osla. Kae jedan lik da pustanje zene drugom muskarcu ono da se malo zadaju jaca brak :lol: :lol: :lol:

Eee,kad smo kod toga sta god sam citao komentara protiv ljevicarstva i feminizma bili su da ce vecina muskinja postat beta cuck male (otprilike znaci muz samo na papiru) zbog toga sto ce im zene opsluzivati drugi likovi a oni ce dobit nekad malo :lol: . Mislim da bi to mogla da bude prekretnica sto se tice vracanja starinskih (religijskih) zakona i kao rezultat imat ce ukidanje sloboda. Budimo realni vise od pola muskinja i nisu neki materijal kad ih se uporedi sa nekim najzgodnijim muskarcima (isto vazi i za zene) i to ce bit neka rulja koja ce izglasat sve sto je pktrebno. Postoji neka bojaznost od strane tih muskaraca da ce zakoni ici sve vise na stranu zene tako da ce brak izgubiti svoju tradicionalnu vrijednost (dosta njih moral izvlaci iz religije a brak je nesta najsvetije u religiji, mozda ju je to i odrzalo i prosirilo). Naravno ovo nije moj stav nego samo sumiram ono sta sam procitao :lol:

Sta vi mislite o ovome jel ovo sve hrpa gluposti ili ima i neke istine u svemu ovome? :mrgreen:
Nemam pojma šta si rekao ovdje. :mrgreen:
insomnia78

#5272 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Ono kad se nacita gluposti od čviljavih nejebičara po stranim forumima
tuzlak1212

#5273 Re: Danasnji "feminizam"

Post by tuzlak1212 »

triconja wrote:Evo ima naka tema dje neka zena u braku sa djetetom se dopisivala sa nekim likom i kad je priznala pokupila se i osla. Kae jedan lik da pustanje zene drugom muskarcu ono da se malo zadaju jaca brak :lol: :lol: :lol:

Ne znam kad sam ovoliko aktivan na forumu bio :lol: Ali da i ovdje prospem malo svog personalnog debilizma
Već se vrši, u većini zapadnog svijeta, neka vrsta fabrikacije muškaraca gdje se ono neko tradicionalno muško u potpunosti truje i ubija a pravi se neka vrsta muškarca ženama po mjeri. Mislim da će se stvari nastaviti mjenjati u tom smjeru, vjerovatno. :skoljka:

A ako pitaš hoćel muškarci lupit ženama šakom od stol i zaključat ih u kuću i reći im, imal iste šansu da se pokažete na slobodi, niste je dobro iskoristili....
Neće se to desiti, ta vremena su prošlost. Barem ne prije nekog trećeg svjetskog rata, ako dođe do njega a vjerovatno hoće i žene će se razbježat zaboravljajući da smo ravnopravni majku mu :D Mislim da će se tek tada izvršiti resetovanje u društvu i napraviti neki primitivni prirodni poredak
Boemica

#5274 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Boemica »

tuzlak1212 wrote: Mislim da će se tek tada izvršiti resetovanje u društvu i napraviti neki primitivni prirodni poredak
primitivni prirodni poredak

:shock:
tuzlak1212

#5275 Re: Danasnji "feminizam"

Post by tuzlak1212 »

Boemica wrote:
tuzlak1212 wrote: Mislim da će se tek tada izvršiti resetovanje u društvu i napraviti neki primitivni prirodni poredak
primitivni prirodni poredak

:shock:
Mislio sam na bilo koju vrstu društvenog poretka u kojem je najjači vođa čopora. A ne najpametniji, ili šta već.
Nešto nalik životinjama :skoljka:
Post Reply