Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Naslovnica

#5251 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

sizifinho wrote:
Naslovnica wrote:
sizifinho wrote:http://www.youtube.com/watch?v=4y-OdNrf ... ture=share
bude li ovako kod nas, a bit ce, isti smo mi mentalitet, imat cemo gradjanski rat. Nedo Bog da ja vidim ovako tretiranje, autom b. ih zgazio.
Eki građanski rat?!
Teške riječi.
De ba, nemoj biti bukvalac xD
Ama znam.
8-)
sizifinho

#5252 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

felichi wrote:jel stvarno neko misli da je sandra neka lujka?

sandra radi posao, i to ga dobro radi. ako je privatno pitate mozemo svi pocrkati zajedno sa
psima ali dok ona zaradjuje na tome nema nista svetije od malih cuka.
i ako neko misli da ce sandra prestati uzimati pare ako neko odvede pse - ludi ste.
nova tura kucica stize vec slijedeci dan.
baaas, imam ja takvih u naselju
madridist

#5253 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

bude li ovako kod nas, a bit ce, isti smo mi mentalitet, imat cemo gradjanski rat. Nedo Bog da ja vidim ovako tretiranje, autom b. ih zgazio.
Ulicni borac :lol:
MJAU - da

#5254 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

Hajmo otvoreno, onako sa rukom na srcu. Bez obrazloženja psima nije mjesto na ulici, to smo se složili.

Koliko vas zaista ne voli pse kao pojavu?
Last edited by MJAU - da on 23/03/2015 15:18, edited 1 time in total.
MJAU - da

#5255 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

:?
Naslovnica

#5256 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

MJAU - da wrote:Hajmo otvoreno, onako sa srcem na ruci. Bez obrazloženja psima nije mjesto na ulici, to smo se složili.

Ja se evo prvi prijavljujem da sam pasoljubac, bez ustručavanja.
Kada bih imao uslove (kuća, okućnica) odmah bi ga nabavio, pogotovu zbog djece koja bi isto tako voljela psa, ali, nažalost, nemamo mogućnosti da ga adekvatn održimo, jednostavno, neuslovno.
A jedan sam od najglasnijih kada se priča o problemu lutalica. I zalažem se za probjenu zakona, gdje će se napokon dozvoliti eutanazija bilo kojeg psa nakon ODREĐENOG VREMENA provedenog u azilu (max. 30 dana). Mjera.
L u c i f e r

#5257 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

lutalice su opasne i za vlasničke pse

zaraze i napadi čopora

svi mi volimo životinje, ali ih i jedemo, a bogme i eutaniziramo kad treba
haos1

#5258 Re: Problem pasa lutalica

Post by haos1 »

kod federalnog ministarstva zdravstva u pratnji dvoje plavaca čova u potpuno naranđastom reflektirajućem odijelu, pa cemo vidjeti ko ce sta.
vješalica

#5259 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

julisiz es grant

#5260 Re: Problem pasa lutalica

Post by julisiz es grant »

vješalica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Image
:run:

https://www.facebook.com/pages/KJKP-Par ... 2666500755

stranica kjkp park
Ovi ko partizani na Sutjesci '43-će :mrgreen:
Stjui

#5261 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

vješalica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll:

Image
:run:

https://www.facebook.com/pages/KJKP-Par ... 2666500755

stranica kjkp park
mutirali u dabrove?
nellismo

#5262 Re: Problem pasa lutalica

Post by nellismo »

photoshop!!
nebi ovo cuke nikad, neko im podvaljuje :D
bubi_mama

#5263 Re: Problem pasa lutalica

Post by bubi_mama »

MJAU - da wrote:Hajmo otvoreno, onako sa rukom na srcu. Bez obrazloženja psima nije mjesto na ulici, to smo se složili.

Ja sam voljela pse imala sam dugo godina psa u stanu, na zalost uginula. Prije par godina uzela sam sa ulice kuce i dan danas je kod nas na vikendici. Ali iskreno, danas ne bih dala psu ni blizu kuce jer mi se sve ovo ogadilo (copori, prljavstina, napadi i sl.)
Djeci ni u ludili ne bih dala da mi donesu bilo kakvog psa do praga taman da je visestruko nagradjivan i iz kraljevske loze.
staxx

#5264 Re: Problem pasa lutalica

Post by staxx »

stolarija "WAU" :D
Maharadza

#5265 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

The BEN10 wrote::evil:
http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10512
U vezi prss konferencije koju je održala fondacija Dogs Trust i navodima koji su izneseni, Veterinarska stanica Općine Novi Grad obavještava javnost o sljedećem:

Sve što rade Higijenski servis za hvatanje pasa lutalica i Veterinarska stanica Općine Novi Grad u potpunosti je u skladu sa Zakonom o veterinarstvu FBiH, Zakonom o veterinarstvu BiH, Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, a za područje općine Novi Grad, ove službe rade u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu postupanja sa izgubljenim i napuštenim životinjama i psima lutalicama na području općine Novi Grad Sarajevo.

Također, želimo informisati javnost da sve poslove obavljaju ovlaštene osobe, odnosno veterinari, a pored redovnih aktivnosti, pružaju i podršku svim općinama na području Kantona Sarajevo. Sve mjere i postupanja poduzimaju se po nalogu Kantonalne veterinarske inspekcije, koja radi u skladu sa hodogramom koji je donijela Vlada Kantona Sarajevo.

Međutim, imamo veliki problem sa ljudima koji se predstavljaju kao građani, a zapravo su to pripadnici tzv. udruženja koja nisu registrirana i rade protuzakonito, a u velikoj mjeri ometaju rad Higijenskog servisa, o čemu smo ranije obaviještavali javnost.

Fondacija Dogs Trust također ne radi u skladu sa Zakonom, jer nije ovlaštena da vrši bilo kakvu evidenciju, registraciju, čipovanje i sl., te radi sa nelegalnim veterinarskim stanicama i pomaže širenje ovog problema.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da fondacija Dogs Trust ima budžet, koji se mjeri milionima funti, onda je sasvim jasno otkud tolika medijska kampanja i toliki broj tzv. udruženja za zaštitu životinja, koja stvaraju ovaj problem.

Najbolji dokaz njihovog djelovanja, kada je u pitanju ovaj problem, je lobiranje protiv usvajanja izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koje su trebale pomoći da se ovaj problem riješi. Donošenje izmjena navedenog Zakona je nažalost zaustavljeno u Domu naroda Parlamenta BiH, zato što je, između ostalog i fondacija Dogs Trust uložila značajne napore, a vjerovatno i sredstva da se ove izmjene zakona ne donesu i mi ostanemo jedina zemlja sa ovakvim zakonskim rješenjem.

Podsjećamo, Higijenski servis Općine Novi Grad je jedini u Kantonu Sarajevo koji djeluje na rješavanju ovog izuzetno velikog problema za građane, a sama reakcija fondacije Dogs Trust koja je krovna organizacija svim nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom pasa, je dokaz uspješnog rada Veterinarske stanice i Higijenskog servisa Općine Novi Grad Sarajevo, koji se ozbiljno bave rješavanjem ovog problema.

Prioritet Općine Novi Grad Sarajevo, koja je formirala Higijenski servis i Veterinarsku stanicu su prije svega građani i njihova djeca, za razliku od Dogs Trusta čiji su prioritet i fokus rada psi lutalice.
Aferim Efendiću, samo hrabro u borbu protiv bagre! :thumbup:
Logovan

#5266 Re: Problem pasa lutalica

Post by Logovan »

@vješalica Šta im je deblo skrivilo. :( :D
vješalica

#5267 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Logovan wrote:@vješalica Šta im je deblo skrivilo. :( :D
pa kakvo ti je to pitanje?
smetalo deblo izležavanju
stvarno koji idiotizam,treba stabla sve srušiti i naložiti samo džaba smetaju okolo duševnom miru cukica
vjesticanametli

#5268 Re: Problem pasa lutalica

Post by vjesticanametli »

sad skontah da ova budaletina sandra zivi u zgradi do moje i mi se ustvari mjeseci pitamo ko je ulojana i neokupana tuka sa ĐŽukelama......koja navecer vristi na telefon dok voda kerove......ovo je sevap umlatit.....istina,,, ĐŽukele joj pomalo nestaju iz ulice :D
L u c i f e r

#5269 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

bubi_mama wrote:
MJAU - da wrote:Hajmo otvoreno, onako sa rukom na srcu. Bez obrazloženja psima nije mjesto na ulici, to smo se složili.

Ja sam voljela pse imala sam dugo godina psa u stanu, na zalost uginula. Prije par godina uzela sam sa ulice kuce i dan danas je kod nas na vikendici. Ali iskreno, danas ne bih dala psu ni blizu kuce jer mi se sve ovo ogadilo (copori, prljavstina, napadi i sl.)
Djeci ni u ludili ne bih dala da mi donesu bilo kakvog psa do praga taman da je visestruko nagradjivan i iz kraljevske loze.
ko da sam ja piso :thumbup:
Eleonora

#5270 Re: Problem pasa lutalica

Post by Eleonora »

Oštre zube. :roll:
L u c i f e r

#5271 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

I drvo je živo biće.

Ne znam što se ovi džukeloljupci ne bore i za prava drveća, kad su takvi humanisti...
vješalica

#5272 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

ma jok gladni,eto sta je problem

i to je zapravo još jedan dokaz kako dogz trast nije u pravu kad ih zeli vratiti na tzv.prirodno staniste,i da im nije mjesto na ulici...veliki humanisti
MJAU - da

#5273 Re: Problem pasa lutalica

Post by MJAU - da »

@Vješalica, naravno da su gladni i žedni. Niko ih ne voli, kako ljudi ne mogu da skontaju da je pas pripitomljen od strane čovjeka. Da bi bio sretan, mora imati čovjeka, da bi bio siguran, mora imati svog čovjeka. Što Dog trust nije pokušao napraviti neki sistem udomljavanja tih pasa, meni to nije jasno. Dolaze iz napredne zemlje. Ili možda ne smiju, pošto su kod njih kamile, pardon Camila glavnu riječ vodi.
Last edited by MJAU - da on 23/03/2015 19:05, edited 1 time in total.
razonoda

#5274 Re: Problem pasa lutalica

Post by razonoda »

L u c i f e r wrote:I drvo je živo biće.

Ne znam što se ovi džukeloljupci ne bore i za prava drveća, kad su takvi humanisti...
Cuke se koriste u -terapiji--sa poremecenom hemijom u glavi. Ovo sto se desava u Bosni je nazalost --bolesno stanje stanovnistva. Izgubljen smisao za zivot,---odlazak u samocu , jedini prijatelj mu ostaje --zivotinja.
L u c i f e r

#5275 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

razonoda wrote:
L u c i f e r wrote:I drvo je živo biće.

Cuke se koriste u -terapiji--sa poremecenom hemijom u glavi. Ovo sto se desava u Bosni je nazalost --bolesno stanje stanovnistva. Izgubljen smisao za zivot,---odlazak u samocu , jedini prijatelj mu ostaje --zivotinja.
I sam sam razmišljao u tom pravcu.
Inače je primjetan taj fenomen u razvijenom svijetu, gdje ljudi troše hiljade dolara na svoje pudlice, dok preskaču preko beskućnika koji krepaju na cesti i ignorišu djecu koja se bave prosjačenjem i prostitucijom.
Otuđenje čovjeka od sebe i društva kojem pripada.
Locked