Morati cu se i ja aktivirati...sada sam slab...jedna-dvije prijave dnevno a i to sve ne prodje...haman nekim moderatorima mrsko tamo da zagledaju i potvrde prijavu...a sve prijave iste,tako da nije do mene,neko me sabotira sa olxa
OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
-
zippoo87
#5251 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja sam otanjao sa sakupljanjem boba...ne ulazim u nise gdje ima boba na dohvat ruke a dobro bi mi dosle.
Morati cu se i ja aktivirati...sada sam slab...jedna-dvije prijave dnevno a i to sve ne prodje...haman nekim moderatorima mrsko tamo da zagledaju i potvrde prijavu...a sve prijave iste,tako da nije do mene,neko me sabotira sa olxa
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5252 Re: OLX.BA - sve o tome
Meni je neko prijavio umberta eka eseje i prebacio u beletristiku

- dulekrele
#5253 Re: OLX.BA - sve o tome
Nesto sam prodao preko olx-a i zanima me koji je najbolji i najsigurniji nacin da to dostavim kupcu. Do sada sam uvijek licno predavao ali sada to nije opcija.
- n+1
#5254 Re: OLX.BA - sve o tome
U petak odobrio narudžbu, jebeni kurir još nije došao. 
- Truba
#5255 Re: OLX.BA - sve o tome
ja presto ići svaki minut na olx
jednom ili 2 puta dnevno
izbrisao samsung internet s kojeg sam stalno klikcao
nema smisla vise kad majstor neće da dolazi za 5 maraka posla neću ni ja da se cimam svaki minut sa pitanjima
za knjigu od 5 km
jednom ili 2 puta dnevno
izbrisao samsung internet s kojeg sam stalno klikcao
nema smisla vise kad majstor neće da dolazi za 5 maraka posla neću ni ja da se cimam svaki minut sa pitanjima
za knjigu od 5 km
- Truba
#5256 Re: OLX.BA - sve o tome
ja za poso u jedan petak u 10 naručio da dođe brza bh pošta
imalo puno kila
dakle u 15.00 zvao
kaže doće do 1800
reko odo ja u poštu sam poslao
kontam zvaće u 18.00
on u ponedjeljak došao na portu bez zvanaj i pitanja
- n+1
#5257 Re: OLX.BA - sve o tome
Samo da hoće dati drugu opciju na OLX, da čovjek više nikada ne mora imati nikakvog posla sa raspalim uhljebima iz BH pošte. Jebote život, oni misle svi imaju beskrajno vremena kao pijavice na budžetu. Sutra moram na put, i ako kurir ne dođe danas, zajebat ću frajera, jer su oni mene zajebali. Kakvi hadalji, pa to nisu istine.
- Truba
#5258 Re: OLX.BA - sve o tome
dje ides
otidji u postu
preuzeli su veliki kolac a malo ljudi
ne mogu vise zaposliti zbog financijske stabilnosti
mnostvo bolovanja
otidji u postu
preuzeli su veliki kolac a malo ljudi
ne mogu vise zaposliti zbog financijske stabilnosti
mnostvo bolovanja
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#5259 Re: OLX.BA - sve o tome
n+1 vjerovatno ce prezueti danas, jer je rok za isporuku tri radna dana. Petak, ponedjeljak, utorak. Mozes ih nazvati i potvrditi da ce kurir danas doci.
Ako prodje rok od 3 radna dana, vjerovatno se moze traziti neka odsteta, ali jbga niko se ne zamara s time.
Ako prodje rok od 3 radna dana, vjerovatno se moze traziti neka odsteta, ali jbga niko se ne zamara s time.
- n+1
- ferratilis
#5261 Re: OLX.BA - sve o tome
Meni nije ni Euroexpress bolji, kaze doci ce kurir izmedju osam i jedan. Pa sta ja trebam, sjedit pored prozora i molit boga da dodje!? Zato ja obicno sam odnesem posiljku, kazem gdje da posalju, onda trazim da me zovu kad stigne novac i opet sam odem po novac. Za ljude koji su zauzeti ili se bave nekim poslom gdje je vrijeme bitno, to je jedini pouzdan nacin kod nas. U dostavu se ne mozes pouzdat nikad.
- canvra888
#5262 Re: OLX.BA - sve o tome

Balkanjeroseva definicija novog.
Zato na eBay-u fino imaš u opcijama gdje se prijavljuje oglas naznaku da je stanje artikla pogrešno objavljeno. Još da i ne spominjem da na eBayu ima opcija 'novo sa etiketom' i 'novo bez etikete'.
U biti, nešto čim se jednom pronosa, to više nije novo. A ovako na Olx-u hrpa stvari pod 'novo', a nošeno već i to nerijetko baš vidljivo nošeno. Balkanjeros konta nema vidljivih oštećenja, ma mećaj ga pod novo
- laserShow
#5263 Re: OLX.BA - sve o tome
Kliknes na prijavi, odaberes krsenje pravila, pa upises "Oglas je naveden NOV, a u detaljnom opisu navedeno MALO KORISTENO" i dobijes jednostavna 3 kredita, a oglas bude uredjen.
- canvra888
#5264 Re: OLX.BA - sve o tome
- laserShow
#5265 Re: OLX.BA - sve o tome
To i pogresna kategorija su mi najbolji izvori prihoda kredita, pored "Prodano" kad neko se na forumu pozali. Sve to prijavim 
- n+1
#5266 Re: OLX.BA - sve o tome
Ma nije to rješenje, plaćamo im da preuzmu pošiljku i donesu pare. U suprotnom, mogu bukvalno poslati preporučenu pošiljku u lokalnoj pošti.ferratilis wrote: ↑11/12/2023 16:11 Meni nije ni Euroexpress bolji, kaze doci ce kurir izmedju osam i jedan. Pa sta ja trebam, sjedit pored prozora i molit boga da dodje!? Zato ja obicno sam odnesem posiljku, kazem gdje da posalju, onda trazim da me zovu kad stigne novac i opet sam odem po novac. Za ljude koji su zauzeti ili se bave nekim poslom gdje je vrijeme bitno, to je jedini pouzdan nacin kod nas. U dostavu se ne mozes pouzdat nikad.
Vani kad nešto naručuješ/šalješ, dobiješ dan ranije SMS da će kurir biti na vratima između toliko i toliko, i taj raspon nikada nije veći od dva sata.
- laserShow
#5267 Re: OLX.BA - sve o tome
Normalno je vani da dobijes, kada imas uskladjene stvari. Haj ti uskladi da dobijes sms izmedju posta pc i fbih. Nema sanse, ne prebacuju novac kako treba, a ne statuse.
Jesu li ti danas preuzeli posiljku?
Jesu li ti danas preuzeli posiljku?
- n+1
- dale cooper
#5269 Re: OLX.BA - sve o tome
Meni na trackingu pisalo da je u petak narudžba na isporuci, da bi negdje oko 13 sati istog dana bio pokušaj isporuke. Al u kurcu...naravno,
niti je ko zvao niti je ostavljena bilo kakva obavijest. I čekao u subotu do jedno 12 sati (radi pošta ovdje subotom do 14) u nadi da će se smilovati i donijeti, ali tough luck. Odem na kraju u poštu i podignem. Jebena BiH pošta. Ni ove druge službe nisu neka sreća, ali ovi su ubjedljivo najgori.
Nivo kurcobolje na maksimumu.
niti je ko zvao niti je ostavljena bilo kakva obavijest. I čekao u subotu do jedno 12 sati (radi pošta ovdje subotom do 14) u nadi da će se smilovati i donijeti, ali tough luck. Odem na kraju u poštu i podignem. Jebena BiH pošta. Ni ove druge službe nisu neka sreća, ali ovi su ubjedljivo najgori.
Nivo kurcobolje na maksimumu.
- laserShow
#5270 Re: OLX.BA - sve o tome
I sada je na tebi da posaljes mail zalbe, jer od pisanja na forumu nemas nista. U vecini slucajeva kuriru se ne radi, te ako ne prijavis, niko to nece znati pa samim time ne moze se nista ni poboljsati.dale cooper wrote: ↑11/12/2023 17:39 Meni na trackingu pisalo da je u petak narudžba na isporuci, da bi negdje oko 13 sati istog dana bio pokušaj isporuke. Al u kurcu...naravno,
niti je ko zvao niti je ostavljena bilo kakva obavijest.
Zato odvoji 10 minuta i napisi sve na https://www.posta.ba/contact/ i vise nikada se nece ponoviti. Vec sam pisao, prvi put upozorenje, drugi put od plate, treci pred otkaz.
-
zippoo87
#5271 Re: OLX.BA - sve o tome
Ne prijavljuj mi vise potraznju za telefonima u kategoriji
Jbte 3 kredita,reci koliko hoces para da ne cinkaris
Btw.evo sada me je neko rekordno prijavio...oglasio (naravno u pogresnoj kategoriji,jer necu placati 20 KM mjesec valjda) i bukvalno prosle 3 minute kad eto ti poruke...ja kliknem,kada moderacija uklonila/prebacila oglas
Nekada izdrzi i par dana ali ovo je rekord...3 minute
Sto se posla tice i prodaje,nakon par dana stagnacije...otisla sva roba u par dana...postari se naradili zadnjih 7-8 dana,svaki dan na vratima...nose pakete a donose pare.
Danas evo 400 KM donese,neureklo se,da kucnem u drvo
-
zippoo87
#5272 Re: OLX.BA - sve o tome
Ja nikakvih problema sa postarima...doduse,nekada i ja licno odnesem,ako vidim da nisu poranili ,jer sada bas imaju previse posla,ne stizu sve a nema ih puno,pa ja licno odnesem...tj.prvo ih nazovem,pitam hoce li doci,ako ne mogu,ja odnesem.
Ali i to ne bi morao,doci ce sutradan ali volim da odmah saljem robu,da kupci ne cekaju.I sve posiljke su mi sutradan isporucene,preksutradan pare na vratima.
Sve je to do postara.
Evo ja sam prijavio onog postara iz Tuzle od neki dan,pisao sam ovdje...ali su mi pojasnili sve u detalje i kao ne bi bila vracena posiljka,nego su prebacili paket drugom postaru,koji je zaduzen za taj reon,iako je u opisu na trackingu pisalo drugacije.
Izvinuli su mi se na kraju.
- n+1
#5273 Re: OLX.BA - sve o tome
Manje mjesto kod tebe, nema toliko kupoprodaje. Ovi naši stalno kukaju da se razguliše od posla i da ne stižu.
Ali ono, ako posao ide, zaposlite dodatne kurire. Ili raskinite ugovor s OLX. Ili dignite cijenu usluge, ali da dobijemo kvalitet.
Ali ono, ako posao ide, zaposlite dodatne kurire. Ili raskinite ugovor s OLX. Ili dignite cijenu usluge, ali da dobijemo kvalitet.
-
vanjki
#5274 Re: OLX.BA - sve o tome
Aktivacija nekretnine mjesec dana 15KM..nisu normalni
-
zippoo87
#5275 Re: OLX.BA - sve o tome
Pa nazivno jeste manje ali imaju postari posla i previse.Nekada ne stignu sve u jednom danu isporuciti.A i ja kada odem licno u postu,kamara paketa iza.
Evo jedan mi je prije par dana rekao da je jos uvijek na probnom radu i da se nada da ce mu produziti ugovor od nove godine.Dobar postar,uredan,brz,odgovoran...bas za pozeliti.Nadam se da ce mu produziti ugovor.
Neka ne dizu cijenu,nema potrebe...raja i salje preko njih jer su najjeftiniji ali da bi trebali u nekim sredinama zaposliti vise ljudi,to svakako stoji...jer i logika nalaze da ako se poveca posao,da trazis jos radnika.