Sirija

Locked
Challenger__

#5251 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da... Negdje sam pročitao da administracije USA i Izraela ne poštuju dogovore u zapanjujućem procentu, da imaju status patoloških lažova bez trunke kredibiliteta. Sve se može očekivati.
japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote: Koga će optužiti??
imaš li neku teoriju
Ne, nemam.

- Mislim, može biti banalan, sasvim izolovan incident, akt pojedinačnog nezadovoljstva ili ludila... Ipak neke stvari znam: drastično se siječe vojni budžat, došlo je do otpuštanja dijela uposlenika, a najznačajnije, došlo je do velikih neslaganja (alternativni izvori, oslanjajući se na unutrašnje krugove tvrde da je došlo do žestoke za/protiv retorike, do konflkta na ivici pobune u oficirskim krugovima) zbog najavljene (i za sada odgođene) akcije prema Siriji. Da ne pričam da se u tako uzavreloj situaciji otvara prostor za svakojake interpretacije, američke i neameričke.

Zato i otud, za sada, ovo na temi Sirija.
muzicar_iz_parka

#5252 Re: Sirija

Post by muzicar_iz_parka »

Nema veze sa Sirijom, ubijeni napadač bio neki američki crnjo, za ostalim se traga.
Avetinho

#5253 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Da... Negdje sam pročitao da administracije USA i Izraela ne poštuju dogovore u zapanjujućem procentu, da imaju status patoloških lažova bez trunke kredibiliteta. Sve se može očekivati.
japin_mutapi wrote:
Challenger__ wrote: Koga će optužiti??
imaš li neku teoriju
Ne, nemam.

- Mislim, može biti banalan, sasvim izolovan incident, akt pojedinačnog nezadovoljstva ili ludila... Ipak neke stvari znam: drastično se siječe vojni budžat, došlo je do otpuštanja dijela uposlenika, a najznačajnije, došlo je do velikih neslaganja (alternativni izvori, oslanjajući se na unutrašnje krugove tvrde da je došlo do žestoke za/protiv retorike, do konflkta na ivici pobune u oficirskim krugovima) zbog najavljene (i za sada odgođene) akcije prema Siriji. Da ne pričam da se u tako uzavreloj situaciji otvara prostor za svakojake interpretacije, američke i neameričke.

Zato i otud, za sada, ovo na temi Sirija.
U nas se za ovo kaze: "Sto je babi milo, to joj se i snilo."

Sta kazes, dva miliona motociklista odose za Siriju?
Challenger__

#5254 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

U seoskim dijelovima provincije Hama, snage NDF (sirijska teritorijalna odbrana) dočekane sa radošću od lokalnog stanovništva - VIDEO

EDIT: kada se sve sabere, na ratištima širom Sirije, demokratska, multikulturna, multireligijska i iznad svega milosrdna i plemenita skupina nestašnih revolucionarnih milicija poetskog naziva "FSA" - ne stoji dobro.

Nikako.

(Da li će mentori tzv. "FSA", Izrael, SAD i sateliti ovaj poraz u perspektivi moći progutati...? Ne znam odgovor, definitivno.)
husein_kapetan

#5255 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

http://www.liveleak.com/view?i=b14_1379369969
Ako su video snimci za mnoge dokazni materijal, dali je ovaj objavljen na Livelak-u od strane kurda možda pertinentan????
Challenger__

#5256 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sve treba, u startu, uzeti sa debelom rezervom, pa i taj snimak, koga naravno treba provjeriti, utvrditi njegovu vjerodostjnost i relevantnost (mjesto, vrijeme, počinioce), itd.

- Međutim, ovde je osnovni problem u tome što su ratni huškači nezainteresovani za istinu. Oni ne žele da se znaju ratni zločini tzv. "rebelsa", ne interesuje ih sudbina ni manjine, ni većine, ni sva sirijska antika, ni muslimani ni hrišćani. Ne interesuju ih ljudski životi, što se tiče njih, može svih 20 miliona Sirijaca da ode pod zemlju. Neljudi su to.

Njih zanima samo njihova bolesna agenda - promjena vlasti u Damasku, Teheranu...po svaku cijenu. Ako su snimci protiv njihove agende, koga briga za to.
Challenger__

#5257 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ipak, treba reći da je za istinu i samo istinu zainteresovan sve veći broj ljudi širom svijeta, a to je ono što stvara problem ratnohuškačkoj eliti, ili, kako je skoro izjavio Bžežinski "buđenje javnosti" je postala "prepreka globalizaciji" po mjeri ponerokratije (vladavine najgorih) i njihovih satelita.
sarajevoxxxx

#5258 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ariha, Džebel Erbein: Žestoki sukobi FSA i režimske vojske

- FSA je likvidirala određen broj vojnika, među njima i pukovnika režimske vojske. Ponovo su vraćeni pod kontrolu FSA kvartovi Džebel Erbeina koje je režim zauzeo. Uništen je jedan tenk T 72 i jedno borbeno vozilo. U akciji su učestvovali jedinice FSA: Sukuru Šam, Ahraru Šam, Nusre, Brigada Davud, i Šuheda Surija.

http://www.facebook.com/ariha.today2011 ... arget_id=0
Challenger__

#5259 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:http://www.liveleak.com/view?i=b14_1379369969
Ako su video snimci za mnoge dokazni materijal, dali je ovaj objavljen na Livelak-u od strane kurda možda pertinentan????
Kapetane. Izgleda da si opet našao vrlo, vrlo zanimljivu stvar... Vrlo zanimljivu! Publikovani su i ostali video zapisi.

Image

- dakle, 15 septembra ove godine došlo se u posjed telefona likvidiranih terorista. Hajmo to sada složiti:

- prvo sa LiveLeak
September 15. Kurdish Peshmerga killed three Syrian terrorists on border. They found a
cell phone in a pocket. Night bombing video there. Terrorists on video wear gas
masks. Video was shot August 21. One terrorist name it Storm operation.
1. Syrian terrorists.August 21 Part1
2. Syrian terrorists.August 21 Part2
3. Syrian terrorists.August 21 Part3

- pa, sa YouTube - prvi video zapis

- drugi video zapis

- treći video zapis

???
barpy

#5260 Re: Sirija

Post by barpy »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:http://www.liveleak.com/view?i=b14_1379369969
Kapetane. Izgleda da si opet našao vrlo, vrlo zanimljivu stvar... Vrlo zanimljivu! Publikovani su i ostali video zapisi.

Image

- dakle, 15 septembra ove godine došlo se u posjed telefona likvidiranih terorista. Hajmo to sada složiti:

- prvo sa LiveLeak
September 15. Kurdish Peshmerga killed three Syrian terrorists on border. They found a
cell phone in a pocket. Night bombing video there. Terrorists on video wear gas
masks. Video was shot August 21. One terrorist name it Storm operation.
1. Syrian terrorists.August 21 Part1
2. Syrian terrorists.August 21 Part2
3. Syrian terrorists.August 21 Part3

- pa, sa YouTube - prvi video zapis

- drugi video zapis

- treći video zapis

???
False flag. Zavjera rezima protiv casne, ciste i pravedne borbe sirijskog naroda i revolucionara protiv Basara i njegovih zlocinaca koji ga slijede na putu propasti.
Challenger__

#5261 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- od početka ove kontroverze imam jedan jak osjećaj, jednu intenzivnu intuiciju da jedan od nas sa ove teme, da tako kažem, "ima određene indicije", saznanja, ko bi mogao da stoji iza ovog zločina. Još preciznije, da zna ko stoji iza ovoga. @sarajevoxxxx, griješim li? Iza ovog, ipak, stoje "rebelsi"?

Istina?
basar

#5262 Re: Sirija

Post by basar »

A ko bi drugi...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5263 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje”
» barpy

vezano za pucnjavu u Vašingtonu, za to otvorite posebnu temu.
Co0l

#5264 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ja se cesto zajebavam na ovoj temi al vi,brate,napraviste smijuriju od ovoga :-)
sumirprimus

#5265 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Pih,pucali rebelsi sami,ma nije ni bilo napada hem oruzjem...kako izadjose zvanicne info..odjednom,skrenu prica na americku pucnjavu i tako to..razvodnjavanje,ignore...
sumirprimus

#5266 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Ali kako majka mu stara,nema logike,da asad sam sebe ukopa?Nema smisla...
Mora da je UN izvjestaj falsifikovao,al ionako nije pertinentan...
Ne moze bit 350 litara,i jos sarin,ne slazu se simptomi...
I zadnji Ćavao u kovćeg istini,bilo je ćirilićno pismo na projektilima,a svi znnamo da se u saudiji pise araBski,a u jizraelu hibru...gad dem!
sumirprimus

#5267 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ovo ovde ne važi neprijatelj nikad ne spava jeli?... :D
sarajevoxxxx

#5268 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kanajtara: FSA zauzela Tel Al Mehir
sarajevoxxxx

#5269 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Još jednom: Režimsko oružje koje su jedinice FSA zarobile u istočnom predgrađu Hame u brigadi 66. bataljon PVO

Image
sarajevoxxxx

#5270 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb, al Mardže: Stanovnici ovog naselja u Halebu u redu za vodu

Image
Herr Flick

#5271 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Izvor:FB :-) :-)
sarajevoxxxx

#5272 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:- od početka ove kontroverze imam jedan jak osjećaj, jednu intenzivnu intuiciju da jedan od nas sa ove teme, da tako kažem, "ima određene indicije", saznanja, ko bi mogao da stoji iza ovog zločina. Još preciznije, da zna ko stoji iza ovoga. @sarajevoxxxx, griješim li? Iza ovog, ipak, stoje "rebelsi"?

Istina?
- Stoji sirijski režim, samo on posjeduje toliko raketa -zemlja zemlja, tu količinu sarina, i te organizacijske sposobnosti, da sve to izvede, bez i jedne packe, tj. da ni jedan projektil ne zaluta na pogrešnu stranu i sl. Dakle, pokretač je mržnja, a i tu je režim šampion, i najviše je pokazao koliko mu je zapravo malo stalo do ljudskih života u Siriji. Ista ona mržnja zbog koje se desila Srebrenica, Sisijev zločin u Kairu, stotine ubijenih u bagdadskim džamijama, eksplozije u Afganistanu, Pakistanu, Brievik u Norveškoj, ubistvo američkog ambasadora u Libiji, da ne spominjem blizance i 11 septembar.

- U Bosni su to bili četnici. U Iraku i šiti i suniti (sve zavisi o kojoj džamiji je riječ), u Afganistanu i Pakistanu Talibani ni ne kriju i preuzimaju odgovornost za zločine, u Norveškoj je Brievik sve priznao, u Libiji vrhunski idiot ili džihadlija koji nije znao nači bolji način da se zahvali ljudima koji su mu između ostalog pomogli da se riješi diktatora, pa je izabrao da im ubije ambasadora.

- U istočnoj Guti režimske snage su raketirale hemijskim oružjem građane Sirije koji su u tom mjestu protestvovali protiv režima i koji je pod kontrolom FSA. Koliko se sječam, samo dva dana prije napada na Istočnu Gutu na ovom forumu sam postavio video o režimskom raketiranju jednog kvarta u Halebu. Nagledao sam se svega u ovom sirijskom ratu, ali zaista prizor iz Haleba je bio stravičan. Hiljade ljudi je na ulici, hoda po brdu ruševina, zgrade sravnjene sa zemljom, desetine Sirijaca je ispod ruševina, onaj koje izdao naredbu da se raketira naselje tom silinom a koje je tako gusto naseljeno je ratni zločinac, ljudski šljam, i đubre od čovjeka. Razumijem da se granatiraju linije, rat je, boriš se, ali nevjerovatno i nemoguće je razumom shvatiti da neko izda naredbu da se gusto naseljena mjesta, gdje se nalazi stotine djece i žena, u objektima koji da su duplo bolje građeni i čvršči, ne bi podnijeli tu silinu i te vrste eksplozija.

- Prije toga danima smo gledali režimsko divljanje po Kusajru, Halidiji,Idlibu, Deri, i drugim mjestima. Bio sam u ratu u Bosni, ne bih volio da me neko pogrešno shvati, ali razaranja, i strahote u Siriji, uprkos svemu šta se dešavalo ovdje kod nas, teško da se mogu porediti sa onima u Siriji. Pa pogledaj ludaka Sisija šta je uradio u Kairu. Pred cijelom svijetskom javnošću je divljao i iživljavao se nad nenaoružanim ljudima. Pa ni najveći pesimisti nisu mogli vjerovati da se moglo desiti ono što se desilo na trgovima u Kairu.

- Režimske snage su prije upotrebe hemijskog oružja izgubile na hiljade svojih vojnika, za sve loše u Siriji režimski mediji okrivljuju sirijsku opoziciju, nazivaju ih teroristima. Ovaj prvi je pa skoro iz čista mira ubijao ljude po Kairu, ovaj drugi je imao hiljadu razloga, i takvim ljudima je najbitnije kako neprijatelja uništiti, kakva crna reputacija i ugled, ili pak strah od međunarodne intervencije. Asad tu intervenciju čeka od marta 2011. hiljadu puta su mu prijetili, on međunarodnu zajednicu ne shvata ozbiljno, a i u glavi mu je samo jedna stvar kako najbolje ''teroriste'' uništiti i ništa više.
Avetinho

#5273 Re: Sirija

Post by Avetinho »

A najubitacnije -- doveo nekog lika sa advanceta kao pojacanje, pa se onda njih dvojica kao povazdan po temi tapsu po ramenima kako su pametni i obavijesteni, a narocito nacitani. Lik je toliko nacitan da ne zna ko je bio Muhamed. To ti je ekipa koja svugdje oko sebe vidi zavjere protiv slobodarskog Putina, Asada, Hezbolaha i Irana, letece tanjire i gustere. Kasne autobusi u Vasingtonu, to je zbog Assadiste. Pada kisa u Pakistanu, to je zbog HAARP-a u Iranu.

Asad ispaljuje po narodu sofisticirano oruzje koje nosi hemijske otrove, sto su nedvosmisleno potvrdile sve relevantne medjunarodne organizacije od Human Rights Watcha, Amnesty Internationala, Komisije za ljudska prava Ujedinjenih nacija, Komisije za hemijsko oruzje Ujedinjenih nacija. Ovi "analiticari" tvrde da su to stanovnici srusenog Alepa napravili u poluzatrpanim podrumima bez struje i vode.

Sto su ti strucnjaci i analiticari.
sarajevoxxxx

#5274 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Eksplozija na graničnom prelazu Babul Heva:

sarajevoxxxx

#5275 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

U mjestu Sermada u provinciji Idlib, na graničnom prelazu Babul Heva danas je eksplodiralo auto. Na ovom graničnom prelazu sakupljaju se sirijske izbjeglice koje poslije odlaze u izbjegličke kampove u Turskoj

Prisutni Sirijci proklinju Bešara:

Locked