Champions league 2013/14

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
limeni

#5251 Re: Champions league 2013/14

Post by limeni »

real je razmontirao bayern i svaka cast, konacno su zasluzili finale.
sto se tice neuera, on je dobar golman ali ni k od kahna. strah ga izaci sa gol crte kod prva dva gola dok je kahn udaro rukama i nogama svakoga u petercu :-)
meni je lahm jedini igrac koji je bio dobar u odbrani, onaj dante je meni smijesan igrac. boateng je solidan dok je alaba jos mlad. kroos je nula od igraca jedino sto ima je sut, kod 0-3 se seta kao misimovic. schweinsteiger je totalno ofalio, izgleda je uzeo pare i sad ga ne zanima, ne ulazi 100% u duele. robben se trudio ali i on je manje vise procitan igrac dok su mueller i mandzukic uzvikani. ribery nece da trenira ima pola godine. slicna greska guardiole kao naseg stratega papeta, izasao na megdan realu bez def. veznog kao nasi protiv slovacke, svaka kontra je bila opasnost. martinez je trebao igrati od 1min.
casillias siguran kao i uvijek, pored buffona i kahna sigurno najbolji golman zadnjih 20 godina. carvahal solidan dok su ramos i pepe trenutno u velikoj formi, coentrao isto vrlo pokretljiv. luka modric mozda u zivotnoj formi isto kao i alonso.
di maria solidan, benzema cvrst i uvijek opasan. bale je lud koliko je brz a ronaldo je najbolji igrac trenutno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5252 Re: Champions league 2013/14

Post by Tomahawk11 »

Sta sve bosanski forumasi nece izmudrovati :mrgreen:
Cekaj, cekaj, Guardiola se poredi sa Mancinijem, imao srece, bla, bla....hajde ne glupirajte se :oops:
Covjek je kao nedokazani trener poceo voditi Barcelonu i osvojio sve zivo. Nije da mu u Bayernu ide lose (osigurao titulu), dosao do 1/2 LP i igra finale DFB Pokala.
Covjek ima trenerski CV kakav bi svi treneri pozeljeli.
Guardiola kao covjek mozda i nije svetac kojim ga se prikazivalo (nece se upitati ko insan, recimo :D ), ali mu trenerske kvalitete i dostignuca ne moze niko minorizirati.
Manite se corava posla, ko god uzme dokazivati suprotno je supljator i mlati praznu slamu.
skenderija04

#5253 Re: Champions league 2013/14

Post by skenderija04 »

palermo wrote:
skenderija04 wrote:@ alzjaciP

Ok, ali godine nisu isprika za sve. Sto taj Xavi nije bio "motivisan" sa 24 godine?

Sve se mora gledati u kompletu a ne izvlaciti samo jedan detalj iz cjeline.
Nije imao Messija uz sebe. Mislim, ovo samo potvrđuje tvoju konstataciju da se sve mora gledati u kompletu.
Inače, naravno glupo je sada Guardiolu potcjenjivatiu zbog jedne utakmice (ne bih čak rekao ni neuspjeha). Iako je moguće da će mu Barcelona ostati vrh njegove karijete. Što opet nije strašno, svaki trener (pa i sportaš) je imao neki vrh svoje karijere. Možda je malo tužno što je za Guardiolu taj trenerski vrh došao prerano, ali opet, imao ga je.

By the way, sjetih se jedne bilješke o Kasparovu koju je netko napisao (a ja zaboravio ko je :D ), kada je prvi put pobijedio Karpova imao je 21 godinu, i nekako je tužno djelovala činjenica (a to se moglo tako lako uočiti) da tako rano dostigne svoj najbolji trenutak života (reče ovaj što sam mu zaboravio ime :D )
Naravno. Sve ovo oko Guardiole i "tiki taka" se mistifikuje sasvim nepotrebno. Sva ta prica pocinje slucajno jer Laporta trazi kisobran od kritika i daje mjesto trenera Guardioli, trenetu iz trece lige ali dovoljno postovanom medju navijacima da mu ne traze glavu nakon tri poraza. Guardiola prihvata,eto, tek da pokusa. Messi ostaje u klubu iako je Milan trazio posudbu i Rijkaard skoro pa i prihvatio. Ostalo sve ide samo po sebi. Igraci vjeruju u ono sto rade, trener zeljan uspjeha igraci takodje. Sistem napravljen po mjeri ekipe. Iskreno, dugo je i trajalo...Puno duze nego sto sam ocekivao.

Sad je Guardiola trener koji ima CV, i medijsku pokrivenost i postaje licnost u svijetu fudbala , ne samo kao trener. To je ta dodatna vrijednost koja mu je i dala ugovor sa Bayernom. Kakav je on trener ? Zavisi kako gledas. Ako su titule - Odlican. Ako je stil- zavisi od ukusa. Ali ovo je tek peta sezona u vrhunskom fudbalu da bi cijenili njegovu vrijednost. Pokazao je i u uspjehu i u porazu da ne odustaje od svoje ideje. Sada cemo ga vidjeti kako reaguje nakon neuspjeha. I mene to zanima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5254 Re: Champions league 2013/14

Post by Tomahawk11 »

limeni wrote:real je razmontirao bayern i svaka cast, konacno su zasluzili finale.
sto se tice neuera, on je dobar golman ali ni k od kahna. strah ga izaci sa gol crte kod prva dva gola dok je kahn udaro rukama i nogama svakoga u petercu :-)
meni je lahm jedini igrac koji je bio dobar u odbrani, onaj dante je meni smijesan igrac. boateng je solidan dok je alaba jos mlad. kroos je nula od igraca jedino sto ima je sut, kod 0-3 se seta kao misimovic. schweinsteiger je totalno ofalio, izgleda je uzeo pare i sad ga ne zanima, ne ulazi 100% u duele. robben se trudio ali i on je manje vise procitan igrac dok su mueller i mandzukic uzvikani. ribery nece da trenira ima pola godine. slicna greska guardiole kao naseg stratega papeta, izasao na megdan realu bez def. veznog kao nasi protiv slovacke, svaka kontra je bila opasnost. martinez je trebao igrati od 1min.
casillias siguran kao i uvijek, pored buffona i kahna sigurno najbolji golman zadnjih 20 godina. carvahal solidan dok su ramos i pepe trenutno u velikoj formi, coentrao isto vrlo pokretljiv. luka modric mozda u zivotnoj formi isto kao i alonso.
di maria solidan, benzema cvrst i uvijek opasan. bale je lud koliko je brz a ronaldo je najbolji igrac trenutno.
Eno sad Guardiola i Pape...nemojte se, ljudi, provaljivati. Pa covjek je cesto tako igrao i sa Barcom, to je njegova filozofija igre. Druga je stvar moze li to neko svariti ili ne moze.
Scweini je, cini mi se, imao povredu, pa otud i razlog bojazljivosti, a i treba vremena da bude onaj stari. Odlican igrac sigurno.
A za golmane....ok, odlicni su, ali dodaj na tu listu Scmeihela i van der Sara.
ultima_palabra

#5255 Re: Champions league 2013/14

Post by ultima_palabra »

Guardiola sigurno ima mjesto u istoriji, samo nekako kao da je postao tvrdoglaviji nego kad je vodio Barcu... a logično bi bilo da je fleksibilniji, zato što Bayern ima raznovrsnije tipove igrača nego što je imala Barcelona, i može igrati na više različitih načina.

Druga stvar je koliko igrači mogu prihvatiti onaj stil igre... ja sam od početka govorio da je njega Bayern doveo više iz marketinških nego iz fudbalskih razloga.

Treće, čovjek je došao u nezahvalnom momentu gdje je sve osim nove triplete neuspjeh.
skenderija04

#5256 Re: Champions league 2013/14

Post by skenderija04 »

todd_smith wrote:
skenderija04 wrote:@ alzjaciP

Ok, ali godine nisu isprika za sve. Sto taj Xavi nije bio "motivisan" sa 24 godine?

Sve se mora gledati u kompletu a ne izvlaciti samo jedan detalj iz cjeline.
Joj ti argumenta.

Sto onda svaki igrac/trener ne osvoji LS, SP ili zlatnu loptu sa 17 godina? Sto nema motivacije?

:-) :-) :-)
Pa i kazem da je sve dio cjeline .
ovo sa 17 godina LS/SP ne kontam. Ko je osvojio?
cindrlimindrli

#5257 Re: Champions league 2013/14

Post by cindrlimindrli »

Znao sam da je Real bolji, al' da ce ih ovako nalupati...auu :shock:

Guardiola i njegova taktika, aufiderzen. Lijepo je bilo dok je trajalo. :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#5258 Re: Champions league 2013/14

Post by I am Happy »

Ja sam vazda govorio da je on 0 od trenera....ali hajd' se ti raspravljaj sa strucnjacima :D
cindrlimindrli

#5259 Re: Champions league 2013/14

Post by cindrlimindrli »

I am Happy wrote:Ja sam vazda govorio da je on 0 od trenera....ali hajd' se ti raspravljaj sa strucnjacima :D
Cuj nula od trenera a frajer obiljezio jednu dekadu u fudbalu, izdominirao boga oca. Trebalo je deset godina da
skontaju kako ce mu se suprostaviti, do tada su protiv njega izgledali k'o klubovi iz vijetnamske lige.
missko

#5260 Re: Champions league 2013/14

Post by missko »

Pep je daleko od nule u trenerskom poslu. Ja bi ga svrstao prije uz rame sa Klopom. Lik poznaje samo jedan stil igre i doveo ga je do maximuma i jedina mu je mana sto ne zna druge stilove i taktike tako da je vise trrner na kratke staze od po 2 godine i furaj

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Tomahawk11
Globalni moderator

#5261 Re: Champions league 2013/14

Post by Tomahawk11 »

missko wrote:Pep je daleko od nule u trenerskom poslu. Ja bi ga svrstao prije uz rame sa Klopom. Lik poznaje samo jedan stil igre i doveo ga je do maximuma i jedina mu je mana sto ne zna druge stilove i taktike tako da je vise trrner na kratke staze od po 2 godine i furaj

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk
Ne mijenjaj konja koji dobija :mrgreen:
MIslim, kod Guardiole je uvijek bio problem sto nema plan B, u Barci se to pravdalo fizickim predispozicijama igraca, ne mogu drugacije igrati, ali u Bayernu nema to opradanje. Takav je i drzi se svoga. Mozda ce ga ukopati, ali do sad mu je valjalo.
Romanista 101%

#5262 Re: Champions league 2013/14

Post by Romanista 101% »

Image
House

#5263 Re: Champions league 2013/14

Post by House »

Chelsea - Atletico 2:0
cindrlimindrli

#5264 Re: Champions league 2013/14

Post by cindrlimindrli »

House wrote:Chelsea - Atletico 2:0
Zaboravio si dodati...nakon produzetaka i izvodjenja penala. :D
5 0 5

#5265 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

Romanista 101% wrote:http://i61.klix.com/2rcnb7s.png
vec su izasli na teren :D

Image
alijagoro

#5266 Re: Champions league 2013/14

Post by alijagoro »

Mozda cu se sad provaliti,ali mislim da je Barsina dominacija tek pocela opadati kad su odustali od agresivnog presinga I zadrzavanje lopte sto je vise moguce.Mislim da se to najbolje moze vidjeti iz nekih prvih Gvardiolinih utakmici protiv reala I onih zadnjih.Ne znam zbog cega se desila ta promjena da li zbog zasicenja,umora fizickog I psihickog,ili je razlog bio da se zadovolji publika,da se igra dosta direktnije.Mnogi su rekli da je Pep procitan nakon Intera,ali ovaj je vec iduce sezone ponovo izdominiro LS I Primeru mislim :?: .
Tomahawk11
Globalni moderator

#5267 Re: Champions league 2013/14

Post by Tomahawk11 »

alijagoro wrote:Mozda cu se sad provaliti,ali mislim da je Barsina dominacija tek pocela opadati kad su odustali od agresivnog presinga I zadrzavanje lopte sto je vise moguce.Mislim da se to najbolje moze vidjeti iz nekih prvih Gvardiolinih utakmici protiv reala I onih zadnjih.Ne znam zbog cega se desila ta promjena da li zbog zasicenja,umora fizickog I psihickog,ili je razlog bio da se zadovolji publika,da se igra dosta direktnije.Mnogi su rekli da je Pep procitan nakon Intera,ali ovaj je vec iduce sezone ponovo izdominiro LS I Primeru mislim :?: .
Pa tika-taka i ide u paketu sa presingom, a to trazi puno trosenja ekipe.
5 0 5

#5268 Re: Champions league 2013/14

Post by 5 0 5 »

skenderija04

#5269 Re: Champions league 2013/14

Post by skenderija04 »

alijagoro wrote:Mozda cu se sad provaliti,ali mislim da je Barsina dominacija tek pocela opadati kad su odustali od agresivnog presinga I zadrzavanje lopte sto je vise moguce.Mislim da se to najbolje moze vidjeti iz nekih prvih Gvardiolinih utakmici protiv reala I onih zadnjih.Ne znam zbog cega se desila ta promjena da li zbog zasicenja,umora fizickog I psihickog,ili je razlog bio da se zadovolji publika,da se igra dosta direktnije.Mnogi su rekli da je Pep procitan nakon Intera,ali ovaj je vec iduce sezone ponovo izdominiro LS I Primeru mislim :?: .
Upravo tako, ali za visoki presing treba dati i guzice. Sve ide jedno sa drugim pod ruku. Kad se boris za nesto onda nije tesko. Kada branis nesto, kad tad ce se pojaviti neko ko se bori za to isto i kome nije tesko odricanje. Pun stomak, teze i sporije trcanje. Uzrocno-posljedicna veza. Potpuno si u pravu. Treba dodati i kretanje bez lopte (otkrivanje)
alijagoro

#5270 Re: Champions league 2013/14

Post by alijagoro »

Tomahawk11 wrote:
Pa tika-taka i ide u paketu sa presingom, a to trazi puno trosenja ekipe.
To I govorim,a oni su nekako odustali od toga,te zadrzavanjem lopte pod svaku cijenu,poceli su igrati dosta otvorenije bez dosta manje discipline.Meni su izgledali kao Arsenal samo sa boljim igracima :D .
Tito_i_Partija

#5271 Re: Champions league 2013/14

Post by Tito_i_Partija »

ultima_palabra wrote:
Treće, čovjek je došao u nezahvalnom momentu gdje je sve osim nove triplete neuspjeh.
Tu ga je Heynckes sjebo dibidus. Niko nije ocekivao onakav kompletan uspjeh u to vrijeme kad je Pep objavio da dolazi u Bayern (Januar 2013).
House

#5272 Re: Champions league 2013/14

Post by House »

cindrlimindrli wrote:

:D ma jok , Mou završava posao u 90 minuta
Kal El

#5273 Re: Champions league 2013/14

Post by Kal El »

Ma Atletico uzima ba :)

3:1
cindrlimindrli

#5274 Re: Champions league 2013/14

Post by cindrlimindrli »

House wrote:
cindrlimindrli wrote:

:D ma jok , Mou završava posao u 90 minuta
A moguce je da ce se nekom na pola centra odbiti lopta o glavu i otkotrljati u gol. :D
alijagoro

#5275 Re: Champions league 2013/14

Post by alijagoro »

skenderija04 wrote:
Upravo tako, ali za visoki presing treba dati i guzice. Sve ide jedno sa drugim pod ruku. Kad se boris za nesto onda nije tesko. Kada branis nesto, kad tad ce se pojaviti neko ko se bori za to isto i kome nije tesko odricanje. Pun stomak, teze i sporije trcanje. Uzrocno-posljedicna veza. Potpuno si u pravu. Treba dodati i kretanje bez lopte (otkrivanje)
Tako je,meni je nekako dolaskom Fabregasa,Barsa izgubila na disciplini,kakvo je tvoje misljenje u vezi toga,posto znam da dosta pratis Barsu?
Locked