Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#5251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj bola odmah tako: nemaš pojma.
Pa zna svako guglati: Mandat članova Predsjedništva koji su izabrani na prvim izborima traje dvije godine; mandat članova izabranih nakon toga će biti četiri godine.Članovi Predsjedništva mogu biti birani još jedan uzastopni mandat, a nakon toga nemaju pravo izbora u Predsjedništvo prije isteka četverogodišnjeg roka
Ali ja svojim ušima slušao Komšića na TV-u prije par godina kada je rekao da nema zapreka za još jedno kandidiranje (ne znam stvarno otkuda mu ta ideja), ali kako je rekao ''nema više namjeru''.
Samo, opet kažem promijenit će se način izbora članova u predsjedništvo, tako da mu teorijski ostaje šansa da se opet kandidira pod drugačijim uslovima, možda čak i na način indirektnog biranja u parlamentu. Kažem teorijski.
Pa zna svako guglati: Mandat članova Predsjedništva koji su izabrani na prvim izborima traje dvije godine; mandat članova izabranih nakon toga će biti četiri godine.Članovi Predsjedništva mogu biti birani još jedan uzastopni mandat, a nakon toga nemaju pravo izbora u Predsjedništvo prije isteka četverogodišnjeg roka
Ali ja svojim ušima slušao Komšića na TV-u prije par godina kada je rekao da nema zapreka za još jedno kandidiranje (ne znam stvarno otkuda mu ta ideja), ali kako je rekao ''nema više namjeru''.
Samo, opet kažem promijenit će se način izbora članova u predsjedništvo, tako da mu teorijski ostaje šansa da se opet kandidira pod drugačijim uslovima, možda čak i na način indirektnog biranja u parlamentu. Kažem teorijski.
-
seldzuk
#5252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a kafanski rasporedi su za statistiku važni ko i lanjski snijeg.Genije wrote:prikriveni ateizam je većinski![]()
to se najbolje vidi za bajrama, kad "muslimani" nagrnu u kafane
-
Hafis
#5253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne spominji toseldzuk wrote:Je li tačno da je Komšić izjavio da je njegova supruga Bosanka, a ne Bošnjakinja?
Sad će se i ovdje ubjeđivati ko su i šta su...malo im 327 topica na tu temu.
-
seldzuk
#5254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ateista, kao i svih drugih, ima onoliko koliko ih se tako osjeća i tako izjasni. Vidjećemo poslije popisa. Ateizam nema ni približnu podršku u BiH koliko bi neki htjeli.Genije wrote:ko što je i statistika važna za stvarnostseldzuk wrote:a kafanski rasporedi su za statistiku važni ko i lanjski snijeg.Genije wrote:prikriveni ateizam je većinski![]()
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#5255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako bi lakse skontali koliko ih ne placa zakat, nema djabe ni kod stare babe, kamol kod hodze i popaGenije wrote:ko što je i statistika važna za stvarnostseldzuk wrote:a kafanski rasporedi su za statistiku važni ko i lanjski snijeg.Genije wrote:prikriveni ateizam je većinski![]()
zakat calculator http://www.hidaya.org/zakat-calculator
Last edited by slogabn on 21/08/2013 19:33, edited 1 time in total.
- moranadruga
#5256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zacera ti mene i moje u tri.... a ja tebe necu, pjenite daljeagent_zero wrote:Svaka čast željku što ima damu da kaže nešto što niti jedan probosanski orjentisan političar već odavno nema. Nego šute k'o zadnji miševi i puštaju genocidaše da se iživljavaju na sve moguće načine. Sram i stid da ih bude!
A ovi genocidaši iz genocidne tvorevine kojima smeta željko, mogu da se nose u tri lepe
- zateznistub
#5257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
+1slogabn wrote:Ne moras se izjasnjavati kao jedan od konstitutivnih naroda ako si pronasao SVOJ NACIONALNI IDENTITET. Sto naprimjer ona jeste, a i ja takodjer.
- Alfons Kauders
#5258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hahaha koje jeftino vadjene majko milaHafis wrote:Nemoj bola odmah tako: nemaš pojma.
prospes se ko kila rize... i onda eto kao ima teoretska sansa... jah, DF ima toliko politicke moci da promjeni ustav kako bi komsica izabrali treci put... pa mogo si onda komotno reci da imaju dovoljno politicke moci da ga ostave za dozivotnog predsjednika, ili da mu daju cin marsala...
- webby-x
#5259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mora se pauzirati jedan mandat, i nakon toga opet može.Alfons Kauders wrote:DF ima toliko politicke moci da promjeni ustav kako bi komsica izabrali treci put... pa mogo si onda komotno reci da imaju dovoljno politicke moci da ga ostave za dozivotnog predsjednika
Tako barem piše. To i nije više bitno jer teško da će se izbori
za Predsjedništvo održati prije promjene po Sejdić-Finci.
-
Hafis
#5260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uh, pravo si me ujeo, sve hlapci ostajuAlfons Kauders wrote:hahaha koje jeftino vadjene majko milaHafis wrote:Nemoj bola odmah tako: nemaš pojma.
Samo, opet kažem promijenit će se način izbora članova u predsjedništvo, tako da mu teorijski ostaje šansa da se opet kandidira pod drugačijim uslovima, možda čak i na način indirektnog biranja u parlamentu. Kažem teorijski.![]()
prospes se ko kila rize... i onda eto kao ima teoretska sansa... jah, DF ima toliko politicke moci da promjeni ustav kako bi komsica izabrali treci put... pa mogo si onda komotno reci da imaju dovoljno politicke moci da ga ostave za dozivotnog predsjednika, ili da mu daju cin marsala...
Nisam ja ni napisao da će se treći put kandidirati...u stvari prati malo loptu, ne gledaj igrače.
Kažem ako se postave nova pravila za izbor člana predsjedništva, teoretski bi se mogao kandidirati.
U stvarnosti, objektivno sumnjam da će dobaciti dalje od tramvaja trojke.
Zaoštrit će se dobro kampanja, vjerovatno skretanje glasačkog tijela u nacionalne vode, tj. udesno, a on je tu na k'o na ledini bez kišobrana. Na tom polju je dosta hendikepiran, i jedino mu ostaje ovakva priča u obliku prepucavanja s RS-om. Ta neće nešto reći protiv SDA i ostale kompanije. Ono što drugi mogu, njemu baš i nije dopušteno.
- Alfons Kauders
#5261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa ne znam... nesto previse prasine se dize oko njega... i to ne fali pljuvacine ni od sda minderasa ni od sdp pionira...Hafis wrote:Uh, pravo si me ujeo, sve hlapci ostajuAlfons Kauders wrote:hahaha koje jeftino vadjene majko milaHafis wrote:Nemoj bola odmah tako: nemaš pojma.
Samo, opet kažem promijenit će se način izbora članova u predsjedništvo, tako da mu teorijski ostaje šansa da se opet kandidira pod drugačijim uslovima, možda čak i na način indirektnog biranja u parlamentu. Kažem teorijski.![]()
prospes se ko kila rize... i onda eto kao ima teoretska sansa... jah, DF ima toliko politicke moci da promjeni ustav kako bi komsica izabrali treci put... pa mogo si onda komotno reci da imaju dovoljno politicke moci da ga ostave za dozivotnog predsjednika, ili da mu daju cin marsala...![]()
Nisam ja ni napisao da će se treći put kandidirati...u stvari prati malo loptu, ne gledaj igrače.
Kažem ako se postave nova pravila za izbor člana predsjedništva, teoretski bi se mogao kandidirati.
U stvarnosti, objektivno sumnjam da će dobaciti dalje od tramvaja trojke.
Zaoštrit će se dobro kampanja, vjerovatno skretanje glasačkog tijela u nacionalne vode, tj. udesno, a on je tu na k'o na ledini bez kišobrana. Na tom polju je dosta hendikepiran, i jedino mu ostaje ovakva priča u obliku prepucavanja s RS-om. Ta neće nešto reći protiv SDA i ostale kompanije. Ono što drugi mogu, njemu baš i nije dopušteno.
zasto onda tako kidisu na komsica ako nece dobaciti ni do tramvaja...
- Alfons Kauders
#5262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
da, a vjerovatno ce se morati ici na neko indirektno rjesenje, pod uslovom da dodik na nesto takvo pristanewebby-x wrote:Mora se pauzirati jedan mandat, i nakon toga opet može.Alfons Kauders wrote:DF ima toliko politicke moci da promjeni ustav kako bi komsica izabrali treci put... pa mogo si onda komotno reci da imaju dovoljno politicke moci da ga ostave za dozivotnog predsjednika
Tako barem piše. To i nije više bitno jer teško da će se izbori
za Predsjedništvo održati prije promjene po Sejdić-Finci.
kakvo god da bude rjesenje, komsic nece imati prolaza... ni u ovom ni u narednom ciklusu
- vee-jay
#5263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kakve veze ima kako se njegova supruga deklarise? ili po tebi Hrvat moze samo sa Hrvaticom?seldzuk wrote:Do podne jedno, od podne drugo.seldzuk wrote:Može živjeti gdje god joj volja, ali kao Bosanka nije konstitutivna.slogabn wrote: quote="seldzuk"
Je li tačno da je Komšić izjavio da je njegova supruga Bosanka, a ne Bošnjakinja?/quote
Pa normalno da je Bosanka. Nije rodjena, nit zivi u Boshnjakistanu.![]()
Ako je izjava tačna, onda je to totalno licemjerje, jer je Komšić ušao u Predsjedništvo kao Hrvat, a ne kao Bosanac.
- shiljak
-
Korisničkoime
#5265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesam li ja to pogrešno protumačio ili su uber Bošnjaci protiv toga da se eventualno odcjepljenje RS-a sprječava oružjem. Možda bi Bakir u tom slučaju iz svog kabineta (okruženje koje mu je poznato) mogao lijepo zamoliti Dodu da to ne radi ili će nas majka Turska spašavati.
E moji Bošnjaci. Nije bitno to što je Željko Hrvat, Bosanac, katolik, ateista pa ako će vam biti lakše i komunista šta god, bitno je da je ono što je rekao ispravno.
E moji Bošnjaci. Nije bitno to što je Željko Hrvat, Bosanac, katolik, ateista pa ako će vam biti lakše i komunista šta god, bitno je da je ono što je rekao ispravno.
- shiljak
#5266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pogrešno si protumačio
- Alfons Kauders
#5267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zavisi... mozda ce bakir nazvati dodu iz kabineta... a mozda trezor narodne banke jos uvijek nije pokriven gsm signalom...Korisničkoime wrote:Jesam li ja to pogrešno protumačio ili su uber Bošnjaci protiv toga da se eventualno odcjepljenje RS-a sprječava oružjem. Možda bi Bakir u tom slučaju iz svog kabineta (okruženje koje mu je poznato) mogao lijepo zamoliti Dodu da to ne radi ili će nas majka Turska spašavati.
onda ce doci majka turska, ko 1992... a onda ce i reis pozvati da se malo klanja i sabura... i rijesen problem
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo htjedoh isto pitati.vee-jay wrote:seldzuk wrote: Je li tačno da je Komšić izjavio da je njegova supruga Bosanka, a ne Bošnjakinja?
kakve veze ima kako se njegova supruga deklarise? ili po tebi Hrvat moze samo sa Hrvaticom?
Kakve ima veze to kako se njegova zena izjasnjava i osjeca? Sem ako nije u pitanju neko plemensko-etnicko rezonovanje i "formula" za izracunavanje ko je dovoljno adekvatan i validan.
-
Krushna mrva
#5269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo jeste to to.-LIBERO- wrote: Upravo htjedoh isto pitati.![]()
![]()
Kakve ima veze to kako se njegova zena izjasnjava i osjeca? Sem ako nije u pitanju neko plemensko-etnicko rezonovanje i "formula" za izracunavanje ko je dovoljno adekvatan i validan.![]()
Sto je jos gore formula vazi samo kad treba da vazi, u drugim slucajevima ne vazi
-
Dr Jurica Ustamujić
#5270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
komšić će dobiti glasove ovom patriotskom pričom ali šta onda? lik je budala. da stvarno hoće ili zna rušit rs, ne bi davao izjave koje imaju veze s ratom. iz pr aspekta loše zvuči pred međunarodnom zajednicom. ali tada ne bi bilo glasova jer sve što ima je ovaj jeftini mamac za patriote - budale, osim toga ne nudi apsolutno nikakvu viziju, ništa novo.
to je uzrok frustracije kod glasača ništa drugo. kidnapuje neku alternativu svojim mediokritetom i jeftinom populistickom pricom i zauzima javni medijski prostor koji bi trebao biti ustupljen nekome inteligentnijem, sa novim idejama i novom pricom.
to je uzrok frustracije kod glasača ništa drugo. kidnapuje neku alternativu svojim mediokritetom i jeftinom populistickom pricom i zauzima javni medijski prostor koji bi trebao biti ustupljen nekome inteligentnijem, sa novim idejama i novom pricom.
-
Krushna mrva
#5271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne moze vala bit veca budala od onih koji nas sad vodeDr Jurica Ustamujić wrote:komšić će dobiti glasove ovom patriotskom pričom ali šta onda? lik je budala. da stvarno hoće ili zna rušit rs, ne bi davao izjave koje imaju veze s ratom. iz pr aspekta loše zvuči pred međunarodnom zajednicom. ali tada ne bi bilo glasova jer sve što ima je ovaj jeftini mamac za patriote - budale, osim toga ne nudi apsolutno nikakvu viziju, ništa novo.
to je uzrok frustracije kod glasača ništa drugo. kidnapuje neku alternativu svojim mediokritetom i jeftinom populistickom pricom i zauzima javni medijski prostor koji bi trebao biti ustupljen nekome inteligentnijem, sa novim idejama i novom pricom. komsic ne nudi nista novo.
-
CungaLunga
#5272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije supruga toliko vazna sto se izracunavanja tice, mislim da veci faktor kako mu se djeca zovu-LIBERO- wrote:Upravo htjedoh isto pitati.vee-jay wrote:seldzuk wrote: Je li tačno da je Komšić izjavio da je njegova supruga Bosanka, a ne Bošnjakinja?
kakve veze ima kako se njegova supruga deklarise? ili po tebi Hrvat moze samo sa Hrvaticom?![]()
![]()
Kakve ima veze to kako se njegova zena izjasnjava i osjeca? Sem ako nije u pitanju neko plemensko-etnicko rezonovanje i "formula" za izracunavanje ko je dovoljno adekvatan i validan.![]()
- Alfons Kauders
#5273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mozeKrushna mrva wrote:Ne moze vala bit veca budala od onih koji nas sad vodeDr Jurica Ustamujić wrote:komšić će dobiti glasove ovom patriotskom pričom ali šta onda? lik je budala. da stvarno hoće ili zna rušit rs, ne bi davao izjave koje imaju veze s ratom. iz pr aspekta loše zvuči pred međunarodnom zajednicom. ali tada ne bi bilo glasova jer sve što ima je ovaj jeftini mamac za patriote - budale, osim toga ne nudi apsolutno nikakvu viziju, ništa novo.
to je uzrok frustracije kod glasača ništa drugo. kidnapuje neku alternativu svojim mediokritetom i jeftinom populistickom pricom i zauzima javni medijski prostor koji bi trebao biti ustupljen nekome inteligentnijem, sa novim idejama i novom pricom. komsic ne nudi nista novo.
samo se mora jebeno potrudit
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potomak logisticara cetnickoga pokreta
, on Hrvat, zena mu Bosanka (blasfemija, blasfemijaaaaaaa
)...djeca mu imaju neka "cudna" imena...borio se, BORIO, a ne po logistici i podrumima k'o neki, sa grbom sa ljiljanima na uniformi...ljevicar deklarisani, sa simpatijama prema Titu i partizanskome pokretu.
Majke mi mile, tek sada shvatam, poslije ovih svih napada i prozivki, zbog cega je panika u mozgovima ovh uhodanih klero-fasista. Nista njima tu nije jasno, jer je covjek po njihovim sematskim shvatanjima i kalupskim rezonovanjima prekrsio sva moguca "pravila".
A crveni Kmeri, oni su mi jasni odavno. Puse ga k'o foke, jer gro glasackoga tijela ce odleprsati kod ovoga potomka cetnickoga logisticara.
Majke mi mile, tek sada shvatam, poslije ovih svih napada i prozivki, zbog cega je panika u mozgovima ovh uhodanih klero-fasista. Nista njima tu nije jasno, jer je covjek po njihovim sematskim shvatanjima i kalupskim rezonovanjima prekrsio sva moguca "pravila".
A crveni Kmeri, oni su mi jasni odavno. Puse ga k'o foke, jer gro glasackoga tijela ce odleprsati kod ovoga potomka cetnickoga logisticara.
- Alfons Kauders
#5275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja ipak mislim da trebamo provjeriti idu li mu djeca na vjeronauk, ili ono suljagicevo govno od zamjenskog predmeta...-LIBERO- wrote:Potomak logisticara cetnickoga pokreta, on Hrvat, zena mu Bosanka (blasfemija, blasfemijaaaaaaa
)...djeca mu imaju neka "cudna" imena...borio se, BORIO, a ne po logistici i podrumima k'o neki, sa grbom sa ljiljanima na uniformi...ljevicar deklarisani, sa simpatijama prema Titu i partizanskome pokretu.
Majke mi mile, tek sada shvatam, poslije ovih svih napada i prozivki, zbog cega je panika u mozgovima ovh uhodanih klero-fasista. Nista njima tu nije jasno, jer je covjek po njihovim sematskim shvatanjima i kalupskim rezonovanjima prekrsio sva moguca "pravila".![]()