TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- typeOnegative
#5251 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Aux jeste analogni ,coax nije , sve zavisi sto ima o ulaza/izlaza na TV i soundbaru , zato sam i rekao da provjeri . Naravno da je najbolje optikom ako je ima , a 99 posto da ima .
Ali ,ako stvarno ima coax sto sumnjam, jer ih ne viđam po televizorima , moze spojit i imati digitalni zvuk. u svakom slucaju , aux je najgore rjesenje.
Ali ,ako stvarno ima coax sto sumnjam, jer ih ne viđam po televizorima , moze spojit i imati digitalni zvuk. u svakom slucaju , aux je najgore rjesenje.
-
CooK
#5252 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U pravu si, nesto sam ja istripov'o. Iskreno i ne gledam bas iza televizora i primarno se orjentisem na sliku ali se ne sjecam kada sam zadnji put vidio coax audio izlaz na TV-u. Meni to ide po defaultu, spajaj na opticki audio izlaz i gotovo jer 99% televizora ga ima.
A da, aux je najlosiji izbor.
-
brazzo19
#5253 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mozel slika tog kabla da vidim kako izgleda i na sta da ga spojim tj. koji je vas konacan odgovor ? 
-
brazzo19
#5254 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da vam olaksam 
Ovo su prikljucci koji imaju na soundbaru :

A ovo su prikljucci koji imaju na tv.u :

Ovo su prikljucci koji imaju na soundbaru :

A ovo su prikljucci koji imaju na tv.u :

- Rugafet
-
jarobot
#5256 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://atkerametal.olx.ba/pretraga?tra ... ki%20kabalbrazzo19 wrote:Mozel slika tog kabla da vidim kako izgleda i na sta da ga spojim tj. koji je vas konacan odgovor ?
-
brazzo19
#5257 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Odlicno znaci ide digialni opticki kabal za zvuk mjesto ovog auxa kojim sam sada spojio 
p.s kakva je razlika izmedju ovog digitalnog optickog zvuka i coaxialnog kabla isto za zvuk jer vidim da na sound baru imam i taj izlaz ali na zalost nemam na tv.u tako da svakako ne bih mogao spojiti na taj nacin al eto pitam cisto informativno da znam , jel daje isti kvalitet zvuka ili je to nesto jos "jace" i "bolje" ?
p.s kakva je razlika izmedju ovog digitalnog optickog zvuka i coaxialnog kabla isto za zvuk jer vidim da na sound baru imam i taj izlaz ali na zalost nemam na tv.u tako da svakako ne bih mogao spojiti na taj nacin al eto pitam cisto informativno da znam , jel daje isti kvalitet zvuka ili je to nesto jos "jace" i "bolje" ?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#5258 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imas i na TV-u, vidi pod DIgitalni opticki Audio izlaz.brazzo19 wrote:Odlicno znaci ide digialni opticki kabal za zvuk mjesto ovog auxa kojim sam sada spojio

- Rugafet
#5259 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A kako audiofili na svemrezju kazu a i sam google, nema neke pretjerane razlike coax vs digital.brazzo19 wrote:Odlicno znaci ide digialni opticki kabal za zvuk mjesto ovog auxa kojim sam sada spojio
-
dek1king
#5260 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ljudi moze neka preporuka za TV do 900km ?
- typeOnegative
#5261 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:U pravu si, nesto sam ja istripov'o. Iskreno i ne gledam bas iza televizora i primarno se orjentisem na sliku ali se ne sjecam kada sam zadnji put vidio coax audio izlaz na TV-u. Meni to ide po defaultu, spajaj na opticki audio izlaz i gotovo jer 99% televizora ga ima.A da, aux je najlosiji izbor.
Tako i ja , optika je prvi i jedini izbor dok ne nabavim nesto sa HDMI ulazima
brazzo
ni ne razmisljaj o tome , u teoriji bi i moglo preko coax to toslink pretvaraca , ali nema potrebe za tim . RAzlike nema , a od ova dva uvijek bi prije odabrao opticki . Spoji ovim sto je @rugafet postavio i uzivaj . i potrazi u opcijama ono sto sam ti gore govorio da bi imao punu funkcionalnost .
-
brazzo19
#5262 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jao razlike izmedju aux.a koji je bio ustekan i ovog kabla sto sam sad kupio optickog ( u penny.u 6KM metar i po ako kome treba) , DRASTICNE razlike sto bi Dzuro rek'o
pa ako je ovako dobar zvuk ( bar meni
) preko soundbara od 90 km kakav bi tek bio da sam kupio recimo sony.ev od 500-600 km ??? 
- typeOnegative
#5263 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
haha jes vidio . ma koji crni aux , isfuro davnih dana .. puno je to bolje , jos ce veca razlika biti kad pustis neki film sa Dolby Digital/ DTS zvukom . Uzivaj 
Last edited by typeOnegative on 17/04/2018 19:09, edited 1 time in total.
-
channel10
#5264 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesu li komsije dolazile na vrata? Ako nisu, ne valja to nistabrazzo19 wrote:Jao razlike izmedju aux.a koji je bio ustekan i ovog kabla sto sam sad kupio optickog ( u penny.u 6KM metar i po ako kome treba) , DRASTICNE razlike sto bi Dzuro rek'opa ako je ovako dobar zvuk ( bar meni
) preko soundbara od 90 km kakav bi tek bio da sam kupio recimo sony.ev od 500-600 km ???
-
brazzo19
#5265 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisam smio do kraja pojacat nego do 3 od mogucih 5 "tackica" 
Extra je ovo hvala raja odo potrazit kakav film u 4K rez da pustim pa da vidim jel osjecas ko da si u cinema city.u
Extra je ovo hvala raja odo potrazit kakav film u 4K rez da pustim pa da vidim jel osjecas ko da si u cinema city.u
-
brazzo19
#5266 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa tv.om pa da ga pojacavam i smanjujem preko daljinskog od tv.a .... povezan je samo optickim audio kablom i zvuk je odlican al nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa daljinskim od tv.a 
- zomri
#5267 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislim da moras preko hdmi kabla i to spojiti na hdmi ARC izlaz ako imas takav.brazzo19 wrote:Nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa tv.om pa da ga pojacavam i smanjujem preko daljinskog od tv.a .... povezan je samo optickim audio kablom i zvuk je odlican al nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa daljinskim od tv.a
- typeOnegative
#5268 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
evo gledam koje izlaze/ulaze imas . nazalost , i ja mislim da nece ici jer nemas HDMI na soundbaru . Mora HDMIem jer to sto zelis se regulira HDMI CEC postavkom . smetnuo sam s uma skroz kad sam ti gore pisao da je kod mene kino s TVom spojeno i optikom i HDMIem i sve to radi ( pojacavanje i smanjivanje daljinskim od TVa i paljenje i gasenje spojenih uređaja u skladu s TVom . Jbgbrazzo19 wrote:Nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa tv.om pa da ga pojacavam i smanjujem preko daljinskog od tv.a .... povezan je samo optickim audio kablom i zvuk je odlican al nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa daljinskim od tv.a
-
brazzo19
#5269 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
E jbg .... doduse na tv.u ima hdmi arc ali na soundbar.u nema hdmi izlaz .... imaju te dvije slike iznad sto sam postavio i to su svi prikljucci koje imam na tv.u i soundbaru .... 
- typeOnegative
#5270 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jbg nemas , gledao sam . Ni ne mora bit spojen na ARC , moze i na obicni HDMI , razlika je sto s ARC-om sve zavrsavas samo jednim HDMI kabelom , ali tu oba uređaja moraju imati ARC . U slucaju da ides na obicni HDMI da bi uopce imao zvuk bi jos morao spojit i opticki . Ti nemas nijedan HDMI na soundbaru , pa to sad nije ni bitno . Al eto, da znas ako bi slucajno mjenjao nesto u buducnosti .
- amar1994
#5271 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
je li ista marka TV-a i soundbara ?brazzo19 wrote:Nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa tv.om pa da ga pojacavam i smanjujem preko daljinskog od tv.a .... povezan je samo optickim audio kablom i zvuk je odlican al nikako da skontam kako da ga sinhronizujem sa daljinskim od tv.a
ja imam LED LG i soundbar LG , radi od prvog dana ali samo sa obicnim daljinskim , onaj smart ne , ako sta moze pomoc. Inace onaj daljinski od soundbara mi skuplja prasinu
dobru si stvar napravio sa optikom
-
majstor.yoda
#5272 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pozdrav ljudi,
Vidim da je Samsung UE58J5202AKXXH na akciji pravo snizen. zna li neko valja li cemu ovaj TV? udaljenost od TV-a ce biti nekih 4-5 metara, uglavno direktno ispred ce se sjediti, nece biti puno gledanja iz ugla.
Hvala
Vidim da je Samsung UE58J5202AKXXH na akciji pravo snizen. zna li neko valja li cemu ovaj TV? udaljenost od TV-a ce biti nekih 4-5 metara, uglavno direktno ispred ce se sjediti, nece biti puno gledanja iz ugla.
Hvala
-
CooK
#5273 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Radi se o Samsungovom osnovnom FHD modelu nize srednje klase iz 2015-te godine sa Tizen smart OS-om. S obzirom na velicinu vrijedi tih para(999KM) ali ne ocekuj puno od njega.
- zomri
#5274 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Licno bi prije isao na manju velicinu a vecu klasu tv-a. S obzirom na udaljenost ne bih išao ispod 50'', dakle nekih 50-55'', full hd, klasa 6 ili 7 mislim da se može naći za te novce.
Ako se odlučite za ovaj, a sa obzirom da je dosta stariji tv a snižen provjeriti da nije bio izložen u radnji i tražite od uposlenih da upale tv i uđu u servisni meni gdje se vidi broj radnih sati. Bez toga ne bih uzeo ovako stari tv.
Ako se odlučite za ovaj, a sa obzirom da je dosta stariji tv a snižen provjeriti da nije bio izložen u radnji i tražite od uposlenih da upale tv i uđu u servisni meni gdje se vidi broj radnih sati. Bez toga ne bih uzeo ovako stari tv.
-
CooK
#5275 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Moguce da je malo preveliki u odnosu na udaljenost mada to zavisi i od rezolucije sadrzaja kojeg ce gledati ali tesko da moze naci neki brendirani noviji TV serije 6-7 i velicine 50-55 inci za 999KM. Moguce eventualno neki sa IPS panelom. To za provjeru radnih sati u servisnom meniju se apsolutno slazem.