Prevaranti na PIK-u
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5251 Re: Prevaranti na PIK-u
Samo javno objavljivati imena takvih.

-
hali gali halid
-
Alfa147BIH
#5253 Re: Prevaranti na PIK-u
E jebi ga. Pa de navedi više informacija ili neka moderatori brišu post 
-
nlt
#5254 Re: Prevaranti na PIK-u
upravo takomali_milojica wrote:Takav auto najprije ode i prije nego izadje na pik. Proda se rodbini,prijateljima koji zele provjeren auto.r_faruk wrote:Vozim auto iz 2006, kupljeno novo.
trenutno na satu 56000km, kome cu ga ja prodati... i ko ce mi u ovo povjerovati..., jos dizel, CRDI 2.0
Ja takav auto ne bi ni stavljao na pik,to se interno prenese od uha do uha i to ode,ne brini
-
hali gali halid
#5255 Re: Prevaranti na PIK-u
Prevario me je za jedan dio, koji je vjerovatno ukrao, ne preporučujem bilo kakav vid saradnje s osobom s navedenog profila.Alfa147BIH wrote:E jebi ga. Pa de navedi više informacija ili neka moderatori brišu post
- dembele
#5256 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/cardsharingeeu
Nije me prevario doduse, iako je bio na dobrom putu
. Imao je nekakavu iptv za koju je htio samo uplatu na 6 mjeseci unaprijed, znaci, nista na mjesecnoj bazi. Danas navratih na njegov pik profil da vidim je li se sta promijenilo u ponudi, kad vidim, administracija ga suspendovala.
Nije me prevario doduse, iako je bio na dobrom putu
- Dupli_skalp
#5257 Re: Prevaranti na PIK-u
slučajno vidjeh da ima i ova tema, pa možda je ovdje prikladnije da upitam:
šta se može uraditi, odnosno kako postupiti kad prodavač nekoliko dana (tačnije od prošle sedmice) ne šalje artikal, a novac je dobio? u par navrata sam ga kontaktirao, uvijek odgovori da će uskoro poslati, da nije imao vremena, žena, familija, posao i te vadione...
inače prodavač ima samo pozitivne dojmove, bez ijednog negativnog ili neutralnog.
vaši savjeti?
šta se može uraditi, odnosno kako postupiti kad prodavač nekoliko dana (tačnije od prošle sedmice) ne šalje artikal, a novac je dobio? u par navrata sam ga kontaktirao, uvijek odgovori da će uskoro poslati, da nije imao vremena, žena, familija, posao i te vadione...
inače prodavač ima samo pozitivne dojmove, bez ijednog negativnog ili neutralnog.
vaši savjeti?
- fortaleza
#5258 Re: Prevaranti na PIK-u
Skeniraj poruke, prikači na ovu temu te iznesi nick, i sve druge informacije ako lik ne pošalje artikal do određenog roka (2-3 dana) koji treba biti. Poslije sve to prijavi piku, a prije pritisni na "kupi artikal" i ostavi negativan dojam. Ako želi riskirati profil, nek riskira, a pik nek ga banira, svakako prate forum.
Lažirati dojmove na piku nije nikakav problem. Moja neka davna iskustva govore da takvi likovi nakon što dobiju novac i otežu slanje da neće ni poslati već žele i "ovce i novce" kad su već došli u priliku tako da poštedi se dodatnog gubljenja živaca i energije s takvim likovima i odmah prijavi piku; i naravno priloži dokaze-
Lažirati dojmove na piku nije nikakav problem. Moja neka davna iskustva govore da takvi likovi nakon što dobiju novac i otežu slanje da neće ni poslati već žele i "ovce i novce" kad su već došli u priliku tako da poštedi se dodatnog gubljenja živaca i energije s takvim likovima i odmah prijavi piku; i naravno priloži dokaze-
- Dupli_skalp
#5259 Re: Prevaranti na PIK-u
na piku je napravljeno da prodavac prvi mora ostaviti dojam, tako da ne mogu mi nikakav dojam ostaviti dok on meni ne bi ostavio, a transakcija bila obavljena.fortaleza wrote:Skeniraj poruke, prikači na ovu temu te iznesi nick, i sve druge informacije ako lik ne pošalje artikal do određenog roka (2-3 dana) koji treba biti. Poslije sve to prijavi piku, a prije pritisni na "kupi artikal" i ostavi negativan dojam. Ako želi riskirati profil, nek riskira, a pik nek ga banira, svakako prate forum.
možda da prvo pik kontaktiram?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5260 Re: Prevaranti na PIK-u
Kontaktiraj pik i sve im opisi. Sto se dojmova tice, prodavac ako ne ostavi dojam nakon 5 dana (ja mislim taj period) onda moze i kupac ostaviti bez obzira da li je prodavac ostavio dojam ili ne.
- Dupli_skalp
#5261 Re: Prevaranti na PIK-u
pik administracija je kontaktirana, dogovorili smo se da ostavim još koji dan da vidim hoće li poslati, odnosno hoće li pošiljka s artiklom stići.
- VladaFBiH
#5262 Re: Prevaranti na PIK-u
Ja sam imao situaciju gdje sam poslao artikal i frajer mi je nakon nekih 40 dana (ja već 5x halalio) došao lično iz drugog grada da mi da lovu i da se izvine (imao je izgovore da mu je dijete otišlo na operaciju pa komplikacije oko toga i svašta još nešto u što nisam vjerovao dok se nije pojavio + još dao dodatno 20KM za čekanje uz gomilu izvinjenja) - uglavnom nisu uvijek svi varalice iako, možda, to tako na prvu izgleda...eyesburn wrote:pik administracija je kontaktirana, dogovorili smo se da ostavim još koji dan da vidim hoće li poslati, odnosno hoće li pošiljka s artiklom stići.
- un1ted
#5263 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma ima normalnih ljudi naravno, gdje nece biti. Nenormalne ljudi sami nadjemo, kada nesto vrijedi 100KM, a ti ga zelis kupiti za 20KM. Odmah nesto nije ok i sam si kriv.
Kako god, mene je frajer odbio jer je bio predetaljan u porukama. Ma napisao mi esej i ja kontam vidi debila sto se trudi da uvali. Nakon par dana komsija uzeo taj artikal od istog prodavača, ja se sjebo, sve onako kako je i opisano
Kako god, mene je frajer odbio jer je bio predetaljan u porukama. Ma napisao mi esej i ja kontam vidi debila sto se trudi da uvali. Nakon par dana komsija uzeo taj artikal od istog prodavača, ja se sjebo, sve onako kako je i opisano
- Dupli_skalp
#5264 Re: Prevaranti na PIK-u
uzalud čekanje i nadanje da će prodavac biti korektan... do danas još ništa...
da li neko zna može li on meni ostaviti dojam preko mog zahtjeva za kupovinu? ili moram i ja nešto potvrditi, prije nego što on meni ostavi dojam? malo sam zaboravio kako ide procedura, često nešto mijenjaju na piku.
da li neko zna može li on meni ostaviti dojam preko mog zahtjeva za kupovinu? ili moram i ja nešto potvrditi, prije nego što on meni ostavi dojam? malo sam zaboravio kako ide procedura, često nešto mijenjaju na piku.
- CaneBos
#5265 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/biznisss
Po adresi je iz Velike Kladuse, a ime ne mora biti njegovo..mada pise Arif Salkic.
Zavalio zenu za 210KM! Gledajuci po ovom profilu i drugim koji su garant njegovi, zavalio ih je on podosta!
Ako ga nema na listi, treba ga ucherat pod hitno!
Evo link za temu gdje zena navodi detalje.
https://www.facebook.com/groups/SSInfoline/?fref=nf (post Merjem Veladzic)
Po adresi je iz Velike Kladuse, a ime ne mora biti njegovo..mada pise Arif Salkic.
Zavalio zenu za 210KM! Gledajuci po ovom profilu i drugim koji su garant njegovi, zavalio ih je on podosta!
Ako ga nema na listi, treba ga ucherat pod hitno!
Evo link za temu gdje zena navodi detalje.
https://www.facebook.com/groups/SSInfoline/?fref=nf (post Merjem Veladzic)
- supercali
#5266 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/artikal/21672744/peug ... ll-oprema/
Navodi da je full oprema a nije
Jos mu ja pisao na pitanjima sta mu fali on me ubjedjivao da je full i onda izbrise ta "pitanja" u ovom slucaju odgovore
http://www.olx.ba/artikal/18098141/peug ... io-kabrio/
Slicna prica kao kod prvog samo sto jos ovaj tvrdi da je noviji.model nego sto jeste
Isto obrisao pitanja tj odgovore
Jos mu ja pisao na pitanjima sta mu fali on me ubjedjivao da je full i onda izbrise ta "pitanja" u ovom slucaju odgovore
Slicna prica kao kod prvog samo sto jos ovaj tvrdi da je noviji.model nego sto jeste
-
azdralovic
#5267 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa napisao je samo full , nije max-full ili full-fullovasupercali wrote:http://www.olx.ba/artikal/21672744/peug ... ll-oprema/
Salu na stranu mislim da je to uzaludno ganjati po piku jer i na golfu 2 sad stavljaju full oprema...
- supercali
#5268 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma i nije bas uzaludno jednom sam sugerisao sta mu sve fali za full i on je zahvalio i ispravio oglas
-
mokhac
#5269 Re: Prevaranti na PIK-u
Meni ko prevara izgledaju ove cijene.
- supercali
#5270 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma tu se uglavnom krecu te cijene jer kpd njih relativno brzo pada cijena prvo sto su francuzi drugo sto su "egzoticnija" auta od obicnih 307-icamokhac wrote:Meni ko prevara izgledaju ove cijene.
Isti slucaj je i sa meganom cc focusom cc i ostalim cc autima
-
los talibanos
#5271 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozz veliki ovako zamolio me prijatelj da napisem ovo za njeg,doduse jest godina dana proslo ali opet je aktivan ...naime on je od ovog prevaranta http://www.olx.ba/profil/elvirN2/povjerenje
zatrazio uslugu uredjivanja web stranice i dogovorili su se za 50 KM da urade to,i to na nacin da ovaj kupi Xbon u iznosu tolikom i da mu ovaj posalje bon nakon posla,medjutim ovaj okrenu pricu i trazio je da mu odmah posalje taj kod i nakon nekog natezanja pristao je jer kako kaze da mu je napricao svakakvu lafinu da je vjernik,i bio je ramazan te posti i slicno i zbog tog se cinio povjerljiv i cak mu je ostavio dojam medjutim kada je pristupio poslu on bajg nije mogao da nadje profil te stranice kao ne postoji,ne moze da se prepozna itd.Isprva je bio ljut moj prijatelj ali obecao mu je da ce mu vratit pare prvom prilikom,jer govorio je da bajg ne ide u grad u banku tokom ramazana zbog vrucine.I tako mu je slao poruke jedno duze vrijeme,i isti odgovor onda jednom odgovori da ide za Austriju za mjesec dana i do tad ce uplatit...i onda prodjose par mjeseci i nista mom drugu pukao je zivac jer je vec skontao da ga vuce za nos,i fino ga upozorio medjutim ovaj je prestao odgovarat,probali smo zvati na broj neki sto je u oglasu stavio u zavrsenim artiklima jer je sakrio broj na profilu nista......uglavnom moj drug nije toliko mario za novcem koliko je bezobrazlukom ovog prevaranta jer je primjetio da je ponovo aktivan na Piku i primjetio je da na skuter koji prodaje stavio je u javna pitanja svoj broj ali jedan korisnik se zali da se ne javlja itd,ovo nije slucajno propusten poziv on strahuje da bi ga mogao neko kontaktirat kome je ostao duzan...jer imam osjecaj da nije moj drug jedini koga je prevario...narode iz licnog iskustva vam savjetujem i ne zelim da prodjete isto kao i on jer on bi mogao nekog zavrnuti i gore od 50 KM....ako vam kaze da ne moze zbog ovog onog ne vjerujte ni rijec ovo je lopuza samo takva i nazalost zbog njeg PIK postaje sve vece leglo prevaranata pozzz veliki
zatrazio uslugu uredjivanja web stranice i dogovorili su se za 50 KM da urade to,i to na nacin da ovaj kupi Xbon u iznosu tolikom i da mu ovaj posalje bon nakon posla,medjutim ovaj okrenu pricu i trazio je da mu odmah posalje taj kod i nakon nekog natezanja pristao je jer kako kaze da mu je napricao svakakvu lafinu da je vjernik,i bio je ramazan te posti i slicno i zbog tog se cinio povjerljiv i cak mu je ostavio dojam medjutim kada je pristupio poslu on bajg nije mogao da nadje profil te stranice kao ne postoji,ne moze da se prepozna itd.Isprva je bio ljut moj prijatelj ali obecao mu je da ce mu vratit pare prvom prilikom,jer govorio je da bajg ne ide u grad u banku tokom ramazana zbog vrucine.I tako mu je slao poruke jedno duze vrijeme,i isti odgovor onda jednom odgovori da ide za Austriju za mjesec dana i do tad ce uplatit...i onda prodjose par mjeseci i nista mom drugu pukao je zivac jer je vec skontao da ga vuce za nos,i fino ga upozorio medjutim ovaj je prestao odgovarat,probali smo zvati na broj neki sto je u oglasu stavio u zavrsenim artiklima jer je sakrio broj na profilu nista......uglavnom moj drug nije toliko mario za novcem koliko je bezobrazlukom ovog prevaranta jer je primjetio da je ponovo aktivan na Piku i primjetio je da na skuter koji prodaje stavio je u javna pitanja svoj broj ali jedan korisnik se zali da se ne javlja itd,ovo nije slucajno propusten poziv on strahuje da bi ga mogao neko kontaktirat kome je ostao duzan...jer imam osjecaj da nije moj drug jedini koga je prevario...narode iz licnog iskustva vam savjetujem i ne zelim da prodjete isto kao i on jer on bi mogao nekog zavrnuti i gore od 50 KM....ako vam kaze da ne moze zbog ovog onog ne vjerujte ni rijec ovo je lopuza samo takva i nazalost zbog njeg PIK postaje sve vece leglo prevaranata pozzz veliki
-
nedims
#5272 Re: Prevaranti na PIK-u
Udjem u konverzaciju sa prodavacem pod nikom Elkoem oko kupovine stolice za kompjuter. Lik prodaje stolice po 80 KM + cijena prevoza iz Bihaca: http://www.olx.ba/profil/Elkoem/aktivni?stranica=2 Zamolim ga da mi tacno kaze kolika je cijena prevoza te da mi kaze kada bi stolica dosla u Sarajevo kako bi mogao biti u stanu.Napisem adresu i telefon ... radi daljnje komunikacije. Od tada prodavac se uopste ne javlja.Nikoga ja necu moliti i ganjati da mi nesto proda. Vec sam i zaboravio na tu konverzaciju. Jutros se javlja prevoznik da je stigla stolica. Hajd dobro...sidjem ispred zgrade i u papirima vidim da je cijena stolice 90 KM.
Naravno, odbijem prijem ... i time mu napravim stetu za iznos prevoza, sto mi nije posve drago.
Nije mi jasno sta ti ljudi misle kada jednostavno povecaju cijenu i time dovode kupca pred gotov cin...ili uzmi ili vrati. Zbog svog bezobrazluka...hem sto nije prodao stolicu, nego si je napravio stetu jer sada on mora snositi troskove prevoza...a ni ja nisam posve sretan jer nisam kupio stolicu
Naravno, odbijem prijem ... i time mu napravim stetu za iznos prevoza, sto mi nije posve drago.
Nije mi jasno sta ti ljudi misle kada jednostavno povecaju cijenu i time dovode kupca pred gotov cin...ili uzmi ili vrati. Zbog svog bezobrazluka...hem sto nije prodao stolicu, nego si je napravio stetu jer sada on mora snositi troskove prevoza...a ni ja nisam posve sretan jer nisam kupio stolicu
- un1ted
#5273 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa sta ti je cudno? Sam si napisao 80KM plus prevoz. Prevoz je kod većine privatnih službi oko 10KM
-
nedims
#5274 Re: Prevaranti na PIK-u
Mozda nisam bio precizan .... U oglasu i konverzaciji, cijena stolice je 80 KM + prevoz, a stigla u Sarajevo sa cijenom 90 KM + prevoz.un1ted wrote:Pa sta ti je cudno? Sam si napisao 80KM plus prevoz. Prevoz je kod većine privatnih službi oko 10KM
-
Kataklinger
#5275 Re: Prevaranti na PIK-u
Toliko očigledan da je jadan ko mu dozvoli da ga prevari