GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi B?

Danska
13
6%
Holandija
56
28%
Njemačka
109
54%
Portugal
24
12%

Total votes: 202

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#526 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by odesveuhonduras »

Mario Gomez je do sad na EURO2012 imao loptu u nogama cijelih 22 sekunde. (i 3 gola, naravno)
Lik oko kojeg će se vazda koplja na forumima lomiti.

Ali da ih trpa, trpa brate.. ne može mu tu niko "a" reći.
mistek

#527 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by mistek »

Njemci imaju fino popunjene sve pozicije. Noćas Holandija igra sa de Jongom i Bomelom, koji su isti tip igrača i normalno da ne mogu naprijed uraditi ništa. Snejider sam ne može ništa.
Njemci imaju odličnog golmana, Lahma koji komanduje nazad i pravi pometnju naprijed, dobar stoperski par, pogotovo sad kada je Hummels tu, strašnu vezu (pogotovo kad se pogleda ko sjedi na klupi) i u napadu lika koji trpa samo tako i koji je gospodin upravo jer iz 4 dodira s loptom zabije 2 gola.

Problem ostlaih reprezentacija jeste što igraju istu ili sličnu formaciju, s jednim špicem, koji nije sidraš poput Gomeza. Benzema nije za toga, ni RvP.
Tvrtko II Kotromanić

#528 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Tvrtko II Kotromanić »

odesveuhonduras wrote:
Mario Gomez je do sad na EURO2012 imao loptu u nogama cijelih 22 sekunde. (i 3 gola, naravno)
Lik oko kojeg će se vazda koplja na forumima lomiti.

Ali da ih trpa, trpa brate.. ne može mu tu niko "a" reći.
tacno tako
a opet, ako nista, vecerasnji golovi su bili fakat dobri i plus nijedan nije bio onaj njegov neki klasicni nafakaski :D
simonese

#529 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by simonese »

Al nemoj tako zato ovaj ima vise loptu u nogama...

poslo mu za nogom :mrgreen:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#530 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

Posao Gomeza je da postigne go.... lik je klasicni striker :) cekaj cekaj cekaj i nacekaj :thumbup:
Nisam ga ni ja smatrao nekim igracem, ali je Boga mi opasan :cry: ne fula...

A Benzemin posao je da ??
cyprus

#531 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cyprus »

CollegeGunner wrote:
cyprus wrote: Nisam ja vrijeđo nikog... Nije vrijeđanje kad za neku konstataciju utvrdiš da je jednostavno glupa... Dobro, može se to i kulturnije reć, ali čemu umotavanje, pa na forumu smo... 8-)
Mozda si mogao obrazloziti svoju tvrdnju. Forum tome sluzi, zar ne?
Haj dobro, biće da ti toliko dugujem... Valjda i sama činjenica da je iz 22 sekunde posjeda (ako je informacija tačna) dao tri gola, govori o tome da se radi o svjetskoj klasi... Zabiti onakva dva gola na evropskom prvenstvu (ne nekoj kantonalnoj ligi) može samo rasni strijelac... Takvog čovjeka nazvati panjem je glupost, jer čovjek vrlo uspješno obavlja ono što mu je poso - postiže golove...
BHF_Manijak

#532 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

Hajd mogu razumiti da neko neku ekipu ne voli, ili jos gore, da je mrzi, recimo ja apsolutno ne podnosim Barcu, United, no biti toliko zaslijepljen mrznjom i neobjketivnoscu pa reci da su to bezze klubovi, ili da Barca nije najjaca svjetska ekipe, da Xavi ili Iniesta nisu igracine, eh to je vec problem pataloske prirode!

Kolega college, ti patalosku mrznju gajis spram Njemaca, sto je evidentno, tako da ti se ona izvlakusa sa pocetka diskusije kako ti "kao objektivni posmatrac mozes objjektivno ocjeniti neciju igru" postaje degutantna i smijesna! Ti Njemacku mrzis, ok, no bar budi toliko realan pa reci "silu si, ali ih i dalje ne pdonosim"! :roll: Reci za Gomeza da je ovakav ili onakav, a s druge strane uzdizati prosjecnu ekipu Francuske ili Benzemu, mislim ono... :oops:
Pogledaj Gomezove golove u prvenstvu, Ligi prvaka, nacionalnom timu i usporedi sa Benzeminim i sve ce ti biti jasno.

Naravno daimas apsolutno pravo na misljenje, no Bogati ne izjasnjavaj se vise kao objektivni posmatrac! :zzzz:

Najkorisniji igrac i najbolji e onaj koji najvise doprinosi ekipi, eto toliko uzdizuani RvP sta je pomogao konkretno Holandiji, ili collegeov ljubimac Benzema Francuskoj?! S druge strane toliko osporovani Gomez donese Svabama 6 bodova, toliko o tome ko je kloc a ko ne!

Ako nekog vec zanima, navijam za Svabe jer sam zivio tamo 3 godine, ali ni to nije presudno vec jednostavno zaljubljen sam u taj sistem funkcionisanja stvari, profesionalnost, disciplinu itd...Neko gotivi Engleze, neko Hrvate, neko Italijane itd, u cemu je sad problem sto neko Njemacku gotivi?! :roll:
skenderija04

#533 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by skenderija04 »

OPAAAAAAAAA, RUSIJA kaznjena zbog jucerasnjih nereda i krenuce u kvalifikacije za sljedeci EURO2016 sa - 6 bodova.
I am Happy

#534 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

skenderija04 wrote:OPAAAAAAAAA, RUSIJA kaznjena zbog jucerasnjih nereda i krenuce u kvalifikacije za sljedeci EURO2016 sa - 6 bodova.
gdje ? sta ?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#535 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

skenderija04 wrote:OPAAAAAAAAA, RUSIJA kaznjena zbog jucerasnjih nereda i krenuce u kvalifikacije za sljedeci EURO2016 sa - 6 bodova.
a poljska?
Jokericious

#536 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jokericious »

cyprus wrote: Haj dobro, biće da ti toliko dugujem... Valjda i sama činjenica da je iz 22 sekunde posjeda (ako je informacija tačna) dao tri gola, govori o tome da se radi o svjetskoj klasi... Zabiti onakva dva gola na evropskom prvenstvu (ne nekoj kantonalnoj ligi) može samo rasni strijelac... Takvog čovjeka nazvati panjem je glupost, jer čovjek vrlo uspješno obavlja ono što mu je poso - postiže golove...
Tacno da zna dati gol, ali isto tako zna i promasiti u vaznim trenutcima. Mislim da ce ovo i navijaci Bayerna potvrditi. Nestaje u bitnim tekmama, a iskaljuje se na slabasnim protivnicima.
Takodjer, on nije igrac koji donosi neku prevagu. Potrebno ja da oni oko njega igraju dobro i stvaraju prilike za njega. Zbog toga se ne moze svrstati medju najbolje napadace trenutno. Nije ni blizu klase Ibrahimovica, Eta, Benzeme, Rooneya i drugih.
skenderija04

#537 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by skenderija04 »

SAMO RUSI. na eurosport news
odesveuhonduras

#538 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

skenderija04 wrote:SAMO RUSI. na eurosport news
smiješno
BHF_Manijak

#539 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by BHF_Manijak »

I da, da se nadovozem jos na collegea, mislim smatrati se ozbiljnim sagovornikom a reci da je jedna Rusija favorit ispred Njemaca ili pak Italijani koji sa nikad losijim kadrom ne dodjose na EP je ono :roll: Dobra partija protiv Spanaca odmah svima zamaza oci, no dobro...
Zatim Rusija, odigrati "lijep i efikasan" fudbal protiv osrednjih ekipa, a Ceska (cak i ispodprosjecna!) i Poljska to jesu i nije neki vala podvig, te odmah ih svrstati rame uz rame sa npr ekipom koja savlada Holandiju i Portugal, sta drugo nego reci da je smijesno, realno! Tacno je da su i na Sp igrali lijepo i efikasno, no brate nikako ne mogu biti jedni od prvih favorita za naslov a jos nisu ni jake utakmice imali, odvadi malo ba! :roll:

PS A mozes li nam reci za koga ti navijas? Cisto onako da znam s kim razgovaram i kako da se ubuduce postavim.
I am Happy

#540 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

FIno tako i treba :-D Mada nisu jadni igraci krivi sto imaju stoku od navijaca...ali jbg
odesveuhonduras

#541 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

nisu još kažnnjeni, samo im je zaprijećeno da će biti kažnjeni ako budu pravili više probleme.

I to je bilo zbog onog sukoba sa osiguranjem nakon utalmice sa Češkom
Russia will be docked six points in qualifying for the next European Championship if their fans step out of line again after disturbances at their opening Euro 2012 game against the Czech Republic last Friday, UEFA said.
Jack Be Nimble

#542 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jack Be Nimble »

CollegeGunner wrote:Moze li mi neko ozbiljno odgovoriti zasto velika vecina navija za Njemacku?
Volim ih zato sto imaju pobjednacki mentalit, nikada se ne predaju, nikada ne izadju sa terena a da nisu dali svojih 110%. Zato sto su ono sto mi kao Juga nikada nismo bili a sada kao Bosna nikada necemo biti. Takodjer ih volim jer ih Englezi nemogu smisliti ocima, a ja Engleze nemogu da smislim :).
skenderija04

#543 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:nisu još kažnnjeni, samo im je zaprijećeno da će biti kažnjeni ako budu pravili više probleme.

I to je bilo zbog onog sukoba sa osiguranjem nakon utalmice sa Češkom
Russia will be docked six points in qualifying for the next European Championship if their fans step out of line again after disturbances at their opening Euro 2012 game against the Czech Republic last Friday, UEFA said.
Evo trazim i ja vijest, jer sam cuo da je vec odluceno.
LSD

#544 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Hajd mogu razumiti da neko neku ekipu ne voli, ili jos gore, da je mrzi, recimo ja apsolutno ne podnosim Barcu, United, no biti toliko zaslijepljen mrznjom i neobjketivnoscu pa reci da su to bezze klubovi, ili da Barca nije najjaca svjetska ekipe, da Xavi ili Iniesta nisu igracine, eh to je vec problem pataloske prirode!

Kolega college, ti patalosku mrznju gajis spram Njemaca, sto je evidentno, tako da ti se ona izvlakusa sa pocetka diskusije kako ti "kao objektivni posmatrac mozes objjektivno ocjeniti neciju igru" postaje degutantna i smijesna! Ti Njemacku mrzis, ok, no bar budi toliko realan pa reci "silu si, ali ih i dalje ne pdonosim"! :roll: Reci za Gomeza da je ovakav ili onakav, a s druge strane uzdizati prosjecnu ekipu Francuske ili Benzemu, mislim ono... :oops:
Pogledaj Gomezove golove u prvenstvu, Ligi prvaka, nacionalnom timu i usporedi sa Benzeminim i sve ce ti biti jasno.

Naravno daimas apsolutno pravo na misljenje, no Bogati ne izjasnjavaj se vise kao objektivni posmatrac! :zzzz:

Najkorisniji igrac i najbolji e onaj koji najvise doprinosi ekipi, eto toliko uzdizuani RvP sta je pomogao konkretno Holandiji, ili collegeov ljubimac Benzema Francuskoj?! S druge strane toliko osporovani Gomez donese Svabama 6 bodova, toliko o tome ko je kloc a ko ne!

Ako nekog vec zanima, navijam za Svabe jer sam zivio tamo 3 godine, ali ni to nije presudno vec jednostavno zaljubljen sam u taj sistem funkcionisanja stvari, profesionalnost, disciplinu itd...Neko gotivi Engleze, neko Hrvate, neko Italijane itd, u cemu je sad problem sto neko Njemacku gotivi?! :roll:
Ma pusti buraz Boga ti ;-) ...nema potreba za objašnjavem i cuđenjem ....hejtera ce uvijek biti, pa i onih patoloških....ništa novo.

Neki ne mogu da shvate da je Njemačka osvjedoceni prijatelj BiH, konstantno je pomagala u ratu, prva od svih evropskih zemalja priznala BiH, jedina primila preko pola miliona naših muhadžira/izbjeglica, davala im tamo poslove, poslije rata pomagala ovu našu jadnu napacenu državu i šta sve ne.
Mnogi ako ni zbog cega drugog, onda zbog toga navijaju za švabe.

Druga stvar, ona sportska...pa švabe su prvi favoriti prvenstva, i zbog toga su mnogima omrženi.
Spocitava se Gomezu vec dugo vremena, ne zna zabiti gol osim kad mu je servirana lopta na zicer, ne zna van 16 metara, ne zna predriblati, ne zna ovo, ne zna ono, covjek bi rek'o da o Raščiću ili Šaranoviću pricaju - a lik prvi strijalac Bundesa, drugi strijalc LP odmah iza Messia, evo sad prvi strijalc Eura...ovi pljuju, a frajer trpa 8-)
Ne znam kome ce prije to dojaditi :lol: :lol:
Last edited by LSD on 14/06/2012 00:24, edited 1 time in total.
Jokericious

#545 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jokericious »

BHF_Manijak wrote: PS A mozes li nam reci za koga ti navijas? Cisto onako da znam s kim razgovaram i kako da se ubuduce postavim.
Sta si me toliko napao bolan. :D
Prvo da razjasnimo da ne mrzim Njemacku. Mrzim samo Bayern, a to su razlicite stvari. Eto procitaj moj zadnji post o Gomezu pa reci da lazem. Sto je tesko prihvatiti da je dosta precjenjen i da se ne moze porediti sa najboljima?
Nema niti jedna reprezentacija na prevenstvu za koju bas navijam. Al eto priznajem da su bi vise volio da osvoji Francuska nego Njemacka. :skoljka:
I am Happy

#546 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

Ma bilo kako bilo krivi su organizatori...odmah pohvatati stoku, spucati kazne i zabraniti prilzak stadionima....
Sta ce Rusi i njihov savez protiv huligana
odesveuhonduras

#547 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Zamolio bih da me se isključi iz tih hejterskih lista ako mere :D Ja ne mrzim njemačku, ni kao državu, a ni kao reprezentaciju niti umanjujem kvalitetu njihovog tima - mrzim opčinjenost njom.

Ps. Bendtner će vjerovatno fasovati kaznu zbog bokserica na kojima je reklamirao kladionicu. Fakat je lik debil, FIFA je na zadnjem prvenstvu izbacila i čini mi se i tužila nekoliko holandskih navijačica koje su se na tribinama pojavile u "spontanom" aranžmanu holandskih boja i reklame za neku pivsku kompaniju, a on se pravi mangup..

Image
Last edited by odesveuhonduras on 14/06/2012 00:31, edited 1 time in total.
cove41

#548 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cove41 »

Jao, smije neko spomenuti Gomeza večeras ! I to baš sve suprotno tvrdite. Baš je Gomez igrač kojem ne treba da cijeli tim igra dobro i upravo je on igrač koji donosi prevagu. Upravo taj tip igrača a'la Gomez odlučuje utakmice kad tim ne igra dobro, jer može "ni iz čega" zabiti. Evo protiv Portugala, skroz loša Njemačka, Gomeza nema nigdje. Bum, centaršut, glava, gol ! Tačka. Može mu se, nije spao na to da se k'o Benzema vraća po loptu.

A vidjeli smo iz prvog gola o kakvom se igraču radi.
Edin H.

#549 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote: Ako nekog vec zanima, navijam za Svabe jer sam zivio tamo 3 godine, ali ni to nije presudno vec jednostavno zaljubljen sam u taj sistem funkcionisanja stvari, profesionalnost, disciplinu itd...Neko gotivi Engleze, neko Hrvate, neko Italijane itd, u cemu je sad problem sto neko Njemacku gotivi?! :roll:
I to je uglavnom to, neko kome je Njemacka pomogla kroz izbjeglistvo ili ciji su roditelji bili gastarbajteri uglavnom gaje simpatije za tu drzavu.
Oni kojima su clanovi obitelji nastradali u Drugom Svjetskom ratu od tih istih Njemaca ili su se borili protiv istih zasigurno ne dijele te simpatije.

Medjutim meni najinteresantnije iz dosadasnjih utakmica Njemacke je da pred prvenstvo rekose da je Dzekin odlazak u Bayern skoro neminovan, jer im treba zamjena za Gomeza, osobito nakon lose igre protiv Chelsea, a sad ovaj mazgov kako dotakne loptu postigne pogodak. Tako da i se cini da ako Dzeko ode u Bayern, da ce i tamo biti rezerva. :?
LSD

#550 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by LSD »

Edin H. wrote:
BHF_Manijak wrote: Ako nekog vec zanima, navijam za Svabe jer sam zivio tamo 3 godine, ali ni to nije presudno vec jednostavno zaljubljen sam u taj sistem funkcionisanja stvari, profesionalnost, disciplinu itd...Neko gotivi Engleze, neko Hrvate, neko Italijane itd, u cemu je sad problem sto neko Njemacku gotivi?! :roll:
I to je uglavnom to, neko kome je Njemacka pomogla kroz izbjeglistvo ili ciji su roditelji bili gastarbajteri uglavnom gaje simpatije za tu drzavu.
Oni kojima su clanovi obitelji nastradali u Drugom Svjetskom ratu od tih istih Njemaca ili su se borili protiv istih zasigurno ne dijele te simpatije.

Medjutim meni najinteresantnije iz dosadasnjih utakmica Njemacke je da pred prvenstvo rekose da je Dzekin odlazak u Bayern skoro neminovan, jer im treba zamjena za Gomeza, osobito nakon lose igre protiv Chelsea, a sad ovaj mazgov kako dotakne loptu postigne pogodak. Tako da i se cini da ako Dzeko ode u Bayern, da ce i tamo biti rezerva. :?
Pa i ako ode u Bayern, bice prva rezerva a ne cetvrta kakav mu je sad status (pod uslovom da baš bude klupa)...win-win situacija u svakom slucaju....hocu reci, sigurno ce imati veci minutažu kako god okreneš....bolje i po 20 minuta kao nekakav jocker ,nego po 5 ili 2...jer kad te trener koristi kao takticku izmjenu da ukrade vrijeme pri povoljnom rezultatu, onda znaj da si zadnja rupa na sviralu u tom timu...to je jasan znak za pedale.
Locked