Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Moderator: Benq
-
pa80
#526 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Hvala drugari na kometarima,ali mislim da to neće pomoći oko pronalazenja telefona. Pokušavam preko "Google pronadji moj uredjaj" da ga svakodnevno lociram,ali bezuspešno. Trebao bih svakodnevno da vršim pritisak u sarajevskoj policiji,ali to je nemoguće jer smo daleko 300km.Ja ću postaviti link sa imei telefona pa ako neko slučajno ima neki info neka mi se javi. Hvala vam još jednom svima.https://www.imeidetective.com/rs/phones ... ails/53196
https://www.imeidetective.com/rs/phones ... ails/53196
- diablobih
#527 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Samo ispravi da ti se to desilo u srbiji, stavi BiH 
-
pa80
#528 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
diablobih wrote:Samo ispravi da ti se to desilo u srbiji, stavi BiH
- diablobih
#529 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Je li ti uopste bilo ukljuceno to google find my phone? Jesi li jos koju aplikaciju upalio?
-
chelsea999
#530 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ako mogu pomoći....
Vrlo lako može se doći do novog "vlasnika" mobitela ukoliko se utvrdi novi broj korisnika.
Prijaviš krađu, po mogućnosti u nekoj od uprava u Sarajevu, možeš i u svome gradu ali to onda ide putem Interpola pa traje. Ukoliko se utvrdi da je aparat ponovno u funkciji s novim brojem i broj koji sad koristi, putem operatera se može i treba zatražiti listing sa novog broja (poruka i poziva), treba naredba tužiteljstva, malo traje ali.... Ukoliko je jedan od tih brojeva sa listinga zaveden, odn. može se odredit vlasnik pomoću njega se može doći do novog vlasnika telefona. Mislim da je nemoguće da neko komunicira samo sa prepayed korisnicima...
Vrlo lako može se doći do novog "vlasnika" mobitela ukoliko se utvrdi novi broj korisnika.
Prijaviš krađu, po mogućnosti u nekoj od uprava u Sarajevu, možeš i u svome gradu ali to onda ide putem Interpola pa traje. Ukoliko se utvrdi da je aparat ponovno u funkciji s novim brojem i broj koji sad koristi, putem operatera se može i treba zatražiti listing sa novog broja (poruka i poziva), treba naredba tužiteljstva, malo traje ali.... Ukoliko je jedan od tih brojeva sa listinga zaveden, odn. može se odredit vlasnik pomoću njega se može doći do novog vlasnika telefona. Mislim da je nemoguće da neko komunicira samo sa prepayed korisnicima...
-
chelsea999
-
pa80
#532 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Kradja je prijavljena 15 minuta nakon sto se desila,u policijskoj stanici pored Bas carsije.kartica koja je bila u telefonu je blokirana u Telenoru pola sata posle kradje,da ne bi lopov pravio roaming troškove.... , i izdata je druga.,chelsea999 wrote:Ako mogu pomoći....
-
chelsea999
#533 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
pa80 wrote:Kradja je prijavljena 15 minuta nakon sto se desila,u policijskoj stanici pored Bas carsije.kartica koja je bila u telefonu je blokirana u Telenoru pola sata posle kradje,da ne bi lopov pravio roaming troškove.... , i izdata je druga.,chelsea999 wrote:Ako mogu pomoći....
Onda bih ti preporučio da kontaktiraš tu stanicu, sigurno su ti dali neki kontakt telefon... Ili preko policijske stanice u svome gradu, da oni preko MUP Srbije putem interpola kontaktiraju policijske institucije u FBiH, konkretno Federalnu upravu policije, Mup Kantona Sarajevo da se vidi dokle je došlo. Mislim da preko IMEI nije veliki problem doći do telefona ukoliko je ubačena nova kartica i ukoliko je kontaktirana ijedna osoba do koje se može doći preko tog broja...
-
high_volume
#534 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
https://mup.ks.gov.ba/organizacija/prva ... stari-gradpa80 wrote:Kradja je prijavljena 15 minuta nakon sto se desila,u policijskoj stanici pored Bas carsije.kartica koja je bila u telefonu je blokirana u Telenoru pola sata posle kradje,da ne bi lopov pravio roaming troškove.... , i izdata je druga.,chelsea999 wrote:Ako mogu pomoći....

-
pa80
#535 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Hvala za informacije..u ponedeljak ih zovem.high_volume wrote:https://mup.ks.gov.ba/organizacija/prva ... stari-gradpa80 wrote:Kradja je prijavljena 15 minuta nakon sto se desila,u policijskoj stanici pored Bas carsije.kartica koja je bila u telefonu je blokirana u Telenoru pola sata posle kradje,da ne bi lopov pravio roaming troškove.... , i izdata je druga.,chelsea999 wrote:Ako mogu pomoći....
-
high_volume
#536 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Neće biti puno koristi od telefonskog poziva. Čim završi razgovor i spusti slušalicu, zaboravit će i vas i mobitel. Nije to ništa lično, već niste tu, na licu mjesta. To je tako kod svakog, premda postoje izuzeci.pa80 wrote:Hvala za informacije..u ponedeljak ih zovem.
Najbolje je liični dolazak ili jak pritisak preko ambasade u Sarajevu. Policija može locirati ovakav mobitel ako je uključen u mrežu.
-
pa80
#537 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Čini mi se da Srbija nema ambasadora(iako ima ambasadu) u Sarajevu,tako da ne vredi ni razmišljati u tom pravcu.high_volume wrote:Neće biti puno koristi od telefonskog poziva. Čim završi razgovor i spusti slušalicu, zaboravit će i vas i mobitel. Nije to ništa lično, već niste tu, na licu mjesta. To je tako kod svakog, premda postoje izuzeci.pa80 wrote:Hvala za informacije..u ponedeljak ih zovem.
Najbolje je liični dolazak ili jak pritisak preko ambasade u Sarajevu. Policija može locirati ovakav mobitel ako je uključen u mrežu.
Rešio sam da zovem u ponedeljak,a već ssam razmišljao da posetim Sarajevo posle 32 godine ponovo.
Znam da je Nemoguća misija,ali želim sve da pokušam jer mislim da moja ćerka nije zaslužila da tako prodje sa kradjom.
Hvala jos jednom svima na savetima.
-
chelsea999
#538 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Mislim da prvo trebaš probati u svojoj matičnoj stanici, MUP Srbije će putem Interpola kontaktirati Federalnu upravu policije. Isto tako pokušaj sa papirima što imaš kad si kupio telefon da preko nekih malo stručnijih dođeš do informacije da li je ubačena nova kartica...
- drndalo
#539 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Cinjenica da trenutno nije imenovan novi Ambasador u SA, ne znaci da Ambasada nista ne moze da radi. Zato ima Otpravnik poslova, koji mijenja istog u odsustvu...pa80 wrote:Čini mi se da Srbija nema ambasadora(iako ima ambasadu) u Sarajevu,tako da ne vredi ni razmišljati u tom pravcu.high_volume wrote:Neće biti puno koristi od telefonskog poziva. Čim završi razgovor i spusti slušalicu, zaboravit će i vas i mobitel. Nije to ništa lično, već niste tu, na licu mjesta. To je tako kod svakog, premda postoje izuzeci.pa80 wrote:Hvala za informacije..u ponedeljak ih zovem.
Rešio sam da zovem u ponedeljak,a već ssam razmišljao da posetim Sarajevo posle 32 godine ponovo.
Znam da je Nemoguća misija,ali želim sve da pokušam jer mislim da moja ćerka nije zaslužila da tako prodje sa kradjom.
Hvala jos jednom svima na savetima.
Pokusaj se u Telenoru raspitati da po poznatom IMEI broju aparata vide sta oni mogu... Pa sa tim podacima dalje akonse sazna sta novo.
-
pa80
#540 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pozdrav društvo. Pozvao sam jutros policijsku stanicu Stari grad,jedan ljubazan gospodin mi je u suštini rekao da se ne nadam mnogo jer Sistem skoro da ne funkcioniše,ili funkcioniše jako,jako sporo. Trebao bih možda podneti krivičnu prijavu koja bi došla do tuzilastva,onda oni kad se sete prosledjuju do Telekoma,onda ovi kad se sete izdaju nalog za pretragu itd,itd...Kaže čovek,kada bi se mi bavali samo mobitelima,imali bi posla svakog dana preko glave,koliko se krade. Što će reči ništa od toga. Jedino SLUČAJNO ako lopov "padne",pa se onda otkrije sve.
Uglavnom,svima vama hvala na trudu,i sve bih vas zamolio ako slučajno vidite negde u oglasima ili ako vam neko ponudi crni S9 plus duos bez kutije,pokušajte da saznate njegov IMEI broj.
Hvala još jednom svima.
Uglavnom,svima vama hvala na trudu,i sve bih vas zamolio ako slučajno vidite negde u oglasima ili ako vam neko ponudi crni S9 plus duos bez kutije,pokušajte da saznate njegov IMEI broj.
Hvala još jednom svima.
- diablobih
#541 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Nista, ostaje ti da pratis olx.ba ili da preko find my phone ako si ukljucio nastavis pratiti.
-
Cortado
#542 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
O cemu ti pricas covjece? Ambasada da vrsi pritisak radi kradje mobitela od par stotina eura? Ambasade ne rjesavaju privatne probleme. Nisu u stanju rijesiti puno vece probleme..high_volume wrote:Neće biti puno koristi od telefonskog poziva. Čim završi razgovor i spusti slušalicu, zaboravit će i vas i mobitel. Nije to ništa lično, već niste tu, na licu mjesta. To je tako kod svakog, premda postoje izuzeci.pa80 wrote:Hvala za informacije..u ponedeljak ih zovem.
Iskreno se nadam da je ovo samo ironicni osvrt.. MUP, Interpol, FBI i CIA, moguce i NGA i NSA, svi ce se ukljuciti u potragu jednog mobitela....chelsea999 wrote:Mislim da prvo trebaš probati u svojoj matičnoj stanici, MUP Srbije će putem Interpola kontaktirati Federalnu upravu policije. Isto tako pokušaj sa papirima što imaš kad si kupio telefon da preko nekih malo stručnijih dođeš do informacije da li je ubačena nova kartica...
-
high_volume
#543 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Pa koji je onda smisao policije...pa80 wrote:Pozdrav društvo. Pozvao sam jutros policijsku stanicu Stari grad,jedan ljubazan gospodin mi je u suštini rekao da se ne nadam mnogo jer Sistem skoro da ne funkcioniše,ili funkcioniše jako,jako sporo. Trebao bih možda podneti krivičnu prijavu koja bi došla do tuzilastva,onda oni kad se sete prosledjuju do Telekoma,onda ovi kad se sete izdaju nalog za pretragu itd,itd...Kaže čovek,kada bi se mi bavali samo mobitelima,imali bi posla svakog dana preko glave,koliko se krade. Što će reči ništa od toga. Jedino SLUČAJNO ako lopov "padne",pa se onda otkrije sve.
Hvala još jednom svima.
- alibaba_i_30_godina
#544 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Nema veze to što ti je rečeno preko telefona, kada dođeš obavezno prijavi, pa kad-tad neka dođe gdje treba. Stalno ih zivkaš i ispituješ. Neka rade.high_volume wrote:Pa koji je onda smisao policije...pa80 wrote:Pozdrav društvo. Pozvao sam jutros policijsku stanicu Stari grad,jedan ljubazan gospodin mi je u suštini rekao da se ne nadam mnogo jer Sistem skoro da ne funkcioniše,ili funkcioniše jako,jako sporo. Trebao bih možda podneti krivičnu prijavu koja bi došla do tuzilastva,onda oni kad se sete prosledjuju do Telekoma,onda ovi kad se sete izdaju nalog za pretragu itd,itd...Kaže čovek,kada bi se mi bavali samo mobitelima,imali bi posla svakog dana preko glave,koliko se krade. Što će reči ništa od toga. Jedino SLUČAJNO ako lopov "padne",pa se onda otkrije sve.
Hvala još jednom svima.
-
Cortado
#545 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Kao i svugdje na zapadu, policija vise ni ne izlazi na mjesto krivicnog djela osim ako nema povreda, bilo da se radi o udesima, provalama u stan, podrum i slicno, jedino ako je provala u toku i provalnik je jos uvijek u objektu. Poslije prijave policiji, prijava ide osiguranju (ako osteceni ima kucno osiguranje) i onda naplata. Za policiju je to jeftinija opcija nego izlaziti i praviti uvidjaje i zapisnike..pa80 wrote:Pozdrav društvo. Pozvao sam jutros policijsku stanicu Stari grad,jedan ljubazan gospodin mi je u suštini rekao da se ne nadam mnogo jer Sistem skoro da ne funkcioniše,ili funkcioniše jako,jako sporo. Trebao bih možda podneti krivičnu prijavu koja bi došla do tuzilastva,onda oni kad se sete prosledjuju do Telekoma,onda ovi kad se sete izdaju nalog za pretragu itd,itd...Kaže čovek,kada bi se mi bavali samo mobitelima,imali bi posla svakog dana preko glave,koliko se krade. Što će reči ništa od toga. Jedino SLUČAJNO ako lopov "padne",pa se onda otkrije sve.
Hvala još jednom svima.
-
pa80
#546 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Društvo,da li možda znate za program,aplikaciju koja može pomoću IMEI a da pronadje telefon. Pričao mi je jedan drugar da to negde postoji,ali se treba potruditi.
- spreca
#547 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Sto se tice ambasadora srbije u bosni......uglavnom to i nije posao ambasadora nego Konzula...nazovi Konzula i ispricaj mu jer razlika je kad Konzul zatrazi od policije informaciju ...to je posao konzula.....Konzul je osoba kojoj se obracate za pomoci u drugoj drzavipa80 wrote:Društvo,da li možda znate za program,aplikaciju koja može pomoću IMEI a da pronadje telefon. Pričao mi je jedan drugar da to negde postoji,ali se treba potruditi.
- valjuga
#548 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Ja sam tražio takvu aplikaciju ali bezuspješno.pa80 wrote:Društvo,da li možda znate za program,aplikaciju koja može pomoću IMEI a da pronadje telefon. Pričao mi je jedan drugar da to negde postoji,ali se treba potruditi.
-
pa80
#549 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Našao sam aplikaciju,ali mi treba registracioni ključ. E sad kad bih to mogao naći...valjuga wrote:Ja sam tražio takvu aplikaciju ali bezuspješno.pa80 wrote:Društvo,da li možda znate za program,aplikaciju koja može pomoću IMEI a da pronadje telefon. Pričao mi je jedan drugar da to negde postoji,ali se treba potruditi.
soft.ck.ua/imei.php
Moze li neko naći crack?
- xamp
#550 Re: Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!
Meni ovo lici na neki virus. Pa jbg, kupi aplikaciju ako si bas toliko zapeo da ga lociras.pa80 wrote:Našao sam aplikaciju,ali mi treba registracioni ključ. E sad kad bih to mogao naći...valjuga wrote:Ja sam tražio takvu aplikaciju ali bezuspješno.pa80 wrote:Društvo,da li možda znate za program,aplikaciju koja može pomoću IMEI a da pronadje telefon. Pričao mi je jedan drugar da to negde postoji,ali se treba potruditi.
soft.ck.ua/imei.php
Moze li neko naći crack?