I nije im valjao Marjan???!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
dinosaur

#526 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by dinosaur »

U svakom slučaju,bezveze je to sto se desilo :-) mada ja pratim na FTV... Marjana volim slušati još od onog "Raduj se Bosno što imaš Vedada...", na Sport klubu (to mi jer prva utakmica koju je on prenosio) ,ali ne zbog Marjana tad se nije za njega ni znalo,već što on kao komentator stvara posebnu atmosferu i nikad nije dosadan prijenos.
Kad čujem "stručnjake" Spahu,Bikića (valjda se tako zove onaj na Hayatu,ne znam), da ne spominjem one kretene sa OBN-a :x
bingov buraz

#527 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by bingov buraz »

Lafo zvali gledaoci :lol: :lol:

Image
Samo za gospodina Davidovica
Push'te ga pushte ... :music: :mrgreen:
vedrank

#528 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by vedrank »

Rookie wrote:Može li neko makar pogoditi na šta su se žalili? Ja ne mogu ni lupiti... Vrlo vrlo zanimljivo.
Inače, Šuko ne zna ni kako Ronaldinho izgleda. Večeras nije prepoznao Gignaca, al' hajd'. Svojevremeno nije znao prepoznati ni Diabya, kad je ovaj već bio afirmisan. A još je strogi laik! Mada ni Marijan nešto baš ne čita igru. Kasno uopšte skonta da je opasna situacija pred golom...
Kaže Šuko da je Henry pokazao i u ovoj akciji kakav je majstor, nakon što je ovaj zalutao u ofsajd i najobičnije šutao glavom pored gola...
A kolega Babić Miši Smajloviću kaže: "Sa nama je Mehmed Baždarević"... (Jedno 5 sekundi nakon što je skontao da idu uživo.)
Ali dobro, svi su bolji od kreveljka Spahe. A i Marijan je šampion izvještačenosti govora. Ali je vrlo pametan i informisan, tako da je bez konkurencije.
Šuko: VuvuzUela, SiNDi Govu...
SUKO JE KLASICNI IDIOT... :lol:

Naucio nekoliko rijeci i izaza i fol komentator... FASCINANTNO, INTERESANTNO, RADIUS KRETANJA i najnovija u repertoaru ZAUSTAVNO VRIJEME... I slag na tortu, mrtav hladan kaze da igraci Urugvaja izvode POZICIONI NAPAD...
mahalaš

#529 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by mahalaš »

Ma Marjan je toliki kloc, da zbog njega i predobrog kvaliteta slike na BHT1 moram utakmice gledati na drugim kanalima...

Pa ubi vise svojim informacijama, odakle mu je nana, dedo i ostala familija!! Marjane dragi, gledaj kako to profesionalci rade, ljudi iz nekih evropskih evropskih kuca. Jos kad se nesto pocne peciti :-)

A o kvalitetu slike na BHT-u je suvisno pricati.
ProbuseniDolar

#530 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by ProbuseniDolar »

Koliko sam upratio na "njihovim" forumima, ni njima nije jasno zasto je Marijan zamijenjen. I oni spominju familiju RTRSu i doticnom Cor(s)ovicu ... Evo nekih zanimljivih komentara sa "forum.banjaluka"

Zna li neko zašto drugo poluvrijeme komentariše Ćo(r)sović umjesto Marjana?

Mozda nije dobar ali je bolji od Corsovica, Prnjatovica i ostalih glupandera uz kojih samo sto ne zaspes dok pratis utakmicu......

A ukusi su razliciti.......u svakom slucaju vise volim pogledati utakmicu koju Marijan prenosi nego neko od ovih sa RTRS-a

zivio FTV, ne mogu vjerovati ali zivio...

I ja gledam na FTV. Ko se samo zalio na komentatora sunce ti *ebem, ne vjerujem. Ko god da je dabogda mu Corsovic drzao govor na sa'rani.

Ovi sa RTRS-a su strašni idioti. U po utakmice mijenjaju komentatora, a ne mogu ni zvuk sa stadiona da obezbijede. Bem ti televiziju i državu u kojoj pošten svijet takvoj televiziji plaća pretplatu.

Živio FTV, neko reče...slažem se, Marijan je kralj! 'Morao je meksički tata da dođe i riješi to'

Ovo što stoka sa RTRS-a radi je nevjerovatno. Izdaju saopštenje kako je Marjanov komentar izazvao "buru negativnih reakcija" jer je navodno prekršio neke kodekse ili šta već. Baš me zanima šta konkretno je prekršio, njegov komentar se ništa nije razlikovao od onoga kako je komentarisao Bundesligu 2. I onda, valjda da bi sve bilo do kraja PROFESIONALNO, drugo poluvrijeme gledamo bez zvuka sa stadiona, u komentaru Dragiše Ćo(r)sovića koji ne može da pohvata ni brojeve koje nose igrači i ispaljuje nebuloze tipa "Lopta za reprezentaciju Afrike" ili "Bilo je nehumano posmatrati igrače kako igraju na tolikoj vrućini". Stoka, stoka, stoka!

Toliko o tome da se narod zalio. :-)
Trasimaco

#531 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Trasimaco »

Zar je njima kodiran BHT i FTV?
Joey Tribbiani

#532 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Joey Tribbiani »

smijesni su. Politika im se mjesa u sve zivo. Prosli put, 2006 prenosila se tekma francuska-spanija umjesto srbija-obalas slonovače. Nema tu puno razmisljanja. Nit' je ovo srbija, nit' su neka sila ni oni (0-6 protiv argentine, op.a. :D ) nit se nekome nije gledao Zidane koji je prekucao citavo prvenstvo u Njemackoj. Srbiju su pustuali ponekad, ono kad padne gol. Bila je solidna tekma, 3-2 za obalu ali francuzi naguzise spance majstorski.
Sve to je bilo nedovoljno da ne javi Borislav Paravac, deklarisani četnik i protestvuje zbog toga :-)
Last edited by Joey Tribbiani on 12/06/2010 00:03, edited 1 time in total.
Rookie

#533 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Rookie »

Hahahahahahhaa Eki i zvuk im ukinuli! Kakav diktorat! Hahahahahahahahhahahahahhaha
Rekord u paćeništvu!
jasko_ba

#534 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by jasko_ba »

ljudi ba, sve za srpsku, makar i zvuk nestao :-)
cyprus

#535 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by cyprus »

Joey Tribbiani wrote:smijesni su. Politika im se mjesa u sve zivo. Prosli put, 2006 prenosila se tekma francuska-spanija umjesto srbija-obalas slonovače. Nema tu puno razmisljanja. Nit' je ovo srbija, nit' su neka sila ni oni (0-6 protiv argentine, op.a. :D ) nit se nekome nije gledao Zidane koji je prekucao citavo prvenstvo u Njemackoj. Srbiju su pustuali ponekad, ono kad padne gol. Bila je solidna tekma, 3-2 za obalu ali francuzi naguzise spance majstorski.
Sve to je bilo nedovoljno da ne javi Borislav Paravac, deklarisani četnik i protestvuje zbog toga :-)
Ispravka, ta druga utakmica je bila Argenitna - Holandija (0-0)
hary

#536 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by hary »

Naravno da im se nije svidjelo, pa ljudi do sad navikli slusati one seljacke komentare i gledati krkanske zalizane face komentatora na RTRS.Grozni su,sa vrlo malo sportskog znanja.A glasovi komentatora na RTRS su mjesavina zvuka kombajna i medvjeda.
Ima onaj stari iz Lukavice,Corsovic,pa taj ne zna nista ni o klubovima, ni o sportistima.Samo prica uopsteno.
Onaj zalizani toliko krkanski prica,a znanje o sportu je skupljao od ovog iznad.
Onaj s benom na obrazu kao da je bio u kineskom zatvoru.
Jedino je dobra ona treba sto vodi sportski dodatak Dnevniku :D

Normalno da im nije dobar Mijajlovic.Spominjao je Dzeku?Reprezentativca zemlje za ciju televiziju realizuje prenos?Ne,trebaju komentatori RTRS-a na svakoj utakmici Srbije da se hvale kako su ljudi iz FSRS Subotica doveli u reprezentaciju Srbije.A u isto vrijeme zaliti se na to da u reprezentaciji BiH nema Srba.
Trebaju gledaoci FTV traziti da se gledaocima RTRS uskrati Marijanovo komentarisanje :bih:
striker

#537 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by striker »

Bilo bi dobro da se promijeni naziv teme u: "Hoćemo Marjana u oba poluvremena!!" :D
Cyrax

#538 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Cyrax »

mahalaš wrote:Ma Marjan je toliki kloc, da zbog njega i predobrog kvaliteta slike na BHT1 moram utakmice gledati na drugim kanalima...

Pa ubi vise svojim informacijama, odakle mu je nana, dedo i ostala familija!! Marjane dragi, gledaj kako to profesionalci rade, ljudi iz nekih evropskih evropskih kuca. Jos kad se nesto pocne peciti :-)

A kako to vode ljudi iz nekih evropskih kuca?Samo mi reci po cemu su bolji?
lerdi

#539 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by lerdi »

Ne mogu da vjerujem. Ovo što se dešava u RS-u danas, prevaziđeno je u civilizovanom svijetu poodavno. Nadam se da postoji svijest kod ljudi da skontaju gdje žive.

Marijane svaka čast čovjeće. Valja ti se sa ovolikim budalama oko tebe borhati. :thumbup:
Bušman

#540 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Bušman »

Cyrax wrote:
mahalaš wrote:Ma Marjan je toliki kloc, da zbog njega i predobrog kvaliteta slike na BHT1 moram utakmice gledati na drugim kanalima...

A kako to vode ljudi iz nekih evropskih kuca?Samo mi reci po cemu su bolji?
Ma joj, to je prilicno regionalizirano. Spanija, Juzna Amerika, pa i oni Arapi (sto sam upratio na streamovima) su nevjerovatno zanimljivi. Posebno ovi Arapi - iako veze nemam sta pricaju, nikad mi nije bilo dosadno :D.

Image

Svabe ko svabe, znaju biti zanimljivi kada prenose njemacke ekipe i reprezentaciju. Englezi su prica za sebe, posebno ako rade u paru i posebno ako su taj par Skot i Englez :D :D
Last edited by Bušman on 12/06/2010 00:34, edited 2 times in total.
lerdi

#541 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by lerdi »

Svako ima svoje mišljenje i o ukusima se ne raspravlja. Ipak kakav je on komentator, meni je dovoljan pokazatelj to da kad on penosi utakmicu nit se stara buni što je utakmica na televiziji, a punica me zove da zajedno gledamo Marijana :D
Toliko od mene
elSaik

#542 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by elSaik »

Marjan je naš daleko najbolji aktivni fudbalski komentator. A vama kojima smeta njegov iritantan glas i previše informacija, imate PTPC pa tamo gledajte.
statix

#543 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by statix »

komeba wrote:
smijesni_ste wrote:Pa šta je to pričao tako 'strašno' da su čak i zvali televiziju...pošto sam samo pomalo gledao utakmicu..svašta

Covjek navija za BiH,zato ga tamo i mrze
.Zvali cetnici,gdje ce nam on utakmicu prenositi i cetnik Davidovic odlucio da njegov covjek prenosi drugo poluvrijeme.
:thumbup:
Bosanski_kralj

#544 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by Bosanski_kralj »

Malo je vjerovatno da su gledaoci zvali da se Marjan ukloni.

Al Šuko danas spominje Gurkufa da ima loptu kod korner zastavice, koju dodaje igraču do sebe, a taj je vraća skorz do centra. I naravno, Šuko tog igrača Francuskog igrača ponovno oslovljava kao Gurkufa... :-)
statix

#545 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by statix »

Sve je dobro dok Kristic ne oplete...
bosanski

#546 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by bosanski »

statix wrote:Sve je dobro dok Kristic ne oplete...
Kristić je najveća budaletina od svih njih. Još mi iz glave ne izlazi prošlo evropsko prvenstvo kad je na otvaranju pričao o ligi prvaka. Dok on iščita sve ono što je poskido s interneta mene prođe volja za utakmicom.
klimavo_kopito

#547 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by klimavo_kopito »

Joj sto ljudi vole odmah prikljuciti teorije zavjere na sve...

Eto meni je Marjan jako iritantan i ne dopada mi se kako prenosi utakmice!
Pored toga mislim da je jako ljigav i nije mi jasno kako se ljudi tako lako mogu primiti na njega.

Lik je pametan, manipulatorski pametan. Jer daaaaj ono urlikanje na prenosu BiH utakmica je stvarno previse bilo. Mislim, naravno da treba da podrzava i voli reprezentaciju ali je ono bio vrhunac uvlacenja u dupe ljudima. Lik se izvristao, gubio glas, kao najludji je i hop!

Kako to ide kod Bosnjaka : "vid pa ima i dobar "cetnik" (digresija: koristenje ove rijeci je presmjesno na ovom forumu), pa onda kralju, caru, shahu, tarzane... Sta vec... On je super, ostali nisu.
I onda ovo islikavanje pored zastava, dresovi, Bosna najljepsa, najbolji narod... I kako slatkorjecivost izaziva kolektivni orgazam kod napacenog auditoriuma, njegovo sve prolazi.

E sad sto u Republici Srpskoj malo teze prolazi ta uvlakaska prica, ala Djordje Balasevic, to je vec druga stvar. Izmedju ostalog i ta slika koju je neko objavio, sa zastavom koja je prva asocijacija za rat kod Srba, mu bas nece 'miloklizno' proci u RS.

Elem, meni je bezveze sto su ga na poluvremenu zamijenili, da se mene pitalo ne bi ni pocinjao prenos.

Iritantan mi je skroz i kad prenosi, a mrzim ljigavce koji bi se svima uvukli samo da malo napreduju. Et' toliko :thumbup: :skoljka: :run:
al_akhisari

#548 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by al_akhisari »

...bilo bi pogresno tvrditi da je bht odlicna tv, pa i marjan nekakav mag od komentatora...covjek je ipak najbolji u drzavi, htio to neko priznati ili ne ( postujuci pravo - razlicitost ukusa ) i kao takav mi je daleko najslusljiviji...ovaj slucaj nece mi ga uciniti niti blizim niti daljim srcu...

...zaista mi je tesko povjerovati da je navedeni razlog i pravi razlog njegovog "skidanja" s prijenosa drugog poluvremena...bio bi zanimljivo doci i cuti informacije o kom broju prituzbi se radi...

...da li to znaci da mi mozemo skinuti svakog komentatora na ovakav nacin i da cemo sad nastaviti bosansku bajku, ucinivsi istu stvar prvom komentatoru s tv sumske ( svaki dan mi daju dodatan razlog da je ovako zovem ) isticuci svoje nezadovoljstvo...ili im je ovo zapravo naum ( teorija zavjere :D )
...ljudi se svakim danom trude pokazati koliko je nizak nivo svijesti u rs, svijest; o cemu ja pricam ( bez namjere da generalizujem, ali...)..
JThomas

#549 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by JThomas »

ma kakve crne pritužbe gledalaca, čak i da su bile (u šta čisto sumnjam), ko je u ovoj državi ikad poslušao ičije pritužbe? skinuli su ga zato jer im je bio ćejf i zdra'o.
bosanski

#550 Re: Vratite Marjana Mijajlovića nazad!!!!

Post by bosanski »

"Gledaoci" RTRS-a koji svare i svakodnevno vare flim "Ponosni na Srpsku" i ne zaslužuju komentare M.M.
Hajde da zovemo RTRS da im svakodnevno repriziraju ovaj film :skoljka:
Locked