Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakaljin

#526 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

wickerman wrote:Moze li pomoc vezano uz racune?
Zanima me koji zakon ili zakoni regulisu obavezno izdavanje racuna?
Regulise zakon koji taj novac od poreza ide za zdravstvo,penzije i skolstvo.

Kako se uvela fiskalizacija povecale su se penzije, zdrastvo je bolje, skole su sredjenije i ima sve vise obrazovanih.

Taj zakon regulise to izdavanje racuna
moranadruga

#527 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by moranadruga »

uvesti fiskalne kase na pijace. sve sami sverceri obrcu milione.
pozitivni primjer je dala hrvatska.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#528 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by un1ted »

moranadruga wrote:uvesti fiskalne kase na pijace. sve sami sverceri obrcu milione.
:-) :-) :-) :-)
Da znas koliki su nameti na pijaci ne bi pisao ovako. Ti ljudi PREZIVLJAVAJU i samo jedan ili dva na pijacama mogu zivjeti luksuzno.

Jos im uvedi fiskalizaicju i mozes ih pokopati...
bogumila

#529 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bogumila »

un1ted wrote:
moranadruga wrote:uvesti fiskalne kase na pijace. sve sami sverceri obrcu milione.
:-) :-) :-) :-)
Da znas koliki su nameti na pijaci ne bi pisao ovako. Ti ljudi PREZIVLJAVAJU i samo jedan ili dva na pijacama mogu zivjeti luksuzno.

Jos im uvedi fiskalizaicju i mozes ih pokopati...
aha. isto ko sto taxisti jedva prezivljavaju. kuce s bazenima.
bull21

#530 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bull21 »

Ko ba jedva preživljava? :lol:
Grožđe - cijelo ljeto 3-4 km! Svaka radnja, DP, DM, Konzum, Bingo - SVI odreda su držali cijenu oko ili ispod dvije KM a ovi lihvari na pijaci po 3 i 4 km. :lol:
vjesticanametli

#531 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by vjesticanametli »

slazem se.........na pijacu vec godinama ne idem jer su skuplji od nekih trznih centara :roll:
ma bjaziiiiiiiiiiiiii
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#532 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by un1ted »

Koliko traje sezona grozdja !? Jesi li ih kada posjetio zimi ? :)
mayab

#533 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Ćevabdžinica "Bešlić" Zenica , nama računa...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#534 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Slo Burner »

kakav apokaliptican dokumentarac, nema mjesta optimizmu.
Ispade da je jedini nacin borbe protiv sistema taj da mu marke ne das.

c.leon

#535 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by c.leon »

Danas svratim na pice u jedini restoran na Vrelu Bosne ciji je vlasnik visoko pozicionirani clan svima nam poznate stranke. Znaci stranke koja donosi zakone. Kada sam ga zamolio da mi donese racun, konobar mi donese "narudjbe", fino mu kazem molim te donesi mi fiskalni racun na sto on meni kaze moram da provjerim sa upravnikom, reko on neka ti plati narudjbe a ti meni fiskalni racun, molim lijepo. Okolo mene basta puna, slusa i gleda me kao da sam neki "kriminalac" i na cijim stolovima samo stoje narudjbe ... Uglavnom dobih ja fiskalni i platih ga i sa osmijehom izadjoh iz baste uz prijeke poglede... STa covjek da kaze na ovo, vlasnik cija stranka pravi te zakone, isti ih ne postuje ... Suvisno komentarisati...
mekaba

#536 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

c.leon wrote:Danas svratim na pice u jedini restoran na Vrelu Bosne ciji je vlasnik visoko pozicionirani clan svima nam poznate stranke. Znaci stranke koja donosi zakone. Kada sam ga zamolio da mi donese racun, konobar mi donese "narudjbe", fino mu kazem molim te donesi mi fiskalni racun na sto on meni kaze moram da provjerim sa upravnikom, reko on neka ti plati narudjbe a ti meni fiskalni racun, molim lijepo. Okolo mene basta puna, slusa i gleda me kao da sam neki "kriminalac" i na cijim stolovima samo stoje narudjbe ... Uglavnom dobih ja fiskalni i platih ga i sa osmijehom izadjoh iz baste uz prijeke poglede... STa covjek da kaze na ovo, vlasnik cija stranka pravi te zakone, isti ih ne postuje ... Suvisno komentarisati...
Zbog ovih stvari BiH tone i nikad nece ici naprijed jer svaka vlast u stvari gura ovo stanje kakvo jeste tj. bezvlasce u kojem se oni bogate. Najcrnje je sto ljudi gledju na trazenje racuna kao bezobrazluk :-) bash kao i u ovom slucaju. :?
Sociolog

#537 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Sociolog »

Pekara As u Hrasnom... 8 godina kod njih redovno kupujem, a zaista se ne sjcam da su iko izdali racun dok sam bio tu..a a navecer u ljetnim satima 23 h zna biti po dvadesetero raje svi malo popiju pa stani ispred i jedu, NIKOM RACUNA NE IZADJU... Brat brat ono je dno dna, al' fakat...malo mi cudno i policija jede kod njih, nikad racuna
gnjev

#538 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by gnjev »

Sociolog wrote:Pekara As u Hrasnom... 8 godina kod njih redovno kupujem, a zaista se ne sjcam da su iko izdali racun dok sam bio tu..a a navecer u ljetnim satima 23 h zna biti po dvadesetero raje svi malo popiju pa stani ispred i jedu, NIKOM RACUNA NE IZADJU... Brat brat ono je dno dna, al' fakat...malo mi cudno i policija jede kod njih, nikad racuna
Zar ima pekara u Sarajevu koju izdaje račune?

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
šatirana_ljubičica

#539 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by šatirana_ljubičica »

Fakat.... ni ja se ne sjećam da sam ikad u pekari dobila račun....

Joj, prva pekara tražim račun.
oldtajmer

#540 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by oldtajmer »

ima u c-fazi na a.polju mislim da se zove pekara "non stop" ili tako nesto :D uredno daju racun
O'zone
Globalni moderator

#541 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

oldtajmer wrote:ima u c-fazi na a.polju mislim da se zove pekara "non stop" ili tako nesto :D uredno daju racun
Aspekova pekara u Kovačićima na trolejbuskoj redovno izdaje račune pa kifla -kifla ali zato prodavnica pored prije ćeš čir dobiti nego račun kao i pekara u tržnom centru u Kovačićima pa tu je recimo Dundee u Kolodvorskoj pišu u teku a kasa pokrivena najlonom.
quarterback

#542 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

c.leon wrote:Danas svratim na pice u jedini restoran na Vrelu Bosne ciji je vlasnik visoko pozicionirani clan svima nam poznate stranke. Znaci stranke koja donosi zakone. Kada sam ga zamolio da mi donese racun, konobar mi donese "narudjbe", fino mu kazem molim te donesi mi fiskalni racun na sto on meni kaze moram da provjerim sa upravnikom, reko on neka ti plati narudjbe a ti meni fiskalni racun, molim lijepo. Okolo mene basta puna, slusa i gleda me kao da sam neki "kriminalac" i na cijim stolovima samo stoje narudjbe ... Uglavnom dobih ja fiskalni i platih ga i sa osmijehom izadjoh iz baste uz prijeke poglede... STa covjek da kaze na ovo, vlasnik cija stranka pravi te zakone, isti ih ne postuje ... Suvisno komentarisati...
ma taj "restoran" je odron, jednom svratio, neljubazni beskrajno, nikad vise
Naslovnica

#543 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Naslovnica »

Da pohvalim Veneru u Neđarićima.
Ne sjećam se kada sam nešto pojeo ili popio a da nisam uredno dobio fiskalni, bez pitanja.
mayab

#544 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

quarterback wrote:
ma taj "restoran" je odron, jednom svratio, neljubazni beskrajno, nikad vise
Vi jos niste shvatili kako je ova "drzava" ustrojena:
oni su na vlasti i donose zakone, uglavnom kako to njima odgovara, s time da se njihovi ljudi ne moraju pridrzavati tih zakona , ako se kose sa njihovim licnim interesom, tu su im date odrijesene ruke.Svi ostali se moraju drzati tih zakona, ako ne zele da dodju na tapet, ali se i to da rijesiti odmjerenim novčano-uslužnim donacijama.... :run: :bih:
šatirana_ljubičica

#545 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by šatirana_ljubičica »

Ima li broj na koji se mogu prijaviti ovakvi slučajevi?
drugtito2011

#546 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by drugtito2011 »

gnjev wrote:
Sociolog wrote:Pekara As u Hrasnom... 8 godina kod njih redovno kupujem, a zaista se ne sjcam da su iko izdali racun dok sam bio tu..a a navecer u ljetnim satima 23 h zna biti po dvadesetero raje svi malo popiju pa stani ispred i jedu, NIKOM RACUNA NE IZADJU... Brat brat ono je dno dna, al' fakat...malo mi cudno i policija jede kod njih, nikad racuna

Ima pekara Gold
LeonardoAC

#547 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by LeonardoAC »

gnjev wrote:

Panera na Ilidzi... uvijek izdaju racun, i to je za respect :)
Gandra_1

#548 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Gandra_1 »

Hajde da zaredamo po mjestima gdje se nocu obrcu ogromne kolicine novca, tj prometa.

Ako uzmem 10 najpopularnijih mjesta u gradu za nocni izlazak vikendom, ja ne znam da sam igdje dobio racun za narudžbu..
O'zone
Globalni moderator

#549 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by O'zone »

Gandra_1 wrote:Hajde da zaredamo po mjestima gdje se nocu obrcu ogromne kolicine novca, tj prometa.

Ako uzmem 10 najpopularnijih mjesta u gradu za nocni izlazak vikendom, ja ne znam da sam igdje dobio racun za narudžbu..
Ma na kraju smjene se otkuca paušalno 15-ak cola, 10 piva, 5 sokova, 4 kisele i 18 kafa i to je to. A ima i slučajeva recimo gdje se tokom rada kuca svaki treći račun a dva ostaju ne prijavljena.
mariovid

#550 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mariovid »

A šta kažete na ovo ! Nisam ovo prije vidio inače bih prije postao članak :-) www.fiskalizacija.biz

Fiskalizacija: 29. februar ne postoji, trgovci ne izdaju račune

U FBiH 29. februar ne postoji, bar ne u sistemu fiskalizacije. Naime, trgovci koji su fiskalne uređaje kupili od kompanije „Kimtec“ danas ne mogu izdavati fiskalne račune zato što u softveru ovih uređaja nije predviđen današnji datum.

Da stvar bude gora Porezna uprava Federacije BiH dozvolila je trgovcima koji imaju te uređaje da danas prodaju robu, a da vam za to ne izdaju račun.
Post Reply