Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ko ba jedva preživljava?
Grožđe - cijelo ljeto 3-4 km! Svaka radnja, DP, DM, Konzum, Bingo - SVI odreda su držali cijenu oko ili ispod dvije KM a ovi lihvari na pijaci po 3 i 4 km.
Danas svratim na pice u jedini restoran na Vrelu Bosne ciji je vlasnik visoko pozicionirani clan svima nam poznate stranke. Znaci stranke koja donosi zakone. Kada sam ga zamolio da mi donese racun, konobar mi donese "narudjbe", fino mu kazem molim te donesi mi fiskalni racun na sto on meni kaze moram da provjerim sa upravnikom, reko on neka ti plati narudjbe a ti meni fiskalni racun, molim lijepo. Okolo mene basta puna, slusa i gleda me kao da sam neki "kriminalac" i na cijim stolovima samo stoje narudjbe ... Uglavnom dobih ja fiskalni i platih ga i sa osmijehom izadjoh iz baste uz prijeke poglede... STa covjek da kaze na ovo, vlasnik cija stranka pravi te zakone, isti ih ne postuje ... Suvisno komentarisati...
c.leon wrote:Danas svratim na pice u jedini restoran na Vrelu Bosne ciji je vlasnik visoko pozicionirani clan svima nam poznate stranke. Znaci stranke koja donosi zakone. Kada sam ga zamolio da mi donese racun, konobar mi donese "narudjbe", fino mu kazem molim te donesi mi fiskalni racun na sto on meni kaze moram da provjerim sa upravnikom, reko on neka ti plati narudjbe a ti meni fiskalni racun, molim lijepo. Okolo mene basta puna, slusa i gleda me kao da sam neki "kriminalac" i na cijim stolovima samo stoje narudjbe ... Uglavnom dobih ja fiskalni i platih ga i sa osmijehom izadjoh iz baste uz prijeke poglede... STa covjek da kaze na ovo, vlasnik cija stranka pravi te zakone, isti ih ne postuje ... Suvisno komentarisati...
Zbog ovih stvari BiH tone i nikad nece ici naprijed jer svaka vlast u stvari gura ovo stanje kakvo jeste tj. bezvlasce u kojem se oni bogate. Najcrnje je sto ljudi gledju na trazenje racuna kao bezobrazluk bash kao i u ovom slucaju.
Pekara As u Hrasnom... 8 godina kod njih redovno kupujem, a zaista se ne sjcam da su iko izdali racun dok sam bio tu..a a navecer u ljetnim satima 23 h zna biti po dvadesetero raje svi malo popiju pa stani ispred i jedu, NIKOM RACUNA NE IZADJU... Brat brat ono je dno dna, al' fakat...malo mi cudno i policija jede kod njih, nikad racuna
Sociolog wrote:Pekara As u Hrasnom... 8 godina kod njih redovno kupujem, a zaista se ne sjcam da su iko izdali racun dok sam bio tu..a a navecer u ljetnim satima 23 h zna biti po dvadesetero raje svi malo popiju pa stani ispred i jedu, NIKOM RACUNA NE IZADJU... Brat brat ono je dno dna, al' fakat...malo mi cudno i policija jede kod njih, nikad racuna
oldtajmer wrote:ima u c-fazi na a.polju mislim da se zove pekara "non stop" ili tako nesto uredno daju racun
Aspekova pekara u Kovačićima na trolejbuskoj redovno izdaje račune pa kifla -kifla ali zato prodavnica pored prije ćeš čir dobiti nego račun kao i pekara u tržnom centru u Kovačićima pa tu je recimo Dundee u Kolodvorskoj pišu u teku a kasa pokrivena najlonom.
c.leon wrote:Danas svratim na pice u jedini restoran na Vrelu Bosne ciji je vlasnik visoko pozicionirani clan svima nam poznate stranke. Znaci stranke koja donosi zakone. Kada sam ga zamolio da mi donese racun, konobar mi donese "narudjbe", fino mu kazem molim te donesi mi fiskalni racun na sto on meni kaze moram da provjerim sa upravnikom, reko on neka ti plati narudjbe a ti meni fiskalni racun, molim lijepo. Okolo mene basta puna, slusa i gleda me kao da sam neki "kriminalac" i na cijim stolovima samo stoje narudjbe ... Uglavnom dobih ja fiskalni i platih ga i sa osmijehom izadjoh iz baste uz prijeke poglede... STa covjek da kaze na ovo, vlasnik cija stranka pravi te zakone, isti ih ne postuje ... Suvisno komentarisati...
ma taj "restoran" je odron, jednom svratio, neljubazni beskrajno, nikad vise
ma taj "restoran" je odron, jednom svratio, neljubazni beskrajno, nikad vise
Vi jos niste shvatili kako je ova "drzava" ustrojena:
oni su na vlasti i donose zakone, uglavnom kako to njima odgovara, s time da se njihovi ljudi ne moraju pridrzavati tih zakona , ako se kose sa njihovim licnim interesom, tu su im date odrijesene ruke.Svi ostali se moraju drzati tih zakona, ako ne zele da dodju na tapet, ali se i to da rijesiti odmjerenim novčano-uslužnim donacijama....
Sociolog wrote:Pekara As u Hrasnom... 8 godina kod njih redovno kupujem, a zaista se ne sjcam da su iko izdali racun dok sam bio tu..a a navecer u ljetnim satima 23 h zna biti po dvadesetero raje svi malo popiju pa stani ispred i jedu, NIKOM RACUNA NE IZADJU... Brat brat ono je dno dna, al' fakat...malo mi cudno i policija jede kod njih, nikad racuna
Zar ima pekara u Sarajevu koju izdaje račune?
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Panera na Ilidzi... uvijek izdaju racun, i to je za respect
Gandra_1 wrote:Hajde da zaredamo po mjestima gdje se nocu obrcu ogromne kolicine novca, tj prometa.
Ako uzmem 10 najpopularnijih mjesta u gradu za nocni izlazak vikendom, ja ne znam da sam igdje dobio racun za narudžbu..
Ma na kraju smjene se otkuca paušalno 15-ak cola, 10 piva, 5 sokova, 4 kisele i 18 kafa i to je to. A ima i slučajeva recimo gdje se tokom rada kuca svaki treći račun a dva ostaju ne prijavljena.
A šta kažete na ovo ! Nisam ovo prije vidio inače bih prije postao članak www.fiskalizacija.biz
Fiskalizacija: 29. februar ne postoji, trgovci ne izdaju račune
U FBiH 29. februar ne postoji, bar ne u sistemu fiskalizacije. Naime, trgovci koji su fiskalne uređaje kupili od kompanije „Kimtec“ danas ne mogu izdavati fiskalne račune zato što u softveru ovih uređaja nije predviđen današnji datum.
Da stvar bude gora Porezna uprava Federacije BiH dozvolila je trgovcima koji imaju te uređaje da danas prodaju robu, a da vam za to ne izdaju račun.