Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#526 Re: Alfa Romeo
za ove seronje što samo seruckaju, a nemaju pojma...Chryslerov V6 Pentastar je trenutno jedan od najboljih V6 benzinaca na svijetu, a jedan od isto najštedljivijih...dalje, taj motor je podložan podizanju snage vrlo lako, jer mu je ostavljena velika rezerva za razvoj iste...a koliko ovdje piše motor neće biti samo Chryslerov, nego miks tehnologije FIAT-a i Chryslera...na kraju, vijest je samo poluistinita, jer će to biti jedan od motora u ponudi, a Ferrari je već dobio 50 miliona eura od FIAT-a kako bi svoje nove V8 motore prilagodio korištenju u Maseratijima, ali i u najvećoj Alfi, što znači da će V8 sa oko 400 KS biti najjači u ponudi..
-
goran16v
#527 Re: Alfa Romeo
Mogu oni da seru i seruckaju (ovakve argumente i elokventnost najvolim) ali imaju pravo, Made in US ispod haube, pa i da je parcijalno Made in US (samo da to ne bude Fiat koliko je i Suzuki SX4), sve i da je bez konkurencije najbolji motor na svijetu, i cuvena Alfina krilatica "Cuore Sportivo" ne idu zajedno.
Sto se ostalog tice, Vidovita Dzemila, Azra gledaju u escajg za 12 osoba i Mara Gatara jos samo veceras u vasem gradu...
Sto se ostalog tice, Vidovita Dzemila, Azra gledaju u escajg za 12 osoba i Mara Gatara jos samo veceras u vasem gradu...
- johntra
#528 Re: Alfa Romeo
u gdje me nađe...sad si me pravo zeznuo, nasekirao sam se pravo...
kao što su ljudi već ranije rekli, ovo nije prvi put da se ispod haube Alfe nalazi motor ili dio motora drugog proizvođača, što opet ne utiče na popularnost AR kao brenda (ovdje ne mislim samo na suhe prodajne brojke, koje ti jako voliš), niti na njegove vozne osobine...
što se tiče gatanja, informacije kojima ja raspolažem su istinite, a to što ti njima ne vjeruješ, to je samo do tebe...
ali opet shvatam te, ja sam za tebe fakat guru po pitanju talijanske autoindustrije (može i samoljubljivi), a to je ono što tebi ide slabije, kontaš?
kao što su ljudi već ranije rekli, ovo nije prvi put da se ispod haube Alfe nalazi motor ili dio motora drugog proizvođača, što opet ne utiče na popularnost AR kao brenda (ovdje ne mislim samo na suhe prodajne brojke, koje ti jako voliš), niti na njegove vozne osobine...
što se tiče gatanja, informacije kojima ja raspolažem su istinite, a to što ti njima ne vjeruješ, to je samo do tebe...
ali opet shvatam te, ja sam za tebe fakat guru po pitanju talijanske autoindustrije (može i samoljubljivi), a to je ono što tebi ide slabije, kontaš?
-
goran16v
#529 Re: Alfa Romeo
Hm... Ne znam da li da prebrojim sve ono sto si najavio prema pouzdanim informacijama, sto se vec odavno trebalo desiti, a nije...? Zapravo, ne bih - u pravu si!
-
emko1234
#530 Re: Alfa Romeo
johntra, nije uredu da svoje fizioloske potrebe i radnje obavljas na ovom podforumu.
prvo, americki motor i pridjev stedljiv nece jos dugo vremena moci da stoje zajedno. da su amerikanci u stanju sebi da naprave stedljiv motor, ne bi im hibridni lexus topio autoindustriju na svim poljima. sto se tice stedljivosti.
sto se tice samo velicine motora, poznavajuci pouzdanost i napredak fiat grupe, postoji mogucnost da ta alfa izadje i 2015-1016 sto ce izravnim konkurentima dat dovoljno vremena da naprave jos bolje motore od te olupine koju ti toliko hvalis.
u modi je downsizing, jel ti stvarno mislis da ce neki 3.3 sestak bit konkurentan jednom 3.0turbo motoru na bilo kojem polju?
jel mislis da ce u vremenu kad se motori smanjuju a snaga povecava neko kupovat alfin 4.0 + osmak i u koji model to alfa mislis da ga stavi? onaj sto je trebao zamjenit 166 prije 7 godina?
mislim da je stvarno krajnje neozbiljno pricat o najavama afle, koja usput receno ima 2 modela u zadnje dvije godine, a sve ostalo samo najavljuje.
prvo, americki motor i pridjev stedljiv nece jos dugo vremena moci da stoje zajedno. da su amerikanci u stanju sebi da naprave stedljiv motor, ne bi im hibridni lexus topio autoindustriju na svim poljima. sto se tice stedljivosti.
sto se tice samo velicine motora, poznavajuci pouzdanost i napredak fiat grupe, postoji mogucnost da ta alfa izadje i 2015-1016 sto ce izravnim konkurentima dat dovoljno vremena da naprave jos bolje motore od te olupine koju ti toliko hvalis.
u modi je downsizing, jel ti stvarno mislis da ce neki 3.3 sestak bit konkurentan jednom 3.0turbo motoru na bilo kojem polju?
jel mislis da ce u vremenu kad se motori smanjuju a snaga povecava neko kupovat alfin 4.0 + osmak i u koji model to alfa mislis da ga stavi? onaj sto je trebao zamjenit 166 prije 7 godina?
mislim da je stvarno krajnje neozbiljno pricat o najavama afle, koja usput receno ima 2 modela u zadnje dvije godine, a sve ostalo samo najavljuje.
- respo
#531 Re: Alfa Romeo
s obzirom da nemas nista odgovoriti znaci da sam u pravuemko1234 wrote: hahahahahahahahahah
frajer ustao u 6 i 15, i maskuz upalio komp da meni napise repliku.
Postao/la respo dana 02/06/2012 06:15.
kakav pacijent.![]()
ustao ili mozda tek isao leci
jbg neko ima ogranicen izlazak neko nema
-
citroen xm
#532 Re: Alfa Romeo
Emko ubijaš svojim neznanjem. Ajd ti fino uzmi jedan veći odmor i trk na google, očigledno da nemaš vremena da pročitaš dosta stvari od čestog pisanja ovde.
A ja preporučujem Alfi da u svoj najveći model stave 1.2 TSI i papreno ga naplate, a eto neka im najjača verzija bude 2.0 TDI, mada i to im je puno jer naš drug Emko kaže da te Alfe puno troše.
A preporučujem im i da se okane JTD motora jer sam švabo zna napraviti dizel.
A Emku takođe preporučujem da prestane više slušati strikovog prijatelja od kuma koji kaže da Amerikanci puno troše jer bi motor od 5000 kubika ipak trebao da troši ispod 10 litara ako ga vozaš po čaršiji, a ispod 6 ako izađeš na otvoreno. Jer ocam 2.0 TDI troši 2.4 na otvorenom, a po ćaršiji 4.54 litra dizela nasutog na petrolovim pumpama. A 3.0 TDI čak imanje ako ga dobro razradiš u početku.
A ja preporučujem Alfi da u svoj najveći model stave 1.2 TSI i papreno ga naplate, a eto neka im najjača verzija bude 2.0 TDI, mada i to im je puno jer naš drug Emko kaže da te Alfe puno troše.
A Emku takođe preporučujem da prestane više slušati strikovog prijatelja od kuma koji kaže da Amerikanci puno troše jer bi motor od 5000 kubika ipak trebao da troši ispod 10 litara ako ga vozaš po čaršiji, a ispod 6 ako izađeš na otvoreno. Jer ocam 2.0 TDI troši 2.4 na otvorenom, a po ćaršiji 4.54 litra dizela nasutog na petrolovim pumpama. A 3.0 TDI čak imanje ako ga dobro razradiš u početku.
-
emko1234
#533 Re: Alfa Romeo
ako nemas nista da napises na post koji sam napisao, zamolio bi te da ne davis ljude svojim kvazi smislom za humor.citroen xm wrote:Emko ubijaš svojim neznanjem. Ajd ti fino uzmi jedan veći odmor i trk na google, očigledno da nemaš vremena da pročitaš dosta stvari od čestog pisanja ovde.
A ja preporučujem Alfi da u svoj najveći model stave 1.2 TSI i papreno ga nahvale, a eto neka im najjača verzija bude 2.0 TDI, mada i to im je puno jer naš drug Emko kaže da te Alfe puno troše.A preporučujem im i da se okane JTD motora jer sam švabo zna napraviti dizel.
![]()
@respo, ni jedno ni drugo nije za pohvale. ako si ustao misleci na mene, il ako si prije spavanja odlucio da meni odgovoris i legao misleci na mene.
nisam homfobican, al stvarno zadnje sto zelim je da mi pocnes slati privatne poruke.
-
citroen xm
#534 Re: Alfa Romeo
Izvini Emko što nisam duhovit
Evo našao sam jednu pjesmicu koju vjerovatno voliš, još kad uz pomoć MMI sistema aktiviraš sve zvučnike i uz pomoć automatskih podizača stakala otvoriš prozor i izbaciš lakat. Joj glavni ćeš bit u gradu.
http://www.youtube.com/watch?v=OQeQKj11Es4
Evo našao sam jednu pjesmicu koju vjerovatno voliš, još kad uz pomoć MMI sistema aktiviraš sve zvučnike i uz pomoć automatskih podizača stakala otvoriš prozor i izbaciš lakat. Joj glavni ćeš bit u gradu.
-
emko1234
#535 Re: Alfa Romeo
nazalost, fulio si. ne slusam ovu vrstu muzike. al postujem ljude koji je slusaju.
ovo je primjerenije vozacima alfe, sa crnim kesama za smece na prozorima. s felgama od 40 cola ispravljenim kod keme u visokom i i razlicitim gumama na svakoj felgi, brze naocale i jeftini gel. i fus ksenon svjetla i air max tene.
jos nesto?
ovo je primjerenije vozacima alfe, sa crnim kesama za smece na prozorima. s felgama od 40 cola ispravljenim kod keme u visokom i i razlicitim gumama na svakoj felgi, brze naocale i jeftini gel. i fus ksenon svjetla i air max tene.
jos nesto?
-
citroen xm
#536 Re: Alfa Romeo
Upravo si opisao vozače VW koncerna. Ništa više, hvala ti.
- Arslan_11
#537 Re: Alfa Romeo
ovu si mu trebao postaviticitroen xm wrote:Izvini Emko što nisam duhovit![]()
http://www.youtube.com/watch?v=IG4uMr6N ... re=related
- johntra
#538 Re: Alfa Romeo
ja nisam izmislio te informacije, Pentastar jeste najštedljiviji V6 benzinac na sjevernoameričkom tržištu, od bilo kojeg proizvođača koji gore prodaje automobile...ti fakat misliš da će u SAD nekad zavladati downsizing i odricanje od velike kubikaže? sve su to prolazne stvari, krize dođu i odu, te se Amerikanci uvijek vraćaju autima koje troše gorivo abnormalno....barem je njima do goriva lako doći...na kraju krajeva, 3,3 nije uopšte velika kubikaža za nekog šestaka, što dokazuje i ta smanjena potrošnja...Multiair će tu potrošnju još više smanjiti, uz povećanje snage...što se tiče turbaka, AR ima 1,8 u ponudi, a taj motor se normala svira do 300 KS, bez ikakvih problema...treba imati ponudu za sve kupce, i one koji vole atmosferce i turbake...emko1234 wrote:johntra, nije uredu da svoje fizioloske potrebe i radnje obavljas na ovom podforumu.
dalje, kupovao neko tog osmaka ili ne, on će biti u ponudi...nešto ne vidim ni da se drugi proizvođači tako lako odriču V8 motora...još kad tome dodamo činjenicu da je Ferrari V8 motor među boljim atmosfercima na svijetu, to je recept za solidne prodajne brojke, a u isto vrijeme ponudiš najjaču verziju, što je 166 uvijek falilo...
@goran...nemaš ti ništa nabrajati, jer sve što smo dosad ovdje ja, a i Elre napisali, koji također prati ove stvari kao ja, su zvanične informacije, uključujući i one o odgodi nekih modela...drži se ti statistike...
-
emko1234
#539 Re: Alfa Romeo
1) na sjevernoamerickom trzistu kazes? dakle ako je stedljiv po njihovim mjerilima da li ce bit stedljiv po mjerilima europljana? ipak alfu ceka vise posla u USa jer se tamo nikako nije prodavala. dakle nema nikakav imidz, i valja dokazat mazgama da nesto sto nosi znak kakav nisu vidjeli, valja. sto se tice europe, taj motor ce bit apsolutno nekonkurentan. danas nemas nijedan motor na trzistu te snage, da nije s turbom. zapravo imas mercedes 3.5 koji je isto najavio turbaka u toj klasi. dakle alfa ne prati trendove. i opet ce se to lose pokazat po nju.johntra wrote:ja nisam izmislio te informacije, Pentastar jeste najštedljiviji V6 benzinac na sjevernoameričkom tržištu, od bilo kojeg proizvođača koji gore prodaje automobile...ti fakat misliš da će u SAD nekad zavladati downsizing i odricanje od velike kubikaže? sve su to prolazne stvari, krize dođu i odu, te se Amerikanci uvijek vraćaju autima koje troše gorivo abnormalno....barem je njima do goriva lako doći...na kraju krajeva, 3,3 nije uopšte velika kubikaža za nekog šestaka, što dokazuje i ta smanjena potrošnja...Multiair će tu potrošnju još više smanjiti, uz povećanje snage...što se tiče turbaka, AR ima 1,8 u ponudi, a taj motor se normala svira do 300 KS, bez ikakvih problema...treba imati ponudu za sve kupce, i one koji vole atmosferce i turbake...emko1234 wrote:johntra, nije uredu da svoje fizioloske potrebe i radnje obavljas na ovom podforumu.
dalje, kupovao neko tog osmaka ili ne, on će biti u ponudi...nešto ne vidim ni da se drugi proizvođači tako lako odriču V8 motora...još kad tome dodamo činjenicu da je Ferrari V8 motor među boljim atmosfercima na svijetu, to je recept za solidne prodajne brojke, a u isto vrijeme ponudiš najjaču verziju, što je 166 uvijek falilo...
@goran...nemaš ti ništa nabrajati, jer sve što smo dosad ovdje ja, a i Elre napisali, koji također prati ove stvari kao ja, su zvanične informacije, uključujući i one o odgodi nekih modela...drži se ti statistike...
2)u sad je vec zavladao downsizing kad su poceli dizel motori da se prodaju. u usa nisi imao dizela do prije 10 godina kako treba, a danas ih je more isto ko i hibrida. sljedeci su turbaci. jer nafta ko fosilno gorivo tesko moze bit jeftinija u iducih par godina. a ameri su u krizi. tako da..
3) 1.8t od 300ks? tesko da se ne lazemo, jer jedino ako bude napravljena da traje pola godine. jer tesko je ocekivat da alfa moze imat 1.8t sa 300ks, ako bmw iz 3.0t vadi 300ks. ne kazem da je moguce izvuci, al tesko je napravit i da bude dugotrjahan motor. veliko opterecenje za masinu.
4) ferari motor, odlicna stvar=skupa alfa. pored osmaka s turbom na trzistu koju suvereno vladaju. alfa opet nekonkurentna. i opet 166 nasljednik propada i opet ga nema godinama.
po mom misljenju los plan
-
goran16v
#540 Re: Alfa Romeo
Hihi, opet si u pravu, nemam sta nabrajati, kad si eto sam skuzio o cemu se radi. Takodjer, opet si u pravu, na osnovu zvanicne informacije poletis da se ovdje pohvalis i pompezno najavis novi model i neki novi motor da bi poslije izvjesnog vremena opet zbog zvanicne informacije khm, khm, morao pisati da je, avaj, odgodjeno. Ja bih se zamislio koliko je pametno osloniti se na izjave poslovicno pouzdanih talijana. Ipak, u pravu si..johntra wrote: @goran...nemaš ti ništa nabrajati, jer sve što smo dosad ovdje ja, a i Elre napisali, koji također prati ove stvari kao ja, su zvanične informacije, uključujući i one o odgodi nekih modela...drži se ti statistike...
- johntra
#541 Re: Alfa Romeo
1. pošto je glavni plan povratka AR u SAD vezan za nasljednika 166, Pentastar je logičan izbor za to tržište...dalje, taj motor nije loš ni za evropsko tržište, a vjerovatno će FIAT upetljati prste u taj moto, prije dolaska u Evropu, što će vjerovatno još više smanjiti potrošnju...emko1234 wrote: 1) na sjevernoamerickom trzistu kazes? dakle ako je stedljiv po njihovim mjerilima da li ce bit stedljiv po mjerilima europljana? ipak alfu ceka vise posla u USa jer se tamo nikako nije prodavala. dakle nema nikakav imidz, i valja dokazat mazgama da nesto sto nosi znak kakav nisu vidjeli, valja. sto se tice europe, taj motor ce bit apsolutno nekonkurentan. danas nemas nijedan motor na trzistu te snage, da nije s turbom. zapravo imas mercedes 3.5 koji je isto najavio turbaka u toj klasi. dakle alfa ne prati trendove. i opet ce se to lose pokazat po nju.
2)u sad je vec zavladao downsizing kad su poceli dizel motori da se prodaju. u usa nisi imao dizela do prije 10 godina kako treba, a danas ih je more isto ko i hibrida. sljedeci su turbaci. jer nafta ko fosilno gorivo tesko moze bit jeftinija u iducih par godina. a ameri su u krizi. tako da..
3) 1.8t od 300ks? tesko da se ne lazemo, jer jedino ako bude napravljena da traje pola godine. jer tesko je ocekivat da alfa moze imat 1.8t sa 300ks, ako bmw iz 3.0t vadi 300ks. ne kazem da je moguce izvuci, al tesko je napravit i da bude dugotrjahan motor. veliko opterecenje za masinu.
4) ferari motor, odlicna stvar=skupa alfa. pored osmaka s turbom na trzistu koju suvereno vladaju. alfa opet nekonkurentna. i opet 166 nasljednik propada i opet ga nema godinama.
po mom misljenju los plan
2.ovo nije prva, a ni zadnja kriza goriva u SAD i nikad do sada alternativni načini korištenja goriva nisu zavladali gore...niko ne može poreći da su sada popularniji, ali udio dizela i hibrida u SAD je još daleko od masovnije upotrebe...gorivo opet pada, mala auta se kupuju samo radi šminke...
3.neću da me proglasite ŠBB-KBB, ali kad se iz tog motora već izvlači 240 KS, a najavljuje se i 280 KS, ne vidim razloga za tih dodatnih 20 KS...sigurno ga neće napraviti, a da ne bude izdržljiv...
4.ne mora sve biti vezano za turbake, što i danas dokazuje Ferrari, a i Mercedes sa svojim V8 motorima još veće zapremine...vjerovatno će takva Alfa biti skupa, ali će sigurno opet biti jeftinija od njemačkog trolista (M5, S4 i AMG E klase), što je potencijalni mamac za kupce...Alfa+Ferrari, baš spoj iz raja izašao...
@goran...odgođeno ili ne, radi se o zvaničnim informacijama, što znači da ništa ne izmišljamo...opet ti kažem, ne brini se ti za italijansku autoindustriju, bezveze nabijaš postove....sve to dolazi na svoje...
-
goran16v
#542 Re: Alfa Romeo
U pravu si... To su zvanicne informacije, samo, mene bi bilo sramota da se pohvalim da su to zvanicne informacije, jer je sve dok se auto ne pojavi, da se posluzim tvojim rjecnikom, seruckanje po forumu, ali ipak, u pravu si!
- johntra
#543 Re: Alfa Romeo
Pojavilo se to auto sutra ili 2015. godine, pojavit će se...a to je jedino bitno u ovoj priči...
-
emko1234
#544 Re: Alfa Romeo
pa i nije bas jedino. ako fuli tajming mogao bi opet da bude propala prica. jer kosto i sam kazes, trendovi se stalno mjenjuju.johntra wrote:Pojavilo se to auto sutra ili 2015. godine, pojavit će se...a to je jedino bitno u ovoj priči...
- johntra
#545 Re: Alfa Romeo
Hoćeš reći da je u ovom trenutku, ili kroz neki period od pola godine, kada svim proizvođačima, pogotovo evropskim, prodaja ide dole, pravo vrijeme za predstavljanje novog modela?
-
goran16v
#546 Re: Alfa Romeo
U pravu si, to je jedino bitno u ovoj prici ali tek 2015. godine (i to sa velikim AKO, pogotovo ako se ceka rast prodaje)...johntra wrote:Pojavilo se to auto sutra ili 2015. godine, pojavit će se...a to je jedino bitno u ovoj priči...
- johntra
#547 Re: Alfa Romeo
ne čeka se rast prodaje, nego stabilizacija svjetskih tržišta i prolazak ove debilne recesije...neki su to skontali ranije, a neki to kontaju usput, jbga...
-
goran16v
#548 Re: Alfa Romeo
U pravu si, javi se 2015...johntra wrote:ne čeka se rast prodaje, nego stabilizacija svjetskih tržišta i prolazak ove debilne recesije...neki su to skontali ranije, a neki to kontaju usput, jbga...
-
ponton
#549 Re: Alfa Romeo
Emko, nemoj da ti admin opet dođe, nahebo si. Kakve ono lance, općenito kakve motore VW stavlja u svoje automobile? Njemačke kvalitete ili...... ha emko, pitaj jednog Nizozemca tamo na http://www.autoweek.nl/ koliko se ono javilo prezadovoljnih kupaca VW-a negdje oko 600-ak, ono tobože redovan servis kad ono tamo izmijeni pola motora, tipično podmuklo na švapski način, ha emko
http://www.autoweek.nl/autonieuws/19288 ... herkenbaar
http://www.autoweek.nl/autonieuws/19288 ... herkenbaar
-
emko1234
#550 Re: Alfa Romeo
hocu da kazem da je to jedini nacin da pokusaju da se izvade.johntra wrote:Hoćeš reći da je u ovom trenutku, ili kroz neki period od pola godine, kada svim proizvođačima, pogotovo evropskim, prodaja ide dole, pravo vrijeme za predstavljanje novog modela?
imaju 2 aktivna modela u prodaji. jedino ih neki eventualni hit moze vratit koliko toliko u igru.
i sad pricas o krizi, a post iznad si pisao kako je 3.3 motor dobra varijanta i kako je ova kriza s gorivom prolazna stvar.
ja se slazem s ovim tvojim postom, i ja mislim da je kriza. al nema druog nacina.
sto se tice prodaje, pa ne idem bas svima prodaja dole.
@ponton..
wauuu, bas si se potrudio da nadjes nacin da pokazes da je vw nekvalitetan. a koliko ti znas licno od tih 600 ljudi? kako znas da su koristili auto na pravi naci, kako znas da nisu radili sve ono sto ne treba radit autu? koliko znas ljudi koji su u stanju da naprave nesto sto se ne kvari? da li postoji nesto sto se ne kvari? nema alfe na toj stranici? pa ne moze je ni bit kad ljudi ne prodaju vise od 1000 auta u cijeloj godini u jednoj takvoj zemlji i kad im ponudu cine mito i gulijeta.
ja nisam rekao da je vw savrsen.