Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav svim zeničanima nisam znao da nas ovoliko ima na forumu
Inače sam ja malo mlađi ali vrlo često pričam sa starim (generacija 65') o prošlim vremenima i njegovim doživljajima. Ono što me najviše fascinira je činjenica da se u njegovo doba nije moralo tražiti provoda van grada kao što to današnja omladina radi. Prvenstveno mislim na brojne koncerte preko Dugmeta, Riblje Čorbe, Azre, Divljih Jagoda itd itd. I naravno nezaboravnih utakmica Čelika sa top timovima Jugoslavije. Onda kad je njega pitam da idemo na tekmu Čelik - Gošk on mi se nasmije samo
Kao mjesta sa najboljim provodom izdvaja Stare krovove (kaže znalo je biti i oko 6000 dnevnog pazara ) te Trojku kod Lamele i naravno nezaboravnu Gradsku Kafanu. Kaže mi da je ona propala taman tokom rata jer je imala nekih problema sa vlasnicima valjda nije bilo 1/1. Po meni danas sigurno prostor koji najviše propada a takva dobra lokacija
soul_assassin wrote:Pozdrav svim zeničanima nisam znao da nas ovoliko ima na forumu
Inače sam ja malo mlađi ali vrlo često pričam sa starim (generacija 65') o prošlim vremenima i njegovim doživljajima. Ono što me najviše fascinira je činjenica da se u njegovo doba nije moralo tražiti provoda van grada kao što to današnja omladina radi. Prvenstveno mislim na brojne koncerte preko Dugmeta, Riblje Čorbe, Azre, Divljih Jagoda itd itd. I naravno nezaboravnih utakmica Čelika sa top timovima Jugoslavije. Onda kad je njega pitam da idemo na tekmu Čelik - Gošk on mi se nasmije samo
Kao mjesta sa najboljim provodom izdvaja Stare krovove (kaže znalo je biti i oko 6000 dnevnog pazara ) te Trojku kod Lamele i naravno nezaboravnu Gradsku Kafanu. Kaže mi da je ona propala taman tokom rata jer je imala nekih problema sa vlasnicima valjda nije bilo 1/1. Po meni danas sigurno prostor koji najviše propada a takva dobra lokacija
Jesti stari star druga su to bila vremena , radni se covjek kulturno uzdizao . Tada se znalo gdje srednjoskolci izlaze i kafe piju a gdje oni koji imaju izvor prihoda pa zato je bilo objekata u koji su glavnu zaradu pravili na alkoholu .
Not My Idea wrote:jucer m sestra govori da se Gallery-ja opet presvukla sad nakav restoran tamo
Restoran Gradska kafana, tako nekako...uglavnom je naziv Gradska kafana....i da, ide raja, starija, ovo ono...meni cudno bilo....slabo vise skolaraca i te raje
Treba skloniti auta iz navedenih ulica na ovom linku na parking ispred zapadne tribine BP-a...Ko ne ukloni svoje vozilo,pauk ce ga odnijeti i vlasnik vozila ce snositi sve troskove...
A sto se tice grijanja,truba Boga mi...Ja mislim da bi se zenicani po zgradama trebala udruziti,platiti odredjeni iznos racuna za taj mjesec(koliko se smatra da su ovi iz grijanja zasluzili da dobiju-odredjeni postotak) i onda grupno,po kucnim savjetima,ulazima,zgradama tuziti firmu grijanja za ovo sto rade od nas....Milsim da je to jedino rjesenje ovog problema...Znaci platiti odredjeni postotak od mjesecnog racuna i onda ih kolektivno tuziti....I tako iz mjeseca u mjesec....Meni prosli mjesec umanjili samo za dva dana,odnosno jedan dan,kao u Januaru nije bilo grijanja samo jedan dan