Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Naslovnica

#526 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Naslovnica »

Jeste se "usrećili" sa Tibrom.
milojicabrzi

#527 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Stanar wrote:psolutno su duzni prema ugovoru, meni su rekli da ugradjuju bojlere samo onima koji to zahtjevaju, jer se zale na los pritisak tople vode. Sad su rekli da su ugasili kotlovnicu i bas ih briga. A da ce pri tom povecati cijene pausala, je su na gubitku?!?
Bojlere ugradjuju svima redom, jedino ako se ti bunis, pa ih ne pustis u stan, nece ti ni ugraditi, ali ce te vjerovatno pozvati i dati ti 200-300 KM, sa sam kupis i instaliras.

Cijene pausala ne mogu povecati, jer su takav ugovor potpisali :):)
milojicabrzi

#528 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Naslovnica wrote:Jeste se "usrećili" sa Tibrom.
Kakve devere deveraju kupci u drugim novogradnjama, ovo je jos dobro...crnjak, ali tako je...
Smrznuta

#529 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

Bojlere ugradjuju svima redom, jedino ako se ti bunis, pa ih ne pustis u stan, nece ti ni ugraditi, ali ce te vjerovatno pozvati i dati ti 200-300 KM, sa sam kupis i instaliras.

Cijene pausala ne mogu povecati, jer su takav ugovor potpisali :):)[/quote]

Cijene pausala ce povecati i to aneksom ugovora, potpisali su i da ce stalno biti toplotne energije pa su prekrsili ugovor a za bojler daju 150KM. I dalje mi bojlre nije rijesenje i nemam rijesenje za grijane.
bilic

#530 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

[quote="Smrznuta"]Bojlere ugradjuju svima redom, jedino ako se ti bunis, pa ih ne pustis u stan, nece ti ni ugraditi, ali ce te vjerovatno pozvati i dati ti 200-300 KM, sa sam kupis i instaliras.

Neznam ko vas je tjerao kupovati stan u kojem nema sunca i bez pogleda osim u garaze,, a mogli ste birati ... ja sam na suncanoj strani kupio stan i nemam problema.. A doplatis Elektro distribuciji 450 KM i rijesio si problem sa strujom... Grijanje je isto kao u Sarajevskim Toplanama . Sa tim sto se grijemo po citav dan i noc a ne po samovolji toplana ... :lol:
respo

#531 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by respo »

Morales wrote:Cuj respe vizionara :lol: :lol: :lol:
respi vizionaru nije trebalo dugo vremena da se obistini ono sto je rekao
Stanar

#532 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

bilic wrote:
Smrznuta wrote:Bojlere ugradjuju svima redom, jedino ako se ti bunis, pa ih ne pustis u stan, nece ti ni ugraditi, ali ce te vjerovatno pozvati i dati ti 200-300 KM, sa sam kupis i instaliras.

Neznam ko vas je tjerao kupovati stan u kojem nema sunca i bez pogleda osim u garaze,, a mogli ste birati ... ja sam na suncanoj strani kupio stan i nemam problema.. A doplatis Elektro distribuciji 450 KM i rijesio si problem sa strujom... Grijanje je isto kao u Sarajevskim Toplanama . Sa tim sto se grijemo po citav dan i noc a ne po samovolji toplana ... :lol:
a zasto da to radim ako u ugovoru koji sam potpisao stoji da cu imati toplotnu energiju TOKOM CIJELE GODINE?!?
bilic

#533 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

a zasto da to radim ako u ugovoru koji sam potpisao stoji da cu imati toplotnu energiju TOKOM CIJELE GODINE?!?[/quote]

A u svakoj novoj zgradi ima propusta .. I bit ce ih jos ... Oni su mocni i mogu sta hoce , zato sto se prije pomiris sa sudbinom LAKSE CE TI BIT ... Ako smo VEĆ kupili stanove i dali 70 ili 100 hiljada maraka pa halali jos 450 KM i rijesi problem sa strujom --- :run:
Stanar

#534 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

bilic wrote:a zasto da to radim ako u ugovoru koji sam potpisao stoji da cu imati toplotnu energiju TOKOM CIJELE GODINE?!?

A u svakoj novoj zgradi ima propusta .. I bit ce ih jos ... Oni su mocni i mogu sta hoce , zato sto se prije pomiris sa sudbinom LAKSE CE TI BIT ... Ako smo VEĆ kupili stanove i dali 70 ili 100 hiljada maraka pa halali jos 450 KM i rijesi problem sa strujom --- :run:[/quote]

nekada nije rijec samo o novcu, nwego i o principu. necu da me neko pravi budalom, a pri tom imam sve crno na bijelo. a ako je tebi ok da ti tibra sutra kaze da ce zavrnuti vodu i da moras investirati u hidrofor, onda bi se valjda trabao halaliti sa jos 500 maraka i zavrsiti s tim...i tako redom.
StupskaBitanga

#535 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Samo meni se cini da ovdje na Stupu sve zive neki po kojima mozes gaziti kako hoces
uz dužno poštovanje samo neko bez truni pameti može kupiti stan u Tibri a vidimo da ih ima maašala
Stanar

#536 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

StupskaBitanga wrote:
Samo meni se cini da ovdje na Stupu sve zive neki po kojima mozes gaziti kako hoces
uz dužno poštovanje samo neko bez truni pameti može kupiti stan u Tibri a vidimo da ih ima maašala
neko bez truni pameti se ne bori za ono sto mu zakonom pripada, a ljudi mogu pogrijesiti pri izboru i stana i partnera i auta.
gidra

#537 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

StupskaBitanga wrote:
Na osnovu čega to kažeš?
Smrznuta

#538 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Smrznuta »

gidra wrote:
StupskaBitanga wrote:
Na osnovu čega to kažeš?
A vidi covijek sa cim se sve susrecemo od kad smo uselili. Da smo znali prije nikad nebismo.
bilic

#539 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

Ocigledno niste upuceni sta se desava sa ostalim novogradnjama u Sarajevu...
Rokovi useljenja se probiju i vise od godinu dana ( a ti postanar ) ... Stanovi se uknize poslije 3 ili 4 godine od useljenja ( ovdje ODMAH .. 1. MJESEC ) izvedba fine i grube gradnje je po dogovoru .. Stakla na prozorima i balkonskim vratima TROSLOJNA ( STO MALO ZGRADA SAD IMA ) ... unutrasnja drvenarija od punog drveta ( HRASTOVINA )
I DOSTA TOGA JOŠ ---
Medzutim mi smo ljudi prokleti NIKAD NAM DOSTA ... Da nam je prodao kvadrat stana po 800 KM mi bi opet rekli DA JE šupak ...
Uvijek ce bit NEGATIVE U komplet sistemu pa i ovdje -----
A NAROCITO STAROSJEDIOCA IZ NASELJA STO NAS NE MOGU PODNIJETI POSTO su neki od njih prodali TIBRI ZEMLJU ZA DOBRE PARE .. A OVI STO SU OSTALI .... MORAJU DA NAS TRPE JBG
Last edited by bilic on 29/04/2013 22:26, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#540 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Na osnovu čega to kažeš?
čitam ovdje i čujem mišljenja drugih koji su se doselili u Sarajevo upravo u Tibra zgrade tako da nisu ni bili svjesni gdje i šta kupuju
bilic

#541 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

StupskaBitanga wrote:
Na osnovu čega to kažeš?
čitam ovdje i čujem mišljenja drugih koji su se doselili u Sarajevo upravo u Tibra zgrade tako da nisu ni bili svjesni gdje i šta kupuju

Medzutim mi smo ljudi prokleti NIKAD NAM DOSTA ... Da nam je prodao kvadrat stana po 800 KM mi bi opet rekli DA JE šupak ...
A NAROCITO STAROSJEDIOCA IZ NASELJA STO NAS NE MOGU PODNIJETI POSTO su neki od njih prodali TIBRI ZEMLJU ZA DOBRE PARE .. A OVI STO SU OSTALI .... MORAJU DA NAS TRPE JBG
gidra

#542 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

StupskaBitanga wrote:
Na osnovu čega to kažeš?
Opet bolja investicija od kupovine stana u zgradi preko 30+ godina.
Svicko

#543 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Ajte molim vas nemojte da pretjerujete.

Navedite mi, molim vas, koja to novogradnja nema nekih problema? Sve je to kad uzmeš ono što dobiješ za novac koji si dao - sasvim OK i prihvatljivo. Problema u startu nekih mora biti, na to se treba spremiti, ali sve se da riješiti.

Međutim ako generalno nisi zadovoljan stanom, kvadraturom, rasporedom, pogledom - e tu ti ne može ništa pomoći.

Evo ko god kaže da nešto tipa "budale kupuju stan u Tibri", neka odmah argumentuje neku drugu lokaciju, novogradnju, i šta se to tu dobije, za koliko para, i da li tu nema apsolutno nikakvih problema? Bavim se ovom temom već nekih pola godine i koliko vidim, Tibra ima prilično OK omjer uloženo/dobiveno. Kad skontaš kakve su alternative, Tibra je, vjerujem, ni gora ni bolja.
LUCK IS HERE

#544 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by LUCK IS HERE »

Sve sami paćenici !!!!!! Imala sam priliku dosta dugo trazit stan razgledat i nagledat se smeća što ljudi prodaju po 2000 i više po kvadratu , ovo što smo dobili za ove pare sigurno nije za takve riječi pogrde ...a to što masa ljudi nije razmišljala u što će gledat i da li će ikad ugledat sunca njihov problem ...ja samo znam da niko nikog nije tjerao i da su svi mogli birat i svojom glavom mislit...a gospodju koja se hvata ugovora sa njihovom toplanom bi pitala da je na Sarajevskim toplanama kad joj grijanje ukine u 7 naveče pa ko živ ko mrtav do ujutro nek je -20 vani .... ovdje tih problema nije bilo... ...Moje lično mišljenje je što se svi stanovi nisu uselili, kupljeni jesu al se preko pola tih ljudi nije prijavilo ni za grijanje ni za struju jer ne borave tu...razmisli malo dali je njima zbog nas nekolicine isplativo giljat čitavu godinu il ponudit alternativu u kojoj su obje strane zadovoljne ...a ako misliš da ti je topla voda za đabe malo si se za..je... jeftinije ti je upalit bojler po potrebi ...lijep pozdrav
Stanar

#545 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

LUCK IS HERE wrote:Sve sami paćenici !!!!!! Imala sam priliku dosta dugo trazit stan razgledat i nagledat se smeća što ljudi prodaju po 2000 i više po kvadratu , ovo što smo dobili za ove pare sigurno nije za takve riječi pogrde ...a to što masa ljudi nije razmišljala u što će gledat i da li će ikad ugledat sunca njihov problem ...ja samo znam da niko nikog nije tjerao i da su svi mogli birat i svojom glavom mislit...a gospodju koja se hvata ugovora sa njihovom toplanom bi pitala da je na Sarajevskim toplanama kad joj grijanje ukine u 7 naveče pa ko živ ko mrtav do ujutro nek je -20 vani .... ovdje tih problema nije bilo... ...Moje lično mišljenje je što se svi stanovi nisu uselili, kupljeni jesu al se preko pola tih ljudi nije prijavilo ni za grijanje ni za struju jer ne borave tu...razmisli malo dali je njima zbog nas nekolicine isplativo giljat čitavu godinu il ponudit alternativu u kojoj su obje strane zadovoljne ...a ako misliš da ti je topla voda za đabe malo si se za..je... jeftinije ti je upalit bojler po potrebi ...lijep pozdrav
Nije me briga da li je jeftinije, bitan mi je komfor, a pogotovo mi je bitan potpisani ugovor, pa to sta se desava sa gradskim toplanama me ne interesuje, jer s njima nikakav ugovor nisam ni zakljucio.
Sta je kome isplatnije me takodje ne zanmia, nego opet ono sto imam crno na bijelo.
Svicko

#546 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

Stanar wrote:
LUCK IS HERE wrote:Sve sami paćenici !!!!!! Imala sam priliku dosta dugo trazit stan razgledat i nagledat se smeća što ljudi prodaju po 2000 i više po kvadratu , ovo što smo dobili za ove pare sigurno nije za takve riječi pogrde ...a to što masa ljudi nije razmišljala u što će gledat i da li će ikad ugledat sunca njihov problem ...ja samo znam da niko nikog nije tjerao i da su svi mogli birat i svojom glavom mislit...a gospodju koja se hvata ugovora sa njihovom toplanom bi pitala da je na Sarajevskim toplanama kad joj grijanje ukine u 7 naveče pa ko živ ko mrtav do ujutro nek je -20 vani .... ovdje tih problema nije bilo... ...Moje lično mišljenje je što se svi stanovi nisu uselili, kupljeni jesu al se preko pola tih ljudi nije prijavilo ni za grijanje ni za struju jer ne borave tu...razmisli malo dali je njima zbog nas nekolicine isplativo giljat čitavu godinu il ponudit alternativu u kojoj su obje strane zadovoljne ...a ako misliš da ti je topla voda za đabe malo si se za..je... jeftinije ti je upalit bojler po potrebi ...lijep pozdrav
Nije me briga da li je jeftinije, bitan mi je komfor, a pogotovo mi je bitan potpisani ugovor, pa to sta se desava sa gradskim toplanama me ne interesuje, jer s njima nikakav ugovor nisam ni zakljucio.
Sta je kome isplatnije me takodje ne zanmia, nego opet ono sto imam crno na bijelo.
Ako imaš crno na bijelo, bujrum tužba i pravo na sud. Imaš moju toplu podršku, jer ako se pokaže da si upravu, time svima oštećenim sutra bolje.
mahalas505

#547 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mahalas505 »

bilic wrote:Ocigledno niste upuceni sta se desava sa ostalim novogradnjama u Sarajevu...
Rokovi useljenja se probiju i vise od godinu dana ( a ti postanar ) ... Stanovi se uknize poslije 3 ili 4 godine od useljenja ( ovdje ODMAH .. 1. MJESEC ) izvedba fine i grube gradnje je po dogovoru .. Stakla na prozorima i balkonskim vratima TROSLOJNA ( STO MALO ZGRADA SAD IMA ) ... unutrasnja drvenarija od punog drveta ( HRASTOVINA )
I DOSTA TOGA JOŠ ---
I sada se treba "pokriti" po usima i ne traziti svoja prava na osnovu ugovora, samo zato sto je neko drugi lose napravio stan?
Zasto bi se placalo ekstra para za elektrodistribuciju, ako je receno da ce biti grijanje citave godine? Valjda su ljudi ulkalkulisali da im nije potrebno vise kilovata, i to se gleda kad se kupuje stan. Ne znam kako je za tebe meni je bitna svaka marka, ne znam na koji ti nacin zaradjujes pa ih dajes tako olako. Vjerovatno si nekako povezan sa Tibrom, ali i pored toga ne moras iznositi nebuloze ovdje.

I valjda ce vise poceti nekad u ovoj drzavi da preuzme odgvornost za nesto.
kockica_kockica

#548 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

Nije se rodio ko je svima ugodio... Kaze stara narodna.. :oops:

Imam stan u Tibri...
Za one smrznute... ja stvarno ne znam o kakvom smrzavanju govorite... Moj stan takodjer nije na suncanoj strani... Ja trazila tako... Prije mjesec dana sam iskljucila grijanje skroz jer nije bilo potrebe da grijem stan...

Sto se tice ugradnje bojlera... Kad sam uselila nije bilo one protocne tople vode i ugradila sam sebi bojler... POslije mi ugradili protocnu toplu vodu... Nakon odredjenog vremena mi rekose da imaju problem sa kotlovnicom i da svima ugradjuju bojlere, meni refundirali novac... Ne vidim problem u tome...

Sto se tice iskakanja osiguraca ... vec sam otvarala temu o tome da mi nakon paljenja odredjenog broja potrosaca iskoci osigurac... Sad pazim sta kad palim.. Kad budem u mogucnosti nadoplatiti cu elektrodistribuciji za jaci osigurac i zavrsena prica....

Zalili se ljudi nema parkinga dovoljno... Tibra kupila plac, napravila besplatan parking i sad rasteretili prostor oko zgrade... djeci igraliste napravili...ogradili igraliste... postavili tobogane, koseve i slicne stvari...

Najgori su ljudi koji imaju neka svoja velika ocekivanja... :roll:
Last edited by kockica_kockica on 30/04/2013 09:47, edited 1 time in total.
Stanar

#549 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Stanar »

kockica_kockica wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio... Kaze stara narodna.. :oops:

Imam stan u Tibri...
Za one smrznute... ja stvarno ne znam o kakvom smrzavanju govorite... Moj stan takodjer nije na suncanoj strani... Ja trazila tako... Prije mjesec dana sam iskljucila grijanje skroz jer nije bilo potrebe da grijem stan...

Sto se tice ugradnje bojlera... Kad sam uselila nije bilo one protocne tople vode i ugradila sam sebi bojler... POslije mi ugradili protocnu toplu vodu... Nakon odredjenog vremena mi rekose da imaju problem sa kotlovnicom i da svima ugradjuju bojlere, meni refundirali novac... Ne vidim problem u tome...

Sto se tice iskakanja osiguraca ... vec sam otvarala temu o tome da mi nakon paljenja odredjenog broja potrosaca iskoci osigurac... Sad pazim sta kad palim.. Kad budem u mogucnosti nadoplatiti cu elektrodistribuciji za jaci osigurac i zavrsena prica....

Najgori su ljudi koji puste da ih drugi varaju.
Nije stvar u tome sto TI nemas problema sa toplotom, nego u tome sto KRSE UGOVOR koji si potpisala....
kockica_kockica

#550 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kockica_kockica »

Stanar wrote:
kockica_kockica wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio... Kaze stara narodna.. :oops:

Imam stan u Tibri...

Najgori su ljudi koji puste da ih drugi varaju.
Nije stvar u tome sto TI nemas problema sa toplotom, nego u tome sto KRSE UGOVOR koji si potpisala....
Ako mislis da krse ugovor, tuzi ih i gotovo... :skoljka:
Post Reply