racun za plin
-
DON_eARL
#526 Re: racun za plin
Kako je moguće da ne prosljeđuju ili ne evidentiraju uplate iz njihovih poslovnica? Maloprije dolaze momci sa nalogom za iskljućenje, iako je račun izmiren prošle sedmice.
Sreća pa sam bio kući, pa izbjegoh peglanje naknadno...
-
nookey
#527 Re: racun za plin
šta da isključe, plin???DON_eARL wrote:Kako je moguće da ne prosljeđuju ili ne evidentiraju uplate iz njihovih poslovnica? Maloprije dolaze momci sa nalogom za iskljućenje, iako je račun izmiren prošle sedmice.Sreća pa sam bio kući, pa izbjegoh peglanje naknadno...
Koliko si zakasnio?
-
DON_eARL
#528 Re: racun za plin
Da, došli da isključe plin.
Ma nisam zakasnio ništa, došla opomena, odmah izmireno i to u Envera Šehovića, kontam brže će im se evidentirati ako uplatim kod njih. Danas ekipa na vrata došla, vidjeli uplatnicu, izvinuli se i otišli.
Ma nisam zakasnio ništa, došla opomena, odmah izmireno i to u Envera Šehovića, kontam brže će im se evidentirati ako uplatim kod njih. Danas ekipa na vrata došla, vidjeli uplatnicu, izvinuli se i otišli.
- pajero
#529 Re: racun za plin
A koliko dugo i koliko para si bio duzan?
-
EliasVeskot
#530 Re: racun za plin
Evo k od mene, stan 32 kvadrata, radijatori u dvije sobe i kupatilu, topla voda za kupatilo i kuhinju,
grije se od 7 do skoro 12 navecer i to nije nikad ispod 30, po noci 15. Doslo je oko 240 KM, smatram da nije puno obzirom na sve navedeno. I da, kuhamo na plin, struje dodje oko 30ak KM...
grije se od 7 do skoro 12 navecer i to nije nikad ispod 30, po noci 15. Doslo je oko 240 KM, smatram da nije puno obzirom na sve navedeno. I da, kuhamo na plin, struje dodje oko 30ak KM...
-
mumy
#531 Re: racun za plin
Dobijas racun kao da se radi o stanu od 70-80kvadrata,to je bezobrazno puno.Ne znam sta radis pa ti ode toliko plina.EliasVeskot wrote:Evo k od mene, stan 32 kvadrata, radijatori u dvije sobe i kupatilu, topla voda za kupatilo i kuhinju,
-
mumy
#532 Re: racun za plin
Isto tako na plinskom bojleru podesite vodu na 1-2(meni je npr.na 1 savrsena voda kad okrenem skroz na toplo,sve ostalo moram mjesati hladu i tako trosim vise plina),radijatore 2-3 i stavite na ekonomicno(voda se zagrijava tek kad otvorite cesmu).Racun ce vam doci bar za 10KM manji.
- madner
#533 Re: racun za plin
Pa da, ako grijes na 15 stepeni naravno da ce ti biti manje nego na 24.
- biserna zvoncica
#534 Re: racun za plin
za februar racun za plin preci ce 300km? 

- biserna zvoncica
#535 Re: racun za plin
jesu hitri,mamicu im lopovsku.da je malo njih provjeriti?DON_eARL wrote:Da, došli da isključe plin.
-
amko76
#537 Re: racun za plin
Otkud ti taj smajli?biserna zvoncica wrote:za februar racun za plin preci ce 300km?
-
Emi_Nevermind
#538 Re: racun za plin
Ovo sam postavila na drugoj temi, ali mislim da je relevantno i za ovu..
Samo da javim da sam upravo imala susret sa jako neprijatnim Bosch serviserom (i Junkers i Vailant servisira) po imenu Damir. Damir je tip svacijeg dosadnog oca, znaci sve zna najbolje, i kada ga zovnete da nadje gresku, nje naravno nema! Onda pocinje svaku recenicu sa : sad cu ja tebi reci gdje grijesis.. Kako mu kazete da vas ne zanima vec hocete da vam kaze gdje je u bojleru greska, on vam palamudi pola sata, bez da je i izvadio instrumente da provjeri. Prethodno sam zvala majstora koji je ustanovio gresku (Elvir) i njega preporucujem. Medjutim, Elvir je lik visokog morala te nije htio da ide protiv kolege (boljer je pod garancijom Hejnzing-a, a vlasnik Esad je lose instalirao bojler, te nam je stigao racun od 550 KM na kvadraturu od 65 kvadrata, Elvir je ustanovio da bojler mjesa hladnu i toplu vodu, te zato toliki racun). ALI nije htio da nam da na pismeno, da ne bi zavalio kolegu (iako ga dobro ne zna). Onda je dosao Damir, koji nema problema s tim da zavali kolegu, ali zato ima tal sa esadom, te je ustanoviokako kvar koji je Elvir nasao ne postoji, i mi smo krivi za ovoliku potrosnju, te da je 550 KM normala potrosnja. Dabogda mu ne trebalo. Bojler curi, kapa po citav dan, pali se stalno. Cijevi koje treba da su tople, nisu. Kad sam ga pitala zasto, rekao je da to nije bitno. Kada sam pitala zasto mi iz cesme ne izlazi vruca voda, rekao je da i ne treba da izlazi vruca voda iz cesme i da to nigdje nije vidio ?!
Kad smo i ja i muz rekli da smo odrasli sa vrucom vodom u cesmi, kad odvrnes do kraja, vruca je.. zar ne? Na to je ovaj odgovorio da smo onda mi odrastali negdje u dzungli!!!
Da ne spominjem da je toliko smrdio da i sad, 2 sata nakon njegove posjete je ostao smrad u kupatilu, a nema prozora da izracimo. Izludio me, nije nasao gresku, ostao je sat i po, od tog vremena je bojler pegledao 5 minuta, a ostatak nama drzao lekciju kako mi ne znamo odrzavati bojler i kako njega ne zanima sta je neko drugi rekao i kako ga nismo trebali zvati ako necemo da ga slusamo, i kako on nema potrebe nas da slusa (nije htio ni da saslusa u cemu je problem, vec poceo tako - ne bi vama dolazilo da drzite na normalnoj temperaturi ocigledno je do vas itd.
Jos se tresem nakon njegove posjete, malo ko me izbaci iz takta, ali sam s ovim izgubila zivce. Kakav hostapler, nista nije radio, samo palamudio, vrijedjao i govorio kako je nasa greska. Jadan onaj kome je on bojler postavljao, mogu da zamislim kako bi izgledalo kad ga pozovete- SAD CU JA VAMA RECI . VI ste krivi, bla bla bla
Fuj kakvih ljudi ima..
Samo da javim da sam upravo imala susret sa jako neprijatnim Bosch serviserom (i Junkers i Vailant servisira) po imenu Damir. Damir je tip svacijeg dosadnog oca, znaci sve zna najbolje, i kada ga zovnete da nadje gresku, nje naravno nema! Onda pocinje svaku recenicu sa : sad cu ja tebi reci gdje grijesis.. Kako mu kazete da vas ne zanima vec hocete da vam kaze gdje je u bojleru greska, on vam palamudi pola sata, bez da je i izvadio instrumente da provjeri. Prethodno sam zvala majstora koji je ustanovio gresku (Elvir) i njega preporucujem. Medjutim, Elvir je lik visokog morala te nije htio da ide protiv kolege (boljer je pod garancijom Hejnzing-a, a vlasnik Esad je lose instalirao bojler, te nam je stigao racun od 550 KM na kvadraturu od 65 kvadrata, Elvir je ustanovio da bojler mjesa hladnu i toplu vodu, te zato toliki racun). ALI nije htio da nam da na pismeno, da ne bi zavalio kolegu (iako ga dobro ne zna). Onda je dosao Damir, koji nema problema s tim da zavali kolegu, ali zato ima tal sa esadom, te je ustanoviokako kvar koji je Elvir nasao ne postoji, i mi smo krivi za ovoliku potrosnju, te da je 550 KM normala potrosnja. Dabogda mu ne trebalo. Bojler curi, kapa po citav dan, pali se stalno. Cijevi koje treba da su tople, nisu. Kad sam ga pitala zasto, rekao je da to nije bitno. Kada sam pitala zasto mi iz cesme ne izlazi vruca voda, rekao je da i ne treba da izlazi vruca voda iz cesme i da to nigdje nije vidio ?!
Kad smo i ja i muz rekli da smo odrasli sa vrucom vodom u cesmi, kad odvrnes do kraja, vruca je.. zar ne? Na to je ovaj odgovorio da smo onda mi odrastali negdje u dzungli!!!
Da ne spominjem da je toliko smrdio da i sad, 2 sata nakon njegove posjete je ostao smrad u kupatilu, a nema prozora da izracimo. Izludio me, nije nasao gresku, ostao je sat i po, od tog vremena je bojler pegledao 5 minuta, a ostatak nama drzao lekciju kako mi ne znamo odrzavati bojler i kako njega ne zanima sta je neko drugi rekao i kako ga nismo trebali zvati ako necemo da ga slusamo, i kako on nema potrebe nas da slusa (nije htio ni da saslusa u cemu je problem, vec poceo tako - ne bi vama dolazilo da drzite na normalnoj temperaturi ocigledno je do vas itd.
Jos se tresem nakon njegove posjete, malo ko me izbaci iz takta, ali sam s ovim izgubila zivce. Kakav hostapler, nista nije radio, samo palamudio, vrijedjao i govorio kako je nasa greska. Jadan onaj kome je on bojler postavljao, mogu da zamislim kako bi izgledalo kad ga pozovete- SAD CU JA VAMA RECI . VI ste krivi, bla bla bla
Fuj kakvih ljudi ima..
- E&E
#539 Re: racun za plin
Kada vam polu pismen frajer kaze da ste odrasli u dzungli tvoj muz ne reaguje uopste? To se za vrat ufati i izbaci vani zaprijeti se da e te zvati sarajevo gas (jer koliko se sjecam svi ti sto ugradjuju i servisiraju bojlere moraju imati neki certifikat od sarajevo gasa) zaprijetite da ce te ih zvati i da vrlo lako mogu izgubiti taj certifikat/potvrdu, pa da vidis kako je bojler, a i sve ostalo popravljeno za 15 minuta.
-
Emi_Nevermind
#540 Re: racun za plin
Ma njega smo dobrovoljno zvali, jer ovaj koji treba da servisira zbog garancije, Eso, tvrdi da je sve u redu (to je tvrdio i kad je curio plin..). Ali u pravu si, treba fakat nazvati Sarajevo gas i reci im za ove ispade.. Da svi zovu, ne bi ni bilo ovakvih debila. Bas si me inspirisala, sutra cu ih nazvati, pa nek ostane u zapisniku.E&E wrote:Kada vam polu pismen frajer kaze da ste odrasli u dzungli tvoj muz ne reaguje uopste? To se za vrat ufati i izbaci vani zaprijeti se da e te zvati sarajevo gas (jer koliko se sjecam svi ti sto ugradjuju i servisiraju bojlere moraju imati neki certifikat od sarajevo gasa) zaprijetite da ce te ih zvati i da vrlo lako mogu izgubiti taj certifikat/potvrdu, pa da vidis kako je bojler, a i sve ostalo popravljeno za 15 minuta.
Hvala na podrsci i inspiraciji, sad sam u revolucionarnom raspolozenju
-
gilbert
#541 Re: racun za plin
Amira ako tip tako smrdi kako ce osjetiti miris plina ? 
- starii
#542 Re: racun za plin
PLINEX BH DOO SARAJEVO
Servisni Centar Bosch-Junkers
(033) 273-100
HIFZI BJELEVCA 5
Ilidža
pokusaj njih konktaktirati ili http://www.junkers.com.hr/ da ti oni ako znaju nekog preporuce..
raspitaj se imal kakav majstor u i sarajevu
Servisni Centar Bosch-Junkers
(033) 273-100
HIFZI BJELEVCA 5
Ilidža
pokusaj njih konktaktirati ili http://www.junkers.com.hr/ da ti oni ako znaju nekog preporuce..
raspitaj se imal kakav majstor u i sarajevu
-
Emi_Nevermind
#543 Re: racun za plin
Hvala Gilbert, znam ja ovaj broj napamet
Meni je ovaj iz Boscha i preporucio ovog Damira, a onda je Damir rekao za tog istog koji ga je preporucio kako je "obicni prodavac" i "nema pojma". Sad sam fino nazvala i zalila se, sad ga garant vise nece preporuciti nikome.A ovaj iz servisa pravo fin i usluzan, i dodje ovaj smrad i ocrni covjeka koji ga preporucuje svima..
Hvala gilbert na trudu
Hvala gilbert na trudu
-
Trebam te
#544 Re: racun za plin
AmirEmira wrote:Hvala Gilbert, znam ja ovaj broj napametMeni je ovaj iz Boscha i preporucio ovog Damira, a onda je Damir rekao za tog istog koji ga je preporucio kako je "obicni prodavac" i "nema pojma". Sad sam fino nazvala i zalila se, sad ga garant vise nece preporuciti nikome.A ovaj iz servisa pravo fin i usluzan, i dodje ovaj smrad i ocrni covjeka koji ga preporucuje svima..
Hvala gilbert na trudu
Dole nikog ne preporucuj
- Zox
#545 Re: racun za plin
Moze li mi ipak neko preporuciti servisera za junkers, isprepadaste me zivog sa svim ovim?
recimo, ovog elvira, ima li iko ikakav kontakt please?
edit: nasao na drugoj temi
-
Emi_Nevermind
#546 Re: racun za plin
a ok, ja taman kontam da li da ti posaljem.. Sretno!Zox wrote:Moze li mi ipak neko preporuciti servisera za junkers, isprepadaste me zivog sa svim ovim?![]()
-
Emi_Nevermind
#548 Re: racun za plin
Je li bio?Zox wrote:Elvir car.
- mirnisan
#550 Re: racun za plin
kako se odbraniti od ovih bogom danih (losih) majstora? jedni druge pokrivaju,cijene dolaska i ciscenja toliko nabili da mi to dodje gore od poreza.trebali bi gradjani traziti regularne i ovjerene racune.pa nek drzava bar malo hajruje.ovako sve ode u djep majstora a oni su gladni skoro ko nasi politicari.nikad im dosta.