Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Man of steel wrote:Miroljubivu Kinu i današnju Rusiju svakako možemo smatrati pravednijim i moralnijim od trulog Zapada i despotskih radikalnih islamista iz Saudijske Arabije.
Pitaj raju na Kavkazu, Uzbekistanu, Kirgistanu, Tibetu...
Dodao bih jos balticke zemlje, Ukrajinu, Poljsku, Gruziju, Istocni Turkestan.
@Man of steel
zasto nisi konsekventan do kraja i zasto ne kazes da smo mi sami sebe granatirali, da genocid u Srebrenici nije pocinjen, da je to sve zavjera Zapada i da su miroljubive Kina i Rusija i tada podrzavale pravu stranu? Znaci snimci i izvjestaji iz Homsa su medijska zavjera a Markale i Srebrenica nisu? Licemjeri...
Samo zbog ovakvih folijaša zelim dugu i perspektivnu buducnost SAD kao jedine svjetske velesile.
amoninan wrote:ma mrsko mi bijaše, outud i tri tačkice...
Volio bi samo da je'nom Ujguru npr kaže nešto ovo u lice, pa da otrese pod s njim i Kinom. .
Lako je tudjim k.... gloginje mlatiti. Kada je nad nama vrsen genocid i kada smo mi prozivljavali agresiju svima su bila puna usta SAD i NATO pakta. Sada kada Slobini haveri i srpska braca u arapskom svijetu (Saddam, Ghadaffi a sad i Assad) padaju jedan po jedan, odjednom su se stvorili ovi trolovi i poceli pricati o slobodarskoj Rusiji, miroljubivoj Kini i mrskom NATO paktu.
Svako ima pravo na svoje misljenje, medjutim ono sto meni ide na zivce jeste kolicina licemjernosti, neprincipijelnosti, ljigavosti. Pljuc.
na ovoj temi osim gomile zapjenjene propagande ne vidjeh nikakvu analizu , nikakva objasnjenja , a kako god situacija na terenu govori da Asadove snage pobjedjuju svidjalo se to kome ili ne
za mjesec - dva pobuna ce biti skrsena potpuno , koliko vidim
Damask je miran , osim ova dva -tri grada koje se spominju non-stop , ostatak Sirije je relativno miran
Asadove snage ne upotrebljavaju avijaciju ( a imaju gomilu borbenih helikoptera i jurisnih aviona )
dobijaju od Rusije jos 40 komada Jak-130 , novih trenazera jurisnika , broj dezertera je relativno ,mali ( Sirijska vojska ima 300 000 ljudi )
znaci ?
imali neko suvisle odgovore ili ce te opet trabunjati sa propagandom ?
i da Dzumu petkom posvetite ne samo Sirijskom narodu , vec takodjer i pobijenoj djeci u Afganistanu , koje su Americki vojnici pijani pobili i zapalili benzinom prosli vikend
pa ne budimo licemjeri , jeli tako ? !
Nemam vremena za titlovanje videa u poptunosti. Malo vrijeme, malo tehničke poteškoće - sistem mi je u haosu
No nadam se da će oni kojima je ingliš malo slabiji pofatat .
Da bi se snašli u labirintu kamenih građevina Idliba morate biti rođeni ovdje. A Članovi FSA su upravo to, sinovi ovog grada. NA ovim ulicama su se igrali kao djeca, danas kao odrasli muškarci ginu na istim ulicama.
-Svijet treba da zna da smo odlučni da stanemo u kraj režimu, ostavimo svoje oružje i što prije da se vratimo normalnom životu. Borci FSA su inžinjeri, doktori, advokati, studenti, doktori i bivši vojnici.
Da li među vama ima stranih boraca, boraca koji su došli iz drugih zemalja?
-Ne, ne.
Al Kaida?
Nema šanse.
Ko je protiv Al Kaide?
Prisutni dižu ruke.
Pripadnik FSA: Režimski mediji žele nas predstaviti kao bandite, strane plaćenike, teroriste. Mi to nismo! Mi smo stanovnici Svijeta. Jedino što želimo je dostajanstven život u kojem ćemo odgajati svoju djecu zajedno s našom arapskom i sirijskom braćom.
AJE: Organizovani na vrat na nos za konflikt na koji niko nije bio spreman. Oružje koje posjeduju je uglavnom zaplijenjeni ili kupljeno od pripadnika regularne sirijske vojske. Većina ih je prošla standardnu vojnu obuku,drugi su dezerteri iz Sirijske armije, no osim toga nemaju specijalno vojno iskustvo.
AJE: NA bijeloj tabli ispisano je 7 uputa borcima. U jednoj od njih im se skreće pažnja da štede skupo oružje i municiju ne trošeći ih na tenkove. Za tu svrhu pripremaju imrpovizovane naprave (IED). Dok drugi kadar prikazuje pobunjenika koji postavlja jednu od tih naprava duž jarka.
FSA borac: U IDlibu minirali smo mnoga mjesta eksplozivom, pravimo improvizovane topove i bombe. Imamo i par izennađenaj na tom planu, ali ne mogu vam otkriti više detalja.
AJE: Kakva god tajna taktika bila upitanju, protiv daleko nadmoćnije Sirijske armije izgleda da ej prva bitka izgbljena.
Bombe ne mogu zaistaviti minobacačke ili tenkovske granate, ne možete ubiti snajperiste koje ne vidite. FSA je pretrpjela ogromne gubitke, brojev civilnih žrtava je također ogroman. Jedna od bolnih istina ovog sukoba je da škosli drugovi ubijaju svoje komšije.
Stanovnik Idliba: Ko su ovi vojnici koji nas ubijaju. I oni su sinovi Idliba kao i mi. Pozivamo ih da dezertiraju i pridruže nam se.
AJE: Idlib je mulireligijska sredina. I njihova kršćanska zajednica, kažu, se en boji revolucije.
Stanovnik: Sirijski režim nastoji da izazove raskol po religijskoj liniji. Međutim, mi smo jako obbrazovan narod. I nema šanse da se desi nešto slično.
AJE: Borci tvrde kako ih nije strah za vlastite živote. Međutim, režimska tradicija kolektivne kazne izaziva dozu straha.
Dezerter X: Otkako sam dezerirao iz vojske i ne znaju za moje prebivalište. Moja familija se nalazi u kućnom pritvoru. Zato je moje lice pokriveno, ako vide moje lice moja familija je mrtva.
Dezerter y: Ja ne žeim pkriti svoje lice. Ne bojim se režima.
AJE: Ovi momci, uhvaćeni u želji za dokazivanjem i priznanjem, danas se skrivaju i regrupišu, ili su već mrtvi.
simpozijum delirijum wrote:na ovoj temi osim gomile zapjenjene propagande ne vidjeh nikakvu analizu , nikakva objasnjenja , a kako god situacija na terenu govori da Asadove snage pobjedjuju svidjalo se to kome ili ne
za mjesec - dva pobuna ce biti skrsena potpuno , koliko vidim
Damask je miran , osim ova dva -tri grada koje se spominju non-stop , ostatak Sirije je relativno miran
Asadove snage ne upotrebljavaju avijaciju ( a imaju gomilu borbenih helikoptera i jurisnih aviona )
dobijaju od Rusije jos 40 komada Jak-130 , novih trenazera jurisnika , broj dezertera je relativno ,mali ( Sirijska vojska ima 300 000 ljudi )
znaci ?
imali neko suvisle odgovore ili ce te opet trabunjati sa propagandom ?
i da Dzumu petkom posvetite ne samo Sirijskom narodu , vec takodjer i pobijenoj djeci u Afganistanu , koje su Americki vojnici pijani pobili i zapalili benzinom prosli vikend
pa ne budimo licemjeri , jeli tako ? !
Mogao bi ti neki analiticki post napraviti a ne vazda polu ljigavi ili ljigavi post u kojem slavis diktature a guzica ti u americi!
Opet po hiljaditi put: sto se ne islelis iz amerike kad je takva?
https://www.youtube.com/watch?v=cbCVH3hEraA
Ne znam je li ovo isto hakiranje o kojem se sada priča, ali oni Anonimusi spominju i nekakav povjerljivi mejl nekog zvaničnika Asadu.
Man of steel wrote:Miroljubivu Kinu i današnju Rusiju svakako možemo smatrati pravednijim i moralnijim od trulog Zapada i despotskih radikalnih islamista iz Saudijske Arabije.
Uostalom,Kina i Rusija su svojim vetom upravo spasile Siriju od libijskog scenaria i famozne rezolucije o "zabrani letenja" koja je trebala označiti početak invazije i bombardovanja te zemlje. Zbog toga se već može osjetiti promjena politike i strategije prema Siriji pa će se vjerovatno pokušati izazvati sektaško nasilje koje će rezultirati sukobom između sunita i šiita i konačnog napada na Iran.
A vi ćete i dalje lijepiti te propagande pamlete sa AlJazere i CNN-a i mantrati o zločinima Assada,Gadafija,Mubaraka jer niste u stanju da od jednog drveta vidite čitavu šumu.
Tako je Kina I Rusija su bile i za Miloševića pa 8372 LJUDSKA BIĆA U SREBRENICI IZGUBIŠE ŽIVOT
Uostalom,Kina i Rusija su svojim vetom upravo spasile Siriju od libijskog scenaria i famozne rezolucije o "zabrani letenja" koja je trebala označiti početak invazije i bombardovanja te zemlje. Zbog toga se već može osjetiti promjena politike i strategije prema Siriji pa će se vjerovatno pokušati izazvati sektaško nasilje koje će rezultirati sukobom između sunita i šiita i konačnog napada na Iran.
A vi ćete i dalje lijepiti te propagande pamlete sa AlJazere i CNN-a i mantrati o zločinima Assada,Gadafija,Mubaraka jer niste u stanju da od jednog drveta vidite čitavu šumu.
Tako je Kina I Rusija su bile i za Miloševića pa 8372 LJUDSKA BIĆA U SREBRENICI IZGUBIŠE ŽIVOT
Bar mi u Bosni ne smijemo biti licemjerni
pa dobro ljudi jeli vama mozak totalno ispran ili ste na drogama ?
Kinezi i Rusi dosli u Srebrenicu i ubili ljude ? jeli to tvrdite ?
pa vise je Engleska i Francuska ( kada je bio Miteran predsjednik ) pomagao Srbiju negoli Rusija i Kina zajedno
sto nisu uhvatili Karadzica i Mladica prije ?
pa ? Francuzi im javljali kada je potjera , a nisu Rusi ... i sta su im Rusi pomogli i kako ?
slali oruzje Milosevicu ?
1999 kada je Nato napao Srbiju niti metak nije dosao iz Kine ili Rusije u Srbiju , a ocekivali su da im pomognu
pogodjena je Kineska ambasada i ubijeno je par Kineskih diplomata ( to je bio presedan , napad na ambasadu se smatra napadom na teritoriju doticne drzave )
Kinezi su se osvetili zarobljavanjem spijunskoga aviona USA iznad Kineskoga mora , koji mjesec kasnije
gdje vidite Kineske trupe i Ruske vojnike naokolo da grade baze i salju trupe po cijeloj planeti ? ( vidim Kineze na pijacama prodaju bofl-robu i plasticne igracke ali ne i njihove vojnike i lovce-bombardere ))
vi Hiper Amerikanci i hiper zapadnjaci ste stvarno kao mudzahedini , fanatici pravi
Ja ali, npr. oni koji zive u SAD ne pljuju po toj drzavi na nacin na koji ti radis. Tvoji postovi vise ispoljavaju tvoj licni neuspjeh i frustraciju nego tvoju brigu za nekoga. Jer ti da mislis da je SAD ovakva ili onakva ne bi placao porez toj istoj drzvi i finansirao te ratove.
simpozijum delirijum wrote:
pa dobro ljudi jeli vama mozak totalno ispran ili ste na drogama ?
Kinezi i Rusi dosli u Srebrenicu i ubili ljude ? jeli to tvrdite ?
pa vise je Engleska i Francuska ( kada je bio Miteran predsjednik ) pomagao Srbiju negoli Rusija i Kina zajedno
sto nisu uhvatili Karadzica i Mladica prije ?
pa ? Francuzi im javljali kada je potjera , a nisu Rusi ... i sta su im Rusi pomogli i kako ?
slali oruzje Milosevicu ?
1999 kada je Nato napao Srbiju niti metak nije dosao iz Kine ili Rusije u Srbiju , a ocekivali su da im pomognu
pogodjena je Kineska ambasada i ubijeno je par Kineskih diplomata ( to je bio presedan , napad na ambasadu se smatra napadom na teritoriju doticne drzave )
Kinezi su se osvetili zarobljavanjem spijunskoga aviona USA iznad Kineskoga mora , koji mjesec kasnije
gdje vidite Kineske trupe i Ruske vojnike naokolo da grade baze i salju trupe po cijeloj planeti ? ( vidim Kineze na pijacama prodaju bofl-robu i plasticne igracke ali ne i njihove vojnike i lovce-bombardere ))
vi Hiper Amerikanci i hiper zapadnjaci ste stvarno kao mudzahedini , fanatici pravi
Kad ej riječ o Kinezima, dvije stvari: prva stvar, realno do prije 10ak godina gdje bi oni uspostavili svoju bazu? Ko bi ih htio? Druag stvar, vojna doktrina. Jedan do elemanata kineske odbrambene vojne doktrine je i "offshore defensive policy". Mada, u posljednje vrijeem apetiti rastu a i procesu modernizacija Narodne armije je i revidiranje vojne doktrine, pa se pričalo o nekoj tajnoj bazi na Sejšelima i promjeni "offshore defenensice policy".
Ja nisam hiperamerikanac, po toj nekoj ideološkoj vokaciji sam islamista - možeš misliti šta aj mislim o vp SAD-a itsl. Ali burazeru moj moraju se s vremena na vrijeme obrisati stakla na na naočalama, inače zamagle.
Dva teroristička napada auto-bombama u Damasku, veći broj ubijenih
Dvije snažne eksplozije prodrmale su glavni grad Sirije jutros oko 07:30 prema lokalnom vremenu. Još nisu poznate konkretne brojke, no državna novinska agencija SANA prenosi kako je "veći broj" osoba smrtno stradao. Terositički napad je izveden auto-bombama među napućenim dijelovima grada - u gradskoj četvrti Bab Muslla i na zoni koja povezuje Bagdadsku Ulicu i gradsku četvrt al-Qasaa, prenosi SANA.
Na službenim stranicama novinske agencije objavljeno je niz fotografija snimljenih nakon napada koji se desio jutros - slike prikazuju raskomadane dijelove tijela na ulicama, direktan link: http://www.sana.sy/eng/21/2012/03/17/406591.htm (OPREZ - UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
Eksplozije dolaze samo dva dana nakon obljetnice sirijske krize.
Posljednji veliki teroristički napad dogodio se u gradu Aleppo 20. veljače, tada je stradalo 26 osoba.
Libya offers lessons on Syria’s uprising
By Osama Al Sharif
Saturday, 17 March 2012 http://english.alarabiya.net/views/2012 ... 01221.html
Autor nije spomenuo u libijskim greškama ono što je jedna od najvećih grešaka: način na koji je Gadafi otišao na onaj svijet.
seldzuk wrote:Libya offers lessons on Syria’s uprising
By Osama Al Sharif
Saturday, 17 March 2012 http://english.alarabiya.net/views/2012 ... 01221.html
Autor nije spomenuo u libijskim greškama ono što je jedna od najvećih grešaka: način na koji je Gadafi otišao na onaj svijet.
Pa naiđel na brigade iz Holmsa npr, ne gine mu slična sudbina.
Jedan od najčešćih povika na protestima u slobodnom prevodu je : Assad na banderu.