Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
žuti

#526 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by žuti »

Sunrise00 wrote:sredih i ja sebe na elance :D

helem, ako kome treba nesto u vezi s engleskim... tu sam :D prevodi, i tako to :)
možeš se registrovati i na sajt magicprofa :)
žuti

#527 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by žuti »

kokuz_sa wrote: ipak koliko znam ova tema je namjenjena raji koja bi stalan posao..znaci ono 8h rada + prijavljen za penziono i zdravstveno
znaci neki stalan i diguran posao
a ovo ELANCE je dobra dodatna honorarna zarada
Onda treba otvoriti posebnu temu Forumaši part-time zapošljavaju. Evo ja čekam da mi se javi neki pravnik. :)
beeri

#528 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by beeri »

žuti wrote:Potreban pravnik (ekonomista?) da završi registraciju obrta - samostalna djelatnost. Nemam vremena da ganjam papire i izlazim do opštine, pa bih angažovao honorarno nekog iskusnijeg da mi ovo završi. Zainteresovani molim šaljite ponude na PP!! :)
Moze li ekonomista? :)
žuti

#529 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by žuti »

šta ja znam... ma nemam ništa protiv, može ekonimista ako poznaje problematiku i ako moze za relativno kratko vrijeme da mi sve završi! :)
soljica

#530 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by soljica »

Evo registrovah se da kazem da je 70% naseg naroda potpuno neodgovorno i da su lezihljebovici. Ovdje su uglavnom ponude sa VSS, ali evo da dam svoj doprinos jer vise ne znam gdje da objavim oglas i hoce li mi barem jedno normalno zensko doci da trazi posao.
Doduse, ugostiteljstvo je u pitanju, buregdzinica. Imam jednu djevojku vec ali onda ide na trudnicko. ZNaci odmah prijava i plata 100% redovna u minutu,
Javi mi se 50 zena preko telefona, 5 ih dodje na razgovor, od tih 5 primis 2 da rade, one se ne pojave sutradan. I kad mi kazu pola miliona na birou. :x
Ako znate nekog javite mi se na pp
jutarnja zvijezda

#531 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by jutarnja zvijezda »

soljica wrote:Evo registrovah se da kazem da je 70% naseg naroda potpuno neodgovorno i da su lezihljebovici. Ovdje su uglavnom ponude sa VSS, ali evo da dam svoj doprinos jer vise ne znam gdje da objavim oglas i hoce li mi barem jedno normalno zensko doci da trazi posao.
Doduse, ugostiteljstvo je u pitanju, buregdzinica. Imam jednu djevojku vec ali onda ide na trudnicko. ZNaci odmah prijava i plata 100% redovna u minutu,
Javi mi se 50 zena preko telefona, 5 ih dodje na razgovor, od tih 5 primis 2 da rade, one se ne pojave sutradan. I kad mi kazu pola miliona na birou. :x
Ako znate nekog javite mi se na pp
Last edited by jutarnja zvijezda on 25/08/2012 08:50, edited 1 time in total.
ikota

#532 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ikota »

ja hocu
ja mogu
ja imam štelu
BIONA

#533 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by BIONA »

Da pitam i ovdje gdje se mogu prijaviti za unos podataka u racunar? neka marketing agencija? ili recimo punjenje polica u prodavnicama? help !
Ticker

#534 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ticker »

BIONA wrote:Da pitam i ovdje gdje se mogu prijaviti za unos podataka u racunar? neka marketing agencija? ili recimo punjenje polica u prodavnicama? help !
I mene zanima :)
dinoo1898

#535 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by dinoo1898 »

Ticker wrote:
BIONA wrote:Da pitam i ovdje gdje se mogu prijaviti za unos podataka u racunar? neka marketing agencija? ili recimo punjenje polica u prodavnicama? help !
http://www.elance.com i jos par slicnih sajova tipa http://www.odesk.com. mislim da se tu solidan dzeparac moze naćukati ko je uporan :)
kaajma

#536 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kaajma »

dinoo1898 wrote:
Ticker wrote:
http://www.elance.com i jos par slicnih sajova tipa http://www.odesk.com. mislim da se tu solidan dzeparac moze naćukati ko je uporan :)

de nam malo opsirnije objasni, ja sam se javio na neke oglase ali mi se cini da je konkurencija ogromna???
Cuxxa

#537 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Cuxxa »

Imas ovdje par clanaka o tome . http://www.online-poslovi.com/category/elance/

ZNaci kako dobiti prvo posao, iskustva, vrste poslova i tako.

Konkurencija je teska na pocetku ali kad se malo izboris lako ti je. I nemoj da se isfuravas radi indijaca i pakistanaca,
njih ima najvise , ali dobiju najmanje poslova jer su vec postali poznati da rade lose vecinu stvari.

A sto se tice poslova imas sve, od programiranja , pisanja clanka , prevoda, da budes virtualni asistent , dizajn , administracija foruma , facebook profila , twittera itd znaci sve za svakoga.

Samo se treba izboriti :) Na tam linku gore imas taj clanak kako doci do prvog posla, dosta ce ti pomoci pa obavezno ga procitaj i preporuci drugima koji su isto na elancu da im olaksa :)
rudy81

#538 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by rudy81 »

maloprije mi se ovo prikazalo na fejsu pa evo mozda nekog zanima

http://www.facebook.com/lush.ba?ref=stream

sretno!
Android Knego

#539 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Android Knego »

Cuxxa wrote: Konkurencija je teska na pocetku ali kad se malo izboris lako ti je. I nemoj da se isfuravas radi indijaca i pakistanaca,
njih ima najvise , ali dobiju najmanje poslova jer su vec postali poznati da rade lose vecinu stvari.
samo da potvrdim tacnost ovih navoda. bio sam jedne prilike na nekom seminaru u ZG i slusao kako tip koji danas ima vrlo uspjesnu kompaniju za proizvodnju softvera prica kako je pocinjao kao freelancer. i njemu je u startu bilo vrlo nejasno kako ce proci na trzistu radne snage pored superjeftinih indijaca. i onda je objasnjavao da se indijcima ne moze parirati cijenom, te da pricu treba bazirati na potenciranju, odnosno naglasavanju onog sto se moze ponuditi. tako da u prvi plan stavljas, recimo, kvalitet, garanciju, ispunjavanje zadatih rokova i sl.
vazno je samo da ne lazes i da ispunis ono sto obecas...
skvo

#540 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by skvo »

Informacija za kanton Tuzla!

Trazi se 50 do 70 tekstilnih radnika sa radnim iskustvom.
Takodjer, traze se po jedan tekstilni inzinjer, tehnicki rukovodilac i rukovodilac sivaone.

Smijem li ostaviti ime firme ili broj mobitela?
XeuX

#541 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by XeuX »

Da li neko zna kad i gdje će biti objavlje konkurs za poppisivače za popis 2013?
terra_incognita

#542 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by terra_incognita »

ja sam se prijavila na prošlim izborima u svojoj opštini i ne boh nikada više

možeš ispred stranke ili kao nezavisni / nepristrasni

pitaju te da li te stranka šalje, bar su mene
Baltazar008

#543 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Baltazar008 »

Sinoc sam se konacno registrovao na elance i odesk.
Imam vec dugo u planu da to pokrenem al nikako stici. Imam profil na frelencer, tu sam jednom odradio neke banere za 30 USD:)
E sad, ova dva servisa su malo ozbiljnija, tako mi se bar cini. Moj problem je sto imam tanak engleski jezik, ucim ga aktivno i napredujem al to je natucanje, kad citam i slusam razumijem 80%, imamo svi fond rijeci od muzike filmova, al sastaviti recenicu mi je teze. Ima nas dvoje u timu, moja bolja polovina bolje stoji sa tim stranskim jezikom pa sam mislio da ona bude zaduzena za komunikaciju.
Imam oko dvije godine iskustva u adobe paketu te corelu, na pravim projektima, al je problem sto je sve projekte radio tim ne ja, i ja ih ne potpisujem.
Takoder znam html i css, nesto malo php, imam iza sebe 3 online web stranice radene custom znaci nista template, sve sa nule, radeno u najboljem programu, notped ++:)

Posto mi je portofolio mali skontao sam da prvo napravim svoj vizuelni identitet, znaci ime studija, logo, fontovi, standardi za memorandum, koverte, cd, blokove, rokovnike, pecat te na koji nacin se sve logo moze implementirati, to je odradeno 90%. Sad moram napraviti jos par projekata za "imaginarne" klijente cisto da mogu pokazati cim se bavim i sve to u nekoj prezentacionoj brosuri o sebi sastaviti uz neki tekst.

To je neki plan poslovne politike, najveca prepreka mi je taj fakin engeski jer necu imati direktnu komunikaciju sa klijentima, volim pricati sa ljudima, prezentovati ideje, zamisli.

Otvoren sam za saradnju i razmjenu iskustava, ako vam treba programa kad vec neko to pomenu ako vam google nije dovoljan slobodno trazite na PM.
Modest Musorgski

#544 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Modest Musorgski »

.
limunada25

#545 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by limunada25 »

rudy81 wrote:maloprije mi se ovo prikazalo na fejsu pa evo mozda nekog zanima

sretno!
Ja sam se prijavila za ovo, i odmah su me sutra dan zvali, samo sto ja nisam student, a samo oni dolaze u obzir:
Mr.Penguin

#546 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Mr.Penguin »

limunada25 wrote:

sretno!
Ja sam se prijavila za ovo, i odmah su me sutra dan zvali, samo sto ja nisam student, a samo oni dolaze u obzir:
Istekao je 03.09.2012.
Ticker

#547 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ticker »

limunada25 wrote:

sretno!
A imas li neke podatke o uslovima rada, radno vrijeme, plata i sl.
mokosh

#548 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mokosh »

limunada25 wrote:

sretno!
Prijavila se i ja. U drugi krug prošle tri djevojke. Znam da jedna od njih tri ima iskustva u prodaji, za druge dvije ne znam. Koliko sam upratila radi se u dvije smjene, a koliko je plaćeno nemam pojma.
limunada25

#549 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by limunada25 »

Ticker wrote:
limunada25 wrote:

sretno!
A imas li neke podatke o uslovima rada, radno vrijeme, plata i sl.
Nemam pojma, samo mi je pravo glupo i krajnje neozbiljno sto su te nazovimo ih "prijave" preko facebooka :roll: , jos kad sam vidjela ona pitanja..uzas, ja sam navikla da se na razgovor ode licno brate mili.
SovinMali

#550 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by SovinMali »

.
Post Reply