BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
quasar

#526 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

S tim da se defetizmom ovdje proglasava i kad si samo realan.
Edin H.

#527 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

Balkanski_sindrom wrote:Mislimd se onako losa partija sa Koseva ne moze ponoviti..Cak i da hoce ne mogu gore od onoga odigrati...

No poznavajuci Papeta kukavicu, on da u Francuskoj igrati zesci bunker i cuvati 0-0 sto je duze moguce pa ce tek normalno pokusati zaigrati zadnjih 10 minuta ne bi li daligol. Pa to ne moze ni Brazil...Treba igrati muski, sa 4-4-2, 2 napadaca pa sta bude..Nemam sta izgubiti...Na poluvremenu uvesti i Muslimovica i sa 4-3-3 ici na sve ili nista...Nema se tu sta kalkulisati...
Jedina ispravna taktika (podvuceno), Begovic do Dzeke, Dzeko gubi loptu, branimo se sa deset igraca, zadnjih 20 minuta ubaciti Ibisevica i uz malo srece im zveknemo gol i vozdra i bite :D (udrite). Baka je to odavno usavrsio u Valensiji. I u tome nema nista kukavicki, igra se za rezultat, a ne za ljepotu, pusti ti ono lafo pruzilki su dobar otpor.

Ma izgleda idu nam stvari na ruku, zgazicemo ih 1 - 0 :dance:
slusaj vamo

#528 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

quasar wrote:S tim da se defetizmom ovdje proglasava i kad si samo realan.
Nisi realan, iako mene za to optuzujes. Nisam nas proglasio favoritima ni na Kosevu ni sada u Parizu. Medjutim, ovako se ne prave "iznenadjenja", to je sasvim sigurno. Ne mlati mi se ta prazna slama, ali sve je moglo i na Kosevu biti puno drugacije sa malo muda koje tamo nicim nismo pokazali. Niko me ne moze uvjeriti u suprotno, jer sam to gleado svojim ocima i od pocetka mi je bilo jasno sta se sprema.
BHanibal

#529 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHanibal »

just principe wrote:da se pozabavim malo francuzima :D

_______________________Lloris

___Reveillere_______Kaboul______Rami__________Evra

____Valbuena___ Cabaye_____ M'Vila____ Nasri___Malouda

______________________Loic Remy

slazem se sa tobom i mogu reci da nam ova formacija odgovara zato sto je Reveiller u poznim godinama i pravo je spor gdje Lulic sa svojom brzinom moze da probije. Ovaj Valbuena nam je ljuta rana jer moze da trci kao zivotinja i on ce po ovoj strani da bude glavni narocito kada treba iznijeti loptu. Mali je i tesko ga je uhvatiti i ne treba praviti faul nad njim jer se moze dobiti crveni. Valbuena po lijevoj strani i Maluda odnosno Evra ce da trce ko' gazele po desnoj strani.
ultima_palabra

#530 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultima_palabra »

Ako ste gledali Maloudu u zadnje vrijeme, primijetili ste da više nije tako brz... ali nadoknađuje to inteligencijom u igri. S druge strane, Evra je ostao brz ali mu je ta inteligencija pomalo opala :-D
psydelija

#531 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by psydelija »

ovde je ovaj post zamisljen... :D
psydelija wrote:steta sto safet sa svojom retorikom demotivira (u neku ruku) i obeshrabruje svoje igrace... ne znam zasto se akcenat stavlja "ostvarili smo cilj (drugo mesto"!), a ne govori "idemo u pariz da ostvarimo cilj?!" cemu prica da su francuzi bolji? niti su sada bolji, nitu su u prvoj utakmici trebali tako dominantni biti...
on sa svojim izjavama pokusava da komitetu kaze da "i ako ne uspe, da je uspeo", i da bi trebao odraditi jos jedan mandat.
safete, stegni damu i reci jasno da bih moze/treba/zasluzuje francuze da pobedi.., tacno da im i zizu zaigra...
podigni moral igracima, objasni im da je drugo mesto patnja...itd.

ps. uz dobru takticku postavku (+salihovic), misljenja sam da bih moze francuze pregaziti ko plitak potok.
moj scenario: albanija otkida bod galskim petlovima, fra-bih 1:1. :D
quasar

#532 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:
quasar wrote:S tim da se defetizmom ovdje proglasava i kad si samo realan.
Nisi realan, iako mene za to optuzujes. Nisam nas proglasio favoritima ni na Kosevu ni sada u Parizu. Medjutim, ovako se ne prave "iznenadjenja", to je sasvim sigurno. Ne mlati mi se ta prazna slama, ali sve je moglo i na Kosevu biti puno drugacije sa malo muda koje tamo nicim nismo pokazali. Niko me ne moze uvjeriti u suprotno, jer sam to gleado svojim ocima i od pocetka mi je bilo jasno sta se sprema.
Vidi, naravno da postoje sanse da ih pobjedimo. Ali samo ako svi od navijaca pa do igraca shvate da idemo na noge jednoj ekipi iz A sesira, kojoj uz to treba barem bod iz te utakmice. Ima sanse pa makar u promilima.

E kad to tako prihvatimo onda cemo biti spremni i na to da ce francuzi pobjediti, makar nakon tekme izgledalo da je igra bila losa, igraci bez muda, selektor glup, itd.
Nije nista od toga, nego su ljudi bolji pa su ucinili da tako izgledamo. Time cemo postediti reprezentaciju pljuvanja i dati im motiv za baraz.
Drugi razlog je pretjerano dizanje euforije, a igraci citaju ovaj forum, kao da smo Španija (sjetimo se Španije kako smo ih razvalili 2:5 u Zenici prije dvije godine). Nakon toga trehnete od zemlju ledjima i onda ustanete taman toliko da pocnete pljuvati i je*avati majke svim igracima i selektoru, sto dzuture, sto poimenicno....
slusaj vamo

#533 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Spanija 2:5 ti bas nije relevantna, s obzirom na cinjenicu da je do tada sve vec bilo rijeseno, i Spancima i nama, a mi smo, za razliku od njih, jos morali brinuti o kartonima pred predstojeci baraz. Dakle, prednost je u svakom pogledu bila na njihovoj strani. I opet, odigrali smo sasvim solidnu trening tekmu, gdje je skoro pa svaki njihov sut ulazio, ali nema veze.

Meni je relevantnija Spanija tamo 1:0, recimo, ili ona tekma gdje u 90 i ko zna kojoj minuti napokon zabise gol.

Radi se jednostavno o tome da Francuska naravno ima istoriju, ima i igrace ali nije ni nekakav bauk, sto su, za razliku od te Spanije, dokazilvali i tokom citavog proslog kvalifikacijskog ciklusa, baraz i samo svjetsko prvenstvo da i ne spominjemo. Uostalom, to su ponovo dokazali i Bjelorusi, pa i Rumuni i Albanci. Jedino mi masemo bijelom zastavom jos od zrijeba, cini se da ih je i Luksemburg bolje (i hrabrije) prokuzio od nas.
ultrarajvoSA

#534 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultrarajvoSA »

psydelija

#535 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by psydelija »

kakve su sanse da vam salihovic (za)igra?
ultrarajvoSA

#536 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultrarajvoSA »

psydelija wrote:kakve su sanse da vam salihovic (za)igra?
nikakve, nazalost :(
Mustang1

#537 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Mustang1 »

Ajde braco Irci dobili ste nove kandidate za unistenje :D Ovaj Cisse je jeben .. a posebno ako bi Pandza bio pored njega :D A obzirom na to da je Cisse sklon povredama vjerovatno ni on nece docekati utorak sljedeci :D
Koshpa

#538 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Koshpa »

Treba prvo Lux preskocit pa onda pricat o Francuskoj :D
quasar

#539 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:Spanija 2:5 ti bas nije relevantna, s obzirom na cinjenicu da je do tada sve vec bilo rijeseno, i Spancima i nama, a mi smo, za razliku od njih, jos morali brinuti o kartonima pred predstojeci baraz. Dakle, prednost je u svakom pogledu bila na njihovoj strani. I opet, odigrali smo sasvim solidnu trening tekmu, gdje je skoro pa svaki njihov sut ulazio, ali nema veze.

Meni je relevantnija Spanija tamo 1:0, recimo, ili ona tekma gdje u 90 i ko zna kojoj minuti napokon zabise gol.

Radi se jednostavno o tome da Francuska naravno ima istoriju, ima i igrace ali nije ni nekakav bauk, sto su, za razliku od te Spanije, dokazilvali i tokom citavog proslog kvalifikacijskog ciklusa, baraz i samo svjetsko prvenstvo da i ne spominjemo. Uostalom, to su ponovo dokazali i Bjelorusi, pa i Rumuni i Albanci. Jedino mi masemo bijelom zastavom jos od zrijeba, cini se da ih je i Luksemburg bolje (i hrabrije) prokuzio od nas.
Da ne privatizujemo topic. Ne slazemo se. To nije problem.
Jedino sto vidim problem je da se mi nikako ne uspjevamo kvalifikovati, mada uvijek imamo taj "pobjednicki" stav: "ma super nam je zrijeb, 'ta ce oni..." i svaka tekma je: "ma deremo ih 3:0".
Male reprezentacije kao sto smo mi (ili ces sad ti reci da smo relevantna reprezentacija, neise) mogu ici dalje tek kad objektivno shvate gdje nam je krajnji domet kvaliteta, a odakle pocinje sportska sreca.
DoradO

#540 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by DoradO »

abidal i ribery ce biti spremni za utakmicu sa nama :roll:
slusaj vamo

#541 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

@quasar
Nije problem sto se ne slazemo, vec sto ti izgleda ne citas to sto uzaludno pisem. Pokazi mi jedan post gdje euforicno rekoh "lako cemo, 0:3", pa idemo dalje. Ovako stvarno nema smisla.
Kinaski

#542 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Kinaski »

Da mi uzmemo luxemburg , a jebo francuze ... siguran sam da necemo direktno na evropsko .
arzuhal

#543 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by arzuhal »

DoradO wrote:abidal i ribery ce biti spremni za utakmicu sa nama :roll:
I dobro je što će biti. Ako nam je priželjkivanje (koliko-toliko i kakvo god bilo) da neki igrači, iz bilo koje protivničke reprezentacije (sad i ubuduće), ne budu spremni u susretu sa našom repkom, ako je to naš n a č i n s v i j e s t i, onda je najbolje da se i ne kvalifikujemo na EP...
madner

#544 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by madner »

arzuhal wrote:
I dobro je što će biti. Ako nam je priželjkivanje (koliko-toliko i kakvo god bilo) da neki igrači, iz bilo koje protivničke reprezentacije (sad i ubuduće), ne budu spremni u susretu sa našom repkom, ako je to naš n a č i n s v i j e s t i, onda je najbolje da se i ne kvalifikujemo na EP...
Francuska je reprezentacija koja ima jako dobre sanse da se bori za titulu sljedece godine. Mi se borimo da se kvalifikujemo.

I ti kada odgovaras za sesticu ocekujes da znas manje od onog sto odgovara za desetku :D
just principe

#545 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

arzuhal wrote:

ja ipak mislim da je bolje za nas sto ce oni igrati jer nisu 100% spremni, dok bi njihove zamjene to bile..Zato uvijek kazem bolje nespremne zvijezde nego spremni "klocevi" :mrgreen:
vicious

#546 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by vicious »

Odakle ta informacija? Za Riberyja upravo čitam na njemačkim portalima da je otkazao Blancu za obje utakmice.
slusaj vamo

#547 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Pred tu spomenutu tekmu sa Spanijom (2:5) sam raji govorio da je lose sto Torres ne igra, jer nit je u formi nit bi imao damu ganjat se po onom terenu u Zenici, a zauzimao bi im mjesto. Svi me proglasise budalom i ludakom, mada me kao takvog ne znaju. :D

Sada mislim da mozda nije ni lose da Ribery igra pod povredom... Dok god je Kaboul jos uvijek potpuno spreman i opravdava Blancovo povjerenje :D, ja sam zadovoljan.

Za uhar je i to, rezultat zavisi od nas koliko i od Francuza.
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#548 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by čoksa08 »

FRANCUZI, DEFINITIVNO, I BEZ RIBERYA

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/fra ... erya/65583
karanana

#549 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by karanana »

odlicno, mozda ih i squipperi iznenade.
quasar

#550 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

slusaj vamo wrote:@quasar
Nije problem sto se ne slazemo, vec sto ti izgleda ne citas to sto uzaludno pisem. Pokazi mi jedan post gdje euforicno rekoh "lako cemo, 0:3", pa idemo dalje. Ovako stvarno nema smisla.
Nisam te citirao, a ako nisi shvatio sta sam htio reci, stvarno nema potrebe da dalje trunimo.
Locked