GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- zli_hordas
#526 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bimu za direktora 
-
The Realist
#527 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pročitao sam negdje, ako čak nije na FB stranici na kojoj pišu neki iz GRAS-a. Baš mislim da je nešto onakvo pisalo, pa zato i pitammadner wrote: A odkud ti ta ideja?
GRAS bi trebao raditi kao i svaki drugi prevoznik, nabavka vozila je dio opisa posla. Isto da NASA potrosi sav budzet za administraciju i onda moli drzavu da im da stagod za opis posla.
- permanentan
#528 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Evo vidjeh maloprije na Carsiji na stajalisu Centrotransov kombi linija Bascarsija-Vratnik (karta 1 KM) 
-
The Realist
#529 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znam da su u Londonu recimo, karte jako, jako skupe. S tim da studenti, ili džaci, ili i jedni i drugi imaju dosta povoljno to, ali ostalo je poskupo. Prave oni profit, ali i debelo naplaćuju sve. Koliko bi naši ljudi bili spremni na nešto takvo....kennann wrote:Šta ce valda kupovati vozila dragi forumas...ovakva vrsta preduzeca u svijetu su najbogatija u državi....U Becu grasko preduzece svake godine uplati u budzet 5 miliona eura, GBV u Berlinu je jedno od najvecih komunalnih preduzeca u Njemačkoj i ostavruje milionske dobiti......gras treba od zarade da uloze u budzet i sam iz svoje dobiti da kupuje autobuse i slicno....oni svake godine iz budzeta dobiju i do 5o miliona km zamiliste da se ta sredstva usmjere na neke druge stvari....a da iz svoje dobite podmijruju svoje potrebe i da im ostane nesto u rezervu ne moraju davati u budzet...ali sve se krade....
-
prezimenko
#530 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jako jednostavno:
Prosjecnu platu radnicima grasa ucicati da bude 500 KM tj. prepoloviti onda ce sami dati otkaz. Ovo je opravdano s obzirom da je firma propala a nece imati osnova za strajk jer ce biti redovno isplacivana.
Gras strajkuje svakih par mjeseci...
Prosjecnu platu radnicima grasa ucicati da bude 500 KM tj. prepoloviti onda ce sami dati otkaz. Ovo je opravdano s obzirom da je firma propala a nece imati osnova za strajk jer ce biti redovno isplacivana.
- cappy_tempo
#531 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sad na tvsa rekose da ce sutra sarajevo taxi blokirati vazne raskrsnice zbog lafo ilegalnih taksista. Jel vise vrijeme da se gradjani nekome sjete familije?
Last edited by cappy_tempo on 27/09/2011 18:32, edited 1 time in total.
- fidoremilienko
#532 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da se jednom zauvijek zna:
Japan je nama dao one autobuse '98 jer su prelazili nivo dozvoljene buke koji važi za njihovu državu!
Ali meni je opet žao GRAS-a

Japan je nama dao one autobuse '98 jer su prelazili nivo dozvoljene buke koji važi za njihovu državu!
- Alfons Kauders
#533 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
imam ja efikasnije rjesenje...prezimenko wrote:Jako jednostavno:

-
prezimenko
#534 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sutra fino sa kamenom na ulicu ako taksisti blokiraju... nanosi meni stetu ja cu njemu.
Gdje policija.. halo ba blokirati rakrsnice !!!! ko im daje pravo
Gdje policija.. halo ba blokirati rakrsnice !!!! ko im daje pravo
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#535 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sam naziv teme je glavni odgovor na uzrok zbog čega je moralo doći do ovoga. I ptice na grani su znale da je pitanje dana kada će se stupiti u štrajk, mada je to trebalo davno još dok je bila prošla vlast koja je sve zabrljala.
Vlada se je trebala odazvati na pregovore prije, a ne sad kada je grad u kolapsu.
Ne štrajkuju ljudi samo zbog plata, znaju oni dobro zbog čega štrajkuju i kakvi su lopovluci zavladali. Bilesi i uzajamnu kasu su im popljačkali. A zamislite kako je nekom vozaču sjesti u tehnički potpuno neispravan autobus, a ako to ne uradi onda nema raditi, a ako se desi nesreća valja nositi vlastitu odgovornost.
Nažalost i mi smo takav narod da se ne odnosimo solidarno u ovakvim situacijama, kao npr. kašnjenje na ispit i sl. i ne tolerišu to što je ovakva situacija.
Vlada se je trebala odazvati na pregovore prije, a ne sad kada je grad u kolapsu.
Ne štrajkuju ljudi samo zbog plata, znaju oni dobro zbog čega štrajkuju i kakvi su lopovluci zavladali. Bilesi i uzajamnu kasu su im popljačkali. A zamislite kako je nekom vozaču sjesti u tehnički potpuno neispravan autobus, a ako to ne uradi onda nema raditi, a ako se desi nesreća valja nositi vlastitu odgovornost.
Nažalost i mi smo takav narod da se ne odnosimo solidarno u ovakvim situacijama, kao npr. kašnjenje na ispit i sl. i ne tolerišu to što je ovakva situacija.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#536 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sutra najavili prikljucenje protestima i Sarajevo TAXI
Ovo bi mogao biti orkestrirani pritisak na vladu kantona samo od koga....hmmmmm (kao upitno je)
Situacija se dodatno usloznjava.
Ovo bi mogao biti orkestrirani pritisak na vladu kantona samo od koga....hmmmmm (kao upitno je)
-
Frank Sinatra
#537 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako bilo sta blokiraju treba im auta isprevrtati
- Alfons Kauders
#538 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nekako ne vjerujem da imaju muda za to...-LIBERO- wrote:Sutra najavili prikljucenje protestima i Sarajevo TAXI
Ovo bi mogao biti orkestrirani pritisak na vladu kantona samo od koga....hmmmmm (kao upitno je)![]()
![]()
u tom slucaju, vlada treba fakat proglasiti vandredno stanje i naloziti policiji da oslobodi saobracajnice... i jos usput uvesti radnu obavezu za gras... i lijepo podijeliti par stotina otkaza svima koji se ne odazovu
- suncica24
#539 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ipak upitan da konkretno kaže šta je minimum zahtjeva da se štrajk obustavi, Silajdžić je kazao da on "ne zna, a minimum će reći ovi ljudi", pokazujući na okupljene radnike GRAS-a.
I nije nekih 1000 uposlenih, nego njih cak duplo: 2000
- Alfons Kauders
#540 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
e pa bice ih duplo manje ako se nastave kurcit...suncica24 wrote:Ipak upitan da konkretno kaže šta je minimum zahtjeva da se štrajk obustavi, Silajdžić je kazao da on "ne zna, a minimum će reći ovi ljudi", pokazujući na okupljene radnike GRAS-a.
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#541 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa i ja cijenim da ako izadju taxisti i blokiraju raskrsnice,kao sto evo sada najavljuju,da sutra mozemo ocekivati nemire,tucnjave i haos vecih razmjera....
Parola :" Mijenamo GRAS za Centrotrans"
Mada i nije vrijeme za zezanciju....
Parola :" Mijenamo GRAS za Centrotrans"
Mada i nije vrijeme za zezanciju....
Last edited by -LIBERO- on 27/09/2011 18:48, edited 1 time in total.
- Filter
#542 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
mislis da smiju?? skoro su ih nalemali u visokom.Alfons Kauders wrote:
imam ja efikasnije rjesenje...![]()
bruka bi bila da ih povale dva puta u deset dana. ovako se jos i mogu vaditi na iznenadjenje i raznorazne dozvole
- Alfons Kauders
#543 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ima i toga...Filter wrote:mislis da smiju?? skoro su ih nalemali u visokom.Alfons Kauders wrote:
imam ja efikasnije rjesenje...![]()
bruka bi bila da ih povale dva puta u deset dana. ovako se jos i mogu vaditi na iznenadjenje i raznorazne dozvole
ionako u gradu imamo duplo vise grasovaca od drotova...
a i duplo su bolje placeni od specijalaca
- mrtva kokoš
#544 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jos kad bi ih zasuli onim pokradenim sarafima i maticama 
- JThomas
#545 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako neko sutra počne zubima da ujeda grasovce i eventualno taksiste...što bi sting rekao, it's probably me.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#546 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma ja krivi su radnici, treba ih sve pomlatiti.
Živjela vlada!
Živjela vlada!
- Filter
#547 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ima i toga...Alfons Kauders wrote: mislis da smiju?? skoro su ih nalemali u visokom.
ionako u gradu imamo duplo vise grasovaca od drotova...
a i duplo su bolje placeni od specijalaca
sa ovoliko srozanim ugledom i uticajem policije i vlasti, to bi bila marisana za pamcenje
- sheilak
#548 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da li ce sutra voziti Centrotrans? Sorry ako je neko vec pitao.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#549 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hoce. 1 KM karta. Voze i neke kombi linije,ne znam bas koje,ali vidio sam i kombije .sheilak wrote:Da li ce sutra voziti Centrotrans? Sorry ako je neko vec pitao.
- mrtva kokoš
#550 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sad nas musić, ministri i ostala bagra citaju i govore vid` debilastetoskop wrote:Ma ja krivi su radnici, treba ih sve pomlatiti.
Živjela vlada!