Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
- amrica
#526 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
sa dnevnik.hr
"Dotični gospodin Ćirković i sam je Bosanac, točnije Kuprešak iz gradića Kupresa u BiH. Dugo godina je radio na Radio Kupresu da bi , kad mu je žena dobila posao u jednom makarskom hotelu, i sam došao Makarsku gdje dobiva hrvatsku socijalnu pomoć. Za razliku od svojih sunarodnjaka za koje tvrdi da zagađuju makarsku okolinu poradio je na zagađenju medijskog prostora Makarske…evala "
komentar citalaca
"Dotični gospodin Ćirković i sam je Bosanac, točnije Kuprešak iz gradića Kupresa u BiH. Dugo godina je radio na Radio Kupresu da bi , kad mu je žena dobila posao u jednom makarskom hotelu, i sam došao Makarsku gdje dobiva hrvatsku socijalnu pomoć. Za razliku od svojih sunarodnjaka za koje tvrdi da zagađuju makarsku okolinu poradio je na zagađenju medijskog prostora Makarske…evala "
komentar citalaca
- bingov buraz
- slobodni armirach
#528 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
RnR rulez!

Da mu Slavuj koju kaze

Da mu Slavuj koju kaze
-
detroit-mercy
#529 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
To ti je za one sto se furaju na vegeterijanstvoGOLFER wrote:Takvi smo ti mi bosanci djaba sveBosnolog wrote:madner wrote:
Kolo i da me vidi babo, to jos fali![]()
![]()
![]()
![]()
Ova tema je od izliva bijesa zbog izjave paposovoprimitivusa krenula u pravom meraklijsko-marakansko-urnebesno domicilnom stilu,.....daj nam hljeba i filovanih paprika... A ne znam sto se i kupusna kalja zapostavlja...
- atko
#530 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Voza se covjek u gliseru a mali se dere
-baboooo vidi cojk freeeza moreee

- Nele9
#531 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Kraaaalju!Sezam wrote:Ma kulturni sadrzaj je lako osmisliti:
1) Disciplina: dozivanje babe. Ocijenjuje se jacina kao i duzina povika.
2) Disciplina: filovanje paprika - ocijenjuje se najveca, najukusnija i najbolje podgrijana paprika
3) Disciplina: dozivanje koka iz mora - isto kao i pod broj 1.
4) Disciplina: pisanje u moru, namijenjeno za sve posjetitelje od 5- 105 godina, bez takmicarskog karaktera.
5) Disciplina: 100 metara na plazi sa preskokom onih sto leze, namijenjeno najmladjim posjetiteljima plaze.
6) Disciplina: ko ce sto duze izdrzati u Makarskoj a da ni kune ne potrosi.
7) Disciplina: heklanje na plazi, namijenjeno pripadnicama ljepseg spola.
Ova lista nije konacna!!!
Eto jadranskih susreta ko iz najboljih dana
-
SOMA
#532 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
atko wrote:Voza se covjek u gliseru a mali se dere
-
martin.v.
#533 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ovakve gluposti što je ovaj dotični gospodin izvalio su čisti znak pohlepe. Jer hebiga malo je para uvijek malo je zaradit za dva mjeseca nekih 15.000€, jer to je prosjek kojeg ostvaruje većina ljudi koji se bave turizmom( iznajmljivanjem soba, apartmana, vlasnici kafića itd...), barem tako tvrde oni koje poznajem. Hrvatski standard je nekih 3500 Kuna mjesečno pa vi vidite. Šta mislite da navale Hrvati iz dalmatinske zagore u planine u bosnu da bi trošili 200€ ili 500€ koliko ovaj čiča sanja? Ovo ljeto sam bio u barem 5 gradova na M.Rivieri i sve je konstatno puno, i smještajni kapaciteti i kafići i restorani navečer a neki i po danu. Samo ja se vraćam sve je to čista pohlepa, i uvijek je malo, to je ljudski i ne treba se na to toliko obazirati. Za elitnog turizma M.Riviera apsulutno nema uvjeta, oni to mogu sanjati, ali more i neke bezvezne diskoteke za to nisu dovoljni, i gosti koji mogu 500€ trošit sigurno imaju boljih mjesta za potrošit ih.
- swirl
- mrtva kokoš
#535 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
atko wrote:Voza se covjek u gliseru a mali se dere
a sta radi covjek na Đet skiJu ??
- ladyada
#536 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
neznam je li ko stavio , ja sam ga sad procitala i slatko nasmijala .......bosanci skrsili 162 kune u konzumu.......
http://www.muskiportal.com/bosanci-munj ... za-popust/
- valterbranisarajevo
#537 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
g.Josipović ima pravo,to mu je i dužnost. Ali u svakom žitu ima kukolja,no po pojedincima netreba osudit čitav narod.96.sam sa autom hrvatskih tablica bio u Han-Pijesku, nitko me nije pitao zašto,i dali sam ustaša ili bilo što ružno.Primljen sam i počašćen kao čovjek i tako sam se i osjećao.Bio sam i na vrelu Bosne,kampirao čitav dan ,i bilo mi je prelijepo. imaš osjećaj da bi ti ljudi dali svoju krv da ti treba.Svratio sam do Makarske,zaustavio auto kraj jednog ulaza u dvorište,blizu je bila slavina ,pa reko da si natočim hladne vode.Nisam ni počeo,kad trči čovjek i viče,..briši odavde,ja plaćam ovu vodu.
- Bosanski_kralj
#538 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Legendarni ste.
- ljubav_aha
#539 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
ladyada wrote:neznam je li ko stavio , ja sam ga sad procitala i slatko nasmijala .......bosanci skrsili 162 kune u konzumu.......![]()
![]()
- and
#540 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
a turizam je i kada fureštima uzmu pare,dovuku ih autobusima u mostar i međugorje i opet nazad u dalmaciju?
- gonič zmajeva
#541 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Zašto ne kaže da su ta odmarališta imala zajedničke spavaonice,za po dvadesetak ljudi.Sa vojnićkim krevetima.
Čučavce u wc-ima,a izgledom su podsječala na betonska skladišta.
Nitko nije "devastirao" ta odmarališta to je njihov prirodni izgled nakon nekoliko godina nekorištenja.
Sve republike su imale odmarališta,ali Hrvatska ih je imala nekoliko puta više nego sve one zajedno.To isto vrijedi i za Makarsko Primorje.
Hrvatski Sindikati još uvijek imaju 11.000 kreveta na Jadranu,u odmaralištima.Sva odmarališta su obnovljena i posebno su izabrana zbog svog položaja ili kvalitetne gradnje.Sva moraju imati klimu,wc i kuhinju,a nalaze se u apartmanskim naseljima,bungalovima i malim hotelima.
Tjedan dana odmora u tim naseljima košta između 300 i 600 kuna zavisi od veličine.
Odmarališta su puna cijele godine,u sezoni radnicima,a van sezone umirovljenicima koji imaju besplatan smještaj.
Evo našao sam i jedino mjesto koje je imalo večinu BIH odmarališta na Jadranu.
http://www.kliker.info/index.php?id=4792
- and
#542 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
vjerovatno su građena da se uklope u ambijent.gonič zmajeva wrote:Zašto ne kaže da su ta odmarališta imala zajedničke spavaonice,za po dvadesetak ljudi.Sa vojnićkim krevetima.
Čučavce u wc-ima,a izgledom su podsječala na betonska skladišta.
Nitko nije "devastirao" ta odmarališta to je njihov prirodni izgled nakon nekoliko godina nekorištenja.
Sve republike su imale odmarališta,ali Hrvatska ih je imala nekoliko puta više nego sve one zajedno.To isto vrijedi i za Makarsko Primorje.
Hrvatski Sindikati još uvijek imaju 11.000 kreveta na Jadranu,u odmaralištima.Sva odmarališta su obnovljena i posebno su izabrana zbog svog položaja ili kvalitetne gradnje.Sva moraju imati klimu,wc i kuhinju,a nalaze se u apartmanskim naseljima,bungalovima i malim hotelima.
Tjedan dana odmora u tim naseljima košta između 300 i 600 kuna zavisi od veličine.
Odmarališta su puna cijele godine,u sezoni radnicima,a van sezone umirovljenicima koji imaju besplatan smještaj.
Evo našao sam i jedino mjesto koje je imalo večinu BIH odmarališta na Jadranu.
http://www.kliker.info/index.php?id=4792
gdje su boravile izbjeglice?da nisu oni učestvovali u devastiranju?
- Sasvim_Obican
#543 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Pročitao sam danas na indexu komentar jednog makarskog hotelijera koji kaže (parafraziram) : To ne govori cijela Makarska već kompleksi Ćurkoviča koji je i sam došao s Kupresa nakon što mu je žena dobila posao u Makarskoj. Mi, turistički radnici, cijenimo goste iz BiH koji su, unatoč činjenici da ne troše onoliko koliko to čine primjerice Njemci, puno zabavniji i srdačniji od njih. Uostalom, Bosanci iz inostranstva su bili prvi gosti koji su Makarsku posjećivali i u ratu kada joj je bilo najteže...
E sad, neka mi neko objasni. Da li je taj čovjek zaslužio da se na Facebooku ili čak i ovdje, zbog nekog kupreškog imbecila, pljuje po cijeloj Hrvatskoj, po svim Hrvatima i njihovom turizmu ?
E sad, neka mi neko objasni. Da li je taj čovjek zaslužio da se na Facebooku ili čak i ovdje, zbog nekog kupreškog imbecila, pljuje po cijeloj Hrvatskoj, po svim Hrvatima i njihovom turizmu ?
- gonič zmajeva
#544 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Ova izjava je niska i pokvarena.Tim ljudima je trebalo pomoči,i dok su oni bili tamo sami su održavali ta mjesta i davali im živost.
Izbjeglice sigurno nisu uništile te prostore,oni su se sami raspali kada su ti ljudi otišli.
Izbjeglice sigurno nisu uništile te prostore,oni su se sami raspali kada su ti ljudi otišli.
- and
#545 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
interesantnogonič zmajeva wrote:Ova izjava je niska i pokvarena.Tim ljudima je trebalo pomoči,i dok su oni bili tamo sami su održavali ta mjesta i davali im živost.
a zašto prostore nisu koristili vlasnici?
- gonič zmajeva
#546 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Vlasničko pitanje je zapetljana stvar,i ja ti ne mogu dati ispravan fiškalski odgovor.Kao ni oni, jer bi ti svaki fiškal dao drugačiji odgovor.Zavisi tko ga plača.
Ali ti mogu reči kako je to išlo u stvarnom životu, u nekim slučajevima.
Radnici su bili vlasnici.Zaposlenici pojedinih odmarališta;čistačice,kuharice i drugi su se upisivali kao vlasnici tih prostora.Oni su ih održavali i vodili, i tako stekli mogučnost da se proglase vlasnicima.
Kasnije su se pojavile veče ribe i pokupovali te prostore.Zlatno doba Hrvatske privatizacije.
Ovo je zbilja najkrače objašnjenje,a otkud si ti pala sa takvim pitanjima?
Ali ti mogu reči kako je to išlo u stvarnom životu, u nekim slučajevima.
Radnici su bili vlasnici.Zaposlenici pojedinih odmarališta;čistačice,kuharice i drugi su se upisivali kao vlasnici tih prostora.Oni su ih održavali i vodili, i tako stekli mogučnost da se proglase vlasnicima.
Kasnije su se pojavile veče ribe i pokupovali te prostore.Zlatno doba Hrvatske privatizacije.
Ovo je zbilja najkrače objašnjenje,a otkud si ti pala sa takvim pitanjima?
-
Podbjel
#547 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
pa i prije su nas nazivalai paradajzarima, zato sto samo jedemo paradajz na moru i male cajne pastete.
a htelji smo ukrasti i koju sljivu, najesti se smokava iz tudjih avlija a na more smo isli samo zato da pokazemo nasim komsijama u Bosni, da smo bili na moru.
Sto je to danas zacudno, isto je kao i prije.
Cage se bacalo na put, mala nuzda u vodi a velika iza kakve zgrade ili kuce i slicno,jedan meni cojek kaze da mu je dodijala zapadna cistoca da jedva ceka da ide u Bosnu dje se more popisati i posrati dje on hoce.(mislim , a je ljepsi nepopisan)
Sta je tu cudnovato,
Nista.
Tu samo mozes uciti Kuluvalahu.
a htelji smo ukrasti i koju sljivu, najesti se smokava iz tudjih avlija a na more smo isli samo zato da pokazemo nasim komsijama u Bosni, da smo bili na moru.
Cage se bacalo na put, mala nuzda u vodi a velika iza kakve zgrade ili kuce i slicno,jedan meni cojek kaze da mu je dodijala zapadna cistoca da jedva ceka da ide u Bosnu dje se more popisati i posrati dje on hoce.(mislim , a je ljepsi nepopisan)
Sta je tu cudnovato,
Nista.
-
Eborg
#548 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
Nisam mogao da ne primijetim, ne znam je li ko ranije stavio.

Grb Makarske

Grb Bosne i Hercegovine 1878.-1918. god.
Makarska - stari bosansko-hercegovački stolni grad koji i danas revno posjećujemo i opet ne valjamo. Majorizirani smo ovakvim izjavama!

Grb Makarske
Grb Bosne i Hercegovine 1878.-1918. god.
Makarska - stari bosansko-hercegovački stolni grad koji i danas revno posjećujemo i opet ne valjamo. Majorizirani smo ovakvim izjavama!
- bandini
#549 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
kralj si majke miPodbjel wrote:pa i prije su nas nazivalai paradajzarima, zato sto samo jedemo paradajz na moru i male cajne pastete.
Sta je tu cudnovato,
Nista.
prvo sam mislio da si neki debil al onda skontah da je ovo vrhunska zajebancija
samo naprijed
-
Podbjel
#550 Re: Građani BiH smetaju na hrvatskim plažama - VOl. 2
drago mi je da si skopc'o.
bio sam ja kralj ovdje i prije ali me Zumko liferovao pa sada kako je nastupila ova demokratija, ne dira me.
Jedva na jedvite jade pisem, bojim se Zumka, taman kada sam poceo pisati stvorio se za seknudu, ja zazmirih i pomislih:" Halali Mujo materi",..kada ono kao keramet, bi i ode.
Nije me darno.
A volio je on mene pa se nadam da cu ostati, pisati.......pogledaj temu : "Helem- novo cudo bosanske literature", ovdje pod Kulturom......
Ovo u Tuzli, na jezeru.....gledam cudesa.. i vele da se u Bosni nema posla i nema sta jesti......
Ma nemam ja sta jesti ovdje u Americi, ma pogledaj trehe, ma nema nas u Bogu, eto me u Bosnu pa makar gladan umro, da se bar prije smrti okupam u toj slanoj vodi.....
Nije mi dzaba rekao onaj hadzija u Fojnici, kada sam tamo bio:"nema ljepse zemlje od Bosne na dunjaluku".