eyesburn wrote:
i šta ovaj klip tačno predstavlja?
prvi dio mi izgleda kao da je sniman s petice prema nedžarićima i mojmilu, a drugi dio kao da je negdje na padinama mojmila brda, pa gleda na nedžariće i vojničko (kad onaj transporter dolazi).
Ovo je bio pokusaj izvlacenja tijela Pliska rahmetli, na zalos neuspjel
Momak je vec bio na drugom svijetu... Ovaj sam dogadjaj vec prije opisivao, u glavnom kada je transporter sa Lukavicke sisao u Nedzarice niko od njih nije ni metka ispalio. Sjebali se u tom momentu (sreca nasa)... Ove dvije kuce ispred kojih je tijelo Pliska su bila mitraljeska gnijezda odakle su svakodnevno ranjavali i ubijali ljude na "barikadi". Prije ove akcije su dvojica "ludjaka" sa tri pistolja i cetiri kasikare bukvalno zajmili cetnike, izvukli znatnu kolicinu mts-a i vratili se neogrebani. Zamalo zavrsili na vojnom sudu radi samoinicijative, jedan od njih jos uvijek "place" sto nije znao izvuci osigurac iz PKT-a i odvojiti ga od postolja

Nedugo nakon toga je bila ova akcija, Plisko i jos jedan momak su prisli kucama, ovaj drugi je imao pancir i lezao na njemu, primio je Boga dragog pitaj koliko metaka, gelera i kuglica ali je prezivio. Pliska smo razmijenili nakon nekoliko dana (ne znam ni otprilike koliko)...
Da, tu je formirana linija, mislim u decembru '92, "osinjak" je bio bezveze strazarsko mjesto sa samo jednim covjekom koji je nerijetko znao ostati svu noc, ono zaspe, dodje mu smjena, vidi ga da spava i ovaj da ga ne bihuzuri samo se okrene i vrati u spavaonu
Lijevo prema potoku je bila linija uvezana transeima.