Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Amomiman

#526 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amomiman »

sve je to divno, samo što je cura jasno rekla :
ema_ wrote:
Uostalom, svako bira svoj put i način postizanja nekog cilja :)
i tu treba da završi dušebrižnost.
ema_

#527 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ema_ »

Amomiman wrote:
madnessa wrote:
Forumaši na podforumu "Zdravlje". 8-)
ovdje smo da se informišemo i razmijenimo iskustva o zdravlju, ne da jedni druge napadamo i govorimo "razočarala si me" :D

:thumbup: :)

@madnessa

Ja jedino tebe znadem 8-) , a ti me nisi plaho "napala", hihi.

BTW, ljudi šta vam je, nisam koristila ilegalne supstance :-) :roll: , prirodno sve, ba :sax:
madnessa

#528 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

ema_ wrote:
Amomiman wrote:
madnessa wrote:
Forumaši na podforumu "Zdravlje". 8-)
ovdje smo da se informišemo i razmijenimo iskustva o zdravlju, ne da jedni druge napadamo i govorimo "razočarala si me" :D

:thumbup: :)

@madnessa

Ja jedino tebe znadem 8-) , a ti me nisi plaho "napala", hihi.

BTW, ljudi šta vam je, nisam koristila ilegalne supstance, prirodno sve, ba :razz: :sax:
Zato ću ja tebe napasti što mi se kljukaš tabletama. :lol:

Nego obrati pažnju na moguće nuspojave i polako. Čestitam na skinutim kilicama! :kiss:
ema_

#529 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ema_ »

Rekla bih ja da je bilo išta od nuspojava, a ne bi ih ni koristila vala, al, eto, mjesec dana, doduše nisam još sve popila, nikad ništa od mučnine, vrtoglavice, aritmije, al bukvalno ništa nisam primjetila da se čudno dešavalo, osim povećanog nivoa energije , a to je pozitivna nuspojava svakako :)

:kiss: :kiss:

BTW, sjećaš se kad smo bili na onom iftaru, mene tačno bilo sramota jer mi je ona onoliko nasula, a ti dođe nosiš haman prazan tanjir :D :lol:
alica.k

#530 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by alica.k »

Karen wrote:
alica.k wrote:
da te pitam za celijakiju...kako ti se to manifestuje?
Nemam dijagnozu jer nisam nikad išla na biopsiju crijevnih resica, imam samo od nalaza pozitivan alergotest. Manifestira se jakim bolom u abdomenu, i težinom kad jedem pšenicu. Ne znam opisati, jednostavno kao da kamenje jedem. Inače sam atopičar i imam autoimuni poremećaj, ne znam jel sve povezano.
mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.
na laktozu znam da sam alergicna al djabe jer volim mlijeko (sireve i to bas i ne pa mogu bez toga).
na 99% voca i povrca imam netoleranciju. ako imam i na gluten tacno vise ne znam sta cu jesti :S. a bas je to, imam osjecaj ko da mi je pun stomak kamenja...i napusem se strasno. u zadnje vrijeme posebno.
Karen

#531 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Karen »

alica.k wrote:
Karen wrote:
alica.k wrote:
da te pitam za celijakiju...kako ti se to manifestuje?
Nemam dijagnozu jer nisam nikad išla na biopsiju crijevnih resica, imam samo od nalaza pozitivan alergotest. Manifestira se jakim bolom u abdomenu, i težinom kad jedem pšenicu. Ne znam opisati, jednostavno kao da kamenje jedem. Inače sam atopičar i imam autoimuni poremećaj, ne znam jel sve povezano.
mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.
na laktozu znam da sam alergicna al djabe jer volim mlijeko (sireve i to bas i ne pa mogu bez toga).
na 99% voca i povrca imam netoleranciju. ako imam i na gluten tacno vise ne znam sta cu jesti :S. a bas je to, imam osjecaj ko da mi je pun stomak kamenja...i napusem se strasno. u zadnje vrijeme posebno.
Uradi alergotest prije, ako on bude negativan, tada treba biopsija. I ja ne jedem šećer i pšenicu, ostalo mi voće i meso, povrće ne volim. :)
Pitarrr82

#532 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

Amomiman wrote:
Pitarrr82 wrote:Sad od doktorice jos 3kg manje, od pocetka dijete ukupno 19kg manje :dance: :dance:
koliko si imao kg na početku, ako nije tajna :D

Za mene a i ostale koji me poznaju nevjerovatnih 131,5kg :mrgreen:
alica.k

#533 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by alica.k »

Karen wrote:
alica.k wrote:mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.
Uradi alergotest prije, ako on bude negativan, tada treba biopsija. I ja ne jedem šećer i pšenicu, ostalo mi voće i meso, povrće ne volim. :)
e pa eto ostace mi sta...mislim da sam citala nekad da su zobene pahuljice uglavnom u manjim kolicinama sigurne za jesti kod toga (mada ima gluten). al da su uglavnom sve zitarice moraju iskljuciti. ostaje mi meso. krompir i grah mogu jesti, i orahe, bademe, ljesnjake. eto to je to...
onda me tek nece bit. a secer sam izbacila...uzela sam steviju (i frukteviju za kolace) :) zbog kandide.
Karen

#534 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Karen »

alica.k wrote: a secer sam izbacila...uzela sam steviju (i frukteviju za kolace) :) zbog kandide.
Joj, na jednoj večeri pojedem kolač - sutra navala kandide :D Isto, držim se fruktoze i ostalih dijabetičarskih (skupih) slatkiša, pa ih rijetko i jedem.
Amomiman

#535 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Amomiman »

Pitarrr82 wrote:
Amomiman wrote:
Pitarrr82 wrote:Sad od doktorice jos 3kg manje, od pocetka dijete ukupno 19kg manje :dance: :dance:
koliko si imao kg na početku, ako nije tajna :D

Za mene a i ostale koji me poznaju nevjerovatnih 131,5kg :mrgreen:
svaka čast druže :D
Pitarrr82

#536 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

@Amomiman

fOla, shvatio sam da ne moze vise ovako zbog sebe a i drugih :)
madnessa

#537 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

alica.k wrote:mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.
Samo da te cmoknem! Bit će to sve uredu... Drži se! :kiss:
Suzie Q

#538 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Suzie Q »

Pitar, je li može na pp kontakt od tog nutricioniste i malo detalja o istom?
hvala
madnessa

#539 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

Suzie Q wrote:Pitar, je li može na pp kontakt od tog nutricioniste i malo detalja o istom?
hvala
Evo da ja preduhitrim. U Vrazovoj rade dvije doktorice nutricionistice. Nazoveš Vrazovu i zamoliš da te spoje sa nutricionistom. Sa njima se dogovoriš za pregled na koji doneseš nalaze do 6mj stare, a jedno sedam dana vodiš dnevnik šta si jela - iskreno. One ti već na prvom pregledu kažu gdje griješiš, te ti kažu da pokušaš to da promijeniš do sljedećeg pregleda na kome ti daju tvoj novi jelovnik izrađen samo za tebe i spram stvari koje voliš/ ne voliš da jedeš.
Pitarrr82

#540 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

madnessa wrote:
Suzie Q wrote:Pitar, je li može na pp kontakt od tog nutricioniste i malo detalja o istom?
hvala
Evo da ja preduhitrim.U Vrazovoj rade dvije doktorice nutricionistice. Nazoveš Vrazovu i zamoliš da te spoje sa nutricionistom. Sa njima se dogovoriš za pregled na koji doneseš nalaze do 6mj stare, a jedno sedam dana vodiš dnevnik šta si jela - iskreno. One ti već na prvom pregledu kažu gdje griješiš, te ti kažu da pokušaš to da promijeniš do sljedećeg pregleda na kome ti daju tvoj novi jelovnik izrađen samo za tebe i spram stvari koje voliš/ ne voliš da jedeš.

Ovo boldirano je tacno iz mog iskustva :D, nalazi moraju biti malo noviji jer pojedine vrijednosti kao trigliceridi znaju cesto varirati...
Meni recimo nije receno da vodim neki dnevnik nego sam na prvom pregledu vodio razgovor s doktoricom nekih 45min sta jedem, kada i koliko i uz nalaze nakon 7 dana sam dobio svoj jelovnik koji je napravljen samo za mene i nije preporucljivo koristiti tudji...

Pored tog jelovnika ja sam izbacio skoro skroz tjesteninu i dodao malo vise voca sto je rezultiralo prilicno dobrim mrsanjem i poboljsanjem nalaza, prije svega triglicerida koji su kod mene bili iznad normale...

Ako ipak treba jos neka informacija bilo kome neka se slobodno javi na PP...
skafiskafsnjak

#541 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Pa evo u zadnja 3 mjeseca izgubio sam 8kg . Da li mi je potreban nutricionista ? :D
Pitarrr82

#542 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pitarrr82 »

L00d wrote:Pa evo u zadnja 3 mjeseca izgubio sam 8kg . Da li mi je potreban nutricionista ? :D

Zavisi koliko zelis smrsati ali mislim da je to sasvim ok :), valjda mrsas na zdrav nacin :D
Macolaaa

#543 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Macolaaa »

Prosle godine sam za 5 mjeseci sa 106 kg pao na 75 kg. Na zalost povod je bio zdravstvene prirode ali isplatilo se :wink:
Kupio sam kucni steper i svaki dan po 45 minuta treninga i otprilike isto toliko setnje dnevno a sto se tice ishrane tri obroka i dvije uzine koje su se obicno sacinjavale od voca najcesce jabuke. Sad ne treniram toliko intenzivno i imam vise slobode u ishrani ali sto je najvaznije ne vracam ni kilo nazad :thumbup:
madnessa

#544 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

Macolaaa wrote:Prosle godine sam za 5 mjeseci sa 106 kg pao na 75 kg. Na zalost povod je bio zdravstvene prirode ali isplatilo se :wink:
Kupio sam kucni steper i svaki dan po 45 minuta treninga i otprilike isto toliko setnje dnevno a sto se tice ishrane tri obroka i dvije uzine koje su se obicno sacinjavale od voca najcesce jabuke. Sad ne treniram toliko intenzivno i imam vise slobode u ishrani ali sto je najvaznije ne vracam ni kilo nazad :thumbup:
Image Svala čast!
skafiskafsnjak

#545 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Heh da mi je pokupiti kakav virus pa da se "procistim" malo i smrsam brzo :D ahahhahahahaha
madnessa

#546 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

L00d wrote:Heh da mi je pokupiti kakav virus pa da se "procistim" malo i smrsam brzo :D ahahhahahahaha
Image

Kakva ti je ovo priča? Image
skafiskafsnjak

#547 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

nemoj me udarati :cry:

:lol:
madnessa

#548 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by madnessa »

Ni je'ne, rekla sam!

Image
MedenoSrce

#549 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by MedenoSrce »

U Nahli fitnes 17KM mjesec ako se u septembru upišeš.
idealnolosa

#550 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by idealnolosa »

MedenoSrce wrote:U Nahli
Dze je to?
Post Reply