i tu treba da završi dušebrižnost.ema_ wrote:
Uostalom, svako bira svoj put i način postizanja nekog cilja
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- Amomiman
#526 Re: Mrsanje - nacini ?
sve je to divno, samo što je cura jasno rekla :
- ema_
#527 Re: Mrsanje - nacini ?
Amomiman wrote:ovdje smo da se informišemo i razmijenimo iskustva o zdravlju, ne da jedni druge napadamo i govorimo "razočarala si me"madnessa wrote:
Forumaši na podforumu "Zdravlje".
@madnessa
Ja jedino tebe znadem
BTW, ljudi šta vam je, nisam koristila ilegalne supstance
- madnessa
#528 Re: Mrsanje - nacini ?
Zato ću ja tebe napasti što mi se kljukaš tabletama.ema_ wrote:Amomiman wrote:ovdje smo da se informišemo i razmijenimo iskustva o zdravlju, ne da jedni druge napadamo i govorimo "razočarala si me"madnessa wrote:
Forumaši na podforumu "Zdravlje".
![]()
![]()
@madnessa
Ja jedino tebe znadem, a ti me nisi plaho "napala", hihi.
BTW, ljudi šta vam je, nisam koristila ilegalne supstance, prirodno sve, ba![]()
Nego obrati pažnju na moguće nuspojave i polako. Čestitam na skinutim kilicama!
- ema_
#529 Re: Mrsanje - nacini ?
Rekla bih ja da je bilo išta od nuspojava, a ne bi ih ni koristila vala, al, eto, mjesec dana, doduše nisam još sve popila, nikad ništa od mučnine, vrtoglavice, aritmije, al bukvalno ništa nisam primjetila da se čudno dešavalo, osim povećanog nivoa energije , a to je pozitivna nuspojava svakako
BTW, sjećaš se kad smo bili na onom iftaru, mene tačno bilo sramota jer mi je ona onoliko nasula, a ti dođe nosiš haman prazan tanjir

BTW, sjećaš se kad smo bili na onom iftaru, mene tačno bilo sramota jer mi je ona onoliko nasula, a ti dođe nosiš haman prazan tanjir
- alica.k
#530 Re: Mrsanje - nacini ?
mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.Karen wrote:Nemam dijagnozu jer nisam nikad išla na biopsiju crijevnih resica, imam samo od nalaza pozitivan alergotest. Manifestira se jakim bolom u abdomenu, i težinom kad jedem pšenicu. Ne znam opisati, jednostavno kao da kamenje jedem. Inače sam atopičar i imam autoimuni poremećaj, ne znam jel sve povezano.alica.k wrote:
da te pitam za celijakiju...kako ti se to manifestuje?
na laktozu znam da sam alergicna al djabe jer volim mlijeko (sireve i to bas i ne pa mogu bez toga).
na 99% voca i povrca imam netoleranciju. ako imam i na gluten tacno vise ne znam sta cu jesti :S. a bas je to, imam osjecaj ko da mi je pun stomak kamenja...i napusem se strasno. u zadnje vrijeme posebno.
-
Karen
#531 Re: Mrsanje - nacini ?
Uradi alergotest prije, ako on bude negativan, tada treba biopsija. I ja ne jedem šećer i pšenicu, ostalo mi voće i meso, povrće ne volim.alica.k wrote:mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.Karen wrote:Nemam dijagnozu jer nisam nikad išla na biopsiju crijevnih resica, imam samo od nalaza pozitivan alergotest. Manifestira se jakim bolom u abdomenu, i težinom kad jedem pšenicu. Ne znam opisati, jednostavno kao da kamenje jedem. Inače sam atopičar i imam autoimuni poremećaj, ne znam jel sve povezano.alica.k wrote:
da te pitam za celijakiju...kako ti se to manifestuje?
na laktozu znam da sam alergicna al djabe jer volim mlijeko (sireve i to bas i ne pa mogu bez toga).
na 99% voca i povrca imam netoleranciju. ako imam i na gluten tacno vise ne znam sta cu jesti :S. a bas je to, imam osjecaj ko da mi je pun stomak kamenja...i napusem se strasno. u zadnje vrijeme posebno.
- Pitarrr82
#532 Re: Mrsanje - nacini ?
Amomiman wrote:koliko si imao kg na početku, ako nije tajnaPitarrr82 wrote:Sad od doktorice jos 3kg manje, od pocetka dijete ukupno 19kg manje![]()
Za mene a i ostale koji me poznaju nevjerovatnih 131,5kg
- alica.k
#533 Re: Mrsanje - nacini ?
e pa eto ostace mi sta...mislim da sam citala nekad da su zobene pahuljice uglavnom u manjim kolicinama sigurne za jesti kod toga (mada ima gluten). al da su uglavnom sve zitarice moraju iskljuciti. ostaje mi meso. krompir i grah mogu jesti, i orahe, bademe, ljesnjake. eto to je to...Karen wrote:Uradi alergotest prije, ako on bude negativan, tada treba biopsija. I ja ne jedem šećer i pšenicu, ostalo mi voće i meso, povrće ne volim.alica.k wrote:mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.
onda me tek nece bit. a secer sam izbacila...uzela sam steviju (i frukteviju za kolace)
-
Karen
#534 Re: Mrsanje - nacini ?
Joj, na jednoj večeri pojedem kolač - sutra navala kandidealica.k wrote: a secer sam izbacila...uzela sam steviju (i frukteviju za kolace)zbog kandide.
- Amomiman
#535 Re: Mrsanje - nacini ?
svaka čast družePitarrr82 wrote:Amomiman wrote:koliko si imao kg na početku, ako nije tajnaPitarrr82 wrote:Sad od doktorice jos 3kg manje, od pocetka dijete ukupno 19kg manje![]()
Za mene a i ostale koji me poznaju nevjerovatnih 131,5kg
- Pitarrr82
#536 Re: Mrsanje - nacini ?
@Amomiman
fOla, shvatio sam da ne moze vise ovako zbog sebe a i drugih
fOla, shvatio sam da ne moze vise ovako zbog sebe a i drugih
- madnessa
#537 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo da te cmoknem! Bit će to sve uredu... Drži se!alica.k wrote:mene je tacno strah otici doktoru da vidim jesam li sad jos i to.
-
Suzie Q
#538 Re: Mrsanje - nacini ?
Pitar, je li može na pp kontakt od tog nutricioniste i malo detalja o istom?
hvala
hvala
- madnessa
#539 Re: Mrsanje - nacini ?
Evo da ja preduhitrim. U Vrazovoj rade dvije doktorice nutricionistice. Nazoveš Vrazovu i zamoliš da te spoje sa nutricionistom. Sa njima se dogovoriš za pregled na koji doneseš nalaze do 6mj stare, a jedno sedam dana vodiš dnevnik šta si jela - iskreno. One ti već na prvom pregledu kažu gdje griješiš, te ti kažu da pokušaš to da promijeniš do sljedećeg pregleda na kome ti daju tvoj novi jelovnik izrađen samo za tebe i spram stvari koje voliš/ ne voliš da jedeš.Suzie Q wrote:Pitar, je li može na pp kontakt od tog nutricioniste i malo detalja o istom?
hvala
- Pitarrr82
#540 Re: Mrsanje - nacini ?
madnessa wrote:Evo da ja preduhitrim.U Vrazovoj rade dvije doktorice nutricionistice. Nazoveš Vrazovu i zamoliš da te spoje sa nutricionistom. Sa njima se dogovoriš za pregled na koji doneseš nalaze do 6mj stare, a jedno sedam dana vodiš dnevnik šta si jela - iskreno. One ti već na prvom pregledu kažu gdje griješiš, te ti kažu da pokušaš to da promijeniš do sljedećeg pregleda na kome ti daju tvoj novi jelovnik izrađen samo za tebe i spram stvari koje voliš/ ne voliš da jedeš.Suzie Q wrote:Pitar, je li može na pp kontakt od tog nutricioniste i malo detalja o istom?
hvala
Ovo boldirano je tacno iz mog iskustva
Meni recimo nije receno da vodim neki dnevnik nego sam na prvom pregledu vodio razgovor s doktoricom nekih 45min sta jedem, kada i koliko i uz nalaze nakon 7 dana sam dobio svoj jelovnik koji je napravljen samo za mene i nije preporucljivo koristiti tudji...
Pored tog jelovnika ja sam izbacio skoro skroz tjesteninu i dodao malo vise voca sto je rezultiralo prilicno dobrim mrsanjem i poboljsanjem nalaza, prije svega triglicerida koji su kod mene bili iznad normale...
Ako ipak treba jos neka informacija bilo kome neka se slobodno javi na PP...
- skafiskafsnjak
#541 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa evo u zadnja 3 mjeseca izgubio sam 8kg . Da li mi je potreban nutricionista ? 
- Pitarrr82
#542 Re: Mrsanje - nacini ?
L00d wrote:Pa evo u zadnja 3 mjeseca izgubio sam 8kg . Da li mi je potreban nutricionista ?
Zavisi koliko zelis smrsati ali mislim da je to sasvim ok
-
Macolaaa
#543 Re: Mrsanje - nacini ?
Prosle godine sam za 5 mjeseci sa 106 kg pao na 75 kg. Na zalost povod je bio zdravstvene prirode ali isplatilo se
Kupio sam kucni steper i svaki dan po 45 minuta treninga i otprilike isto toliko setnje dnevno a sto se tice ishrane tri obroka i dvije uzine koje su se obicno sacinjavale od voca najcesce jabuke. Sad ne treniram toliko intenzivno i imam vise slobode u ishrani ali sto je najvaznije ne vracam ni kilo nazad
Kupio sam kucni steper i svaki dan po 45 minuta treninga i otprilike isto toliko setnje dnevno a sto se tice ishrane tri obroka i dvije uzine koje su se obicno sacinjavale od voca najcesce jabuke. Sad ne treniram toliko intenzivno i imam vise slobode u ishrani ali sto je najvaznije ne vracam ni kilo nazad
- madnessa
#544 Re: Mrsanje - nacini ?
Macolaaa wrote:Prosle godine sam za 5 mjeseci sa 106 kg pao na 75 kg. Na zalost povod je bio zdravstvene prirode ali isplatilo se![]()
Svala čast!- skafiskafsnjak
#545 Re: Mrsanje - nacini ?
Heh da mi je pokupiti kakav virus pa da se "procistim" malo i smrsam brzo
ahahhahahahaha
- madnessa
#546 Re: Mrsanje - nacini ?
L00d wrote:Heh da mi je pokupiti kakav virus pa da se "procistim" malo i smrsam brzoahahhahahahaha

Kakva ti je ovo priča?

- skafiskafsnjak
#547 Re: Mrsanje - nacini ?
nemoj me udarati

- MedenoSrce
#549 Re: Mrsanje - nacini ?
U Nahli fitnes 17KM mjesec ako se u septembru upišeš.
- idealnolosa
#550 Re: Mrsanje - nacini ?
Dze je to?MedenoSrce wrote:U Nahli